طالبان برای ادامه این مذاکرات مخفیانه که در چند قدمی کاخ ریاست جمهوری برگزار شده، حضور برخي از اعضاي طالبان در دولت و عقب نشيني نيروهاي خارجی از افغانستان طبق جدول زمانبندي اعلام شده، را شرط قرار داده اند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۸ ۱۳۸۹/۷/۱۵ | کد خبر: 15009 | منبع: | پرینت |
به گزارش بخش سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان ( afghanpaper )، دور جدید مذاکرات مخفی دولت با سران طالبان که یک سال پیش با میزبانی عربستان بدون نتیجه پایان یافته بود، دوباره در کابل آغاز شده است.
گفته می شود محل این مذاكرات مخفيانه كه از اوايل هفته جاري انجام شده، هوتل سرينا در نزديكي كاخ رياست جمهوري در کابل می باشد که طی آن نمایندگان طالبان با چند تن از چهره های سرشناس افغان به عنوان نمایندگان دولت، و با حضور چند تن از سران پاکستانی درباره چگونگی پایان دادن جنگ داخلی مذاکره می نمایند.
در این نشست که از سوي وزارت داخله پاكستان و ژنرال حميد گل رئيس اسبق ISI برگزار مي شد، افرادی همچون "آفتاب احمد خان شيرپائو "، وزير داخله سابق پاكستان، "آصف دراني " رئيس سابق سازمان اطلاعات پاكستان، "افراسياب ختك " رهبر حزب پشتونخواه و سناتور پاكستاني، شخصي به نام "مروند "، "قاضي " سفير سابق پاكستان در افغانستان، "صبا يونس " كارشناس سابق سفارت اين كشور در افغانستان در زمان داوود خان و "محمود خان اچكزي " به نمایندگی از دولت پاکستان حضور داشتند.
از چهره های افغانستانی که به عنوان نمایندگان معرفی نشده دولت در این مذاکرات حضور داشتند می توان به آقایان "ميرويس ياسيني " معاون پارلمان، "فاروق وردك " وزير معارف و از فعالان دولت در امر صلح، "حكمت كرزي " پسر عموي حامد كرزي، و "علي احمد جلالي " وزير داخله سابق به همراه تني چند از كساني كه از طريق سازمان اطلاعات افغانستان تعيين شده بودند ، اشاره نمود.
"عبدالسلام ضعيف " سفير سابق طالبان در پاكستان و "رئيس عبدالواحد " كه در حال حاضر عضو شوراي عالي صلح است نيز به نمايندگي از طالبان در اين نشست حضور داشتند.
آنچه جالب است اینکه میزبان این مذاکرات مخفیانه محترم حکمت کرزی که مالک یک NGO می باشد، بوده است که پیش از این نیز در دبی از این نوع مذاکرات برگزار نموده بود. اما این سوال مطرح است که در حالی که افغانستان دولت و مجلس دارد، چرا یک سازمان غیر دولتی میزبانی این نوع مذاکرات را بر عهده داشت؟ مطمئنا هیچ سازمان غیر دولتی چنین اختیاری در قانون اساسی کشور ندارد و این عمل را می توان نوعی خیانت به ملت افغانستان محسوب نمود.
جالبتر اینکه دولت از برگزاری چنین نشستی اظهار بی اطلاعی می نماید، در حالی که این هوتل در چند قدمي كاخ رياست جمهوري قرار دارد و پوليس و امنيت ملي افغانستان تامين امنيت اين نشست را بر عهده داشتهاند، بنابراين دولت افغانستان نمي تواند ادعا كند از اين جلسه آگاه نبوده است.
هرچند باید گفت که برنامه ريزي براي اين نشست در سفر 2 روز قبل رئيس امنيت ملي به پاكستان و در ديدار با سازمان اطلاعات اسلام آباد انجام شده بود. ولی این موضوع که اين مذاكرات از ديد مردم افغانستان پنهان نگهداشته میشود خلاف قانون محسوب مي گردد.
حضور ميرويس ياسيني نیز در اين مذاكرات به خاطر روابط نزديكي است كه ميان وي، فاروق وردك و سازمان اطلاعات پاكستان وجود دارد و همین کارهای نمایشی نشان می دهد که اين مذاكرات با حمايت و دستور آي اس آي پاكستان انجام شده است.
ظاهرا آنچه در این مذاکرات مورد بحث بوده، این مطلب مهم است که طالبان برای ادامه این مذاکرات، حضور برخي از اعضاي طالبان در دولت و عقب نشيني نيروهاي خارجی از افغانستان طبق جدول زمانبندي اعلام شده، را شرط قرار داده اند.
>>> خیلی خوب که این طالب ها بها نیشان بیرون رفتن خارجی هاست اماتا زمان بیرون رفتن خارجی ها 4 سال مانده تا4سال بگزرت این طالب ها40000 هم وطان خود ازبین می برن وتا4سال دیگر افغانستان مقام اول را درکشور های فقیر میگرد اونهم وطنان عزیز ماکه درخارج ازوطن شان زندگی میکنند منطزر آرامی وطن شان استن که به وطن بر گردن و اون جوانان که درداخل استن منطزردرس تعلیم بهتر استن اون وقت کی باشه فرزندان کشور منطزر استن
وسلام برادر تان عبدلکریم از کاپیسا ریگروان
>>> ما این مذاکرات ننگین را نمیخواهیم ، انگلیس و امریکا و جهان کفری میخواهند بوسیله دست نشاندگان خود سرنوشت غم انگیزی برای ملت ما رقم بزنند و در این جنایات نابخشودنی خود رهبران جیره خوار و سست عنصر مجاهدین را نیز شامل ساخته اند - پس یگانه راه برای نجات مردم آزادیخواه افغانستان از شر جاسوسان بیگانگان تجزیه افغانستان است و بس ، تجزیه تجزیه و بازهم تجزیه - پشتونها را بگذارید تا آی اس آی با آنها درهم بیامیزند.!
..<..>..
>>> ما مردم عادی صرف صلح میخواهم و بس و این عمل به هر شکل یکه انجام میابد ما از ان احساس خوشنودی خواهیم کرد.
>>> اقای کرزی با این جلسه های خود روبوش به اهداف ای س ای باکستان ګذاشته است اقای کرزی از این به بعد زیر سایه ای س ای باکستان عمل خواهید کرد ملت با غرور اریاهی زیر سایه بنجابی های دال خوران اقای کرزی حالا وقت خنده هایت است که به ارزو های دیرین خود رسیدی روی شجاع و ببرک کارمل را سفید کردی
>>> مردم افغانستان تشنه صلح اند. به هر نحوی که صلح در این کشور جنگ زده بر قرار گردد، مردم مظلوم ما از آن حمایت خواهند کرد. بگذارید که حالا این ها نیز تلاش های خود را بخرچ دهند.
ن. ج کابل
>>> به هر شکلش اگر می خواهی از طالبان پشتیبانی کن تا هرکسی را که مخالفت می کند بکشد تا صلح برقرار شود،جمعیت هم کمتر می شود
>>> دولت طالبان جنايتكار را نبايد اينقدر جسور كند كه براي افغانستان تصميم و اظهار نظر كنند چونكه صاحبان اينجنايتكاران همان دشمنان سر سخت افغانستان يعني پاكستانيها هستند.
به هيچ وجه دولت نمي تواند به پيش شرطي اين ادمكشان جواب مثبت دهد چونكه اكسريت مردم افغانستان از حظور نيروهاي خارجي حمايت ميكنند.
اگر نيروهاي خارجي افغانستان را ترك گويند دوباره افغانستان به سالهاي مثلي قتلعام مردم خرابي بيشتر افغانستان پيشروي همسايگان در مرزهاي افغانستان و دخالت اشكار همسايهگان در نتيجه محاجرت دوباره و واگزاري افغانستان به همسايگان و به خوصوص پاكستانيها.
در انصورت ديگر افغانستان به اين بزرگي نخواهند ماند و از هر گوشه اي كشور همسايگان افغانستان خاك افغانستان را قيچي خواهند كرد مثلي گزشته.
ادرس
>>> ما صلح میخواهیم کشور های همسایه نمیتوانند صلح را بر ملت با خیانت تحمیل نمایند این ملت دیگر فریب نمیخورند
>>> جمعه 16 ميزان 1389 خورشيدی برابر با 8 اکتوبر2010 ميلادی سايت اريايي خبر امروز
درخواست پاکستان از طالبان برای ادامه جنگ با آمریکا
پایگاه اطلاع رسانی آمریکایی روز پنج شنبه از تحت فشار قراردادن گروه طالبان توسط سازمان اطلاعات پاکستان ( آی اس آی ) برای ادامه جنگ با نیروهای بین المللی و 'سازمان پیمان آتلانتیک شمالی' ( ناتو) در افغانستان خبر داد.
به گزارش شبکه فاکس نیوز اعلام کرد، این اتهام مهم ترین انتقاد و برخورد بین اسلام آباد و واشنگتن به شمار می آید و نشان دهنده رو به سردی گذاشتن روابط واشنگتن با متحدی مهم در جنگ افغانستان است.
به نوشته این پایگاه اطلاع رسانی، آمریکا، میلیون ها دلار کمک نظامی و غیر نظامی برای جلب حمایت پاکستان به این کشور ارسال کرده است.
آمریکا و افغانستان برای تشویق فرماندهان رده میانی گروه طالبان به منظور دست برداشتن از جنگ پیشنهادات فراوانی از جمله، دادن پول های کلان یا شغل های جدید به آنها داده اند.
اما به گفته مقامات پاسخ تعداد کمی از این فرماندهان مثبت بوده است. در عین حال اخبار و گزارش ها از برخی فرماندهان طالبان و مقامات آمریکایی از فشارهای افسران سازمان اطلاعات داخلی پاکستان برای تسلیم نشدن و ادامه مبارزه با نیروهای خارجی حاکی است.
یکی از فرماندهان طالبان در ایالت 'کنر' افغانستان در این زمینه گفت، سازمان اطلاعات پاکستان می خواهد افراد سر پیچی کننده از دستوراتش را دستگیر کند.
وی ادامه داد، گروه طالبان همچنان با ادامه حضور نیروهای خارجی در افغانستان مخالف است و قصد ندارد مبارزه را متوقف سازد، اما سازمان اطلاعات پاکستان از ما می خواهد تا همه خارجی ها را از جمله آموزگاران، تکنیسین ها و غیر نظامیان را مورد هدف قرار دهیم.
در عین حال، یکی از مقامات ارشد پاکستانی با رد این اتهامات تصریح کرد، اسلام آباد تمام تلاش خود را صرف جنگ با شبه نظامیان کرده است.
وی افزود، مقصر دانستن سازمان اطلاعات پاکستان در همه نارسایی ها و مشکلات افغانستان درست نیست.
>>> اگر صد رقم ازاین گونه نشستهای مخفی یانه اشکارصورت بیگرد افغانستان جور شده نی نیست فق راهی حل تجذیه تجذیه تجذیه است ، هرکس حرف مرا رد میکنه برایش واضع بسازم که درافغانستان هیچ کس نیست که غم ملت مظلوم مارا بخرد لطفاً حرف مراه تعید کنید.
بااحترام فردوس
>>> بله به هر شکلی که شده باید طالبان در این جنگ سرا حاکم شوند چون شما اقوام دیگر همه مزدور و ترسو و نوکر کافران استید.
جبارخان منگل
>>> سلام خدمت تمام دوستان !
در این شکی نیست که تلاش های دولت افغانستان برای برقراری صلح در افغانستان قابل قدر است اما کافی نیست و باید تلاش بیشتر صورت گیرد تا بستر صلح در افغانستان فراهم گردیده تا بتوان اینده این کشور را در روشنایی دید اما صلح به کدام قیمت به کدام جانفشانی و به کدام روند این مهم ترین مسله ای است که دولت افغانستان باید ان را در نظر بگیرد تا جایکه دیده می شود در این روزها حرف های تند وتیزی در میان کارشناسان سیاسی و مطبوعات دیده و شنیده می شود و هرکدام شان به خواست سلیقه ای شخصی شان تحلیل خودرا انجام می دهند تا جایکه دیده می شود بسیاری سخت از این موضوع نگران هستند و مخالف این هستند که با طالبان نباید گفتگو صورت بگیرد و حتی از حرفهای شان چنین برمی ایند که انها نمی خواهند تا با طالبان مذاکره صورت بگیرد .
سوال در این است که ایا در امدن صلح به این کشور به کی ضرر می رسد ملت افغانستان امروز سخت تشنه صلح هستند و هر قریه و ولسوالی افغانستان منتظر شنیدن حرفها و دیالوگ های مثبت صلح هستند بنا اگر دولت افغانستان در این راستا تلاش بیشتر می کنند کار خوبی هست اما باید دیده شود که ایا شرایط طالبان واقعا برای جامعه جهانی و ملت افغانستان قابل قبول است و یا خیر اگر همخوانی با ملت افغانستان داشته باشد باید این پروسه دوام پیدا کند و اگر همخوانی ندارد باید تلاش صورت بگیرد تا راه های دیگری برای برقرار صلح در افغانستان ایجاد شود .
این برای ملت افغانستان یک چانس خوبی است تا از این پروسه حمایت همه جانبه خودرا اعلان کنند و کسانی که خودرا به نام کارشناس مسایل سیاسی در مطبوعات مطرح می کنند باید اذهان مردم را مغشوش نساخته و باید از این پروسه از راه های مثبت ان حمایت نموده تا از یکطرف مسولیت ایمانی و وجدانی خودرا ادا نموده و از طرف دیگر ملت افغانستان را متوجه این بسازند که واقعا صلح به نفع همه اقشار جامعه است تا باشد این پروسه کامیاب گردیده و شاهد از بین رفتن جنگ در این کشور باشیم .
حنیف رستم
>>> صلح در افغانستان نیاز مبرم مردم ما است.اگر به افغانستان صلح بیاید مردم ما هزاران بار شکر گزار خداوند میشوند.کشورهای بیگانه که خصومت دیرینه با افغانها وکشور ما افغانستان دارند هیچ گاهی نمیخواهند که در افغانستان صلح پایدار بوجود بیاید .همچنان دشمنان داخلی این وطن نیز پیروی کشورهای بیگانه شده و از انها مزد میگیرند تا مانع ایجاد فضای صلح آمیز در افغانستان شود .ما افغانها از جنگ بکلی خسته شده ایم بگذارید که مردم ما در صلح و امنیت زندگی کنند.
آشنا- ایران
>>> ما اکثریت مردم افغانستان خواهان صلح با طالبان هستیم صرف جمعیت(شورای نظار)،حزب وحدت با تمامی شاخه های آن و جنبش ملی خواهان ادامه جنگ هستند زیرا در ادامه دادن جنگ سود آنها نهفته است .
افغانستان زمانی افغانستان مستقل وواحد خواهد شد که طالبان در روند صلح شامل شده وسه گروه متعصب قومی از روند آشتی حمایت نمایند .
با احترام
کاکه کابل
>>> دوستان طالبان نوکر پاستان و پاکستان نوکر امریکا است . طالبان نو کر نوکر امریکاست کمی سرتان را از خیمه بیرون بیکشید اطرافت را ببینید که چه خبر است .
لغمانی
>>> بعد از سپری شدن مدتی کوتا از انتخابات رياست جمهوری لازم دانستم تا در باره شخص مورد نظر خويش معلومات مواثق و باوری بدست ارم تا علت انصراف اقای جلالی را برای خود و مانند خود يک تعداد افغانان تشنه زعامت و محوريت ملی روشن و اشکار سازم چرا در اين مورد برايم اطلاعات ضد ونقص ميرسيد که از جمله اعلاميه های دارالنشاۀ جلالی و از طرف ديګر معلومات که از طرف نزديکان ارګ رياست جمهوری برای بعضی ها افشا ميشد٠ حالت سر درګومی مرا واداشت تا موضوع را از استفاع اقای جلالی از سمت وزارت داخله الی انصراف مرموز از کانديداتوری رياست جمهوری مورد ارزيابی بی طرفانه ولی وطن پرستانه قرار دهم چون من هم يکی از هواخواهان اقای جلالی بودم واګر اقای جلالی ا تهامات وارده بالای خود را بی بنياد ثابت نمود و شخصيت را که من در اين تنه و توشه توقع داشتم به اثبات رساند در انصورت به صفت يک افغان راستين در جهت مبارزه بخاطر تحقق ارمانهای انسانی از ايشان در مورد اين نبشته معذرت خواهم خواست٠ اسناد و شواهد که من در زمينه با خود دارم انرا باطل اعلام خواهد نمود.
الف٠اقای جلالی قبل از اعلان انصراف تعداد ازهوادارن خود را که چند سال قبل به فرمايش خود ايشان به مصارف مالی جنرال هلال به جلب وجذب ګوماشته بود نزد خود خواسته وبه انها ګفت که شما خود سر برايم کار کرده ايد من برای شما کدام دستور نداده بودم دراين مورد اګردوستان خواسته باشند اسناد کافی وجود دارد که اين افراد توسط شخص خود اقای جلالی به اين کار ګماشته شده بودند فلهذا برای همچو يک افغان که مورد اعتماد حلقات مختلف قرار داشت انکار از همچو يک دستور جای تاسف و خجالت نيست؟
ب٠ در اعلاميۀ که دلايل انصراف اقای جلالی در ان تذکر يافته بودوګفته شده بود که اقای جلالی در پهلوی مردم خويش قرار دارد ولی با تاسف که ايشان با يک اخطاريه که توسط خسربره جناب شان (عبدالرحيم وردګ وزير دفاع) قرار را به فرار ترجيع نموده و فردا ان روز خود را به واشنګتن رسانده بود که اين بز دلی درشان و شوکت يک افغان اصلا" توجهه ندارد٠ دستور اخطار از طرف کرزی صادر شده بودچون اقای کرزی در ان زمان در سفر امريکا به سر ميبرد٠
ج. ملاقاتهای خصوصی اقای جلالی با رئيس جمهور کرزی که در ان از طرف اقای کرزی برای جلالی ٣ کارت سرخ ترتيب شده بود٠
- کارت سرخ اول: افشا منصوبيت قومی اقای جلالی که پشتون نيستند و ترک تبار ميباشند و سجره شان به تيمور لنګ ميرسد ولی نسبت خدمات شايسته وفراوان پدر مرحوم شان به فرهنګ پشتو وعلوم دينی، پشتونهای اندر غزنی خانه واده ايشان را اندر خطاب ميکنند٠
- کارت سرخ دوم: افشا دوسيه غصب دو نمره زمين در شهرک شير پور که مصارفات ساختمانی ان هم از طرف رياست دفتر وزارت داخله بشکل غير قانونی از پول رشوۀ پرداخته شده بود که بعدا' اين ساختمان توسط يکی از اقارب اقای جلالی به مبلغ ٩ لک دالر به غضنفر بانک به فروش رسيد و فعلا' دفترغضنفر بانک در ان مستقر است٠
- کارت سرخ سوم: افشا دوسيه اختلاص اقای جلالی در مورد خريداری سلاحهای چکی از کشور چک در دوران وزارت داخله اقای جلالی که اين اسلحۀ برای پوليس خريداری شده بود در مورد اين اختلاص اقای جلالی هم از جمله شرکای اين اختلاص شمرده شده است.
سو استفاده مالی از انصراف کانديداتوری:-
مورد سو استفاده مالی در رابطه انصراف از کانديداتوری بعضی شايعات تائيد ناشده دردست است که توسط اقای کرزی برعلاوۀ امتيازپست مشاوريت شورای امنيت وعده ٣ ميليون دالرنقد هم داده شده بود ولی تيم اقای کرزی به بعضی دلايل ديګر اشاره کرده است که جلالی مستحق اين مبلغ نميشود مګر بعضی ها ميګويند که اين مبلغ توسط يک تاجر افغان که در دبی با اقای جلالی ملاقات داشت از طريق يکی از بانکهای دبی به حساب خصوصی اقای جلالی انتقال شده است٠
علت استفاع اقای جلالی از سمت وزارت داخله:-
اکنون میپردازم به علت استفاع اقای جلالی از سمت وزارت داخله چون بعد از استفاع از پست وزارت داخله اقای جلالی در بين حلقات مختلفه به سر زبانها شد ولی متاسفانه که اين استفاع هم کدام دليل ملی و يا سياسی نداشته ولی اقای جلالی خوش چانس بود که از اقارب کرزی بوده و اقای کرزی به احترام روابط فاميلی نخواست تا دلايل استفاع جناب را فشا کند اقای جلالی علاقه به استفاع ازپست وزارت داخله را نداشت چون موصوف يک خبرنګار هادی بوده و در راديو صدائی امريکا کار ميکرد از برکت روابط فاميلی که به اقای کرزی دارد به سمت وزارت رسيد ماهانه ٢٠ هزار دالر معاش، وسايط قيمتی زرهی و درامد بی حساب و کتاب توسط نزديکان ايشان زنده ګی عادی موصوف را به زنده ګی شاهی تپديل نموده بود وخود را همه کاره در تمام مسائيل دولتی محاسبه ميکرد ولی بی خبر از اين که بزرګان ميګويند٠
در اوج قدرت خدا را فراموش مکن
قرار معلومات دقيق و مواثق در ان زمان هوش وفکر ا قای جلالی را به مثل حالا فقط ماديات به خودجلب ميکند که با تاسف فروان که هوس بی جا منجر به مشکلات فاميلی ميشود که الی اکنون و در تمام زنده ګی از ان رنج خواهد برد اين مشکل فاميلی باعث استفاع موصوف ميشود واګر نه کدام مشکل ديګر باشد دران زمان و يا حالا ميتواند انرا به سراحت با مردمش در ميان بګذارد٠
در ان زمان هم نا جوانمردانه بعد از استفاع به بعضی از هواداران خويش وظيفه ميدهد که در مورد احمد ولی کرزی بعضی نبشته ها منفی راکه معلومات نکات منفی را نيز خود اقای جلالی برایشان تذکر ميداد تحرير دارند البته به اسمهای مستعار و خود ش زمينه نشر اين مضامين را در مبطوعات امريکائی وانګلسی مساعد ميسازد که در زمينه بعد از استفاع اقای جلالی چندين نبشته در مطبوعات غربی برای اولين بار به ادرس احمد ولی کرزی نشر شد بعد از نشر اين مطالب همزمان کرزی هم اګاه شد که اين جلالی است به اين دسايس دست ميزند و ميخواهد که با استفاده از موقع ذهنيت غربيها را در مورد تغير دهد و زمينه را برای خود معيا سازد که بعدا' اقای کرزی چندين بار که از طرف ژورنالستها در مورد لست مشکوکين زير سوال رفت در پاسخ موصوف به ايشان ګفت من کدام لست را در زمينه سراغ ندارم شما برويد واز اقای جلالی بپرسد که ان لست درکجا است سوال ديګر در مورد غاصبين زمينهای دولتی از مجله شپيګل جرمنی برايش راجع شد دران اقای کرزی به سراحت تمام ګفت که کدام غاصبين ، غاصبين که در افغانستان هستند انها بايد مورد بازپرس قرار ګيرند و غاصبين که از طرف خارجی ها حمايت ميشوند انها بايد مصونيت داشته باشند سوال تکرار ميشود جهت واضع شدن که در پاسخ اقای کرزی ميګويد من جلالی را از کجا جلب کنم چون او هم از جمله غاصبين زمينها است او را امريکا ئی ها نګهداری ميکند پس عدالت چنين چطورتامين شده ميتواند٠
پاسخ به نبشته و دفاع از اتهامات فوق فقط دلايل ، نبشته و يا مصاحبه شخص اقای جلالی مورد قبول خواننداګان وبنده قرار خواهد ګرفت چون هميشه اقای جلالی کوشش کرده است به بعضی از سوالات مطرح شده توسط ديګران پاسخ دهد٠
به عنوان پرسش اصلی ميخواهم بدانم که علت استفاع و بعدا"پشتبانی از اقای کرزی بدون يک معامله پشت پرده چی بوده ميتواند؟
هموطنان ګرامی اين را به صفت افغان وطن پرست وجيبه خود دانسته تا اين معلومات را با شما شريک سازم چون خودم در يک سر درکومی قرار داشتم بعد از تلاش های دوامدار چنين معلومات را بدست اوردم و خواستم تا تمام هموطنان عزيز از اين نوع انسانها که از احساسات پاک جوانان ، زنان، سياسيون و فرهنګان استفاده سو میکنند با خبر و اګاه شوند٠ و در اينده قربانی حرفهای فريب کارانه چنين افراد بی عقيده نشوند٠
هموطنان عزيز ساکن داخل و خارج کشور در صورت يکه شما کدام معلومات در زمينه داشته باشيد انرا هم با هموطنان رنجديده کشيده خويش شريک سازيد تا چهره های اصلی همچو افراد واشخاص به همګی هويدا شود٠
باحترام
شریف
>>> من میگم که به اساس فیصدی ارا را نشان دهید از هر کاندید.
>>> صلح آرزوی همگان است. دانستن در مورد چگونگی صلح کردن حق همگان است. مخفی صحبت کردن در مورد صلح به ضررهمگان است.
صلح باید در خدمت پیشرفت افغانستان با ثبات و دموکراتیک باشد، نه در خدمت چند نفر با انگیزه های قومی- مذهبی و یک گروه عقب گرا، متحجر و بی برنامه.
اگر صلح پشت پرده ای هم بتواند به پایان جنگ ویرانگر در کشور ما کمک کند، تا جایی قابل دفاع است، اما اگر این پنهان کاری ها نتیجه ملموسی برای پایان جنگ نداشته باشند و برخی امتیاز بدهند و برخی دیگر امتیاز بگیرند، در آن صورت این جفا و خیانت گردانندگان چرخه ی قدرت کنونی به تمام مردم افغانستان، اعم از تاجیک، ازبک، هزاره، پشتون و... است.
ولی زاده از کابل
>>> به هرشکل که میتواند حکومت افغانستان با طالبان صلح کنند و این ازاین اقدام حکومت همه افغانان حمایت و قدر دانی میکنند.
>>> برادر عزیز ولی زاده ایا کدام قومی را صاحب امتیاز میبینی؟
من نمیبینم.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است