اوضاع مهندسی شده تا انتخابات برگزار نشود
اوضاعی که امروز در افغانستان حاکم است به نوعی مهندسی شده است تا انتخابات برگزار نشود و بیشتر در راس این مهندسی حکومت قرار داشته است 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۱۶    ۱۳۹۶/۷/۲۰ کد خبر: 139888 منبع: پرینت

کمیسیون انتخابات افغانستان اعلام کرده است که امسال نمی توانند انتخابات رابرگزار کنند. سوال اینجا است که چرا کمیسیون چنین حرفی می زند در حالیکه رییس جمهور چندی قبل از برگزاری زود هنگام انتخابات سخن می زد؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)،محمد نعیم ایوب زاده، رییس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان در برنامه «پس از خبر» گفت: انتخابات با تاسف بسیار به یک موضوع بسیار بزرگ تبدیل شده است که هر کسی منافع خودرا در آن می بیند و هر کسی از رفتن به طرف انتخابات هراس دارد. بنابراین با این مساله کمیسیون هم مطمین است که یک برگزاری انتخابات مانند گذشته ها آنقدر ساده نیست که انتخابات را مدیریت و رهبری کنند. شاید مطابق آگاهی مردم و نیازمندی هانتوانیم یک انتخابات قابل قبول برگزار شود.

وی افزود: بحث عمده از آدرس حکومت شروع می شود که با توشیح آخرین فرمان در بحث قانون انتخابات، که از آن آدرس اول، تلاش صورت گرفته است که استقلال کمیسیون را زیر سوال ببرد و دوم اینکه تمام تصمیم های کمیسیون را وابسته به خودشان ساخته است. مداخله غیر مستقیم در کارکردهای کمیسیون های انتخاباتی، وابستگی کمیسیون انتخابات، حتی در مسایل بسیار جزیی به حکومت از مشکلاتی بوده است که امروز نتوانسته است، آن راحل کند و سرنوشت کاری خود رامشخص نماید و حداقل جدول زمانی انتخابات را برای رفتن به انتخابات ترسیم کند و حوزه های انتخاباتی را مشخص کند. مراکز رای دهی را ارزیابی کند و بالاخره مساله امنیت انتخابات مشخص شود. حتی اوضاعی که امروز در افغانستان حاکم است به نوعی مهندسی شده است تا انتخابات برگزار نشود و بیشتر در راس این مهندسی حکومت قرار داشته است. برخورد حکومت با ملت و به عدم پاسخگویی حکومت در مقابل ملت و سیاست های قبیله ای و برنامه های شخصی افراد در چارچوب حکومت با تاسف باعث شده است که چنین وضعیتی حاکم شود و حاکمیت این وضعیت می تواند برگزاری انتخابات را در کوتاه مدت ناممکن بسازد.

ایوب زاده، در خصوص عقیده حکومت برای برگزاری انتخابات بیان داشت: با تاسف می شود گفت که از یک طرف مشکل حقوقی وجود دارد که استقلال کمیسیون انتخابات زیر سوال رفته است و احترامی برای استقلالیت آن وجودندارد. از طرف دیگر، وابستگی کمیسیون چه از نظر بودجه و چه از نظر تصمیم گیری حکومت به ویژه به ریاست جمهوری، یک عامل بسیار بزرگ برای مهندسی ساختن چنین وضعیتی در افغانستان بویژه در کابل بوده است. با این وضع فاصله هامیان ملت و حاکمان کشور، بیشتر و عمیق تر می شود. وقتی هم که فاصله باشد و باورمندی وجود نداشته باشد، انتقادات بیشتر شود و حکومت خود راپاسخگو قرار ندهد و اتکا به چند فردی که بسیار سطحی وسلیقه ای برخورد می کنند در بحث مسایل ملی باشد. در آن زمان این امکان وجود دارد که وضعیت به مسیر دیگری برود که لیاقت آن مانیستیم و باتاسف تلاش ها هم صورت می گیرد که به سمت یک بحران برود. حالا هم چنان دیر نشده است و راه حل این است که به انتخابات یک توجه جدی صورت بگیرد. یگانه راه حل با این وضعیتی که در افغانستان حاکم است، رفتن به طرف انتخابات پارلمانی و شورای های افغانستانی است.

وی، در خصوص حکومت و برگزاری انتخابات چنین می گوید: حکومت برای برگزاری انتخابات تعهد اخلاقی داشته است اما با تاسف تعهد سیاسی، حقوقی و زبانی برای برگزاری انتخابات را نداشته است و ما نتوانستیم آن را مشاهده کنیم و در گفتار دولت هم دیده نمیشود و باید گفت که دروغ می گوید که انتخابات را به زودی برگزار می کند. چرا که رفتن به سوی انتخابات یک سلسله مدیریت کار دارد. در طول سه سال گذشته، حکومت صادق نیست و بحث شرافت سیاسی متاسفانه در حکومت وجود ندارد بنابراین تیفا، با مشاهده از وضعیت حاکم در جلساتی که با ریاست جمهوری هم برگزار شده است تصمیم گیرد که دیگر در جلسات ریاست جمهوری در انتخاباتشرکت نکند. پس ما نرفتیم و در آنجا اشتراک نکردیم چون برداشتی که ما از وضعیت داشتیم این است که ازنهادهای ناظر انتخاباتی سوء استفاده صورت می گیرد و اینکه برای خارجی ها بویژه آمریکا حتی به اتحادیه آمریکا خودرا پاسخگو قرار می دهند. این باعث شد که ما دیگر در جلساتی که حکومت در این مورد برگزار می کند اشتراک نکنیم. چرا که در این سه سال از جانب حکومت، از سوی آنها هیچ نوع پاسخگویی هم وجود نداشته است. فقط در حد چند حرف تلاش کرده اند که یک نوع بازی باافکار عامه صورت بگیرد و انتخابات را از سه سال تا به امروز، به عنوان یک دیالوگ بی انتها تبدیل کردند اما ما تا هنوز نتوانستیم شاهد اقدام های عملی برای انتخابات باشیم در حالیکه کمیسیون موظف است انتخابات را در وقت و زمان برگزار کند.

کد (30)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
انتخابات
افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   بر ای اینکه کمیسیون انتخابات اصلاح شود دایرشدن لویه جرگه عنعنوی است


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است