دیدار و گفتگوی روسای جمهور افغانستان و ایران در چین
 
تاریخ انتشار:   ۱۸:۴۵    ۱۳۹۷/۳/۱۹ کد خبر: 151811 منبع: پرینت

عصر امروز شنبه روسای جمهوری ایران و افغانستان در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر چینگدائو چین با یدیگر دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار محمد اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان با تاکید بر اینکه 'افغانستان تداوم و توسعه همکاری با ایران را در راستای منافع ملی خود می داند'، پایان سریعتر کار تدوین سند جامع همکاری دو کشور را ضروری خواند و گفت: روابط اقتصادی دو ملت همسایه همچنان باید با شتاب ادامه یابد.
'اشرف غنی' با بیان اینکه با هندوستان در موضوع توسعه بندر چابهار همکاری می کنیم، اظهار داشت: توسعه بندر چابهار نه تنها برای ایران، افغانستان و هند بلکه برای توسعه مناسبات چین با آسیای میانه دارای اهمیت است.
وی تصریح کرد: امیدواریم با پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران که همسایه بزرگ و شریک مهم ما در منطقه است، روند ایجاد امنیت و پیشرفت در افغانستان ادامه یابد.
رییس جمهوری افغانستان همچنین گفت: آماده همکاری همه جانبه با ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر هستیم.
اشرف غنی به اعلام آتش بس با طالبان به مناسبت عید سعید فطر و پذیرش آن از سوی این گروه اشاره کرد و گفت: عملیات ما در مقابل گروه تروریستی داعش بشدت ادامه می یابد و شامل آتش جدید با طالبان نیست.

حسن روحانی رییس جمهور ایران در این دیدار گفت: ملت ایران در طول 40 سال گذشته همواره در کنار ملت افغانستان بوده است و ما به عنوان دو کشور همسایه و برادر، دارای فرهنگ، امنیت و منافع تجاری مشترک هستیم.
رییس جمهور ایران ضمن ابراز امیدواری برای تسریع در آماده شدن توافق جامع همکاری های دو کشور، اظهارداشت: ایران مصمم به توسعه روابط با همسایگان بویژه افغانستان و سرمایه گذاری مشترک در پروژه های مختلف توسعه ای از جمله زیرساخت های حمل و نقل ترانزیتی است.
روحانی با استقبال از تعمیق همکاری های دو کشور در عرصه های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی، گفت: ترانزیت و اتصال کشورهای منطقه از جمله کشورهای آسیای مرکزی به خلیج فارس دارای اهمیت است و موجب توسعه کل منطقه و فراتر از آن خواهد بود و طرح بزرگ بندر چابهار که به اتفاق هند و افغانستان در حال اجراست، گام بزرگی در مسیر تقویت راههای ترانزیتی منطقه است.
رییس جمهوری اسلامی ایران حمایت دو دولت ایران و افغانستان از استمرار و توسعه روابط اقتصادی و کمک به بخش خصوصی دو کشور را ضروری خواند و افزود: راه آهن خواف - هرات و پروژه های توسعه دیگری در این منطقه پیش رو است که باید با زمینه سازی های سیاسی و اقتصادی، برای پیشبرد آنها تلاش شود.

کد (4)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
ایران
افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   چین با آسیای میانه هم سرحد است.
این بدان میماند که افغانستان ادعا کند که با ایجاد بندر چابهار افغانستان به بازار آسیای میانه دسترسی پیدا میکند.
برای چین بندر گوادر در پاکستان در همسایه گی بندر چابهار مهم است که در آن ده ها ملیارد دلار سرمایه گراری کرده است و ار سرحد چین تا بندر گوادر خطوط آهن و شاهراه ها و غیره تاسیسات تجارتی و اقتصادی با سرمایه گزاری ده ها ملیارد دلار از طرف چین صورت میگیرد.
بندر چابهار در مقابل بندر گوادر،مثل یک چوچه مرغ در مقابل فیل است.
بندر چابهار را هندوستان بخاطر دست بابی به بازار آسیای میانه ساخته است.زیرا پاکستان اجازه انتقال اموال تجارتی هند را از خاک خود نمی دهد.
اشرف غنی همیش یا چیغ میزند و یا هم گپ های خنده دار میزند.
این هم مثل گپ های سابق اش که در گدای گری جوره ندارد.

>>>   من از جناب اقای دکتر اشرف غنی ریاست جمهور محترم به عنوان یک فارسی زبان اهل ایران استدعا دارم مقابل دری ستیزان در افغانستان بایستید. زبان های مختلف مانند بلوچی پشتونی و دری یا فارسی جزو هویت تاریخی سرزمین های این منطقه است.اجازه ندهید با هویت بخشی از مردم مبارزه شود.دیگران برای غلبه بر مردمان هر سرزمینی ابتدا انها را از هویت اصلی خود خالی میکنند و بعد هویت جعلی و جدید به انها تحمیل میکنند.از قدرت اجرایی خود استفاده کنید و نگذارید هویت مردم دری زبان افغانستان را تهی کنند.
فارسی و پشتون هر دو از هزاران سال پیش در این منطقه تکلم میشده و مردمانی هم که به این زبان ها سخن میگفتند دشمنی با هم نداشتند بلکه روابط برادرانه و محکمی با هم داشتند.چنانچه امروز مردمان افغانستان با هم برادر اند.

>>>   خراسان وطنم
خراسان

خراسان . [ خ ُ ] (اِخ ) خراسان در زبان قدیم فارسی بمعنی خاور زمین است . این اسم در اوائل قرون وسطی بطور کلی بر تمام ایالات اسلامی که در سمت خاور کویر لوت تا کوههای هند واقع بودند، اطلاق می گردید و به این ترتیب تمام بلاد ماوراءالنهر را در شمال خاوری به استثنای سیستان و قهستان در جنوب شامل می شد.
خدایگان خراسان و آفتاب کمال
که وقف کرد بر او ذوالجلال عز و جلال .
عنصری .

از همه شاهان چنین لشکر که آورد و که برد
از عراق اندر خراسان وز خراسان در عراق .
منوچهری .

سلام کن ز من ای باد مر خراسان را.
ناصرخسرو.

خاک خراسان که بود جای ادب
معدن دیوان ناکس اکنون شد.
ناصرخسرو.

بنالم بتو ای علیم قدیر
ز اهل خراسان صغیر و کبیر.
ناصرخسرو.

>>>   هیچکدام از نماد های ملی افغانستان امروز؛ معرف هویت، فرهنگ، تاریخ و تمدن ما نیستند.
نماد هاى ملى افغانستان امروز كه همگى براساس تفكر فاشيسم افغانى ( مطابق مانفيست تئوريسين فاشيسم افغان محمد گل خان مومند تعیین گرديده است )مربوط یک اقلیت مهاجر به نام افغان می باشد.

>>>   Abdul Hai Khurasani
چرا تمام نماد هاى ملى و هویت سياسى افغانستان منحصر به افغان هاست ومیراثداران اصلی سرزمین و تمدن خراسان ، دراین نماد ها حضور ندارند؟
روزی که افغانستان بنا به استراتیژی سیاسی دو ابر قدرت وقت ( روسیه تزاری و امپراطوری بریتانیای کبیر) به عنوان کشور حایل تشکیل شد و امارت امیر عبدالرحمن خان به عنوان حاکم سلطنت کابل و ممالک محروسه برسمیت شناخته شد، هیچ یک از نماد های افغانی به عنوان نماد اقتدار و معرف هویت ملی وجود نداشت، اما به تدریج و با توجه به طرح ناسیونالیسم افغانی توسط محمود طرزی و تدوین مانیفست فاشیسم افغانی توسط محمد گل خان مومند، حاکمان افغان با مهندسی سیستماتیک تمام نماد ها و عناصر هویت سیاسی را افغانی ساختند.
هیچکدام از نماد های ملی افغانستان امروز؛ معرف هویت، فرهنگ، تاریخ و تمدن ما نیستند.
نماد هاى ملى افغانستان امروز كه همگى براساس تفكر فاشيسم افغانى ( مطابق مانفيست تئوريسين فاشيسم افغان محمد گل خان مومند تعیین گرديده است )مربوط یک اقلیت مهاجر به نام افغان می باشد.
بیایید بدور از هرگونه تعصب و تبعیض به این نماد ها نظری بیاندازیم و جایگاه خود را بیابیم .
يك - نام كشور،افغانستان
افغانستان ؛ كه شهروندان کشور در انتخاب اين نام بى مسمى كوچكترين نقشى نداشته اند.
اين نام مطابق لزوم ديد امپراطورى روسيه تزارى و بريتانياى كبير انتخاب و تثبیت گردیده است.
از آنجا که این اسم نام و هویت یک اقلیت مهاجر از اطراف کوه سلیمان است و ظرفیت تعریف هویت، تاریخ و تمدن خراسان را ندارد، نمی تواند یک انتخاب معقول و خردمندانه باشد و لهذا بر همه لازم است تا بستر برگزاری ریفرندوم برای انتخاب نام کشور را با دو گزینه فراهم بسازند.
دو- هویت ملی ، افغانی
نا گفته پیداست که جغرافیای کشور افغانستان سرزمین مهاجرت ها و مسکن هویت های متنوع فرهنگی و قومی کل بلاد ابران تمدنی و خراسان کبیر است.
در این سرزمین از قریش گرفته تا کرد و از ازبیک تا تاجیک و افغان در مجموع بیش از دهها خرده هویت زندگی می نمایند و هویت ملی این تنوع فرهنگی و کثرت قومی را نمی توان در یک هویت کوچک مهاجر اقلیت افغان تعریف نمود.
مسله هویت نیز از مواردی است که بعد از تغییر نام کشور به خراسان باید تعریف کردد، مثلاً خراسانی .
سه - سرود ملی ،افغانی
سرود ملى به زبان افغانى كه نه شعرش در شأن عظمت فرهنگ و نه آهنگ و ساختارش معرف تمدن و تاریخ باستانی ما می باشد.
نباید ناگفته گذاشت كه تا زمان امير امان الله خان ما يك سرود شاهانه و يك آهنگ داشتیم كه توسط یک موسیقی دان ترکی تنظیم شده بود هردو به زبان فارسی بود.
امروز سرود ملی به زبان افغانی و معرف هویت اقلیت قومی افغان می‌باشد.
چهار - پرچم
هرچند تمام رنگ‌های پرچم در تاریخ و تمدن ما تکرار شده اند و ما با تمام این رنگ‌ها از عصر سامانیان ، غزنویان، سلجوقیان و ابومسلم خراسانی و طاهریان آشنا هستیم ، اما حذف شیر و خورشید نه قابل قبول است و نه عادلانه .
در پرچم ما نشان خورشید و تصویر شیر یا عقاب حتمی و لازمی است زیرا این دو نمونه مطابق جغرافیا، فرهنگ، تمدن و تاریخ ماست .
پنج- واحد پول ، افغانی
واحد پول که تا زمان فاشیست معروف عبدالمجید خان زابلی به نام روپیه کابلی بود، اکنون به نام افغانی یاد می شود و همین افغانی که در تعریف هویت و نام واحد پول مشترک است سبب تمسخر و طنز جغرافیای پهناور زبان و فرهنگ فارسی شده است.-
شش- زبان دیپلماتیک، افغانی
در زمان سه حاکم اولیه کشور افغانستان( عبدالرحمن خان، حبیب الله خان و امان الله خان) تمام موافقتنامه ها ، و فرامین رسمی به دول دوست با زبان فارسی نوشته می شد ،اما امروز اعتماد نامه ها تنها به زبان افغانی نوشته می شود و به رغم اینکه قانون اساسی زبان فارسی را به عنوان یکی از دو زبان رسمی برسمیت شناخته اما این ماده اجرا نمی گردد.
هفت - تمبر پستی
تمبر های مهم پستی که در ابتدا به زبان و هنر فارسی به چاب می رسید امروزه تنها با زبان افغانی چاپ و نشر می شود .
در حالیکه این کشور در هنر صاحب مکتب بهزاد و در زبان صاحب زبان فارسی می باشد اما مجبوراست در هویت یک اقلیت قومی خود را تعریف نماید.
هفت- ترمینالوجی رسمی - افغانی
با وصف اینکه در قانون اساسی هر دو زبان افغانی و فارسی به عنوان زبان رسمی بزسمیت شناخته شده است، اما متأسفانه هنوز که هنوز است دانشگاه پایتخت زیبای خراسان ( هریوا) فاقد لوحه است و اطاق فاشیسم مبارکترین واژه فارسی به نام دانشگاه را نمی تواند بپذیرد.
هشت - شناسنامه هویت ، تأکید فاشیسم بر مهر افغانیت.
ارگ ریاست جمهوری؛ قانون مصوب مجلس نمایندگان (که مطابق معیار های مدرن جهان امروز تهیه و ترتیب گردیده است )را به گروگان گرفته و مطابق خواست فاشیسم افغانی سعی دارد بر رخسار هر شهروند این مملکت مهر افغانیت بزند و هویت او را انکار نماید.
نه، جعل تاریخ
در حالیکه تاریخ سرزمین ما در هویت تمدنی و باستانی اش مطابق کتب مقدس گاتاها، اوستا و داستان راستان ( منبع و مرجع الهام بخش شاهنامه فردوسی ) با تاریخ مشترک تمام فلات ایران پیوند ناگسستنی دارد، زمامداران قبیله با قیچی نمودن بخشی کوچکی از آن به تحریف تاریخ دست زده اند.
حاکمان کشور گمان کرده اند که اگر مؤسس افغانستان احمدشاه ابدالی را معرفی نمایند و سپهسالار نام آور خراسان شاهزاده میرویس بخارایی را افغانش بنامند، گویا برای این قطعه ماتمزده اعتبار تاریخی خلق می نمایند.
متأسفانه سیاست های مذهبی ابران کنونی در تحریف تاریخ و معرفی این دوشخصیت خراسانی و ایرانی حاکمان افغان را کمک و یاری نموده اند.
در حالیکه نه سلطان احمد شاه هروی خود را مؤسسی افغانستان نامیده است و نه سپهسالار نام آور بخارا میرویس خان واژه ای به نام افغانستان را می شناخته است.
متأسفانه فرزندان ما امروز تاریخی را مطالعه می کنند که با حقیقت فرسخها فاصله دارد.
ده- جعل جغرافیا و نابودی آثار تمدنی فارسی و خراسان
اگر شما نخستین جغرافیای رسمی عصر امیر امان الله خان را با جغرافیای رسمی امروز مقایسه نمایید، بصورت شگفت انگیزی درمیابید که بسیاری از آن نام های تمدنی و غرور آفرین دیگر موجود نیستند و مانند اسفزار مقدس رخت سفر بسته اند.
حضرت صبغت الله مجددی شخصاً به من نقل نمود که محمد گل خان مومند در مزارشریف شب ها کارگر استخدام می نمود تا لوحه های قبور باستانی بلخ را شب هنگام تخریب نمایند.

نتیجه
واقعیت تلخ این است که تمام نماد ها و مظاهر امروز کشور افغانستان معرف فرهنگ و هویت یک اقلیت به نام افغان می باشد.
اگر ما بخواهیم این کشور به سامان برسد و وحدت و همدلی حاکم شود باید از هویت قومی به سوی هویت تمدنی و تاریخی و فراقومی خراسان حرکت نماییم.
امیدوارم ما بتوانیم بحث اساسی برای عبور از هویت قومی را به هویت تمدنی با افغان ها به عنوان شهروندان این آب و خاک بصورت اساسی داشته باشیم.
در انتخابات آینده ریاست جمهوری مردم ما باید به کسی رأی بدهند که خواستار تغییر در تمام این نماد ها باشد نه چند چوکی دولتی ، زیرا برای ما احیاء هویت و اقتدار ملی در اولویت است تا چند چوکی دولتی

>>>   سخن خودمانی با دوستان تاجیکستانی و ایرانی !
سالهاست، در تارنما ها ، در رسانه های گوناگون ، نوشتیم و گفتیم و به ویژه برای عزیزان ایرانی و تاجیکستانی به چندین زبان فهماندیم که عزیزان ، همتباران ، همزبانان، لطفن توجه کنید و دریابید که تمام باشنده گان این کشوری که به نام افغانستان شناخته میشود افغان نیستند، ما افغان نیستیم، شما ما را به نام « افغان » و « افغانی » یاد نکنید، اما یا گوشهای شان نمی شنود ، یا گپ ما پیش شان هیچ ارزش ندارد. هنوز هم شماری از ایرانی ها و تاجیکستانی های گرامی به من تاجیک پارسی زبان خراسانی ، هی میگویند: « برادر افغان » ، برادر افغانی !

از افراد عادی و نا آگاه و تاریخ ناخوانده اش نمیتوان گلایه و شکایت کرد، اما آنانیکه اهل کتاب و اهل دانش اند ، از تاریخ و سرگذشت ما آگاه می باشند و از مبارزات ما تا حدی خبر دارند ، وقتی می خوانم یا می شنوم که به ما تاجیکها « افغان » و « افغانی » میگویند، تمام وجودم را آتش میگیرد و حیران میمانم برای شان چگونه و به کدام زبان تشریح کنم که چشم شان باز شود و دیگر این توهین را به من و به ما نکنند؟!

یکبار دیگر، به دوستان ایرانی و تاجیکستانی ام میگویم که همتباران و همزبانان گرامی ، من افغان نیستم ، من افغانی نیستم . شما خود را زحمت بدهید و تاجیکان و پارسیبانان را به نام خود شان یاد کنید و باشنده گان افغانستان را دستکم « افغانستانی » بگویید، نه افغان و افغانی .

از آن شمار دوستان ایرانی و تاجیکستانی که این مساله را درک کرده اند و در گفتار و نوشتار خویش حق مطلب را به درستی ادا می کنند بسیار سپاسگزارم و خیلی هم دوست شان دارم .
با سپاس . تاجیکم با تاجیکانم زنده ام. عمر راوی .

>>>   جناب عمر راوی من شما را درک میکنم سخن شما را درنظر دارم و هیچ گاه شما را افغان نمیخوانم بلکه افغانستانی میگویم
محمدحسن علوی کرمانشاه

>>>   عمر راوی من هم شما را تاجیک می دانم و نه افغان.
اردشیر از تهران.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است