تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ ۱۳۹۷/۱/۲۹ | کد خبر: 150003 | منبع: |
پرینت
![]() |
انتخابات بعنوان یکی از مهمترين عناصر و مولفه هاي دموکراسي بیشترین تاثیر را در سرنوشت سیاسی هر شهروند دارد. دقیقاً انتخابات یک سازوکار دموکراتیک برای سیاسی ساختن مردم و اجتماعی ساختن قدرت و سیاست است و تمامی شهروندان از طریق انتخابات، مجال حضور یافتن در صحنۀ سیاست را به دست میآورند و در عرصه به وجود آوردن حکومت دموکراتیک، نقش تعیین کننده پیدا میکنند.
بستر اصلی انتخابات، مردم است؛ یعنی مردم باید با اشتراک فعالانۀ شان در انتخابات، تصمیم بگیرند که قدرت چگونه و در مسیر تحقق کدام خواستها اِعمال شود و نمایندهگان و ممثلین خواست و رضایت مردم در رهبری قدرت، برای یک دورۀ معین مورد نظر، چه کسانی باشند و به صورت مشخصتر، کدام یک از کاندیداها میتواند در تحقق خواستههای مردم در حکومت آینده، موفقتر عمل کند.
انتخابات، در صورتی میتواند نقش شایسته و مؤثر خود را در روند اجتماعی و دموکراتیک ساختن سیاست، بازی کند، که مردم از آگاهی و شعور سیاسی بالایی برخوردار باشند و نسبت به حقوق و نقش شان در معادلات سیاسی و سرنوشت سیاسی شان حساس باشند. حساسیت سیاسی، آنها را به صحنۀ سیاست خواهد کشاند و آگاهی و شعور سیاسی، به آنها کمک خواهد کرد که در انتخاب خود هوشیارانهتر و دقیقتر عمل کنند و فارغ از گرایشات طایفهیی، منطقهیی، و… به شایستهترین فرد در انتخابات رأی دهند، تا باشد که بتوانیم موثرترین و کارا ترین افراد را در این انتخابات برگزینیم.
روشن است که مردمی که نتوانند از این امکان، هوشیارانه و آگاهانه استفاده کنند، دموکراسی به معنای واقعی آن تحقق نخواهد یافت و آنها اولین بازندهگان انتخابات خواهند بود.
بنا براین بخاطر سهیم بودن در قدرت و تاثیر گذار بودن روی سرنوشت خود باید که به هر نحو ممکن از پروسه انتخابات حمایت کرده و نهایت تلاش مان را بخرچ دهیم تا این پروسه به نحو احسن برگزار گردد و گر نه بیخردان بر ما حکمرانی خواهند کرد.
مهدی راسخ
>>> مردم فوق العاده سیاسی است بلکه سیاستمداران پذیرفته نمیتانند که فعلاً نوبت امریکاست
>>> بله ولی مردم شروع کردند از تفکر ، و ممکن از بسیار کند یاد بگیرند و در فرصتهای بعدی آماده تر شوند
اس پ هزاره
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است