موقف آمریکایی ها در برابر طالبان پیوسته در حال تغییر
آمریکا در پانزده سال گذشته نشان داده است که اراده ای برای نابودی تروریست ها ندارد و یا اینکه خود این گروه ها را تقویت هم می کند تا برای پیشبرد اهدافش موثر باشد 
تاریخ انتشار:   ۱۹:۳۸    ۱۳۹۶/۷/۱۰ کد خبر: 139422 منبع: پرینت

داکتر عبدالله رییس اجرایی حکومت وحدت ملی گفته است که پناهگاه های هراس افکنان در خاک پاکستان برایش پذیرفتنی نیست و برای ثبات در افغانستان و منطقه باید تصمیم جدی برای از بین بردن پناهگاه های امن تروریستان گرفته شود. از سوی دیگر راهبرد تازه آمریکا امیدهای تازه ای را برای از بین بردن هراس افکنان در دل رهبران کشور ایجاد کرده است.

گزارش شبکه اطلاع رساني افغانستان(afghanpaper)، فرهاد صدیقی عضو مجلس نمایندگان در برنامه «نگرش» گفت: صحبت های رییس اجرایی افغانستان این پیام را به دشمنان افغانستان داد که ما نمی توانیم در وقت و زمان مناسب به لانه های آنها حمله کنیم و آنها را از بین بریم. این اعلام استراتژی آمریکا هم یک پیام امیدوار کننده برای دولت افغانستان بود اما خب باید بدانیم که شاید این استراتژی برای مردم افغانستان هیچ کارکردی نداشته باشد و یعنی نه ناامنی را از زندگی مردم افغانستان دور کند و نه برای آنها صلح بیاورد. اینطور که مشخص است پایه های این استراتژی بر روی جنگ بنا شده است.

وی در خصوص استراتژی های قبلی آمریکا می گوید: در این پانزده سالی که تروریست ها به افغانستان آمده اند آمریکایی ها هم با استراتژی های خود به افغانستان آمدند و هدف از بین بردن دهشت افکنی را در آن هر بار عنوان کردند اما دیدیم که دهشت افکنی کاهش نیافت بلکه بیشتر شد و هم اکنون هم به اوج خود رسیده است. حتی موقف آمریکایی ها در برابر این گروه ها هم یکسان نبود. به طوریکه در سال گذشته اعلام کرده بود که ما هیچ جنگی با طالبان نداریم چرا که آنها هیچ ضرری برای منافع ما ندارند و دشمن ما نیستند. اما امسال اعلام کرده اند که ما طالبان را از بین می بریم. حالا قسمتی از جغرافیای افغانستان زیر کنترل مخالفان مسلح افغانستان قرار گرفته است.

صدیقی در ارتباط با پاکستان و رفتار این کشور با افغانستان می گوید: در این حالتی که مردم افغانستان و حکومت افغانستان قرار دارد که از یک طرف کشورهای همسایه ای که با همسایه ها روابط خوب دارد اما با ما این روابط خوب را ندارد. ما همیشه برای آنها به برادری درست دراز کردیم همیشه برای آنها صادقانه صحبت کردیم و پیشنهاد صلح دادیم اما عملکرد آنها هیچ وقت صادقانه نبود هدف آنها این بوده که بتوانند افغانستان را از هم بپاشانند و علاقه خود را در اینجا به دست آورند.

وی اجماع منطقه ای را برای آوردن ثبات در کشور مهم دانسته و افزود: بارها به حکومت افغانستان پیشنهاد شده بود که برای رسیدن به صلح و ثبات در کشور باید اجماع منطقه ای ایجاد شود تا از اجماع منطقه ای مشکلات افغانستان و لانه های تروریستی که بر ضد افغانستان وجود دارد بررسی و از بین برده شود. تا اجماع منطقه ای بوجود نیاید فقط استراتژی آمریکا بدون در نظر گرفتن کشورهای منطقه بدرد ما نخواهد خورد. آمریکا در پانزده سال گذشته نشان داده است که یا توانایی از بین بردن تروریزم و طالبان را در افغانستان ندارد و یا اراده ای برای این کار ندارد و یا اینکه خود این گروه ها را تقویت هم می کند تا برای پیشبرد اهدافش موثر باشد.

نماینده مجلس در خصوص دلیل ناامن ماندن افغانستان می گوید: می بینیم که هند و پاکستان همزمان با افغانستان استقلال خود را بدست آوردند. اما هندوستان بسیار پیشرفت کرد و در حال حاضر بهترین مهندسان و پزشکان را دارند و برای دنیا تکنولوژی صادر می کنند. همچنین پاکستان هم جزو بزرگترین قدرت های هسته ای است در این میان افغانستان در حالت صفر باقی مانده است. دلیل آن هم این است که در اینجا همیشه خارجی هایی بوده است که آرامش و ثبات کشور ما را به خاطر منافع خودشان نخواسته اند.

کد (30)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
آمریکا
طالبان
نظرات بینندگان:

>>>   اگر افغان ها دم از برادري و صلح با طالبان نداشته باشند أمريكا هم سياستش متغير نخواهد بود. اين ما هستيم كه اراده را براي نابودي تروريستان متزلزل ميكنيم.
شعيب


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است