آیا نام افغان نیاز به بحث علمی دارد؟
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۳۳    ۱۳۹۶/۱۰/۲۰ کد خبر: 144578 منبع: پرینت

چندین سال است که یک تعداد نخبگان سیاسی وقت و انرژی خود را صرف بحث و تحقیق پیرامون تاریخچه، معنا و اهمیت علمی و فلسفی نام افغان می کنند. چنانچه یکی ریشه های آن را در عصر دایناسورها جستجو می کند و دیگری در کتب مقدس آسمانی و سومی در کتب فلسفی سقراط، افلاطون و ارسطو و چهارمی هم در کتاب جعلی پته خزانه اما هیچ کسی از مردم بومی و اصلی این کشور در شهرها و روستاها نمی پرسد که "سیر و پودینه" اوغان را برایتان در انتحار، انفجار و وحشت معرفی کنند.

حتی از حیوانات، نباتات، کوه دشت و بیابان از آسمان و زمین و بالاخره از هندوکش شاهد زنده هویت و تاریخ ما بپرسید که تاریخچه و اعمال افغان را با اسناد انکارناپدیر به شما معرفی کند.
از ده افغانان کابل بپرسید که برایتان قصه مهاجرت اوغان را در قرن 18 که بالای کوه جوی شیر چگونه جابجا شدند به زبان خود بگوید. از ایرانی ها بپرسید که نام افغانستان را اختراع کردند و به انگلیس ها در بازی بزرگ بجای خراسان پیشنهاد کردند. از الفنستون انگلیسی بپرسید که از ایرانی ها ممنون است که این نام را بجای خراسان به انگلیس ها پیشنهاد کردند. از روس ها بپرسید که افغان را برایتان در قرن بیست برای جهانیان معرفی کردند.

تنها از هندی ها نپرسید که نام پتان را برایتان معرفی خواهند کرد. خلاصه از هر کسی که بپرسید این جواب را برایتان خواهند گفت: افغان یک اسم منفور و توهین آمیزی است که حداقل در 3 سده اخیر بالای گروه های بیگانه و عقب مانده اطلاق شده است که از کوه های سلیمان به سرزمین مقدس خراسان بحیث مهاجر و مهاجم آمده اند و حالا با چشم سفیدی ادعای مالکیت کل کشور را می کنند. چنانچه می گویند:" اوغان را که سلام دادی سه تنگه تاوان دادی"

چرا در خمیر موی می پالید؟ اوغان هیچ وقت نه ظرفیت و نه توانایی حذف هویت های بومی این سرزمین را ندارد.

هارون امیرزاده


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
افغان
هویت
نظرات بینندگان:

>>>   منطق وطرح نهایت بچه گانه وکوچه یی ، باید به علم پناه برد وجهال مانند شما گاهی هم نمی تواند چرخ تاریخ وحقایق موجود کشوری سربلند بنام افغانستان را زیر بوریای تعصب وجنگسالاریزم احمقانه وستم سالاری جاهلانه دزدان تاریخ کتمان نمایند. به حقایق درست وعینی کشور باندیشید. اگرواقعآ برآنچه نشخند می زنید باور دارید به کشور تشریف بیاور ، تا هنوزهم آخرین بقای دزدان تاریخی ولاش خوران درآخرین رمق نفس شان در انتظارشما ایل های خرسانی استند.
مردم باشما حساب خواهندکرد ...
ژکفر دره یی .

>>>   حکومت افغانستان باید از ترامپ بخواهد که چرا نام افغان رابر یک جانور گذاشته اند که این توهین به مردم افغانستان است باید بر آن جانور نام ( پاک ) که مفهوم پاکستان را دارد بگذارند

>>>   (تاریخ افغان ها)
نوشته یک جنرال فرانسوی بعدا توسط یک انگلیسی ترجمه شد بعد ها توسط سهیل سبزواری به فارسی ترجمه شده

>>>   Davod
درود بر آقا امیرزاده گرامی !
من کاملاً با شما موافق هستم. کسانی که اوغان نیستند و خود را افغان که همان اوغان است می‌‌نامند، اولاً به شعور، شرف و شخصیت خود توهین می‌کنند، و ثانیا به قوم، تاریخ، فرهنگ و هویت خود خیانت می‌کنند.

>>>   افغان سازی تدریجی ما به روایت اسناد معتبر رسمی از عصر امیر‌عبدالرحمن خان تا امروز
بررسى‌جعل هويت، جعل جغرافيا، تحريف تاريخ و تهاجم فرهنگى افغاغنه براساس كتب و نوشته هاى رسمى افغانستان.
بنا ندارم دراين سلسله نبشته ها تحليل خودم را ارائه نمايم، لاكن شما را به دقت و تأمل در چگونگى افغانيزه كردن تدريجى و انهدام تمام اضلاع هويت تاريخى،جغرافیایی‌ و تمدنى خراسان دعوت مى نمايم .
اين نبشته هاى مستند تماماً با استناد از كتب رسمى و دولتى از عصر امير عبدالرحمن خان تا امروز مى باشد.
از باز نشر و كاپى آن در جهت تنوير افكار عمومى قبلاً سپاسگزارم .
امير عبدالرحمن خان در مقدمه پند نامه معروف خود که داستان احوال سپاه عثمانی را نقل می نماید، مردم افغانستان را اينگونه خطاب مى کند:
" من كه امير عبدالرحمن هستم بيان مى نمايم اى قوم افغانستان كه درانى و غلجاى و فارسى بان و هزاره و ترك هستيد..."
بقيه را در تصوير مشاهده بفرماييد.
اين جزوه در سال ١٣٠٤ هجرى قمرى به چاپ رسيده است.
نكات قابل توجه : هنوز واژه هاى مانند؛ ملت افغان و افغان به تمام باشندگان افغانستان اطلاق نمى شده است. زبان دربار زبان فارسی است.
ضمناً واژه فارسى بان را به خاطر بسپاريد.
ادامه دارد
‏Abdul Hai Khurasani

>>>   زبان افغانی« پشتو» در‌کدام سال، با چه نام ، توسط که و چه وقت وارد نصاب رسمی معارف کشور شد؟
در زمان امیر عبدالرحمن خان به حکم اسناد موجود و کتب منتشره بفرمان او، کاملاً مشخص است که زبان ملی، رسمی و دربار عملاً زبان فارسی بوده و امیرعبدالرحمن خان شاید به حکم سال‌ها زندگی در سپهرحکومت بخارا و پرورش در شمال افغانستان خود را بحق متعلق به این هویت فرهنگی می دانسته است.
اما زبان ایکه امروز ما آنرا بنام « پشتو» می شناسیم ، برای نخستین بار با نام و هویت رسمی زبان « افغانی» بر اساس فرمان رسمی امیر حبیب الله خان در سال ۱۳۳۳ هجری قمری(مطابق 1915ميلادى )وارد نصاب رسمی وزارت معارف گردید.
اين اثر در سال 1917 رسماً چاپ شده و در سراسر كشور جهت تدريس توزيع مى گردد.
مولف دانشمند نخستین کتاب زبان افغانی، صالح محمد قندهار ی که یکی از معلمان مدرسه حبیبیه بوده است ، در مقدمه مبسوط ۹ صفحه یی این اثر که به زبان فارسی نوشته شده است، ضمن تشریح وضعیت اسفبار زبان افغانی به ضرورت آموزش این زبان برای افغانان (که در اینجا منظور او از افغانان کسانی هستند که زبان مادری شان افغانی می باشد) اشاره نموده و فواید آموزش آن را توضیح داده است.
از مطالعه دقیق این اثر بدرستی درمیابید که هنوز واژگان لیسه و پشتو متداول نبوده و اصطلاح افغان و افغانی و افغانان همه برای تعریف هویت برادران پشتون ما استعمال می شده است.
من از جوانان عزیز تمنا دارم که تمام این صفحات را با دقت مطالعه بفرمایند.
‏Abdul Hai Khurasani
ادامه دارد

>>>   Khrasani
آقای دلسوز حق خواستن تعصب نیست بلکه بالای هر انسان فرض است که از هویت خدادادی نیاکان شان در مقابل زور گویان ایستادگی ومقاومت کنند
ما نمیخواهم زیرنام کلیمه افغان که هویت وملیت ما نیست با چال فریب نیرنگ دروغ افغانیت که معنای پشتونوالی میدهدبرده وغلام افغان ذلتی های وطن فروش ......غلام غلامان شویم.

>>>   محمد اسلم سلیم
من افغان نیستم!
تحمیل این هویت بالای من تاجیک و هزاره و ازبک و اقوام دیگر درین شرایط ممکن نیست.
هویت ملی چیست ؟
هویت ملی :
هویت ملی باید بازتاب دهنده و آیئنه تمام نمای همه ی اقوام و فرهنگ ها وتوافق شده بین همه ساکنین کشور باشد ، رابطه و بافت منطقی میان هویت کلان ملی و خورده هویت ها وفرهنگ هایی تشکیل دهنده ی فرهنگ ملی وجود داشته باشد.یعنی بدون وحدت ملی به هیچ صورت هویت ملی شکل نخواهد گرفت
هویت ملی ، شناسنامه، سرود ملی ، نشان هایی ملی ، پرچم ملی ، فرهنگ ملی ، زبان ملی همه و همه باید دریک گفتمان شفاف روشن و در توافق بین همه اقوام و شهروندان درین کشور شکل بگیرد.
هویت ملی درین کشور زیر نام پشتون (افغان ) به هیچ صورت قابل پذیرش برای همه شهروندان کشور و مردم ما نیست ، هویت ملی به زور و به فرمان هیچگاه شکل نخواهد گرفت

>>>   بخدا چی زیبا کلمه افغان بیان نمودی همینطوری است ما به
همین خواطر دوست ندارم در تذکره
کلمه منفور افغان داشته باشیم چیز
کی شما فرموش کردی من یاد اوری
میکنم افغان تریاگ افغان ....افغان بد ترین در جهان کی دوست
دارد بخواطر تذکره اینقدر بدی ها
هر روز با خود حمل کند

>>>   Faizi
علت اساسی که چرا بعضی حلقات پافشاری براین دارند که ملیت افغان باید در تذکره درج شود این است که، حلقات سیاسی که در قدرت خود را شریک میدانند از سر شماری نفوس می‌ترسند و علت اش اینست وقتیکه ملیت هر قوم در تذکره درج گردد در آنصورت نفوس همه ملیت ها نمایان می‌گردد و تقریبا سرشماری می‌شود که کیها اکثریت اند و کیها اقلیت و در آینده هر ملیت نظر به اندازه نفوس خود در پارلمان و دولت می‌توانند وکیل و وزیر معرفی کنند و در قدرت سهم داشته باشند بنابراين بعضی ها نمی‌خواهند که ............شان از آب بیرون آید و این دغدغه را راه می‌اندازند.

>>>   Rahimi
در زیر کاسه افعان ساختن تذکره نیم کاسه های خواهد بود که همین فاشیستان ارگ و اتمری استانکزوی بد و بلا میدانند که جطور در اینده بند های دیگری به اضافه کنتد مانند همین خشک معامله دیورند که انگلیس با پاچا گردشی های پشتون کرد و حالا بی ادبی معاف که سر لک اضافه کردن پسوند افغان در تذکره هنوز زیر لحاف است هنوز نشان دادندزیر لحاف مانده ه!

>>>   Hyi
انگلیس نام سرزمین را انتخاب کرد و وقتی مردم از خواب بیدار شدند دیدند نام کشور خراسان و یا اریانا نیست و به افغانستان یاد میشود و مردم در نام افغانستان هیچ حق انتخاب نداشتند.
مثل این که نام تو شکورا باشد و صبح از خواب بیدار شوی و همه تو را بی بی گل صدا کنند و‌ تمام مردم دنیا تو را به نام بی بی گل یاد کنند.
آن وقت تو چی میگی؟
قبول میکنی؟
اگر قبول کنی ساده بودن خوده نشان میدی و اگر قبول نکنی باید ایستاد شوی و بفهمانی بر همه که تو بی بی گل نیستی و این اجازه را برشان ندی که تو را بانام دیگری صدا کنند

>>>   دلیل اینکه پشتونها پا فشاری میکنن افغان نوشته شود بخاطر این است که اونها میگن ما اکثریت هستیم اگر هر قوم بنام خودش نوشته شود اینها دگر نمیتوانن بگوین که ما اکثریت هستیم اقلید میشوند کمی ابرو برایشان مانده اونم می‌رود

>>>   "در عصر دایناسورها جستجو می کند"
وزير پست و نامه رسانى عين وغين ارگ ومرگ گفت خدمات پست ومخابرات افغانستان يک نيم ميلون قرن پيش آغاز شده بود.
يک نيم ميلون قرن پيش دایناسورها
150 ميليون سال پيش تا حدود ۶۵ میلیون سال حاکمان روى زمين بودند.
حاکمان افغان مانند دايناسورها مى خواهند يک و نيم ميليون قرن حکومت کنند.
نظر به انجيل تهدابى يهودى وعيسوى آدم وحوا 4004 سال پيش از ميلاد هست شده وهشتصد سال عمرنموده ونظربه اسلام مى بايست هزارسال عمرکند که 40 سال عمرخود رابه داود داد.
از آدم تا اکنون سال خورشيدى شش هزارسال خورشيدى مى شود.

>>>   "اوغان را که سلام دادی سه تنگه تاوان دادی"

چه عالى خوب ! به شان شان مى خواند!


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است