اعتراض شدید چین به بیانیه سران «جی هفت»
 
تاریخ انتشار:   ۰۷:۵۱    ۱۳۹۵/۳/۸ کد خبر: 116342 منبع: پرینت

چین با اعتراض شدید نسبت به بیانیه صادره از سوی سران «جی هفت» در ژاپن اعلام کرد که این گروه به جای پرداختن به وظیفه اصلی خود، مداخله در امور داخلی سایر کشورها را در دستور کار قرار داده است.

سران هفت کشور صنعتی موسوم به «جی هفت» روز گذشته (جمعه) و در پایان چهل و دومین نشست دو روزه خود در منطقه «ایسه شیما»ی جاپان بیانیه ای منتشر کردند که بخشی از آن به مسایل مربوط به دریاهای جنوبی و شرقی چین مربوط می شد.

سران گروه هفت کشور بزرگ صنعتی جهان در این بیانیه بدون ذکر نامی از چین، به منازعات دریاهای شرقی و جنوبی چین اشاره داشتند و تاکید کردند که باید از آزادی دریانوردی در این مناطق حراست و مسائل و مشکلات آن به طور صلح آمیز حل و فصل شود.

مالکیت مجمع الجزایر دریای جنوبی و شرقی چین و کشتیرانی در این دریا مورد اختلاف پکن و برخی کشورهای همسایه آن در شرق و جنوب شرق آسیا و همچنین جاپان است.

«هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنشی شدید به این بخش از بیانیه سران جی هفت، اعلام کرد که این کشورها بهتر است به وظیفه ای که برای آنان تعریف شده بپردازند.

او همچنین تصریح کرد که چین در مقابل موضع گیری کشورهای دیگر برای حراست از منافع ملی خود ایستادگی خواهد کرد.
وی با دفاع از حق مالکیت چین بر مجمع الجزایر دریاهای جنوبی و شرقی، گروه «جی هفت» را متهم کرد که از وظیفه اصلی خود یعنی حفاظت و بررسی مسائلی اقتصاد جهانی دور شده و به مسائلی که در حیطه کاری آنها نیست، وارد شده اند.

«هوا» رفتار در پیش گرفته شده سران هفت کشور صنعتی را نوعی دامن زدن به مسایل دریایی و افزایش تنش های منطقه ای دانست و گفت که پکن به شدت از اینگونه حرکات ناخرسند است.
او همچنین یادآور شد که بیانیه پایانی این نشست کاملا غیرمسوولانه است و باعث می شود صلح و ثبات در منطقه شرق و جنوب شرق آسیا به مخاطره بیفتد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین همچنین ادعای مطرح شده توسط سران جی هفت مبنی بر حضور قوی نظامی چین در دریای جنوبی و به خطر افتادن آزادی کشتیرانی و دریانوردی را رد کرد و گفت: این اتهامات بی اساس است.

وی تصریح کرد که مسائل مربوط به دریای جنوبی مربوط به خود کشورهای منطقه است و حل و فصل مسایل موجود در آن نیز توسط خود آنان امکان پذیر است.
چین پیشتر هشدار داده بود که ورود به این موضوع مختص کشورهای منطقه است و بیگانگان نباید در امور آن مداخله کنند.

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین نیز روز گذشته در سخنانی از سران کشورهای «جی هفت» خواست که به جای ورود به مسایل منطقه ای و شعله ور کردن آتش درگیری ها، با همکاری اعضای «جی 20» به توسعه اقتصادی قاره آسیا کمک کنند.

گفتنی است، وزیران خارجه جی هفت نیز اواخر فروردین ماه سالجاری در پایان نشست خود در جاپان، بیانیه ای منتشر کردند که در آن حرکات پکن در دریاهای جنوبی و شرقی چین را حرکاتی یک جانبه، ترسناک و محرک خواندند که ثبات منطقه را بر هم زده و تنش ها را افزایش می دهد.

این موضوع باعث شد تا چین تعدادی از سفرا و دیپلماتهای ارشد این کشورها را به منظور ادای پاره ای توضیحات در خصوص مسایل مطرح شده در نشست به محل وزارت امور خارجه احضار کند.

آمریکا، انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و جاپان کشورهای عضو «جی هفت» هستند که حدود 50 درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارند.

کد (6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   امپر یا لیسم شاخ دارد یا دم ؟ امروز در جهان اداره اقتصادی
کره خاکی ما بدست همین هفت کشور هر طوریکه منافع شان ایجاب کند میچر خانند . بنیاد ظلم و کشتار و استبداد از همین
جا اغاز میشود . سر دمداران جهان در فکر صلح و عدالت و رفاه
افراد بشر نیستند . انها فقط درتوسعه قدرت اقتصادی وسیاسی
خود میباشند .وسال یکی دوبار برای اهداف سترا زیک خویش جلسه مینمایند وحکم صادر میکنند گه چگونه بحران خلق کنند
و در کجای این کره خاکی جنگ بر پا دارند و ا سلحه بفروشند
صفدری

>>>   انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و جاپان همه این کشورها غلامان حلقه به گوش امریکا هستند و از خود اختیاری ندارند

>>>   برای این است که اینها از قدرت روز افزون چین ترس دارند , چین قدرت اقتصادی , سیاسی , نظامی , فرهنگی آینده جهان است و این کشورهای گروه ۷ از همین میترسند یعنی ابر قدرت آینده جهان که چین خواهد بود


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است