دولت، پارلمان و کابینه لازم و ملزوم یکدیگرند
یک بخش از مشکلات مجلس نمایندگان است. در آنجا چه کارها و چه مسایلی که نیست! درپشت پرده چه مسایلی که آنان حضور ندارند؟ دیگر همه مانده اند که آیا واقعا مجلس نمایندگان، مجلس نمایندگان است؟ 
تاریخ انتشار:   ۱۵:۴۶    ۱۳۹۶/۴/۲۲ کد خبر: 135840 منبع: پرینت

دیدبان شفافیت افغانستان از کم کاری ها و فعالیت های خلاف اصول اعضای مجلس نمایندگان گزارش هایی داده بود اما بتازگی فاطمه عزیز، نماینده مردم قندوز در پارلمان گفته است که شماری از وکلا در پارلمان حضور ندارند و وظیفه شان مقرری و برطرفی اشخاص و افراد در وزارتخانه ها است، این یک مشکل بسیار جدی است و باعث مشکلات جدی در تمام جامعه شده است. این افشاگری های عضو مجلس واکنش تعدادی از نمایندگان را به همراه داشت و وی هشدار گرفت که اگر با سند صحبت نکند، از تالار مجلس اخراج خواهدشد. در کنار این موارد همواره از گوشه و کنار از تخلف های اعضای نمایندگان، تردد با موترهای شیشه سیاه مشکوک و نقش داشتن آنان در پشت پرده مواد مخدر و رشوت ستانی ها گفته هایی شنیده می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، فیض الله جلال، استاد دانشگاه کابل در گفتگو با آریانا، درخصوص انحصار گری های رییس جمهور و فاصله حکومت با مردم گفت: درست است که انحصار گری ها مشکلات را زیاد می کند اما رییس جمهور خود حیران مانده است ؛ افرادیکه به حیث وزیر ، والی و رییس هستند فهم شان در سطح پایین است و هر کس را بنا بر سلیقه و روابط معرفی می کنند.

جلال می گوید: دلیل اینکه بسیاری از مسایل را خود اشرف غنی در دست گرفته همین مساله است. انحصار گرایی قابل انتقاد است اما کسانیکه قبلا در قدرت بوده اند تنها برای خود فکر و کوشش کرده اند. اینها به قدری سبک سر و پیش پا بین هستند که برادران، فرزندان و دوستان شخصی شان را به عنوان سکرتر معرفی می کنند. رییس جمهور مانده است که با تقرری های بیجای این افراد چه کند. اکثر این افراد لیاقت این ادارات را ندارند و به همین دلیل رییس جمهور قسمتی از اختیارات اینچنینی را بدست خود گرفته است.

این استاد دانشگاه، درباره نقش پارلمان به عنوان نماینده مردم در رای اعتماد دهی به افراد انتخابی حکومت اظهار می کند: تنها کسانیکه در انتخاب ها نقش ندارند، همین مردم هستند آنان فراموش شده اند و فقط قربانی دادن سهم شان از حکومت شده است. مردم فقط برای رای دادن کشانده می شوند و بعد از آن دیگر نمی فهمند که بحث چه است!

وی می افزاید: یک بخش از مشکلات مردم مجلس نمایندگان است. درآنجا چه کارهایی که نمی شود و چه مسایلی که نیست!و درپشت پرده چه مسایلی که آنان حضور ندارند؟ دیگر همه مانده اند که آیا واقعا مجلس نمایندگان، مجلس نمایندگان است؟ و وکلا خدمتکار مردم هستند یا خدمتکار خود؟

جلال، درباره اقدامات غیرقانونی اعضای مجلس نمایندگان می گوید: نمایندگان معاششان معلوم است اما یک تعدادشان قصرها، سرمایه ها و دارایی هایشان در داخل و خارج از کشور بسیار بادآورده است. برخی از آنها در فساد مشارکت دارند و از فساد پیشگان معروف هستند و در پشت پرده قاچاق مواد مخدر و فساد اداری و توطئه های کلان هستند. حتی در رسانه ها گفته شد که کدام وکیل از طریق برادرش پشت سر اختطاف های کابل بوده است.

این آگاه سیاسی می گوید: اگر کوتاه سخن بگوییم این دولت، وکیلان و کابینه لازم و ملزوم یکدیگر هستند. همه شان از مردم گپ می زنند اما تنها کسی که در بازی هایشان فراموش می شود، مردم هستند. مردم با تمام حوادث قومی، غصب زمین، ترور، وحشت، اختطاف، بیکاری، بدبختی و هزاران چالش دیگر روبرو هستند اما اکثریت خاموش و بیچاره هستند.

وی، در رابطه با اکثریت خاموش و بیچاره کشور بیان می کند: از این اکثریت بسیار ناراض هستم. اینها با وجود حوادث وحشتناکی که برایشان اتفاق می افتد، باز به دست بوسی می روند و به هدایت همین افراد رای می دهند. قحط الرجال که نیست که این مردم اینگونه عمل می کنند.

این استاد دانشگاه، معتقد است که در شرایط کنونی کشور رییس جمهور فرصت دارد که با یک روح بزرگ ملی با تمام روشنفکران و نخبگان و سیاسیون کشور برای حل مشکلات باب مذاکره را باز کند و مطمین باشد کسانیکه خیال توطیه دارند، هیچ کسی نیستند و هیچ کاری هم نمی توانند انجام دهند و می افزاید: اما اگر غنی اینطور فکر کند که خوب و بدتان را نمی خواهم و این یک تسویه قومی است، بداند که نه تنها مردم که جامعه جهانی نیز این مدل حکومت را حمایت نمی کند.

کد (26)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
مجلس
پارلمان
نظرات بینندگان:

>>>   جنگ شمال از كجا آب مى خورد؟
جنرال سادات فرمانده پوليس بلخ: كسانى از جنوب به بهانه نيشتر ترياك به بلخ آمده بودند، مسلح بودند و با نیروهای دولتی می جنگیدند.
#مسلم_شيرزاد

>>>   Panah WH
ملت آزاده ما نه با گلو و غنی و چند متعصب دست نشانده و آورده شده طرف است بلکه طرف آمریکا و استعمار جهانی است ...
دشمن را بشناسید، سالهاست غلامان را بزرگ نمایی کرده اید...

>>>   ما افغان نيستيم

جنرال سادات فرمانده پوليس بلخ:
كسانىكه از جنوب به بهانه نيشتر ترياك و كار به بلخ آمده بودند، مسلح بودند و با نیروهای دولتی می جنگیدند.
پ ن
ياد تان است كه چند وقت پيش صد ها پشتونها به بهانه كار به بلخ رفته بودند؟
حالا همه شان مسلح شدند و عليه تاجيك و اوزبيك و هزاره ميجنگند و براي سركوب مردم غر پشتون به شمال فرستاده شده بودند.

>>>   Ariaie
جامعه جهانى سر مردم ما ريشخند مى زنند. دموكراسى با سياست يك بام دو هوا تأمين نميشود

>>>   رستگار دهگان
گفته بودند که لطیف پدرام را بخاطر برسمیت شناختن مرز دیورند سنگسار میکنیم; حال که پاکستان آن مرز را سیم خاردار میگیرد کی را سنگسار میکنند؟

>>>   ما میرویم و نسل های بعدی میایند و برگه های تاریخ را ورق میزنند، شرم آورترین صحفه های تاریخ را که حتا خود تاریخ ازش نفرت دارد، دوره حکومت وحدت ملی تشکیل خواهد داد !!!
#مسلم_شیرزاد

>>>   نجیب بارور
گروگان گرفتن مردم شاخ دارد یا دُم؟
اشرف‌غنی احمدزی گفته است تمام دار و ندار حکومت وحدت ملی مربوط به خودم است، هیچ‌کسی حق ندارد آبش را بدون اجازه من بنوشد. حالا سوالی که پیش می‌آید این است، آیا این حکومت دربست در قباله‌ی اشرف‌غنی احمدزی است یا براساس "سندسیاسی" کسان دیگری نیز در قدرت با او شریک هستند؟

>>>   این دو کاکای اشرف غنی که سفیر هستند و یکی آن فوت کرد،چقدر دانش و فهم و درایت سیاسی و توان فزیکی کار دارند؟

>>>   سخنی با هموطنان
بسمه تعالی
در نخستین روزهای شکل گیری به اصطلاح دولت وحدت ملی، در خیمه ی لویه جرگه مواضع کنگره ی ملی را اعلام کردیم، نسبت به این دولت هشدار دادیم،آن را غیرقانونی و نامشروع خواندیم.اکثریت بر ما تاختند و ما را به تفرقه افگنی قومی و ماجراجویی متهم کردند.
هنگام امضای پیمان امنیتی کابل-واشنگتن، به "پیمان"رای ندادم.من را به ضد آمریکایی بودن متهم کردند.حتا عده ای از روشنفکران هم در این حمله علیه من شریک شدند.
اعلام کردیم مرز دیورند مرز رسمی میان دو کشور افغانستان و پاکستان است.مردم را به خاطر منافع شخصی و قومی قربانی ادعای بی بنیاد دیورند خواهی نکنید،مرا به مرگ و سنگسار تهدید کردند…
در باره ی دولت آقای غنی بار ها سخن گفتیم و کنفرانس دادیم. همه سکوت کردند و برای این دولت دست نشانده و فاسد ستایش نامه ها نوشتند. نمی دانم حالا در این چند روز پسین چه اتفاق مهمی افتاده است که یک شبه همه آتش گرفته اند. از معامله گران شورای ملی تا وزرا و کارگذاران ارشد دولت و شوونیست های قومی، همه و همه واحسرتا! می گویند.
اکثریت وکلا،مصادر امور مهم و وزرایی که در دولت بوده اند، چه دولت غنی چه دولت کرزی، شریک جرم اند. در کابینه و شورای وزیران تصمیم گرفته شده و بعد آن تصامیم برای تصویب به شورای ملی راجع شده اند. جالب است که به قول معروف دزد هم می گوید خدا و صاحب خانه هم می گوید خدا!
چه کشور ارویلی ی داریم. واقعا کی مقصر است؟ وکلا، آقای احدی(نویسنده ی کتاب زوال پشتون ها) و بقیه قدرتمندان همه شریک جرم اند، اما چنان دهن گشوده اند و نق می زنند که انگار تازه از آسمان به زمین آمده اند، پاک و مقدس اند و در هیچ اموری از امور دولت نقش نداشته اند و کرزی و غنی و عبدالله به تنهایی کار کرده اند. وقتی می گوییم دستگاه فاسد و خودفروخته و دزد، یک مجموعه ی بزرگ را در مدنظر داریم. در این مجموعه از همه ی اقوام حضور و تشریف دارند. اگر قرار است خاینین، معامله گران عزت و شرف مردم، دزد های چراغ به دست، ربایندگان نان بینوایان، غاصبان ملکیت های عامه و بیت المال و فروشندگان آزادی و استقلال میهن محاکمه شوند شما آقایانی که صدا بلند کرده اید و اشک تمساح میریزید. همه باهم باید در برابر دادگاه مردم قرار بگیرید و حساب پس بدهید. جرم بزرگتر تان این است که خلق خدا و مردم را احمق می پندارید.
آزموده را آزمودن خطاست. از جوانان میخواهم وارد میدان شوند و رهبری برای آزادی، عدالت و تغییر را به دست بگیرند.

لطیف پدرام

>>>   ناصر فیروزی

37 minuten ·
نگاه قومی خاک پاشی به چشم مرد
لالی حمیدزی و ظاهر قدیر هردو در حکومت چور ملی کرزی پولدار شدند. هردو نمایند پارلمان بودند و هستند. در تمام همان دور اشرف غنی هم پهلوی شان بود. روش پول در اوردن هردو را میدانست. منظورم این است که اگر دزدی هم میکردند اشرف غنی میدانست. اما باز هم در زمان انتخابات هردو را بیاری گرفت. این دو نفر از افراد کلیدی تیم اشرف غنی شدند. هر دو نفر ادعای پست و مقام دولتی را نداشتند. احتیاجی هم نداشتند . اعمال بعدی شان این موضوعات را ثابت میکند. چون ظاهر قدیر به گفته آقای جهانی میرود برای رای گرفتن به وزرای غنی به بعضی از نماینده رشوت میدهد. این نشان میدهد. که قصد وزیر شدن نداشته. از نظر طرفداران غنی تا اینجا آدمهای خوبی هستند.
حالا هردو نفر منتقد اشرف غنی شده اند. شبه هردو نفر دزد ، وطن فروش ووووو شدند. گفتند چون منافع خود را از دست داده اند شکایت میکنند. چون پست و مقام نگرفتند شکایت میکنند. در صورتی که این ها همان آدمهای گذشته هستند. نماینده پارلمان بودند حالا هم هستند. معاملات کلانی که داشتند حالا هم دارند. اگر اشرف غنی جلو دزدی های انها گرفته پس چرا آنها را با اسناد موجود دستگیر و به دادگاه روان نمی کند؟
فرض بگیریم که غنی دزدان و اختلاص گران را خوش ندارد. پس چرا فاروق وردک که متهم میلیونها دالر اختلاص شد در دولت خود وزیر ساخت؟ چرا عمر زاخیل وال را که متهم به اختلاص بود سفیر تام الاختیار در پاکستان ساخت؟
حالا اطرافیان اشرف غی که هنوز رانده نشده اند توجیه که اینها منافع شان در دولت غنی از دست داده اند. حاضر نیستند به هیچ عنوان اعمال فاشیستی غنی را بپذیرند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است