وزیر اقتصاد: میزان فقر از مرز 39 درصد گذشت
 
تاریخ انتشار:   ۲۲:۴۶    ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ کد خبر: 148313 منبع: پرینت

در حال حاضر میزان فقر در افغانستان از مرز 39 درصد گذشته است.
مصطفی مستور وزیر اقتصاد امروز یکشنبه ( 20 حوت ) در نخستین کنفرانس ملی موسسات غیردولتی گفت که بیشترین میزان فقر در میان کوچی‌ها و مردم دهات وجود دارد.

آقای مستور بیان داشت: ”میزان فقر از مرز 39 درصد گذشته و بیشترین میزان فقر در دهات و در میان اقوام کوچی وجود داشته که از میان سه تن یک تن از مردم دهات زیر خط فقر بوده و از هر دو کوچی یک آن در زیر خط فقر به سر می‌برد”.
وی از موجودیت بیکاری جوانان در کشور نیز ابراز نگرانی کرده گفت که در حال حاضر نزدیک به دو میلیون دختر و پسر در افغانستان از بیکاری مطلق رنج می‌برند.

وزیر اقتصاد تصریح نمود:” از چهارده میلیون نفر واجد الشرایط کار، 22.6 فیصد آن از بیکاری مطلق رنج می‌برند. این بدین معنی است که که 1.9 میلیون پسر و دختر فعال که در جستجوی کار اند، کار ندارند. بیش از 2 میلیون نفر کار ناکافی دارند در حالیکه سالانه 4 صد هزار نفر به نیروی کار افغانستان اضافه می‌شود”.
وی با اشاره به نقش سکتور خصوصی و موسسات غیر دولتی در زمینه ارایه خدمات به مردم افغانستان گفت که متاسفانه هنوزهم بسیاری از مردم افغانستان به خدمات خوب، صحی ، آموزش و خدمات شهری و روستایی دسترسی ندارند.

آقای مستور افزود که در سال گذشته موسسات غیردولتی 850 میلیون دالر را در زمینه تطبیق 5198 پروه در سراسر کشور به مصرف رسانده اند اما بسیاری از این پروژه‌ها در حالی به مصرف رسیده که با اولویت حکومت مطابقت نداشته است.
وی غیرمتوازن بودن این پروژه‌ها از سوی نهادهای غیردولتی تطبیق گردیده نیز انتقاد کرده گفت” از مجموع 850 میلیون دالر که به مصرف رسیده 294 میلیون آن یعنی 35 درصد آن در کابل به مصرف رسیده در حالیکه در دیگر ولایت کمتر بوده و در کاپیسا 2.8 میلیون به مصرف رسیده و این به این معنی است که به طور اوسط، هر باشنده کابل 65 دالر از این پروژه مفید شده و باشندگان دیگر ولایات تنها 6 دالر”.

آقای مستور گفت که در سال گذشته 11 موسسه خارجی و 300 موسسه داخلی گزارش عدم مسوولیت ارایه کردند. او گفت که عدم ارایه گزارش یکی از مشکلات جدی بوده و باید موسسات مصروف از موسسات بیکار جدا شود. وی تاکید کرد که حکومت در مورد انحلال موسسات جدی است و موسسات باید تخصصی ساخته شود و در حال حاضر محدودیتی در این زمینه فعالیت این موسسات وجود ندارد.

کد (4)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
فقر
مستور
اقتصاد
نظرات بینندگان:

>>>   وزیر صاحب اقتصاد مگر نام کوچی ها را به خاطر خوش خدمتی و چاپلوسی مغز متفکر دوم اشرف غنی یاد نکرده یی شرم است برای تو که دربین مردم تفرقه ایجاد نموده امتیاز گیری میکنید تا قدرت و چوکی را حفظ نموده و دل غنی کوچی را خوش میسازید.

>>>   امنیت وجود ندارد سکتور خصوصی و سرمایه گذاری باید پیشرفت نه داشته
باشد .سرمایه گذار تا چند قربانی بدهد .
غلام حبیب

>>>   این وزیر راست میگوید اما روی دروغ گو سیاه باشد!با امدن سلطنت تکنوکراتها وتهاجم فرهنگی واقتصادی ونظامی غرب تنها یک در صد ازخود این بی دینها متمول گردیده ووضع اقتصاد تقریبا چهار درصد ملت نسبتا بهبود یافته است اینها هم مانند روباه های که از پس مانده های شیر ها استفاده مینمایند وپنج درصد دیگر هم زندگی بخور نمیر دارند متباقی همه فقیر وهشتاد در صد ملت از بی روزگاری وبی کاری تحت خط فقر انددر زمان ظاهر شاه یک حکایتی داشتیم که میگفتند اگر نان ندارند چرا کیک وکلچه نمیخورند حال این وزیر هم از منطقه ای سبز واز کابل بیرون را ندیده ونمیداند که چند در صد ملت زیر خط فقر قرار دارد ومردم تا چه حد بینوا ومستمند گردیده اند انها موتر دارند ودریور واشپز و... اصلا اطلاع ندارند که چقدر از فامیلها در غم کالا ونان خشک میباشند
تبنگ چی

>>>   مگر کوچی ها چند فیصد مردم 30 ملیونی افغانستان را تشکیل میدهد که جناب وزیر صاحب مشخصاً از آنها نام میبرد.
به نظر من دور از تعصب، چابلوسی محض است.
فرزاد کابل

>>>   بیشتر از ۳۹ فیصد مردم در فقر زندگی میکنند غنی لاف و پتاق میزند که دسترخوان همه پر از نان است وحکومت سابق به فساد اعتراف نمیکرد. فساد که حالا است در هیچ دوره یی نبوده است چندی پیش سازمان بین المللی افغانستان را از لحاظ فساد به درجه چهارم قرارداد و گفت که در سال ۲۰۱۶ میلادی هیچ پیشرفتی در زمینه محو فساد در افغانستان صورت نگرفته است. همین حالاکه چیزی کمتر از سه ماه از سال مالی ۱۳۹۷ میگذرد اکثریت مامورین حکومت به شمول معلمین مکاتب معاش اخذ نکرده اند نمیدانم بیکاره گی و فساد چه را می گویند؟


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است