هویت شناسی هندیان و از خودبیگانگی خراسانیان
 
تاریخ انتشار:   ۱۴:۲۶    ۱۳۹۷/۴/۳ کد خبر: 152166 منبع: پرینت

هویت شناسی هندیان و از خودبیگانگی خراسانیان
"يوگا" جهانى شد و بر تخت جشن باستانی تیرگان ما نشست، اما "سماع " فراموش گرديد و با شمشیر جهل و تعصب و تکفیر به حاشیه رفت.
نارندرا دامورداس مودی،نخست وزیر مذهبی هند همین سه سال پیش، پیشنهاد روز بین‌المللی یوگا را به سازمان ملل متحد برد و با تصویب آن برای یک ورزش مذهبی و دینی هندو هویت و شناسنامه بین‌المللی گرفت.

روز ۲۱ ژوئن ، روز جهانی یوگا بود که توسط سازمان ملل متحد و بنا به پیشنهاد دولت هند در دسامبر سال ۲۰۱۴ به عنوان «روز جهانی یوگا» تصویب شد.
فراموش نکنیم که ۲۱ ژوئن یا اول تیر ماه بلندترین روز سال است که در فرهنگ باستانی ما از آن به عنوان جشن تیرگان یا جشن چله تموز یاد می شد و متأسفانه ما آنرا فراموش کردیم اما هندی این روز مبارک تاریخی ما را با تمدن خود پیوند زدند.
اما ما، سماع را که یک سنت کهن باستانی و نماد عشق و محبت و معنویت می باشد، نه تنها به فراموشی سپرده ایم بلکه تردید دارم سیاستمداران هویت ناشناس ما حداقل تاریخچه سماع را مطالعه کرده باشند و چیزی درباره آن بدانند.

"سماع" در واقع روش تطهیر روح و روان مطابق فرهنگ و دانش باستانی ماست که بر اساس اصل آرامش ذهن و روان و اتحاد روح و جسم توسط خداوندگار بلخ مولانا بنيان نهاده شد و بر اضلاع مثلث ؛عشق ، موسيقى و حركت استوار است.
محى الدين ابن عربى و امام ابوحامد محمد غزالی خراسانی با تعريف مشخص سماع و تفاوت آن از غناء بستر مناسب ذهنى را براى ورزش آرامش بخش و تقويت كننده ذهن و روان و جسم و تن فراهم آورد.

اميدوارم روزى شهروندان تمام بلاد خراسان به اهميت ورزش عرفانى سماع كه سبب ايجاد آرامش روح و روان و سلامت تن و جسم مى باشد، پى ببرند و براى احياء اين ورزش انسانى و عرفانى گام هاى جدى و تعیین کننده بردارند.

و اما کمی درباره یوگا
یوگا به معنای «کنترل کردن» یا علم کنترل امواج فکر و مهار قوای ذهن به منظور تسلط همه‌جانبه بر انرژی بالقوة خود می باشد.
در کتاب ‏Shandilyopanishad،یونان را اینگونه تعریف نموده اند:
«یوگا عبارت است از کنترل امواج ذهنی.» و از طرف دیگر می‌توان یوگا را به معنای نظاره کردن و دیدن، در نظر گرفت که در نتیجه یوگا علم نظاره خود و خودشناسی است. بدین ترتیب غایت این دانش آشکار می‌شود. یعنی واقع شدن در طبیعت اصیل خویش و شکافتن تمامی حجابهای نفسانی. بر همین اساس در (Bhagavad gita) اوج یوگا، رویت ذات درونی از طریق ذهن پاک و خالص شده توصیف شده‌است، و سرانجام یوگا را به معنی «وصل و یکی شدن» نیز ترجمه کرده‌اند که در آن صورت غرض از انجام تمرینات یوگا آشکار و هویدا می‌شود. به این معنا، یوگا عبارت است از عملکرد هماهنگ قوای فردی و اتحاد قوای ذهنی ‏(Chitta shakti) با قوای حیاتی تن و حواس (Prana shakti) که منجر به تلخیص انرژی، توسعة آگاهی و در نهایت اتحاد با آگاهی متعال خواهد شد. بنابراین تصور در (Rudrayamatantra) گفته شده: «یک یوگی، فقط در اتحاد با آگاهی متعال، به تجربه یوگا نایل می‌گردد.» بدین ترتیب هر کدام از معانی واژه یوگا، قسمتی از این معرفت عمیق باطنی را آشکار می‌سازد و اختلاف ذاتی در میان آن‌ها دیده نمی‌شود.

عبدالحی خراسانی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
خراسانی
یوگا
نظرات بینندگان:

>>>   خراسانی صاحب!
تا میتوانی هر روز روح تانرا با "سماع" تطهیر نمایید!! هیچ کسی مانع تان نمیگردد!!!!!!!!!!!

>>>   متاسفانه در جهل و بي خبري و غفلت ما ، ملل ديگر در حال شناساندن ومعرفي فرهنگ و هنر و انديشه خود به جهانيان هستند و فرهنگ آريايي
و

>>>   اگردوستان که طرز اجرای این سپورت کهن را یاد دارند و برای دیگران تدریس نمایند تا همه مردم با این سپورت اشنا شوند بهترین کار خواهد بود

>>>   هر نامي بر باشد من آريايي هستم
محمد كابل


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است