قانون منع ازدواج فامیلی در تاجیکستان ابلاغ شد
 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۴۹    ۱۳۹۴/۱۲/۲۸ کد خبر: 113625 منبع: پرینت

امامعلی رحمان رییس جمهوری تاجیکستان قانون منع ازدواج های فامیلی و استفاده از اسم های عربی که پیشتر در پارلمان این کشور تصویب شده بود را ابلاغ کرد.

بر اساس این قانون متولدین جدید بایستی مطابق با فرهنگ ملی تاجیکان نامگذاری شوند و بکار بردن اسامی عربی که مغایر با فرهنگ این کشور فارسی است نیز با محدودیت شدید مواجه شد.

قبلا کارشناسان و شخصیت های فرهنگی این کشور حدود پنج هزار اسم اصیل تاجیکی را مشخص کرده بودند که پیشنهاد شده بود نامگذاری های جدید بر اساس این فهرست باشد.

مجلس تاجیکستان دی ماه امسال با تصویب طرحی، ازدواج خویشاوندی را به عنوان یکی از عوامل اصلی تولد کودکان معلول، منع کرده و معاینه پزشکی قبل از ازدواج را برای همگان اجباری کرده بود.

برهمین اساس از این به بعد فرزندان خاله ها، دایی ها و عموها حق ازدواج با یکدیگر را ندارند. معاینه پیش از ازدواج هم اجباری شده و به زوجین در صورت خویش و تبار بودن اجازه نکاح داده نخواهد شد.

مجلس تاجیکستان همزمان طرح ممنوعیت نامگذاری متولدین جدید با اسامی عربی را نیز تصویب کرده بود.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   یعنی که بعد ازین در تاجکستان هیچ کس اجازه ندارد فرزند خود را (الجهاد فی سبیل الله) نامگذاری کند؟

>>>   امامعلی رحمان باید برود نام خود را عوض کند

>>>   در اکثر کشور هایی دنیا کاکا زاده ها، ماما زاده ها، خاله زاده ها و عمه زاده ها خواهر و برادر محسوب می شوند و حتی در یگان کشور ازدواج آنها حتی برای مهاجرینی ،که در رسم ورواج شان این نوع ازدواج ها مشکلی نیست، نیز خوشبختانه منع است. از نظر طبابتی بغیر از مشکلات صحی دیگر کند ذهنی در اطفال یکی از اثرات این نوع وصلت ها است که میراث آن عدم داشتن کافی افراد مبتکر و پسمانی تکنولوژیکی درکشور هایی است که این نوع وصلت ها مجاز است.
استفاده از نام هایی بومی در نامگذاری اطفال برای بقا ادبیات و تاریخ عشیره یی کار کاملا ضروری است. من خودم نام اولاد هایم را با استفاده از شاهنامه فردوسی انتخاب نمودم و دقت کردم که یکی ازحروف غیر عربیک (مانند پ، ژ، گ و چ ) در نام آنها شامل باشد.
با عرض حرمت
آزاده از نیم کره جنوبی

>>>   در افغانستان نا مهای مانند ابوجهاد - مجاهد - ابن الجهاد و غیره در سالهای جهاد رواج پیدا کرد که بیشتر جنبه ای خود نمایی داشته
و دارد . اینکه چرا اسما نود و نه فیصد عربی است این از فرهنگ یکنیم
هزارساله استعمار عرب میراث مانده است.
حاجی سلام قندزی

>>>   با تآسف در افغانستان حکومت توجهی به مسله ازدواج که
موضوع مهم و تهدابی است ندارد. محافل افراطی و اصرافی
عروسی ها و مصارف کمر شکن-ازدواج جوانان را سخت مشکل
ساخته .
نسرین نایبی


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است