راه حل منطقی برای "برچسپ پشت تذکره ها"
 
تاریخ انتشار:   ۰۰:۱۵    ۱۳۹۷/۲/۱۳ کد خبر: 150586 منبع: پرینت

چه بخواهیم و یا نخواهیم نمی توان شعور و فهم مردم را به سخریه گرفت.
اینک، برای همه شهروندان این پرسش پیش آمده که چسپاندن برچسپ در پشت تذکره به منظور تثبیت هویت اشتراک کننده در پروسه رای دهی یک شیوه ناسنحیده و بدور از ملاحظات درنظرداشت شرایط امنیتی شهروندان اتخاذ گردیده و این یکی از دلایل اصلی بی میلی مردم درسهم گیری در پروسه اخذ کارت رای دهی انتخاباتی است.

همایون محتاط رییس ثبت و احوال نفوس در کابل اظهار داشته است که نظر داکتر عبدالله رییس اجرایی کشور این بود که بهتر است تا برچسپ ها بر فتوکپی تذکره نصب گردد و نه بر اصل تذکره تا نگرانی های امنیتی مردم رفع گردد‌.

واقعیت این است که تادیر نشده بهتر است راه درست و منطقی درنظر گرفته شود مثلا؛ رییس جمهور و رییس اجرایی در این رابطه فرمانی را صادر نمایند. نباید و نشاید که نسبت به سرنوشت امنیتی شهروندان و هموطنان عزیزخود بی تفاوت باشیم.!

محمد عیسی رحیمی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
رحیمی
تذکره
نظرات بینندگان:

>>>   مگر استکر ساختگی نمیشود؟
مردم تقلب نمیکند اگر اتمر ماشین تذکره و استکر را در خانه اش جابجا نکند.

>>>   غنی باوجودیکه بعضی چابلوس هایش او را متپکیر صییب میگویند در اصل .....بیش نیست. درین شرایط امنیتی خراب برچسپ در پشت شناسنامه ها دلیل خوبی برای طالبان وحشی میشود تا باعث اذیت حتی قتل مردم به بهانه همکاری با دولت گردند. دوم اینکه مجبور نمودن دانشجویان و بقیه شهروندان کشور به اشکال مختلف به ثبت نام اجباری خودش خلاف حقوق شهروندی است و یک خیانت و جفا در حق انتخاب آزاد مردم میباشد.

>>>   اگر بر کاپی هم چسبانده شود که باز راه تقلب جور می شود. در کل با این اوصاع کشور بهتر است بساط این خیمه شب بازیها برچیده شود

>>>   گلمرجان دایم کار هاې نمبر دو را میکند و حالا میخواهد از فوتو کاپی تذکره کار بگیرد این مکاره ګی گلنرجان این بار کار نمیدهد

>>>   باسلام
واقعا" عجولانه وبدون ملحوظات ملموس دربعدامنیتی کشورتصمیم گرفتند.
رای یک حق است نه مکلفیت ، لهذا بواسطه حفظ جان خود همه میتوانند ازاین حق (رای) استفاده نکنند.

>>>   افغان یا اوغان تنها نام یک قوم ناقل افغانستان است
ظهور قبیله بنام واغان یا افغان « پشتو زبان » در ( سال 1018 ه .ق ) ازکوه های سلیمان در شمال غرب پاکستان کنونی در مرگز شهر مستنگ در تاریخ یمنی محاربات سلطان محمد از افغانان و محل سکونت آنان در وادی رور سند و اطراف کوه های سلیمان در هند نام برده است و از توابع ایالت سند و از اجزاء پاکستان کنونی می باشد.
سید محمد یعقوب هروی در تاریخ نامه ی هرات، نیز این واقعیت را می نویسد زیستگاه اوغان« افغان » یکی از ولایات مکران بوده است.
شهر مستنگ شامل دهات بسیاری بوده است چنانکه در حاشیهء کتاب تاریخنامه ی هرات هم ذکر شده است که: شهر مستنگ یا مستنج را استخری و مقدسی هر دو در آثار خود اسم برده اند.
وقتی تاریخ خراسان قدیم (افغانستان امروزی) را بررسی نماییم طایفه ی افغان و کشوری به نام افغانستان در تاریخ و جغرافیای کشور ما موجود نیست و مردم ما که امروز برخلاف صریح اسناد تاریخی افغان نامیده می شود هیچ گونه تعلقی به افغانستان دیروزی و مردم آن سرزمین که اوغان=افغانها بوده اند، ندارد.
ابوریحان بیرونی در کتاب تحقیق ماللهند نوشه است قبیل افغان در کوه های غرب هندوستان به سر می بردند وتابه حدود رودخانه سمندر میرسد.

مرحوم میرمحمد صدیق فرهنگ می گوید واژه ی پشتون و افغان در آثار نویسدگان وشا عران این قوم این قوم با مفهوم واحد به جای یکدیگر استعمال شده اند. بنا براین بطور کلی واجمالی میتوان گفت که خود پشتونها ترجیحاً خود را پشتون گفته اند، درحالیکه فارسی زبانان آنان را افغان وهندیان، پتهان نامیده اند وهرسه کلمه از سدۀ شانزدهم به بعد در کتابت راه یافته ودرمعنی واحد بکار رفته است.

دیگر کشور نیز به معنی واحد ویکسان هردو واژه ی پشتون وافغان تأکید میکند: «هنگامیکه زبان پشتو به مرحلۀ خط وکتابت رسیده است کلمات افغان وپشتون درآثار نویسندگان وشاعران این قوم با مفهوم واحد به جای یکدیگر استعمال شده اند. بنا براین بطور کلی واجمالی میتوان گفت که خود پشتونها ترجیحاً خود را پشتون گفته اند، درحالیکه فارسی زبانان آنان را افغان وهندیان، پتهان نامیده اند وهرسه کلمه از سدۀ شانزدهم به بعد در کتابت راه یافته ودرمعنی واحد بکار رفته است.»

هموطنان آگاه قلم بدست افغان تنها نام یک قوم از اقوام افغانستان است و افغانها نام ها تاریخ و فرهنگ و استوره یکسان با افغانستان ندارند بلکه بر ضد ان هستند و تلاش دارند هویت تک قومی خود را بر‌دیگر اقوام تحمیل میکنند. آنها بتنهایی در افغانستان حکومت تک قومی دارند و دیگر اقوام را در معادله قدرت راه نمی‌دهند.

داشتن دوکتورای جعلی غنی فقط تفرقه بهتر و سیستماتیک تر بین تمام اقوام شریف سرزمین مان و جایگزین کردن فاشیست های قبیله و کوچی های متعصب بجای آزادیخواهان نو اندیش را به ارمغان آورد .
عزیزان اقوام مختلف با سیاست های متفاوت باید بکوشند در اطراف واژه های وحدت و همدلی که یگانه راه نجات از دست متعصبان فاشیست و سران به قدرت رسیده پوشالی طاغوتی است جمع شده و با وحدت و همدلی تمام برای ساختن سرزمینی آزاد و مستقل و متکی بخود و دور از فاشیست های زمان بکوشند .

تاجیک گرسنبل است
افغان بلبل است
هزاره شاخ گل است
ازبیک خوگل است
پشه ای ساقه است
ترکمن خودل است
هرکس گوید همه افغان است
نادان , جاهل و بی ایمان است

1_ آکا دمیسین دکتر عبدالاحمد جاوید، مقاله کابل در گذار گاه تارخ ، مجله سباوون ، سال اول دلو1366.
2_ میر غلام محمد غبار، جغرافیای تاریخی افغانسان
3_ عبدالحی حبیبی ، مجله آریانا کابل 1348
4 -- فرهنگ، میر محمدصدیق، افغانستان درپنج قرن اخیر، جلد اول، ص 6
5 _ ولادمیربارتولد، تشریح جغرافیا تاریخ خلافت شرقی ، ترجمه عرفان چاپ تهران صفه 374
6 _ محمد امین زواری ، جغرافیای تاریخ بلخ، بنیاد موقفات افشار، تهران 1388 .
7—غفور روف باباجان . تاجیکان . تاریخ قرون وسطی و دوره نوین دوشنبه انشار وزرات فرهنگ وارشاد اسلامی 1377.

>>>   مرگ به او تاجیک آگاه از جرافیای و تاریخ نیکان خود وارث این سرزمین آفتابی « کابلستان ، زابلستان ، تخارستان و بلخ بامی » است که هویت شتروانی نقل اشرف غنی احمدزی کوچی آمده کوه های سلیمان پاکستان را به پذیرد.
فخر ملی میلت تاجیک هو یت مولاناجلاالدین بلخ ، ابوعلی ابن سینابلخی ، عبدالرحمن جامی ، ناصر خسروقبادیانی ، ابوریحان بیرونی ، رابعه بلخی , دقیقی بلحی ، عنصری بلخی ، عبدالحی گردیزی ، سنایی غنزنویی ، ابوعبدالله جعفر رودکی , صوفی عشقری ، وآصف باختری ، استاد خلیل الله خلیلی افتخار علم و تمدن فرهنگ خراسان را زیر نسب کم اصل کوچی شتروان برد ؟
حقیقت همین است فاشیستان مزدور پاکستانی ها دشمن بشریت از هر طریق کوشش دارند که هویت تحمیلی تجعلی را بالای مردم مهربان ها هویت افغان آمده کوه های سلیمان را با هزران چال فریب بقبولاند اما هرگز فراموش نکنند که هرگز یک تاجک اصیل تاج دار آگاه از جغرافای و تاریخ نیکان در سرزمین آفتانبی خود هرگز هویت خویش را معامله نمی کند تاجیک های مهربان شجاع دلیر باید از خواب گران بیدار شوید و متحد حق ماست هویت پنجهزار پنجصد سال قدامت زبان در این سر زمین آفاتابی ما که جهان امروز بالای زبان ما افتخار دارند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است