علیپور؛ آزادی یا تسیلم و اسارت!
 
تاریخ انتشار:   ۲۰:۱۳    ۱۳۹۷/۹/۷ کد خبر: 156193 منبع: پرینت

از دیشب تا حالا بر این باور بودیم که قوماندان علی‌پور آزاد شده است؛ اما با انتشار این سند و تعهّد، آشکارا معلوم گردید که علی‌پور رسماً و قانوناً، تسلیم و اسارت را پذیرفته است:
1) علی‌پور در این تعهدنامه، خود را خطاکار و گناه‌بار خوانده، رسما تقاضای عفو و بخشش کرده است. درخواست عفو، دقیقاً به معنای قبول مجرمیت است؛
2) علی‌پور رسماً پذیرفته که خلع سلاح شود و تمام تسلیحات و امکانات خود را به دولت تحویل دهد؛
3) قوماندان شمشیر رسماً پذیرفته است که اعمال و افعالِ گذشته‌‌اش را تکرار نکند؛
4) علی‌پور رسماً پذیرفته است که پس از این مطیع دولت و قانون باشد و به حیث یک «سرباز» در خدمت حاکمیت باشد؛
5) رسماً پذیرفته است که در ادامه‌ی تحقیقات و محاکمه، با دستگاه‌های امنیتی و عدلی همکاری کند؛
6) رسماً پذیرفته است که در کابل، تحت نظر (زندانی غیررسمی) باقی بماند و بدون اجازۀ دستگاه‌های امنیتی و عدلی از کابل خارج نشود.
با این اوصاف، آیا تعهّد و الزام و خواسته‌ای مانده است که علی‌پور آن را نپذیرفته باشد؟

با این وجود، آیا سخن گفتن از «آزادی» علی‌پور، بی‌نهایت مضحک و مبتذل نیست؟ اگر آزادی اینگونه هست، پس اسارت و قید و بند چگونه است؟
آیا این بود ثمرۀ خونِ هفت قربانی و صدها مجروح و مصدوم؟

مسیح ارزگانی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
علیپور
هزاره
نظرات بینندگان:

>>>   آقای دانش چرا چنین سندی ننگینی را امضاکردی این تحقیر بدتر از زندان است. شما اگر غیرت میداشتی استعفا میدادی معلوم است که در بند کشیدن علیپور در کابل شما دخیل میباشید.
ص.

>>>   در جواب آقای مسیح ارزگانی:این نکات را از کجا بر داشت کردید!در متن تعهد نامه گفته شده اگر مجرم وخطا کار باشم ودر مورد سلاح گفته تمام سلاح را راجستر یاتحویل دهم یعنی اگر مصلحت باشد تسلیم اگر نباشد راجستر از طرف دیگر قبل از این تعهد نامه هم علی پور هیج وقت نگفت من در مقابل دولت هستم فقط اتهامات که از سوی دولت را رد می کرد به کلمه "اگر" دقت شود که در متن تعهد نامه آمده است.

>>>   هفت قربانی و صدها مجروح بخاطر یک جنایتکار وجانی این است جهالت مردم
قربانعلی ارزگانی

>>>   دوستان شما بی هوده از یک مجرم از یک اوباش ، قاتل ورهزن دفاع مینماید وبی هوده جان چند انسان بیخبراز این جانی را قربانی نمودید اکنون معلوم شد که این همه واقعیت بوده که علی پور یک دذد ، رهگیر وآدم کش است وتحت پوشش دفاع از مردم چنین جنایت ها را مر تکیب شده است بیاید قبل از اینکه آب را ببینیم موزه را از پای نکشیم وکور کورانه دفاع نامشروع از کسی نکنیم

>>>   به دل خود تفنگ گرفته بود و به دل خود حالی پذیرفته که تسلیم شود، چه عیبی دارد؟
سرخود به دفاع از هزاره برخاسته بود و حالی درک میکند که به ضرر هزاره و خودش است که قانون شکنی کند و مسلح غیرمسئول باشد و پذیرفته که جوابی برای گفتن دارد و حتماً به مردم خود هم جواب دارد که؛ درست است که مشکلاتی در دولت است ولی راه حل نیست که یک قوم (اقلیت یا غیراقلیت) مسلح شود و بعضاً بی نظمی های توسط تفنگداران شان اتفاق بیافتد و همین دولت ضعیف برنامه اصلاحی اش با مسلح غیرمسئول در تضاد است و آنقدر حامی دارد که حتی یک چنین قوم را هم به انزوا و تباهی دچار کند
اس پ هزاره

>>>   مردم باز فریب قانونپوه را خوردند.

>>>   آقای ارزگانی ادم وقتی دمش از جای گرم برآید مثل شما صحبت می کند اما مردم خود می فهمند که علی پور در این دو روز چه شرایط دشواری را تحمل کرده و آن متن هم از طرف امنیت ملی دیکته شده علیپور فقط ان را خوانده است.

>>>   اين تعهد نامه زير فشار اکراه (شکنجه ) تحميل شده و مخالف مادۀ سي ام قانون اساسي افغانستان است:
اکراه = شکنجه دينى ٬ مذهبىه سياسى٬ جسمى٬ روحى و روانى
منبع: قانون اساسي افغانستان - وزارت عدلیه - جمهوری اسلامی افغانستان:

مادۀ سي ام:
اظهار، اقرار و شهادتي که از متهم يا شخص ديگري به وسيله اکراه به دست آورده شود، اعتبار ندارد.
اقرار به جرم عبارت است از اعتراف متهم با رضايت کامل و در حالت صحت عقل، درحضور محکمه با صلاحيت.

مادۀ سي و يکم:
هر شخص مي تواند براي دفع اتهام به مجرد گرفتاري و يا براي اثبات حق خود، وکيل مدافع تعيين کند.
متهم حق دارد به مجرد گرفتاري، از اتهام منسوب اطلاع يابد و در داخل ميعادي که قانون تعيين مي کند درمحکمه حاضر گردد.
دولت در قضاياي جنايي براي متهم بي بضاعت وکيل مدافع تعيين مي نمايد.
محرميت مکالمات، مراسلات و مخابرات بين متهم و وکيل آن، از هر نوع تعرض مصؤن مي باشد.
وظايف و صلاحيت هاي وکلاى مدافع توسط قانون تنظيم مي گردد. "اظهار، اقرار و شهادتي که از متهم يا شخص ديگري به وسيله اکراه به دست آورده شود، اعتبار ندارد. اقرار به جرم عبارت است از اعتراف متهم با رضايت کامل و در حالت صحت عقل، درحضور محکمه با صلاحيت".
دولت پوشالى غنى از آله غير انسانى اکراه استفاده نموده و مى ناميد. نويسنده اين تعهدنامه همان پارسى زبانان پشتون اند. نويسندگان دولت مزدور و سازمان جاسوسى امنيت غيرمستقل حاکمان پشتون وخودفروخته نوشته اند و سرباز ضد طالبان در زير شکنجه مجبور تعهدنامه مى شوند و طالبان پليد و سياه قا تلين بشر بخاطريکه افغانپشتون اند آزاد مى شوند و صلحآميز شناخته مى شوند!
سرنگون باد دولت غنى افغان از ستان ما جدا شود
افغان نيستم!

اکراه
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
آغاز نقل قول
اکراه وادار کردن دیگری به انجام یا ترک کاری است که از آن کراهت دارد. تفاوت اصلی اجبار و اکراه در این است که در اکراه اراده شخص سلب نشده و او آزادی و اختیار را دارد ولی نتیجهٔ عدم تبعیت از خواست اکراه‌کننده به‌قدری وخیم است که شخص تسلیم او می‌گردد. در واقع شخص اکراه‌شده فاقد رضایت و شخص مجبور فاقد قصد و اراده است.
در حقوق کیفری اکراه را نوعی «اجبار معنوی بیرونی» هم تعریف می‌کنند. و در کنار جنون، اشتباه و اضطرار از عوامل رافع مسئولیت کیفری به‌شمار می‌آورند.

اکراه در قانون مدنی
ماده ۲۰۲ قانون مدنی اکراه را این‌گونه تعریف کرده است: «اکراه به اعمالی حاصل می‌شود که مؤثر در شخص باشعوری بوده و او را نسبت به جان یا مال یا آبروی خود تهدید کند، به نحوی که عادتاً قابل تحمل نباشد. در مورد اعمال اکراه‌آمیز سن و شخصیت و اخلاق و مرد یا زن بودن شخص باید در نظر گرفته شود»
اگر شخصی در حالت اکراه قراردادی را انجام دهد یا مسئولیتی را بپذیرد با توجه به فقدان رضایت که از شرایط اساسی برای صحت معاملات است مسئولیتی بر او نخواهد بود. ماده ۲۰۳ می‌گوید: «اکراه موجب عدم نفوذ معامله است، اگرچه از طرف شخص خارجی غیر از متعاملین واقع شود».

اکراه در حقوق کیفری
اکراه در صورت وجود شرایطی موجب معافیت شخص از کیفر می‌شود، در نظام حقوقی ایران این شرایط این‌گونه قالب‌بندی شده‌اند
1- قدرت اکراه‌کننده بر انجام تهدید و جدی بودن تهدید
2- ناتوانی اکراه‌شونده از رفع آن
3- غیرقانونی بودن تهدید (برای مثال اکراه کردن شخص جاعل به اینکه در صورت تحریف نکردن سند او را به پلیس تحویل خواهد داد رفع مجازات از جاعل نمی‌کند.)
4- جرمی که توسط اکراه‌شونده انجام داده می‌شود نباید بیش از آنچه اکراه‌کننده خواسته باشد.

پايان نقل قول نقل قول
اين گفتار بر دشمنهاى قسم خوره حاکمان افغان يعنى پشتون اند!
و اما گپهاى دوستانه و پيگارهاى صميمانه بر غير پشتونان !
شما دشمن خود را تاهنوز نمى شناسيد!
بابه مزارى ترور شد. مسعود ترور شد برهان ربانى ترور شد توسط کرزى و برادران طالب اش اوزبيک و تاجيک ترور شد دوستم ترور شخصيتى شد و هنوز همه شما همتباران من هم با من مى گويند صابونى هايم بچه هاى کابل ستان ايم.
ولى چيزى که تا هنوز درک نکرده ايم نمى فهميم ماهيت٬ ظرفيت ٬ ويژه گى وچگونگى وخطرناکى دولت پوشالى ظالم نژادپرستانه وفاشيستى وشيونيستى وفغانى حاکمان افغان يعنى پشتون و بادران اشغالگر حکومت ساز خارجى شان مانند انگليس وروس وامريکا و ناتو شانرا!
از قهرمانان ملى تا فرمانده هاى مردمى ما با پوزش زياد حماقت شان بلندتر بودند! از پژوهش و عقل شان : دشمن خود را نشاختن . دشمن اصلى خود را نشاختن

دشمن عمده حاکمان افغان اند
خوشباورى٬ حس مدارا بودن٬ اعتماد و عدم کنترل و تفتيش و عدم برسى و هر حماقت را به گردن پروردگار انداختند.
دوستم آنقدر بى عقلى کرد که حماقت اش درج تاريخ شد.
راه حل:ترک دولت وحشت ملى - وحدت تمام مردمان غير پشتون!
از پشتونان مانند رزاق هم چيزى بور نمى شود!
على پور سلاح توست که به دولت مى دهى يااز مردم است توديگر ازمردم نيستى تو ديگر شستشوى مغزى شدى!
علی پور با مرگ سياسى قتل شدى و پيکرمرده سياسى ات برامده!

>>>   وقتی دولت از طالبان وحشی غول های انتحاری انفجاری قوم بیفرهنگ و شرور دفاع میکند ولی از مردم ملکی و بیگناه دفاع نمیکند چون این مردم از قوم خودش نیستند مردم هم حق دارند از علیپور ها دفاع کنند چون چاره ئی ندارند۰

>>>   چه فرق میکند اگر شما علی پور را دزدو قاتل و جانی فکر میکنید پس باید در رده طالبان باشد چرا جنایت شبه طالبان را انجام میدهد باید در روسیه برود و آبرومندانه نماینده دولت در پیش علی پور رفته مذاکره نماید چرا جنایت اش برابر هم بوده نمیتواند عدالت هم همین را میگوید که یک بام و دو هوا در اسلام جایز نیست در صورت که با طالبان مذاکره صورت بکیرد و بخشیده شود علی پور را باید چندال مقرر نمایند


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است