سخنرانی ترامپ کپی از آب درآمد
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۵۶    ۱۳۹۶/۱۱/۱۶ کد خبر: 146130 منبع: پرینت

لحنی که «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا درباره کوریای شمالی به کار گرفته، دقیقا مشابه لحن و گفته‌هایی است که «جورج دابلیو بوش» رییس‌جمهور اسبق آمریکا به کار برد.

همزمان با بالا گرفتن گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال «حمله محدود» آمریکا به کوریای شمالی برای ترساندن این کشور و امتیازگیری در مذاکرات احتمالی، پایگاه «اینترسپت» نوشته است که لحنی که «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا درباره کوریای شمالی به کار گرفته، دقیقا مشابه لحن و گفته‌هایی است که «جورج دابلیو بوش» رییس‌جمهور اسبق آمریکا پیش از حمله به عراق درباره دولت این کشور به کار برد.

بخش عمده‌ای از قسمت های پایانی سخنرانی سالانه «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا بر موضوع کوریای شمالی متمرکز بود. هر کس که سخنرانی سالانه جورج دابلیو بوش در سال‌های 2002 و 2003 را به خاطر داشته باشد، شباهت ترسناکی میان سخنرانی ترامپ و آن 2 سخنرانی می‌بیند. ترامپ دقیقا از همان جایگاه سخنرانی در کنگره، از همان توجیهی که بوش برای حمله به عراق استفاده کرد، برای جنگ با کوریا استفاده کرد.

اولین شباهت اینکه ترامپ مدعی شد که برای آمریکا قابل قبول نیست که کوریای شمالی تسلیحاتی داشته باشد که می‌توانند «تهدیدی برای وطن ما باشد.» وی همچنین گفت که خطر حکومت «کیم جونگ اون» در کوریای شمالی فقط متوجه آمریکا نیست و رژیم تحت نظارت او «تهدیدی است برای دنیای ما.»

جورج بوش پسر هم مشابه ترامپ، گزینه همزیستی با عراق مسلح به تسلیحات غیرمتعارف را به دلیل آنکه این تسلیحات می‌تواند علیه آمریکا استفاده شود، رد کرده بود. بوش گفته بود «اعتماد به عقلانیت و خویشتنداری صدام حسین، در راهبرد و گزینه‌های ما جایی ندارد. این کار فقط به خاطر خودمان نیست؛ کشوری مانند عراق، بزرگ‌ترین خطر پیش روی آمریکا و جهان است.»

گفته‌های ترامپ، سوالی را به ذهن متبادر می‌کند: چرا شرایط کوریای شمالی این قدر بحرانی است؟ چرا امریکا که با فاصله زیاد از رقبا، قوی‌ترین کشور دنیا است، نمی‌تواند با برداشتن چند گام ساده، دولتی که واقعا بیشتر از حفظ خود در قدرت، قدرتی ندارد را مهار کند؟»

پاسخ روشن است و ترامپ آن را بیان کرد. ترامپ گفت: «برای درک ماهیت تهدید هسته‌ای که رژیم کوریای شمالی می‌تواند متوجه آمریکا کند، ما فقط باید به جنبه فاسد رژیم کوریای جنوبی نگاه کنیم.» ترامپ در ادامه با به کار بستن احساسات و عواطف، اقدامات مخوف دولت کیم جونگ اون را تعریف کرد؛ تعریف‌هایی که از خاطرات یک پناهجو به نام «جی سیونگ هو» که اتفاقا در سنا هم حضور داشت، نشات می‌گرفت.

بوش هم دقیقا همین کار را کرد. سند غیرقابل‌انکار بوش برای اثبات اینکه صدام حسین خطری برای آمریکا بود، اتکا به این مساله بود که وی برای ملت خودش خطر آفریده بود. سند بوش برای اثبات رنج و عذاب ملت عراق هم چیزی نبود جز گفته‌های «پناهجویان عراقی.» بوش گفت: «به ما بگویید که چطور از شما (ملت عراق) با شکنجه کودکانتان در برابر دیدگانتان، به زور اعتراف می‌گیرند. در اتاق‌های شکنجه عراق، از شیوه‌هایی همچون شوک الکتریکی، سوزاندن بدن با اطو، ریختن اسید روی پوست، قطعه قطعه کردن بدن با دریل و بیرون کشیدن زبان استفاده می‌شود.»

آخرین شباهت توجیهات 2 رییس‌جمهور هم آن بود که ترامپ گفت وقت کوریای شمالی رو به پایان است. گفت که خطر این کشور «خیلی زود» به حد اعلای خود می‌رسد و باید همین الان به آن پاسخ داد چون «تجربیات پیشین به ما آموخته که رضایت کاذب از خود و دادن امتیاز، فقط چراغ‌سبزی است به تجاوز و اقدامات تحریک‌آمیز.»

بوش هم گفته بود که «گذر زمان به نفع ما نیست. وقتی مخاطرات رو به تشدید است، من منتظر اتفاقات نمی‌مانم. هنگامی که خطر نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود، من دست روی دست نمی‌گذارم.

همه ما می‌دانیم که بعد از این اظهارات، بوش با عراق چه کرد. جنگی بزرگ و فاجعه‌بار شکل گرفت که مبنایش بدترکیب‌ترین دروغ‌های ممکن بود.»

سخنرانی روز سه‌شنبه ترامپ نشان داد که آمریکا و دیگر کشورهای جهان باید احتمال تکرار همین سناریو برای ترامپ و کوریای شمالی را جدی بگیرند؛ البته تفاوت این 2 ماجرا، وسعت و بهت‌آور بودن شدیدا نامتناسب جنگ جدید با جنگ عراق است.

کد(6)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
ترامپ
سخنرانی
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است