متن کامل قطعنامه مشترک بین‌الافغانی قطر
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۵۵    ۱۳۹۸/۴/۱۸ کد خبر: 159362 منبع: پرینت

بسم‌الله الرحمن الرحیم

ما شرکت ‌کنندگان کنفرانس بین‌الافغانی صلح که به تاریخ ۱۶ و ۱۷ سرطان ۱۳۹۸ مطابق با ۷ و ۸ جولای ۲۰۱۹ در شهر دوحه قطر برگزار گردیده است، تلاش‌های جمهوری فدرال آلمان و دولت قطر را برای تامین صلح در افغانستان به دیده قدر نگریسته و از میزبانی صمیمانه آنان ابراز امتنان می‌نمانیم.

ما شرکت‌کنندگان کنفرانس همچنان از نقش سازمان ملل متحد، کشورهای منطقه، به ویژه آنانی که زمینه‌ی نشست را برای مذاکرات با ایالات متحده‌ی امریکا و گفتگوهای بین‌الافغانی فراهم نموده‌اند، ستایش نموده و خواستار ادامه‌ی تلاش‌های شان برای تحقق صلح واقعی در کشور خویش هستیم.

از دید ما گفتگو و تفاهم کمک می‌کند تا به فهم مشترک درباره‌ی امروز و فردای کشور خود برسیم؛ و موانعی را که بر سر راه تفاهم و درک متقابل وجود دارد، برداریم. از اینرو همه بر ضرورت تداوم گفتگوها تاکید می‌نماییم.

ما شرکت کنندگان برای دستیبابی به صلح به نکات آتی توافق داریم:

۱- تمام اشتراک‌کنندگان اتفاق کامل دارند که تحقق صلح پایدار، سراسری و با عزت -که خواست تمام مردم افغانستان می‌باشد- در نتیجه‌ی مذاکرات همه‌شمول افغانی ممکن و میسر است.

۲- افغانستان کشور متحد، اسلامی و خانه مشترک همه‌ی اقوام باهم‌برادر و برابر می‌باشد. حاکمیت نظام اسلامی، تامین عدالت اجتماعی و سیاسی، تامین حقوق اساسی شهروندی، وحدت ملی، استقلال و حفظ تمامیت ارضی، ارزش‌هایی اند که تمام افغان‌ها به آن متعهد می‌باشند.

۳- ملت ما که طی تاریخ گذشته -به خصوص چهل سال اخیر- در راه حفظ ارزش‌های اسلامی و ملی و استقلال قربانی داده، از جامعه‌ی جهانی و کشورهای منطقه و طرف‌های داخلی می خواهیم که به ارزش‌های والای مذکور به دیده احترام بنگرند. برای اینکه افغانستان بار دیگر شاهد جنگ و بحران نباشد، تفاهم بین‌الافغانی میان سطوح مختلف جامعه در کشور ضرورت مبرم پنداشته می‌شود. حمایت جامعه‌ی جهانی و کشورهای منطقه و عناصر داخلی را برای این امر خطیر -که خیر همگان در آن نهفته است- خواهانیم.

۴- از آنجاییکه مردم ما قربانیان اصلی جنگ هستند، ما شرکت‌کنندگان این کنفرانس، برای فراهم آوری زمینه‌ی مساعد، جهت مذاکرات موثر بین‌الافغانی برای تامین صلح، اقدامات ذیل را ضروری می‌دانیم:
أ‌. طرف‌های درگیر جنگ بجای به کارگیری ادبیات تهدید، انتقام جویی و جنگ‌طلبانه در بیانات رسمی خویش، از زبان ملایم استفاده نمایند.
ب‌. اشتراک‌کنندگان از گفتگوهای جاری در قطر حمایت نموده، و آن را در امر پایان دادن به جنگ تحمیلی کنونی در افغانستان موثر و مثبت تلقی می‌نمایند.

۵- برای صیانت و حفاظت مردم از آسیب‌های جنگ و کاهش عواقب ناگوار آن به حداقل و ایجاد فضای بهتر اعتماد برای تامین صلح، طرف های درگیر جنگ اقدامات ذیل را به منصه‌ی اجرا در آورند:
أ‌. رهایی بی و قید و شرط زندانیان کهن سال، معیوب و بیمار
ب‌. تضمین امنیت تمام موسسات عام المنفعه از قبیل نهادهای دینی و مذهبی، شفاخانه‌ها، موسسات تعلیمی و تحصیلی ملکی، بازارها، بندهای آب‌گردان و محلات کار در سراسر کشور
ت‌. تضمین امنیت موسسات تعلیمی از قبیل مکاتب، مدارس، پوهنتون ها و دانشگاه‌ها و سایر موسسات تعلیمی
ث‌. تعهد بر حفظ جان، مال، عزت و منازل رهایشی مردم؛ و تلاش برای تقلیل تلفات ملکی به حد صفر

۶- اطمینان از تامین حقوق زنان در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، تعلیمی و فرهنگی در چارچوب ارزش‌های اسلامی و تآمین حقوق اقلیت‌های مذهبی

۷- اشتراک‌کنندگان کنفرانس توافق دارند که نقشه راه صلح بر اساس موازین ذیل استوار می‌باشند:
أ‌. توافق روی نظام اسلامی در افغانستان
ب‌. آغاز روند صلح همزمان با تکمیل شرایط لازم
ت‌. نظارت از تطبیق مواد موافقتامه صلح
ث‌. اصلاحات لازمه، حفظ و تقویه‌ی نهادهای اساسی، تاسیسات دفاعی و سایر نهادی‌های ملی که ملکیت همه افغان‌ها می‌باشند
ج‌. بازگشت و جابجایی مجدد مهاجرین و بی جاشده گان جنگ های داخلی
ح‌. بحث روی شرایط جدید همکاری و چگونگی ادامه‌ی روابط با کشورهای کمک‌کننده
خ‌. تایید توافقات صلح افغانستان در یک کنفرانس بین‌المللی
د‌. اخذ ضمانت مبنی بر عدم مداخله‌ی کشورهای منطقه و سایر کشورها در امور افغانستان در یک کنفرانس بین‌المللی

۸- ما از تمام تلاش‌های صلح در مورد افغانستان و از آن جمله قطعنامه کنفرانس بین‌الافغانی مسکو که به تاریخ ۵ و ۶ فبروری سال جاری دایر گردیده بود، حمایت می‌نماییم. از سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی، سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و کشورهای همسایه می‌خواهیم که قطعنامه مشترک کنفرانس بین الافغانی دوحه در رابطه به صلح را تایید و حمایت نمایند.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
قطعنامه
قطر
نظرات بینندگان:

>>>   هر قدمیکه در راه صلح در هر گوشیه از جهان برداشته شود خصوصآ بعد از چهار دهه جنگ در افغانستان ما استقبال مینمایم اما اینکه آقای راکتیار قبول نمیکنند چه خواهد شد ؟ ترسم از شروع جنگ های داخلی میباشد چون تقریبآ تمام مردم مسلح هستند و جحالت و زور گوی به جایش .

>>>   در یخ بنویسید و در آفتاب بگذارید.
مهم تر از همه باید بر سر کلمه اسلام توافق صورت بگیرد.
کدام اسلام؟
اسلام طالب
اسلام داعش
اسلام غنی
اسلام مجاهد
اسلام سلفی
اسلام حنفی
اسلام شیعی
اسلام پاکستان
اسلام ایران
اسلام سعودی
اسلام قطر
اسلام ترکیه
اسلام مصر
اسلام ملا هیبت الله
یا اسلام محمد رسول الله
وقتی بر سر اسلام موافقه کردید بعد در همه مسائل اتفاق خواهید کرد.

>>>   بسیار خوب ! خداوند همه شرکت کننده گان این کنفرانس را با عزت داشته باشند و نیات نیک ایشان را برای تامین صلح دایمی و سرتاسری در کشور به خون نشسته ما به رحمت خود به ثمر برساند. آمین یارب العالمین

>>>   خوب کار نشد! کار خراسانیان باز به ۳۵۰ سال جام ماند! شاید این موضوع را ...کاسه پدرام دوباره زنده کند!
اوغو

>>>   محتویات قطع نامه مورد قبول همه قراردارد، سوال اینجاست که این قطعنامه چطورمیتواند دربحث های آینده جنبه عملی بخود بگیرد. زیرااشتراک کننده گان طرف دولت کابل همه ازموضع شخصی خویش درقطراشتراک کرده اند.آیا طالبان مستقیماً با جانب دولت کابل مزاکره وملاقات میکنند ویاخیر؟ این سوالی است که منتظرجواب آن ازجانب گرداننده همین سایت هستیم .
بااحترم
یک هموطن شما

>>>   ایلام آی اس آی ؟ اسلام گلو ؟اسلامیکه در پاکستان جاریست ؟؟

>>>   من قطع نامه مسکو را محکوم می کنم.و هر قطع نامه که مسکو، پاکستان، عربستان، قطر، امارات، و ایران در آن دخیل باشد. محکوم به شکست است. به طالبان برده و غلام حلقه به گوش پاکستان میگویم: دیگر شما نمی توانید در افغانستان امارت پاکستانی را بیندازید. پس مرد باشید بدون دستور اربابان تان بیاید بین الافغانی واقعی تشکیل بدهیم.مشکل را باهم حل کنیم.
از ایران.

>>>   درمورد رهایی بی قید وشرط زندانیان کهن سال , معیوب , وبیمار بسیارزود تصمیم عملی میگیرند چون همین ها انتهاری خوب میتوان شد.
هراتی

>>>   عجب وبوالعجب است طالبی که مکاتب دخترانه را مسدود مینمود وتلویزیون را می شکست وزنها را برای تردد در کوچه وبازار نمیگذاشت وزن حتی با روسری در محافل ومجالس اجازه نداشتند که بیایند و...اما امروزه در محفل رسمی با طالب می نشیند واستدلال مینماید وبا انها جنگ ودعوی مینماید واز حقوق حقه ای خود سخن میگویدو... مگر شریعت اسلامی تغییر یافته ویا صاحب های شریعت!!! دید باز ووسعت نظر یافته اند ویا انچه ارباب هدایت میدهد انرا میگویند ومیکنند از تشریف اوری ۵۶ کشور واین همه اشغال وچپاول وکشت کوکنار وسایر مواد مخدر نصیب ما بازهم جنگ است ودر تقدیر ما هنوز قتل وخونریزی وهجرت ودر بدری ایا مسببین این همه بدبختی ها را میتوان انسان وبشر خواند هرگز! مگر اینها در پیشگاه تاریخ وقضاوت انسانهای با وجدان اگر در اینده پیدا شوند چه جواب خواهند داشت؟هنوز طالب وجنایاتش خاتمه نیافته چند پروژّه ای عام المنفعه ای دیگر !!!را چون داعش و...را تعبیه نموده برای خون ریزی بیشتر امادگی دارند خدایا به حال این ملت مظلوم وبی سر پناه وفاقد رهبر وبا این رهبران دین فروش ووطن فروش رحم نماودشمنهای داخلی وخارجی مارا نیست ونابود بگردان امین یا رب العالمین
معلم محمد داود بیگ از لیسه ای صمیم سانچارک

>>>   اینکه قطر است در زمان حزب دیموکراتیک خلق این رهبران جهادی رفتن به کعبه که خانه خدا است قسم خوردن بقسم یاسوگند خود نماندن حالا میاین بحرف های شان عمل میکنن نه خیر اینها همه گی شان خود فروش ووطن فروش جنایت کار هستن
غفوری

>>>   انشا الله تمام موادات تفاهم نامه از خواسته های مردم جنگ زده کشورمیباشد
صرف درمورد اینکه نظام موجوده کشورنیز به نظرما یک نظام اسلامی بوده وکدام اقدامات که دین ومذهب را فراهم نماید ازجانب دولت وکسی اعمال نگردیده صرف یگان خود سری ها سرپیچی ها افراد است که خلاف عمل کرد های یک مسلمان خواهد بود.
زیرسوال بودن نظام فعلی مایه نا امیدی افرادی که تحت حاکمیت این نظام طی سالها زنده گی نموده اند خواهد گردید.

>>>   امتیازگیری به قیمت خون
طالبان با نمایندگان غیر رسمی دولت در دوحه مشغول مذاکره هستند، اما برای امتیازگیری از امریکا و دولت افغانستان، با موتر بمب در شهر غزنی حمله کرده تا کنون 12 نفر کشته و 179 نفر زخمی اعلان شده است.
این چه نوع مذاکره صلح است که مردم افغانستان را میکشند، ولی به روی نمایندگان غیررسمی دولت لبخند میزنند؟ دیشب وقتی ویدیوی نشست طالبان وسیاسیون وابسته به دولت رادر دوحه مشاهده میکردم، به این نتیجه رسیدم که این نشست میان حکومت وطالبان یک نشست غیررسمی واعلان نشده می باشدواین واقعیت نیزدرذهنم خلجان زد که :
- تمام راهها به یک اصل بنیادی منتهی میشود که آن عبارت ازحفظ اقتدار300 ساله شوونیزم وبه حاشیه راندان جوامع محروم افغانستان است. عوض شدن مهره ها ی سیاسی برای استحکام این اقتدارصورت میگیرد وبس.
غزنی بزرگ، مهد تمدن جهان اسلام که اکنون ازسرورویت غبارغم می بارد ؛ در این اندوه طاقت سوزت ، شریکم.
علی تقوایی


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است