هیچکس منکر ذهنیت قومی غنی نمی شود
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۵۶    ۱۳۹۶/۱۰/۱۳ کد خبر: 144176 منبع: پرینت

این حکومت بحران مشروعیت، بحران اشتراک، بحران هویت، بحران قانونیت و رهبری دارد و تمام این چالش‌ها زیربنایی هستند تا زمانی این چالش‌ها و گره‌ ها را حل نکنیم، ممکن نیست که به چالش‌های پیش‌رو بپردازیم.

احمد ولی مسعود رییس عمومی بنیاد احمدشاه مسعود در گفتگو با آریانا درباره فساد و استفاده از ابزار قومیت در ارگ ریاست جمهوری گفت: داکتر غنی مثال زنده این مورد است؛ چه کسی انکار می کند که غنی در مقام ریاست جمهوری ذهنیت قومی ندارد؟

مسعود بیان کرد: زمانیکه مجلس بزرگان (لوی جرگه) به درازا کشید، غنی در محضر 20 تن مرا خطاب قرار داد و گفت: "جناب سفیر صاحب، یاد‌تان باشد هر زمانیکه من به قدرت برسم، توسط قوم یا شمشیر یا توسط خارجی‌ها شما مردم را از این کشور بیرون می‌کنم، همان روز کرزی صاحب مرا دعوت کرد از سخنان غنی از من پوزش خواست و گفت که اعصاب غنی بجایش نبوده است. شاید اعصابش بجا نبوده اما مکنونات قلبی اش بیرون شد؛ امروز براساس همان اندیشه‌ها سیاست تک‌قومی در افغانستان پیاده شده است.

رییس بنیاد احمدشاه مسعود اظهار کرده که پرسش این است که اگر حکومت می‌خواهد براساس قانون تعیین تکلیف کند چرا توافقنامه حکومت وحدت ملی را عملی نمی کند تا مشروعیت خود را پیدا کند.حکومت وحدت ملی قانونی نیامده و قانونیت و مشروعیت ندارند.

وی درباره اظهار نماینده رییس جمهور (هارون چخانسوری) مبنی بر اینکه رییس جمهور نمی خواهد افغانستان در گروه 500 و 600 نفر باشد و می خواهد با 30 میلیون نفوس کشور رابطه داشته باشد بیان کرد: در گروه 500 یا 600 نفر بودن خوب است تا اینکه مردم در گروه 5 -6 نفر در داخل ارگ باشند.

کد (26)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
غنی
مسعود
نظرات بینندگان:

>>>   سخنان ولی مسعود یک تکه چتیات و بی منطق
او یک ....بیش نیست
نام مسعود را شرماند این ولی خان
او ......حال یادت امد که برایت چه گفته بود؟؟؟؟

>>>   Rayed
غني رييس جمهور نيست. او رييس حكومت توافقي است كه بزنده انتخابات نداشت. مشروعيت مردمي و حقوقي ندارد، منبع مشروعيت غني جان كري و توافق نامه است

>>>   آنها نام قوم خود را بر کل کشور گذاشتند اینها صبوری کردند.
2. آنها سرود ملی را فقط به زبان یک قوم تدین کردند اینها تحمل کردند.
3. حکومت را انحصاری و بقیه را به حاشیه راندند دندان روی جگر گذاشتند.
4. آنها در طول 18 سال گذشته به نام طالب و داعش و... هر ساله بیش از 10/000 نفر را کشته‌ اند اینها اعتراضی نکردند.
5. اکنون می‌ خواهند هویت و نام قوم شان را هم بر سایر اقوام تحمیل کنند. این دیگر قابل تحمل نیست.

>>>   تاجیک های واقعی
————————
کسانی که جرات و شهامت این را دارند که خود را تاجیک می نامند (زیرا باور دارند که افغان هویت قوم عزیز پشتون است) و فعالانه بر علیه سیاست های فاشیستی، قومی - قبیلوی و «تحمیل» زبان، فرهنگ و هویت قومی بالای خود و دیگران مبارزه و مقاومت نموده و طرفدار دموکراسی، عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی می باشند؛

>>>   Khurasani gedeeld.
توطیهٔ جدید ارگ؛
برای تقسیم هویت تاجیک ها و ازبیک ها به دهها هویت قومی، جهت تثبیت اکثریت جعلی پشتون ها( افغان‌ها) در افغانستان.
رئیس جمهور با صدور فرمان و ایجاد کمیسیون برای تهیه لیست اقوام افغانستان در شناسنامه های جدید شمشیر جراحی به دست گرفته و ما را هدف قرار داده است.
اسناد رسیده از ارگ ریاست جمهوری حاکی از آن است که تیم فاشیسم قبیله برای تقسیم هویت تاجیک ها و تثبیت اکثریت افغان‌ها ( پشتون) طی فرمانی دستور داده است تا تاجیک ها را به بیش از سی گروه قومی تقسیم نمایند و به این ترتیب این اکثریت قومی را به اقلیت های متعدد تقسیم و معرفی کنند.
هدف از این طرح تقسیم هویت تاجیک ها و ازبیک ها به خرده هویت ها و تثبیت اکثریت افغان ( پشتون) در افغانستان می باشد.
جوانان عزیز
تنها راه جلوگیری از این طرح شیطانی دفاع و حمایت از قانون شناسنامه ها مصوب مجلس نمایندگان است و بس.
ادامه سکوت نمایندگان ما در حکومت و دولت در برابر این شرارت ها و فتنه انگیزی ها شرم آور و ذلت بار می‌باشد.

>>>   Badry gedeeld.

هموطنان ارجمند متوجه ناقلین تازه وارد در شمال زیر نام کوچی باشید .
دولت شوونیست و پیروان سنت اوغانوالی حاکم در قدرت سیاسی اوغانستان تصمیم گرفته اند در همه آستان های شمال به نام کوچی ها ، قبایل آنسوی سرحد را جا به جا نموده با احکام غیر قانونی برای این ناقلین تازه وارد زیر نام کوچی شناسنامه توزیع نماید . شرط گرفتن شناسنامه ناقلین تازه وارد هم تصدیق یک کوچی شناسنامه دار و تصدیق سرخیل یا کلان کوچی هاست . ( روباه را گفتند شاهدت کیست گفت دمم ) یک کوچی کوچی دیگر را تصدیق می کند که او هم از همین یا از فلان آستان است . این است قانونیت، اوغانیت و اسلامیت .
پیامد این کار دولت شوونیست کوچی ها مستقر در کابل چنین است که در انتخابات پوشالی آینده از هر آستان شاید یک یا دو کوچی را بر علاوه دیگر کوچی های انتصابی به نام وکیل منتخب کوچی ها در مجلس نماینده گان جا به جا نماید ،تا تصمیم های مجلس را برابر با خواست ارگ و شوونیست های حاکم در قدرت عیار نمایند .
با وجود اینکه ده ها ناقل سلیمانکوهی طالب دوست شمال امروز عملا در مجلس نماینده گان حضور دارند و سیاست طالب سازی را در همه عرصه های سیاسی ، نظامی ، فرهنگی و اجتماعی در عمل پیاده می کنند ، باز هم عطش این دولت کوچی ها در کوچی گری فرو نه نشسته است .
دولت کابل این پلان نهایت زیرکانه و خطرناک را گرفت استه و با چنین نیرنگ ها ، حیله ها و کوچی گری ها می خواهد در آینده زمام امور را کاملا در دست گیرد .
با چنین فرمان غیر قانونی که هیچگونه اساس اداری و پرنسیپ های قبول شده توزیع شناسنامه در آن دیده نمی شود ، همه صوبه سرحدی ها می توانند شناسنامه اوغانی بگیرند و کسی هم پیدا نخواهد شد بپرسد که قانون و قانونیت چی شد ؟

>>>   برگردان اول بفارسى کتاب سید جمال الدین حسينی سه لقبه
نام کتاب به عربى: "تتمة البیان فی تاریخ الافغان"
نویسنده: سید جمال الدین حسينی مشهور با سه لقب "اسدآبادی"٬ "الکابلى" و "الافغانى"
تاريخ نگارش:
چاب اول کتاب: 1901 مصر
نام کتاب به فارسى: "بيانات واپسين تاريخ افغان"
مترجم: محمدامین خوگيانى
نام کتاب: "حیات سید جمال الدین افغانی" زبان فارسى این کتاب در سه قسمت است:
نویسنده : محمدامین خوگيانى 1900-1985
نام کتاب به فارسى: سوانح سید علی ترمذی جد اعلایَ سید جمال الدین
نویسنده محمدامین خوگيانى
تاریخ افغان به قلم سید جمال الدین افغان به عربی نوشته شده و بعداً در سال ۱۹۰۱ پنج سال بعد از مرگ او علي يوسف الكريدلي, صاحب و محرر جريدة العلم العثماني در استانبول ترکیه انرا طور هدیه برای امیر عبدالرحمان خان پادشاه افغانستان چاپ نمود و بعداً انرا محمدامین خان خوگيانى مدیر جریده انیس به فارسی ترجمه نمود
چاپ کتاب به فارسى کابل افغانستان 1940
تتمة البیان فی تاریخ الافغان
محمدامین خان خوگيانى پسر اسراييل خان خوگيانى بود
که از سوى امان اله خان موظف شد وظيفه آموزش خوگيانى را بدوش گيرد. پدر اش اسراييل خان جان خود رابراى استقلال سرزمين عليه انگليس ازدست داد. پدر کلان امان اله خان امنيت زندگى يکى از منورين پشتون را بدست گرفته نتوانست.
محمدامین خان خوگيانى در "فصل اول در وجه تسميهٔ افغان" در برگ 62 کتاب مى نگارد: آغاز نقل قول
فصل اول در وجه تسميهٔ افغان
فارسى زبانها اين قوم را به لفظ "افغان" مى شناسند و وجه تسميهٔ اين اسم را چنين نگاشته اند. هنگاميکه بخت نصر ملت موصوف را زير فشاراسارت گرفت از درد و اندو زياد آه و فغان مى کردند. بجهت همين فرياد و فغان بفارسى ايشان را افغان مى گفتند و ازهمان آوان به همين نام ناميده شده اند.[٢]
پاورقى برگ 62 از سوى مترجم
[١]تشريعات اين موضوع ....
[٢]نقل قول تاريخ فرشته ...
در برگ 63
ورأى مؤرخين ديگر بر اين قرارگرفته که نام نوادهء شاوول پدرکلان افغانها "افغان" بوده اولاده او نيز بنام همين پدرکلان خويش مى شوند.
عوام فارس ايشان را را "اوغان" مى گويند که قريب لفظ افغان تلفظ ميشود و اهالى هند ايشان راپتهان خطاب کرده اند.
برخى از قبائل افغان که در قندهار و غزنين
زيست دارند خود را به اسم پشتون (پښتون) و يا پشتانه (پښتانه) معرفى مى نمايند. و اهالى خوست و كرم و باجور خود را پختون و پختانه مى شناسانند.[١]
اکنون به دقت نظر از تفاوت اين الفاظ معلوم مى گردد که تمام اين آسامى از يک اصل پيدا شده اند لفظ "افغان" ٬"اوغان"و پتهان" همه محرف پختانه (پښتانه) مى باشند. پشتانه (پښتانه) و پاشتانه (پاښتانه)غالباً امکان دارد که از کلمه "باشتان" گرفته شده باشد که نام قريه ايست در نيشاپور [٢] يا هر دو از بست مأخوذ اند که نام شهر يست از شهرهاى خراسان [٣]
پاورقى برگ 63
در برگ 64
الف و نونكه درزبان فارسى براى جمع زياد ميشودبه مفرد آن افزوده اند [١] باحتمال اينكه در مواضع فوق الذكز اقامت نموده باشند ويس أزان كه ازان جا كوچيده اند همان نام را باخود به جاى ديگرى برده وتا حال اسم مذكور جارى و پائدار مانده است.
پښتو
حرف "واو" در كلمه پښتو نام زبان ملت افغان است علامة نسبت است مانند حرف يا، كه در لغت عرب براى نسبت زياد ميشود و در حالت جمع حذف ميگردد[١] اين هم احتمال دارد كه كلمة پښتو را از لفظ بشيت گرفته باشند و بشيت، نام قريه ايست از قريه جات فلسطين و اين توجيه وقتى درست مى افتد که ايشان از نژاد بنى اسراٸيل به حساب آينده چون مسله نژاد ايشان در سامى بودن مسلم آيد.
برگردان دوم بفارسى کتاب سید جمال الدین حسينی سه لقبه
مهندس داودعطایی قندهاری
چاب اول کتاب: 1901 مصر
نام کتاب به فارسى: "بيانات واپسين تاريخ افغان"
فارسها اين مردم را افغان ناميده‌اند؛ به اين علت كه هنگامی‌که آنان در زمانهای قديم توسط بخت‌النصر اسير شده بودند بسيار آه و ناله و فرياد و شيون می‌کردند. از اينرو نام "افغان" كه در زبان فارسی معنای ناله و فرياد می‌دهد آز آن زمانها (يعنی از زمان بخت النصر شاهنشاه بابل باستان؛ حدود سه هزار سال قبل) بر آنان اطلاق می‌شده است.
همچنين گفته می‌شود كه "افغان" نام يكی از نوادگان "شاؤول"[۱] جد افغانها؛ بوده از اينرو آنان به نام جد اول خودشان خوانده شده‌اند.
عوام فارسی به زبان عاميانه اين مردم را "اوغان" می‌نامند كه مشابه نام "پتان" است كه از طرف هندوان بر آنان اطلاق می‌شده. اما بعضی از طوايف افغانی مثل ساكنين قندهار و غزنی خود را پشتون و يا پشتانه می‌خوانند. و بعضی هم مثل ساكنين نواحی خوست؛ كورم و باجور خود را پختون و پختانه ناميده‌اند.
از دقت در همخوانی و همگونی اين الفاظ در می‌يابيم كه همهٔ اين كلمات دارای ريشهٔ واحدی هستند كه عبارت از همان كلمه افغان (اوغان و يا پتان) است. گفته می‌شود كه اصل اين كلمه از ريشهٔ "پختان" و "پشتان" است كه بطور صحيح از كلمه باشتان (باشتين) اخذ شده كه نام قريهٔ از قرات نيشابور است. و يا ممكنست از كلمهٔ "بشت" نام يكی از شهرهای خراسان قديم اخذ شده باشد. و با حروف الف و نون كه علامت جمع در زبان فارسی است تركيب شده است. احتمال ميرود كه افغانها در اصل در اين شهر سكونت داشته‌اند وبعد آنجا را ترك كرده به نواحی ديگر منتشر شده‌اند. از طرفی حرف واو در كلمات پشتو و يا پختو مثل يای عربی علامت نسبت مكانی است. كه در اين حالت گويا علامت جمع (ون) به هدف اختصار حذف شده است.
و همچنين احتمال می‌رود كه اصل اين كلمات از كلمه (بشيت) گرفته شده باشد. كه نام يكی از قصبات يا شهرهای فلسطين است. اين احتمال از آنجا مطرح شده كه گفته می‌شود كه افغانها اصلاً از جمله اسباط بنی‌اسرائيل بوده‌اند. كه دراين مورد درفصل بعد بيشتر بحث خواهيم كرد.
برگردان سوم پشتو کتاب سید جمال الدین حسينی سه لقبه
ترجمه پشتو کتاب سید جمال الدین حسينی سه لقبه بعد توسط "فرهنگستان پشتو" در کویته، پاکستان در سال 1979 منتشر شد.

>>>   رهبری دولت را 4+1 در دست گرفته است که عبارت از :
۱ - اشرف غنی احمدزی ریس جمهور توافقی
۲- حنیف اتمر مشاور شورای امنیت
۳ معصوم استانکزی ریس امنیت ملی
۴ - اکلیل حکیمی وزیر مالیه
۵ - رحیمی ریس دفتر غنی احمدزی
از چند ماه به اینطرف یک خاین جاسوس وطنفروش مشهور به قصاب کابل گلبدین حکمتیار را با خود یکجا کرده اند متفقا میخواهند حکمت تگ قومی خودشانرا استقرار بخشند و اقوام دیگر را از پست های اساس دولت بدور سازند چیزی که از گذشته ها تا کنون جریان داشته ولی نسبت مقاومت و تعداد بیشتر نفوس انها تا کنون قومگرایان نتوانسته اند کهموفق به چنین کار خاینانه شان گردد.

>>>   آثار حیکیمی:
محافظان حکمتیار امروز راه را به روی وکلای مجلس با پیکا و راکت بسته اند تا نصاب مجلس تکمیل نشود و بحث بر سر رد فرمان غیر قانونی غنی، صورت نگیرد.
#احمد_شاه_فرید

>>>   Hashimi Pjr
جناب ملا اشرف غنی آخند در عالم خیال در محضر تعداد بیست نفر برای احمد ولی مسعود گفته است که تصمیم گرفته ام تا تاجک هارا از طریق سیاسی قومی ویا توسط قوای خارجی از کشور بیرون سازم آخند صاحب با مغز متفکرش ندانسته است که تاجک ها در جغرافیای افغانستان تاریخ پنج هزار ساله داشته و در همین مدت هیچ اقلیتی را ازین کشور بیرون نکرده اند چطور شده میتواند که موصوف با حکومتیکه تحت حمایه وتسلط بیگانگان تصاحب نموده است چنین نماید این خیال است و محال است وجنون می بر اید اززبانش بوی خون ازین گفته ها چنین بر میاید که ایشان خبا ط الحواس بوده در خیالا تش چنین تصوراتی خطور میکند که لازم به تداوی دارد اگر تاریخ را مطالعه کند میداند که آبا واجداد ایشان از جملهء گم شده گان اسراییلی بوده که ابتدا دردامنهء کوه های هندوستان به شکل محاجر گاهی دریک کوه پایه وگاهی هم دردامنهء کوه پایهء دیگری به شکل غژدی نشین امرار حیات می نموده اند که بعدها آهسته اهسته دردامنهء کوه های این سرزمین نیز اقامت گزین شده رفته رفته با چال نیرنگ فریب ومزدوری بیگانه گان گاهی زیر سلطهء انگلیس گاهی روس واکنون هم آمریکا حکومت دوصد سالهء خود را حفظ نموده اند در حالیکه اسراییل از سالیان درازی بدین طرف در جستجوی آنند که چگونه میتوانند این گم شده هارا باخود ببرند چنانچه موصوف نیز وظیفه گرفته است تا پشتون هارا به طرف اسراییل بکشاند بهتراست تاوی از خواب بیدارشده شکر خدارا ادا نما ید که چطور از دامنه های کوه ها واز غژدی های صحرایی به لطف پروردگار با رفتن به دامن امریکا این کشور فتنه پرور به اریکهء قدرت دست یافته است شکر گویی نعمتت افزون شود ورنه گویی از کفت بیرون شود نزد خداوند بسیارساده
است که ایشان را واپس صحرا نشین سازد

>>>   Tamkin
توانایی استاد عطا را بابت تبدیل نمودن یک بحران به یک فرصت برای مطرح کردن مسایل بنیادین در حوزه قدرت افغانستان باید ستود. او امروز مسایلی را مطرح کرد که معامله گران بی همت و مزدور در ۱۷ سال گذشته جرئت حتی دهن باز کردن در مورد آنهارا نداشتند. تغییر قانون اساسی و تقسیم قدرت بخاطر جلوگیری از متمرکز شدن آن به دست دیوانه های قبیله چون غنی چیزی است که هم خواست قهرمان ملی بود و هم خواست حوزه یی که استاد عطا امروز از آن نمایندگی می نماید.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است