اصلاحات فراموش شده انتخابات
حکومت چنان فضای سیاسی را در هرج و مرج فرو برد که رهبران مخالف نیز با گذر از اصلاحات تنها به برکناری اعضای وابسته کفایت می کنند در حالیکه گزینش و عزل برای مدیریت ارگ در انتخابات آینده است 
تاریخ انتشار:   ۲۰:۳۱    ۱۳۹۶/۸/۲۸ کد خبر: 141763 منبع: پرینت

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)،زمانی که کمیسیون جدید انتخابات اعلام کرد که انتخابات پارلمان و شورای ولسوالی ها در تابستان سال آینده برگزار خواهد شد، کمتر کسی به برگزاری آن اطمینان داشت اما جنجال ها نه برای اصلاحات انتخاباتی بلکه بر سر اعضای آن است که موجی از برکناری های را به همراه داشت.

سه سال زمان برای انتخاب اعضای جدید کمیسیون انتخابات آنهم با جنجال های بسیار هدر رفت و تنها پس از گذشت شش ماه اشرف غنی متوجه شد که مقام های سلیقه ای وی در این کمیسیون فاسد و بی صلاحیت می باشد.

ریاست جمهوری در پی به تعویق انداختن انتخابات پارلمانی است تا زمان برای تحقق اهداف پشتونیزمی داشته باشد و بیش از هر گزینه ای، پارلمان برحال می تواند وجهه قانونی اقدامات سلطه گرانه و سرپوشی برای فساد حکومت باشد.

و همچنان که رهبران مخالف حکومت با انگشت گذاشتن بر انتخاب سلیقه ای و بدور از کفایت اعضای کمیسیون انتخابات در هراس از مدیریت انتخابات آینده توسط ارگ هستند تنها اکتفا به برکناری این اعضا نموده و حتی نظام را در عدم اجرای آن، تهدید به سقوط می کنند.

اما آنچه در این میان نادیده گرفته شده: اصلاحات است، از ابتدای تشکیل حکومت وحدت ملی اولین گزینه، اصلاحات انتخاباتی بود تا دیگر کشور با بحرانی همچون سال 2014 و تقلب های گسترده مواجه نشود اما با لطف رییس جمهور و تیم ارگ نه تنها اصلاحاتی صورت نگرفت بلکه چنان فضای سیاسی دستخوش نبردهای درون حکومتی شد که خواست ها به کمترین درجه نزول کرد و آن حذف مقام های وابسته بود.

این در حالی است که رهبران مخالف به مانند عطا محمد نور به جای پافشاری برای اصلاحاتی که در برگزاری انتخابات شفاف و بدور از تقلب حیاتی می باشد تنها معطوف به برکناری اعضای کمیسیون شده اند.

در چنین روندی نه تنها انتخابات آینده ( اگر برگزار شود) به مانند گذشته آلوده به تقلب و معامله می شود بلکه تا زمانی که حکومت زیر سلطه اشرف غنی باشد هر مقامی که برای این کمیسیون انتخاب شود تهی از وابستگی نخواهد بود و در این راه، انتخاب ها و عزل کردن ها ادامه می یابد.

نکته قابل تامل این است که هیچ یک از رهبران این سرزمین خواهان شفافیت در انتخابات بر مبنای اصلاحات نیستند زیرا هر قومیت و جناحی به دنبال سود بردن از مقام های وابسته و نفود در روند انتخابات می باشد تا بیشترین سهم و قدرت را به دست آورند.

در همین راستا، ارگ با تمامی توان به دنبال ابقای نمایندگان پارلمان است زیرا جدای از نفود بالا در آن، می داند چنین مجلسی در زمان بحران ظرفیت و اراده ای برای مخالف و یا رویارویی با حکومت را ندارد اما اگر در انتخابات آینده پارلمان، نمایندگانی با وابستگی به جریان های مخالف به مجلس راه یابند فضا را برای قوم گرایی ارگ تنگ خواهند کرد.

و از آنجایی که اصلاحات جای خود را تنها با انتخاب ها و عزل کردن ها داده است با گزینش اعضای دیگر نیز نه امیدی به برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری می باشد و نه کاهش تنش های سیاسی میان حکومت و جناح مخالف.

این در حالی است که همواره ارگ خود را مبرا از دست داشتن در فساد اعضای گذشته و اعمال سلیقه در گزینش اعضای جدید کمیسیون انتخابات عنوان می کرد اما حضور گلبدین حکمیتار در نشست مدیران ارشد این کمیسیون نشان داد تا چه میزان قوم گرایی در این حکومت ریشه ای شده و غافل از اوضاع جاری سیاست و اجتماع می باشد.

هرچند رهبران مخالف سعی دارند با تشکیل ایتلاف ها و فشار بر حکومت سبب کاهش دامنه نفود ارگ در انتخابات شود اما تا زمانی که اصلاحات صورت نگیرد همچنان افراد سلیقه ای گزینش می شود و یا با طولانی شدن این روند در جدل های سیاسی، پارلمان فاسد به کار خود ادامه داده و انتخابات ریاست جمهوری در هاله ای ابهام باقی می ماند.

و اگر عدم برگزاری انتخابات پارلمانی سبب بروز بحرانی بزرگ نشد اما برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با توجه به هرج و مرج سیاسی و خیزهای انتخاباتی رهبران قدرتمند جناح های مخالف حیاتی است که در غیر این صورت، نظام با تهدید سقوط مواجه خواهد شد.

کد (18)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
اصلاحات انتخابات
برکناری ها
نظرات بینندگان:

>>>   خیانت های متعددی را از زمان ایجاد کمیسون تدارکات در داخل ارگ اشکارا و پنهان تا کنون انجام داده که بدتر و بدتر از فساد اداری و دزدی از پول بیت المال است هدف از ایجاد چنین کمیسون متقلب و مفسد بخاطر صداقت نه بل بخاطر خیانت است در غیر ان ضرورت ایجاد چنین کمیسون در داخل ارگ که هیچ سابقه ای نه در افغانستان دارد ونه در جهان منظور اش جز خیانت و دزدی و مردم فریبی چیزی دیگری نبوده ونیست اعضای این کمیسون است
کل و کوری که نیارزد بجویی
کل دمبوره زند کور بخواند غزلی .

>>>   بر ای اینکه کمیسیون انتخابات اصلاح شود دایرشدن لویه جرگه عنعنوی است

>>>   پولهای بیت المال برای چاق کردن گوسفندهای انتخابات بعدی توسط احمدزی و گل بیدین به مصرف خواهد رسید. انتخابات هم پر از تقلب و فریب و نیرنگ خواهد بود.

>>>   ضرورت به خواند .... شما نیست چون شما دزد را همه میشناسد که از کلینری و دزدی تیل از موتر های دولتی به ریاست کمیسیون انتخابات رسیدید و حالا بالای حکومت انتقاد میکنید کسی باید این انتقاد را کند که ملت انرا نشناسد و یا دزد علنی نباشد.

>>>   وطندار شما دولت و ملت را گروگان گرفتین، هرروزه ناز و نزاکت میکنین. کوشش شبانه روزی شما فقط تضعیف دولت است، شخص خود شما دئیس کمیسیون انتخابات بودی چه مرداری که بود و نکردی، حال چطور به خود حق میدهید که از دولت انتقاد کنید کمی دلسوزی به حال ملت خصلت مردانگی است.

>>>   قبیله به دموکراسی یا مردم سالاری واقعی باور ندارد. این بدوی ها مانع مردم سالاری واقعی میشوند همانگونه که مانع سرشماری شدند و مانع اصلاحات انتخاباتی شدند.

>>>   270ســال است که این مردم خاین است هم خاین وهم خاک فروش وطن فروش

>>>   Zahir Ariaie
ارگ تلاش دارد تا قبل از به ثمر نشستن ستراتژى ترامپ براى نابودى طالبان ، مهره هاى زيادى از انها و مربوط به گلبدين را جذب ارتش و دولت كند تا بقاى دولت ديكتاتورى قومى را به زعم خودشان در صورت چالش ، ضمانت نماييد!

>>>   Rafi
عجب بی منطق رهبرانی است در نصف کشورت پول رایج اش کلدار است این مزدور ها امدن فرق بین فارسی و دری را به مردم نشان داده رایستن

>>>   سال ها و سده هاست که با این نام و نیرنگ اواغنه ما سرکوب شده ایم . حتی بزرگان ما هم به این جال بند مانده اند که از سنگ آواز می برآید و ازین ترسو ها نی

>>>   نظام وطنفروش و مخالفین خائن!

>>>   کشورما در طول حکمرانی پشتونها، هرچه بی آبروی وتخلف وبی لیاقتی وکارغیر انسانی تصورکنی هست. کدام نماد تمدن وجود دارد که ما ازآن یادکنیم، تنها نماد ضد تمدنی هرجه تصورکنید وجود دارد.

>>>   دولت میراث پدر اشرف غنی نیست- او زمان ها را گاو خورد-

>>>   غنی در نتیجه یک خیانت ملی و تقلب سازمان یافته بقدرت رسید و ادامه حکومت او هم پر از خیانت و تقلب خواهد بود۰

>>>   حکومت ومردم میخواهد که این طویله فساد دیګر بسته بشود و تمام ګاوهای وحشی دیګر در این طویله تجمع نکند و بهترین سیستم ریاستی است که حکومت میتواند خود تمام تصامیم خود را بکیرد وبه این ....ضرورت نیست که به ملیونها دالر مصرف بیجا بدهد و باز هم از یک دیګر خود رشوت بګیرد

>>>   Mehr
انگار كه اشرف غني باز بسادگي توانست تا رقيبانش را از سر راهش در انتخابات آينده دور بسازد
و هر كدامشان را پشت همان نخود سياه شناخته شده بفرستد 😀
انگار كه همه اين ها بنام رهبران، تنها منتظر گشاده شدن پيشاني، اشرف غني هستند، تا براي معامله با ايشان از همديگر شان پيشي بگيرند
كسانيكه برنامه راهبردي و هدف أساسي نداشته باشند، ناگزير اند تا بخاطر چيز هاي كم ارزش، هم خود را فريب دهند و هم ملت را مصروف

>>>   سیستم ریاستی امتحان خودش را داده و ناکام است. بهترین سیستم حکومتداری برای کشور سیستم فدرالی پارلمانی غیر متمرکز است تا تمام مردمان کشور در تعین سرنوشت خودشان خود را سهیم ببینید نه اینکه بجا کننده اوامر مرکز باشند.

>>>   باندهای ضد فرهنگ در ارگ ریاست جمهوری در توجیه ضدیت خود با زبان مشترک با ایران میگویند: چون ایران با مهاجرین بدرفتاری میکند و در قتل مردم افغانستان دست دارد باید زبان فارسی دری از افغانستان برکنده شود. یا طوری تغییر کند که هیچ شباهتی با هم نداشته باشد.
اگر به همین منوال بخواهیم گز کنیم پس باید زبان پشتو را نابود کنیم. چون 95% شهادت مردم عادی و سربازان کشور به دست پاکستانی ها و مزدوران شان انجام میشود. فعلا هم صحنه سیاسی و نظامی پاکستان جولانگها پشتونهای آن کشور است. پشتونها صد برابر پنجابی ها ضد مردم افغانستان هستند و در حق مردم ما جنایت کرده اند. جنایات و دست اندازی های پاکستان توسط آی اس آی انجام میشود. رئیسان این سازمان مخوف تقریبا همه پشتون هستند. کارمندان و جاسوسانش تا 60% پشتون هستند.
محمد فرهنگدوست هروی

>>>   سیستم ریاستی امتحان خودش را داده و ناکام است. بهترین سیستم حکومتداری برای کشور سیستم فدرالی پارلمانی غیر متمرکز است تا تمام مردمان کشور در تعین سرنوشت خودشان خود را سهیم ببینید نه اینکه بجا کننده اوامر مرکز باشند.

>>>   آقای آشنا! میگویند تحلیلگر سیاسی استی اما راستش نفهمیدم که چه چیز را در سیاست تحلیل میکنی؟ بسیار از مردم میگویی اما نمیدانم متوجه این امر استی که آن مردم کجاست؟ صرف نظر از مردمی که بنام (مردم افغانستان) مسمی است، از تو میپرسم که آن مردم متحد، واحد و زحمتکش هزاره کجاست؟ عیبت نیست، چون از تحلیلگران سیاسی معاصر استی، تلاش میکنی سیاست را به مود روز تحلیل نمایی و به عمق سیاست اصلاٌ کار نداری!
آقای آصف جان آشنا! هیچ میدانی که ملیت زحمتکش هزاره به چند گروپ (حتی متخاصم) تبدیل شده است؟ هیچ خبرداری که هریک از این گروپها رهبدان شان را چون ارواح برستش میکنند؟ نمیدانی! پس به جای تحلیل اوضاع سیاسی افغانستان یک بار خود را زحمت داده، قبل از تحلیل بی مطالعه، اوضاع سیاسی قوم زحمتکش خودت را اول مطالعه و ارزیابی بکن و بعدش هم تحلیل نما، آنگاه خواهی دانست که این همه روندی که در کشور جریان دارد فقط تمسخر کردن مردم و به قدرت رسیدن به وسیلۀ همین مردم است و بس! به مردم نفعی نه رسیده و نخواهد رسید الا اینکه نماینده گان واقعی مردم رو صحنه بیایند و مردم را از فلاکت نجات بدهند.
شما جوان استید و شاید در تحلیل تان صادق اما این تحلیل چون سیاست زده هاست نه سیاستمداران، کوشش نمایید تخلیلگر سیاستمدار باشید نه تحلیلگر سیاست زده زیرا در خیلی هم جوان استید و اگر یکبار سیاست زده شدید، دیگر از زمین افتیده بالا نخواهید شد.
حکومت فعلی را شما هر چه و به هر معنی یی تعریف نمایید، از نظر سیاست واقعی یک حکومت بیمعنی، غیر قانونونی و برآمده از معاملات کشورهای بیرونی است که ملت افانستان و سیاستمداران افغانستا حتی آقای غنی و عبدالله جزئی تریت نقشی در این حکومت نداشته اند، ندارند و حتی در آینده هم نخواهند داشت مطمئین باشید! ایکاش وقت داشته باشید که در زمینه صحبت رو در روی داشته باشیم.
میهن زرغون

>>>   هرکاه همکاری صادقانه ریاست جمهوری ریاست اجرایه پارالامان وکارمندان کمسیون انتخابات ومسولین نظامی امنیت را تامین نمایند با شخص محترم ریس دارالانشاه باشد امکان انتخابات درسال 1396 وجود دارد
پناه کابل

>>>   تونها هیچگاهی از تمامیت خواهی خود دست نمیکشند۰
خلقی، گلبدینی، طالب، تکنوکرات، اوغان ملیتی، لنگی دار، نکتاهی دار، تعلیم یافته، بیسواد، نابغه شرق، متپکیرغرب، یا خرکار ویا هرچه باشند همه و همه متحدانه در جهت تمامیت خواهی ایشان کار میکنند۰
بر تمام غیر پشتون های کشور لازم است که تمام تفاوت های دیگر را با حوصله مندی کنار بگذارند و علیه این فاشیست ها باهم متحد شوند۰
پشتونها نام تمام اقوام دیگر را حذف میکنند و همه را بزور اوغان یا افغان نامگذاری میکنند و این یکسان سازی جبری را وحدت ملی نام گذاشته اند، در حالیکه در بین خودشان از یک قوم حتی یوسفزی را امرخیل یا احمدزی ویا پوپلزی را نیازی وغیره گفته نمیتوانی۰ ما نمیخواهیم این وحدت ملی یکطرفه و جبری را۰
پشتون از سره تا خشره، از متپکر تا خرکار، از تکنوکرات تا طالب، یا داعش، یا گلبدینی، یا خلقی، اوغان ملیتی، وغیره وغیره هیچکدام به احترم ارزش های متقابل، برادری و برابری، و به اصل مشراکت مسالمت آمیز و احترام متقابل باور ندارند۰ فقط و فقط زور و زر را میداند، و تقلب و خیانت را میدانند، و تمامیت خواهی را۰
هزاره ها، تاجیک ها، ازبیک ها، ترکمن ها، بلوچ ها، پشه ئی ها، و غیره غیر پشتون ها باید بدانند که درین معادله تمامیت خواهی پشتونها هر کدام آنها جدا جدا بازنده هستند۰ این یک نکته حیاتی است که تمام قوم های غیر پشتون باید خصومت های مختلف گذشته بین هم را کنار بگذارند و باید سخت باهم متحد شوند تا بتوانند برضد تمامیت خواهی پشتون ها متحدانه برعلیه آنها ایستادگی کنند۰ در غیر آن یکی یکی سر به نیست میشوند، هویت قومی آنها نابود میشود، و همه را یکه یکه برده میسازند۰

>>>   باید در انتخابات آینده از حزب وطن که قبلا رهبری انراشهید داکترنجیب اله به عهده داشت مستقل وسربلند
شرکت کند تااگر خواست مردم بود دوباره حزبی های دوران داکترنجیب اله برسرقدرت شوند چون درشرایط فعلی اعمال کمونیستهاخیلی از این مجاهدین جهادفروش
کرده پاک و روشن است حد اقل زیر نام دین و اسلام
کارهای ناروا و آدمکشی نمیکردند حد اقل باتفکر و سیاست شوروی را ازکشور مابیرون کروند باید دزدها بدانندکه در جنگ رودر رو هیچوقت بالای ارتش داکترنجیب اله پیروزنشدند اینراتاریخ به مرورزمان آشکارخواهدساخت بعد از سقوط همین حکومت داکترنجیب شخصا عقب نشینی کرد تامردم بیگناه قتل عام نشوندچونکه میدانست که به نام مجاهد همه بیگناهان کشته خواهدشد چونکه همه این دزدهای امروزی فریب دشمن وطن را خورده بودند

>>>   غنی در نتیجه یک خیانت ملی و تقلب سازمان یافته بقدرت رسید و ادامه حکومت او هم پر از خیانت و تقلب خواهد بود۰


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است