معماي قتل جنرال رازق
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۲۰    ۱۳۹۷/۷/۲۸ کد خبر: 155412 منبع: پرینت

در گزارش ها از منابع رسمي دولت گفته شد كه قاتل جنرال مذكور كه به نام گلبدين محافظ والي قندهار بود در دو ماه اخير وارد قطعه پوليس قندهار شده بود و دو روز مي شد كه به محافظت والي توظيف يافت. او پس از ختم جلسه امنيتي كه مسولان ولايت قندهار در محوطه مهمانخانه ولايت در حالي كه جنرال ميلر بسوي چرخبال مي رفت مشغول عكس يادگيري شدند به بهانه ي آوردن انار به مهمانان وارد آنجا شد و بروي آن ها آتش گشود.

در اينجا سوالات بسياري ايجاد مي شود كه آيا حكومت جناب اشرف غني پاسخ آنرا ارايه خواهد كرد؟
١- اين گلبدين كيست و چگونه بعد از دوماه در قطعه پوليس حتما با تاييد و تضمين نهاد استخباراتي در جمع محافظان والي قرار مي گيرد و در دو روز نخست اينگونه حمله مهم و خونين را موفقانه انجام مي دهد؟

٢- كدام هيات طبي و متخصص بدن جنرال رازق را كالبد شكافي كردند و گلوله هاي شليك شده به جان او را تشخيص دادند كه از كدام سلاح شليك شده است؟

٣- آيا حكومت نتيجه كالبد شكافي و موضوع مرمي و تعلق آن را به سلاح كه از آن فير شده است بصورت اثبات شده براي مردم و رسانه ها اعلام مي كند؟

٤- اگر حكومت بصورت علني ثابت نكند كه مرمي هاي بدن جنرال رازق از تفنگ گلبدين است، آيا معرفي گلبدين به عنوان قاتل، جعلي و ساختگي نيست؟

٥- آيا حكومت براي روشن شدن درست و دقيق اين حمله فيلم آن جلسه امنيتي و بحث شان را منتشر مي كند؟

٦-اگر حكومت و رييس جمهور غني در تحقيقات قتل جنرال رازق و جنرال حسين خيل پاسخ اين سوالات را ارايه نكند، گره معماي اين حمله و اين قتل هم چنان ناكشوده مي ماند و در آنصورت معلوم مي شود كه زير كاسه نيم كاسه اي وجود دارد.

محمد اکرام اندیشمند


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
معمای رازق
گلبدین
نظرات بینندگان:

>>>   سو ال در انجا است که چرا جنازه قو مندان رازق را به صورت فوری بدون اینکه به طب عدلی روان شود به خا ک سپردن هدف در چی است

>>>   هر چی تروریست و تروریست پرور هست در داخل ارگ ریاست جمهوری قرار دارد . تا آنها نابود نشود این کشور روی آرامش را نخواهد دید . مرگ بر ارگ نشینان مزدور و تروریست پرور
مهاجر بی وطن

>>>   معمای ترور ژنرال قندهار
کشته شدن ژنرال عبدالرازق، فرمانده پلیس قندهار در جنوب افغانستان، هرچند که با توجه به فضای جنگی افغانستان، بهت آور نیست، اما قطعا تامل برانگیز است.
معمای ترور ژنرال قندهار

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، کشته شدن ژنرال عبدالرازق، فرمانده پلیس قندهار در جنوب افغانستان، هرچند که با توجه به فضای جنگی افغانستان، بهت آور نیست، اما قطعا تامل برانگیز است. ژنرال عبدالرازق، چهره شاخص ضد طالبان بود که به رغم وجود اتهام هایی علیه او مبنی بر دست داشتن در قاچاق مواد مخدر و رهبری گروه های مافیایی، چهره ای محبوب در تمام افغانستان به شمار می آمد.او، محبوبیت کم نظیر خود را مرهون قاطعیت منحصر به فرد خود در برخورد با گروه های تروریستی بود. این فرمانده چهل ساله که از سال 1390 عهده دار سمت فرماندهی پلیس شهر مهم و استراتژیک قندهار بود، بارها در مصاحبه با رسانه ها گفته بود که به نیروهایش دستور داده در مواجهه با اعضای گروه های تروریستی و از جمله طالبان، هیچ مماشاتی نداشته و هیچ یک از افراد مخالف را زنده نگذارند.او گفته بود که حکومت مرکزی در کابل، اسرای گروه های تروریستی را پس از مدتی، از زندان آزاد می کند و به همین دلیل به نیروهای تحت امر خود دستور داده تا هیچ یک از اعضای گروه های تروریستی را به اسارت نگیرند و به محض مواجهه در هر شرایطی به قتل برسانند.همین روش او در برخورد با مخالفان، باعث شده بود که به رغم همه اتهاماتی که به او وارد می شد، از سوی مردم به عنوان یک قهرمان تروریست ستیز شناخته شود.از سوی دیگر، طالبان نیز به همین دلیل، دشمنی ویژه ای با او داشتند و به گفته خود ژنرال عبدالرازق، بیش از 35 بار هدف حملات انتحاری و تروریستی گروه طالبان قرار گرفته بود که از همه آن ها جان سالم به در برد.آخرین حمله انتحاری علیه وی در اسفند ماه (حوت) 1396 در منزل استاندار (والی) قندهار صورت گرفت که در آن، خود والی به شدت زخمی شد و سفیر کشور امارات متحده عربی نیز پس از برداشتن جراحت شدید در همین عملیات، جان باخت.ویژگی خاص این فرمانده 40 ساله ضد طالبان این بود که اولا خود او از قوم پشتو (اصلی ترین قوم تشکیل دهنده طالبان) بود و ثانیا، زادگاه او شهر قندهار بود که خاستگاه اصلی گروه طالبان به شمار می رود.بنابراین او اولا به دلیل هم نژاد بودن با بخش عمده طالبان، در برخورد خشن با این گروه، متهم به قوم گرایی نبود و ثانیا او موفق شده بود ریشه تروریسم و افراطی گری را در خانه اصلی آن (شهر قندهار) تضعیف کند.اینک، ژنرال عبدالرازق اچکزی به طور مشکوکی در داخل ساختمان ولایت (استانداری) قندهار و در حضور عالی ترین مقام نظامی آمریکا و ناتو (ژنرال میلر) به قتل رسیده است.هرچند که حکومت افغانستان، سرباز جوانی به نام گلبدین را که از محافظان والی قندهار بود و خود نیز در صحنه قتل ژنرال عبدالرازق کشته شده، به عنوان عامل نفوذی طالبان و متهم اصلی این واقعه معرفی کرده اند و از سوی دیگر، طالبان نیز مسئولیت این رویداد را به عهده گرفته اند، اما این واقعه دارای زوایای پنهانی است که به نظر می رسد واقعیت، غیر از آن چیزی است که تا کنون به صورت رسمی اعلام شده است.نکات مهم زیر در این باره حائز اهمیت هستند:
اول این که طالبان پس از وقوع رویداد، ابتدا با انتشار بیانیه ای، مسئولیت حمله به این ژنرال و نیز فرمانده امنیتی شهر قندهار را به عهده گرفته و هدف اصلی عملیات خود را شخص عبدالرازق معرفی کردند. اما پس از چند دقیقه، این بیانیه را از صفحات رسمی خود در شبکه های اجتماعی حذف کرده و در بیانیه جدید، نام ژنرال میلر را به عنوان دیگر هدف مد نظر طالبان به بیانیه افزودند.سراسیمگی طالبان در صدور بیانیه و تعویض متن آن، به اعتقاد برخی از صاحب نظران به این معناست که اساسا طالبان اطلاع درستی از ماوقع و افراد حاضر در ساختمان استانداری قندهار نداشته اند. این مسئله این گمانه را مطرح می کند که احتمالا طالبان، نقشی در کشتن فرمانده پلیس قندهار نداشته و تنها خواسته اند با به عهده گرفتن مسئولیت آن، قدرت نمایی کنند.
نکته دوم این است که ژنرال عبدالرازق و دیگر مقام های مهم امنیتی و اداری قندهار، در جلسه ای مشترک با عالی رتبه ترین مقام نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان کشته شدند. روش معمول نیروهای آمریکایی در تامین امنیت مقامات نظامی خود این است که در محل جلسات آن ها، به هیچ سرباز افغانستانی اجازه آمد و شد نمی دهند چه رسد به این که سرباز افغانستانی، مسلح بوده و امکان تیر اندازی نیز داشته باشد. حال این مقام آمریکایی اگر ژنرال میلر باشد، به صورت طبیعی، محافظت های امنیتی بسیار بیشتر شده و اساسا امکان این که یک سرباز افغانستانی، امکان تیراندازی به سوی مقامات را داشته باشد موجود نبوده است. در این فرض، اتهام کشتن ژنرال عبدالرازق و دیگر مقامات امنیتی قندهار، متوجه خود آمریکایی ها و مشخصا شخص ژنرال میلر می شود. کسانی که این گمانه را مطرح می کنند، کشته و زخمی شدن تمام مقام های افغانستانی حاضر در جلسه و جان سالم به در بردن تمام مقام های آمریکایی را شاهدی بر مدعای خود ذکر می کنند.
سومین نکته حائز اهمیت این است که برخی از اخبار، بر وقوع نزاع لفظی میان ژنرال عبدالرازق و ژنرال میلر در جلسه فوق الذکر دلالت دارد که البته شاهد و سندی بر این مدعا وجود ندارد. اما اختلاف میان فرمانده پلیس قندهار و مقامات آمریکایی در نحوه برخورد با گروه های تروریستی و طالبان و تخطی ژنرال عبدالرازق از دستورات حکومت مرکزی در مماشات با طالبان را هرگز نمی توان کتمان کرد. مضاف بر این ها، این فرمانده به داشتن سیاست های ضد پاکستانی نیز معروف بود. با این وصف، کشته شدن او می توانست رضایت نیروهای آمریکایی، دولت مرکزی افغانستان، نیروهای طالبان و سازمان استخباراتی پاکستان را توام فراهم کند و هیچ یک از این مجموعه ها، از کشته شدن ژنرال عبدالرازق، ناراحت نیستند.این مطلب در کنار پیشرفت مذاکرات مستقیم میان آمریکا و طالبان و تقویت شایعاتی در خصوص توافق اجمالی میان دو طرف، می تواند این تصور را تقویت کند که آمریکایی ها، ژنرال عبدالرازق را وجه المصالحه خود با طالبان قرار داده و با از بین بردن او، هم امتیازی به طالبان داده اند، هم دولت مرکزی را از شر یک فرمانده قدرتمند متمرد رهانده اند و هم اپوزیسیون قوی کشور را که با محوریت ژنرال عطا محمد نور، محمد محقق و ژنرال دوستم شکل گرفته و از حمایت کامل کسانی همچون ژنرال عبدالرازق در قندهار و حاج ظاهر قدیر در ننگرهار برخوردار بودند، دچار اضمحلال و شکست کرده اند.مقامات آمریکایی مطابق یکی از مفاد پیمان امنیتی آمریکا و افغانستان از مصونیت برخوردار هستند (کاپیتولاسیون) و هیچ محکمه ای نمی تواند ژنرال میلر را حتی به عنوان شاهد برای دادن اطلاعات درباره این واقعه دعوت کند. پس به راحتی می توان واقعیت نحوه کشته شدن ژنرال را پنهان کرد و به گردن یک نفوذی فرضی طالبان انداخت.اگر این احتمال، نزدیک به واقعیت باشد، نباید از نقش زلمای خلیل زاد که هم اکنون با سمت نماینده ویژه آمریکا در صلح با طالبان ماموریت پیدا کرده، در این ترور غافل شد و نیز نباید تداوم رویداد هایی از این دست را برای مهندسی انتخابات ریاست جمهوری سال آینده و ملحق شدن بخش زیادی از طالبان همسو با آمریکا به بدنه دولت دور از ذهن دانست.
یادداشت:سیداحمدموسوی مبلغ
منبع:خراسان

>>>   سر مار فتنه افغانستان باید کوبیده شود و تمام چوچه های این مار از خاک وطن بیرون ریختانده شود تنها درمان چاره درد ومشکلات کشور ما همین جنایتکار بزرگ است وتا این درخاک ما جولان میدهد هیچ وضع کشور بهتر نخواهد شد.انها از این بدبختی ما سود کلان میبرند گاوشان که وهابیزم عربستان وامادات است می دوشند وبا فروش سلاح طالبان را بجان مردم خودش میاندازند.امروز دشمن با ایجاد نفاق ودشمنی بین مسلمانان؛ پاکستان را به جان مردم افغانستان می اندازد وجوانان ساده دل افغانستانی با تربیه در مدارس وهابی پاکستان وسرویسهای استخباراتی بمثلisi با سلاحی که از کشت کوکنار وتریاک بدست امده وقاچاق وفروش ان ودالرهای نفتی عربستان وامارات مردم مظلوم وبیگناه مارادر سرکها شهید میسازند واگر کسی مانند جنرال شهید عبدالرازق جلوی انها به ایستد کشته خواهد شد.//
داکتر عبدالرب آچکزی

>>>   هر طفلی میفهمد که قاتل اصلی جنرال رازق امریکا و عروسک خیمه شبازی ان آقای غنی ترورست است این یک دسیسه از طرف امریکا و مزدور آش آقایی غنی بود که ناجوانمردانه این ابر مردی ملی را از ملت ستم دیده افغانستان گرفت. من به تمام رهبران مجاهدین و شخصیتهای ملی هشدار میدهم که بدانید که مذاکرات پس پرده بین امریکا و طالبان که بر چیدن و از بین بردن رهبران مجاهدین و شخصیت های ملی یکی از پیش شرطهای طالبان با امریکا هست که امریکا انرا پریرفته است. شهادت جنرال محبوب و پر افتخار ملی ما شهید جنرال رازق و شهادت شخصیت ملی عبد الجبار قهرمان دو نمونه آن هست قبل از این که شمارا از بین ببرد یک کار بکنید تا که دیر نشده.
حق گوی از جلال آباد

>>>   مقصر اصلی این ترور آمریکا است اما آمریکا ۱۷ سال است در افغانستان همه کاره است و غنی و امثالش مزدوران آمریکا هستند رازق نبودش خسارت است اما هزاران رازق دیگر در افغانستان هستند افغانستان یک رازق ندارد

>>>   افغانستان یک رازق ندارد باید آمریکا اینرا بفهمد یک مسعود و یک رازق را از بین بردند هزاران تن آنان هموز زنده هستند و روزی آمریکا و امسال دشمنان افغانستان را از بین میبرند من به افغانها و خود باور دارم که روزی پیروز خواهیم شد
زحل هستم از ولایت بلخ

>>>   مرگ به امریکا این دشمن سر سخت افغانستان و
روخت شاد باد جنرال عزیز وطن ای قهرمان وطن ما بتو افتخار میکنیم ای شیر زاده این وطن فروخته شده ....
ر از کارته نو

>>>   سلا، تشکر که اطلاعات و تحلیل های جامع را ارائه میکنید، اما میخواهم بدانم که ( شبکه اطلاع رسانی افغانستان ) از کجا رهبری میشود؟


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است