قبالهٔ فروش افغانستان نهایی شد
ترامپ دیگر هیچ تعهد خاصی برای حمایت از دولت اشرف غنی احساس نمیکند. او حتی به این امر پی برد كه میتواند "درک كند" که چرا طالبان هیچ احترامی به دولت افغانستان ندارند 
تاریخ انتشار:   ۰۷:۳۹    ۱۳۹۸/۶/۴ کد خبر: 159906 منبع: پرینت

آمریکا در تداوم اشغال افغانستان وبازی عوام‌فریبانه جنگ با تروریسم، در سلسله مذاکرات قطر که در غیاب مردم افغانستان دنبال شد، همه خطوط قرمز را عبور نموده و حال در تحت نمایشنامه "صلح " کذایی با طالبان، وارد جدید ترین بازی شده، در همیاری با پاکستان، سرنوشت سیاسی افغانستان را دگرگون ساخته و مقدرات سیاسی آنرا بوسیله مثلث شیطانی رقم خواهد زد.

فصل جدیدی از بازی های اسارت بار در استراتژی نوین آمریکا تجلی روشن دارد و در این سناریو، نقش و توفیق پاکستان برای استقرار نظام دست نشانده در کابل برجسته می‌باشد.

شواهدی موجود است، تا در دگرگونی های سیاسی موجود به استقرار "حکومت موقت" برای مشارکت طالبان و مهره های نوین، اولویت داده شده، از اجندای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اجتناب بعمل آمده و حکومت کابل از نقشهٔ سناریوی موجود حذف میگردد تا بستر مساعد برای ایجاد "امارت طالبان" در کشور فراهم گردد.

در این چشم انداز، نظام سیاسی که بدستان معماران سیاسی آمریکا بر بستر خون و آتش در کابل استقرار یافت، حال در معاملات جدید قربانی اهداف استراتژیکی آمریکا شده و بخاطر بقای سیاسی و تداوم اهداف راهبردی آمریکا در افغانستان، برای پاکستان و ارتش نیابتی آن تحفه داده میشود.

تلخترین بخش این سناریو سکوت مرگبار و معنی دار دولت "نیابتی" کابل در قبال داد و ستد جغرافیا و سرزمین افغانستان، سکوت مایوس انگیز سازمان های سیاسی و ترقی‌خواه و مردم افغانستان است. آنها همه در این بازی پیچیده و نواهای صلح کاذب و عوامفریبانه در برابر اژدهای استعماری، افسون شده اند. آنها منتظر اندکه سران کاخ سفید و اسلام آباد چه جامهٔ مرغوبی برای افغانستان آراسته می‌سازند.

در آخرین لحظات نشر این خامه، تلویزیون الجزیره فاش ساخت که مقامات آمریکا و طالبان در دور نهم مذاکرات شان، برای ایجاد "حکومت موقت"به توافق رسیدند. طبق این توافقات حکومت انتقالی مدت ۱۴ ماه با مشارکت وزرای طالبان بکار خود ادامه خواهد داد. برپایه این توافقات ۱۳۰۰۰ نیروی آمریکا طی جدول زمانی معین افغانستان را ترک خواهند کرد.

به طرز مستدام آگان امور رخداد های غم انگیز افغانستان را از نزدیک دنبال نموده تحلیل ها، دیدگاه ها و نظریات شان را حول برنامه های پیچیدهٔ عقب پرده در پیرامون مذاکرات قطر کماکان اظهار می‌دارند.

اخیراَ پایگاه رسانه ای گلوبال ریسرچ انکشافات جدید در راستای مذاکرات قطر و اهداف آمریکا و پاکستان را در این خصوص مورد تحلیل قرار داده مینگارد:[1]
"اظهارات رییس جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ در کاخ سفید به تاریخ۲۰ اگست در مورد مذاکرات صلح افغانستان، اولین ارزیابی عمومی ترامپ از جلسه ای بود که هفته گذشته بامقامات ارشد چون وزرای خارجه، دفاع، رییس سیا و نماینده ویژه آمریکا در مورد افغانستان زلمی خلیلزاد کسی که تیم آمریکایی را در مذاکره باطالبان در دوحه رهبری میکند، برگزار شده بود.

ترامپ بیش از یکبار در طول سخنان خود در روز سه شنبه به رسانه ها گفت که مذاکرات با طالبان به خوبی پیش می رود و او این نکته را تصریح نموده خاطرنشان ساخت که طالبان واقعاً می خواهند به جنگ خود با نیروهای آمریکایی پایان دهند."
ترامپ اظهار کرد، من این را می گویم "طالبان می‌خواهند که جنگ را با ما متوقف بسازند. آنها چیزهای زیادی را از دست داده اند"

ترامپ در پی اظهارات اش از نیات خصمانه و اشغالگرانه آمریکا و اهداف ژیوپولتیک آنکشور و تغییر چهره استعماری آمریکا در کسوت جدید که به بهانهٔ ترس از تروریسم تعلیم یافته خودی برمیتابد، سخن گفته و آنچه را که انتظار می‌رفت روشن ساخت. "ترامپ واضح است که وضع موجود غیرقابل توصیف است و او درنظر دارد نیروهای خود را از افغانستان خارج نماید. اما او همچنین مصمم است كه آمریكا باید "همیشه كسی را در آنجا داشته باشد". ترامپ این مساله را مبهم گذاشت. آیا «اریک پرینس»[*] آمادگی دارد تابه این دروازه گام بگذارد؟

از سوی دیگر، ترامپ در مورد حضور نیرومند اطلاعاتی و استخباراتی در مورد اینکه آمریکا [پس از خروج ارتش] از داشتن یک قدرت اطلاعاتی قدرتمند در افغانستان برخوردار خواهد بود خبر داد".
اوگفت: "هیچ کسی قابل اعتماد نیست. در جهان ما - در این جهان، من فکر میکنم به هیچ کس نمی توان اعتمادکرد."

ترامپ دلیل حضور و استقرار نظامی و امنیتی آمریكا را مبنی بر عدم اطمینان از تكرار حملات ۱۱ سپتامبر وانمود ساخته خاطر نشان ساخت که خروج کامل آمریکا از افغانستان بسیار خطرناک خواهد بود. جالب اینجا است که ترامپ روسیه (یا هر کشور دیگری) را به طرز طعنه آمیز مورد خطاب قرار داده تا آمریکا و ناتو را در افغانستان در قبرستان امپراتوری ها جایگزین گردند. وی اشاره نمود که اتحاد شوروی بعد از مداخله در افغانستان خُرد شد و به فدراسیون روسیه مبدل گردید. "این تازه ترین اظهارات ترامپ بود که اعتراف کرد که کسی در جنگ افغانستان نمیتواند پیروز شود."
اما ترامپ نگفت که به لطف سیاست های فندمنتالیستی و تروریست پروری آمریکا بود که بطرز معجزه آمیز بر کالید بیجان طالبان روح تازه دمیده شد و طالبان تحت سایه ناتو و یکصد و چهل هزار لشکر آمریکا و بزرگنمایی رسانه های غربی به نیروی تاج گذار و تاج شکن مبدل گردیدند.

در یک شگرد فریب کارانه، ترامپ، آینده امنیت آمریکا را به اراده طالبان گره زده است. ترامپ با ریاکاری سیاسی میخواهد تا جلوی حملات تروریستان دست پرورده آمریکا را به خاک آن کشور توسط طالبان که خود از دستپخت های آمریکا است، تضمین نماید.
به باور نویسنده "به طور قابل توجه، در ارزیابی ترامپ، طالبان این توانایی را دارند که اگر تمایل سیاسی به تحقق چنین نقشی داشته باشند، میتوانند از تبدیل شدن افغانستان به تخته خیز تروریست های بین المللی جلوگیری کنند.
ترامپ این مفهوم را تداعی بخشید که توافق صلح که مطرح کننده منافع طالبان و نگرانی های آنها باشد میتواند طالبان را به متحد آمریکا در جنگ با تروریسم مبدل نماید. ترامپ هرگز یکبار به طرز نا امیدانه نسبت به طالبان نپرداخت."

در این مقاله انگیزه استقرار دولت لرزان طی حضور ۱۸ساله غرب در افغانستان معنی یافته و مشخص میگردد که آمریکا درنظر دارد تا در هوای معاملات جدید با پاکستان آنرا در موج ها همسفر سازد. نویسنده این رویکرد را مورد تحلیل قرار داده اذعان میدارد: "برعکس، ترامپ دیگر هیچ تعهد خاصی برای حمایت از دولت اشرف غنی احساس نمیکند. او حتی به این امر پی برد كه میتواند "درک كند" که چرا طالبان هیچ احترامی به دولت افغانستان ندارند.

آیا این بدان معنا است که ترامپ ممکن است "پَلگ برق"را از ماشین دولت غنی خارج نماید؟ مطمئناً اظهارات ترامپ حاکی از آن است که آمریکا از دولت کابل فاصله می گیرد و در نزاع های برادرکشی افغانستان در خط بیطرفی حرکت می کند."
برقول نویسنده، این رویکرد بدرستی در خط منافع طالبان و مخالفین سیاسی غنی که خواستار حکومت موقت بودند، کارایی دارد. به همین ترتیب اشاره سخنان ترامپ نشان می دهد كه ایالات متحده دیگر نمی خواهد تا در خصوص "گفتمان بین الافغانی" میان طالبان و دولت افغانستان، تحت رهبری افغانها شرط‌بندی نماید."

به گزارش این وبگاه، ترامپ بطرز ماهرانه هرگونه اشاره ای نسبت به پاکستان را با دقت کنار زد. اما ناگفته پیدا است که نقش پاکستان برای تلاش های وی در هفته های آینده برای دستیابی به توافق نهایی با طالبان از اهمیت اساسی برخوردار است.
به باور نویسنده، وابستگی ایالات متحده به پاکستان، با توجه به حضور طولانی مدت نظامی و اطلاعاتی آمریکا در افغانستان و اولویت های ضروری برای حفظ معادلات و مناسبات خوب ایالات متحده و طالبان در سطح کار برای مقابله با تهدیدات تروریستی افزایش می یابد.

واضح است كه در طرح ترامپ، آمریكا می تواند طرق زندگی با یک دولت "تحت رهبری طالبان" در افغانستان را بیاموزد.
در جای دیگری این مقاله در خصوص ساختار رهبری کننده دولت آینده افغانستان و نقش پاکستان آمده است: در این زمینه در مثلث "آمریکا - پاکستان - طالبان" که روی تخته شطرنج سیاسی افغانستان شکل می گیرد، پاکستان برنده بزرگ است. بدون تردید، پاکستان برای استقرار یک دولت دوستانه در کابل، همه راه ها را خواهد پیمود. بعید است که ایالات متحده در برابر پاکستان موانع جاده ای را ایجاد کند."

به پندار نویسنده، برنامه پاکستان بطور قطع شامل حل مساله خط دیورند است. ایالات متحده و متحدان غربی و همچنین چین و روسیه و ایران از حل و فصل اختلافات در مورد خط دیورند پشتیبانی خواهند کرد، بدون حل آن، ناهنجازی های مناطق مرزی میان پاکستان و افغانستان ادامه یافته و این محلات به پناهگاه گروه های تروریستی مبدل خواهند گردید."

نویسنده اظهار نمود که پاکستان امیدوار است تا از توان و قدرت برتر طالبان در استان های جنوبی و شرقی کشور استفاده نماید."
این مقاله بر امتیازات بزرگ پاکستان در گفتمان صلح افغانستان و نقش پاکستان برای استقرار دولت دست نشانده در کابل، تمرکز نموده اذعان میدارد "از این گذشته، برای اولین بار از زمان استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷، وضعیت مطلوبی در دست پاکستان قرار دارد. با استقرار دولت "دوست" در کابل، پیشرفت بزرگی در وضعیت امنیتی داخلی پاکستان پیش بینی می شود."

برقول نویسنده، شانس چین یا روسیه برای برهم زدن اجرای توافق صلح افغانستان که توسط ایالات متحده، تحت نظارت ترامپ قرار دارد، واقعاً صفر است.
در حقیقت، ترامپ هیچ اشتباهی بخاطر حصول نمره پیروزی مرتکب نشد. از سوی دیگر، ایالات متحده به خوبی می داند که چین و روسیه ارتباط مستقیم با طالبان دارند.

با احترامات بی پایان
عارف عرفان
لندن، اگست ۲۰۱۹

منابع:
[1]https://www.globalresearch.ca/trump-fine-tunes-peace-deal-t… 2019
[*]Eric prince رییس کمپنی بلک واتر است


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
ترامپ
غنی
طالبان
دیورند
نظرات بینندگان:

>>>   عرفان عزیز!
افغانستان بار ها نقطه انگیزش مخاصمت ها و رقابت ها بین قدرتمندان و زور مندان بوده است همان متل معروف است که گرفتن افغانستان آسان است ولی حفظ آن دشوار و ناممکن ! شما مطمین باشید که اگر طالبان در دولت افغانستان شریک شود باز آن طالبان ( نوکر پاکستان ) باقی نمی مانند مثال ساده آیا همه هفت گانه که نوکر و علامان و اجنتان پاکستان بود بعد از گویا پیروزی شان بلا منازعه غلام پاکستان ماندن و آ یا اشرار ( مجاهدین ) هفت گانه که همه دار و ندار افغانستان را به یغما برد توانستند معاهده دیورند را به نفع پاکستان امضا نمایند بعد آن ایا طالبان به رهبری عمر مسله دیورتد را حل و به پاکستان فروخته توانست ؟ که نه لذا با بوجود امدن دولت که طالبان در ان شریک باشد به معنی قباله دادن افغانستان به پاکستان نیست درین جای شک نخواهد بود که دولتی که در آینده شکل خواهد گرفت بدون شک نوکر امریکا خواهد بود و نه پاکستان و ایا شما رد می کنید که طالبان محصول دست امریکایی ها است و غلام انها ؟؟!!! شاید دولت دست راستی که متشکل از جهادی ها و طالبان تحت رهبری طالبان به وجود می اید اغتشاشات را بر ضد چین و روسیه دنبال کنند و بسی مطالب دیگر ! علم مل
Nangyalay Alammal

>>>   ان هم افتخارش به وطن فروش ترین انسان خاین تررن و کثیفترین انسان وطن که از سال ۱۹۸۰ به اینطرف گاه بنام مجاهل گاه بنام طالب غلام میخواهد پاکستان را حاکم این وطن بسازد که اینبار فکر کنم به مقصدرسید خلیل زاد کتلست وطنی امریکایی بعدا هم تبارانش ملیت بزرگ و دارای هویت ۵۰۰۰ هزار ساله این مرز بوم را کولابی میخواند خود هارا مالک اصلی اسرایلی وطن همیشه در هر لباس که بودند گا به انگلیس معامله گری کردند گاه به چوچه انگلیس پاکستان
Pamir Aryaee

>>>   تحلیل دقیق وعالی درود بشما عرفان صاحب.
باتطبیق نقشه پیش بینی شده تان اگر آمریکا و پاکستان موفق هم شوند. در صورتیکه منافع همه کشورها ی همسرحد ویا دور متضرر شود. باز هم ختم حنگ و صلح دایمی نصیب کشور مان نمیشود. درود بشما رفیق گرامی ام.
بااحترام
Noorullahaq Dazham

>>>   زمانى کى تفنګداران قاتل ،چپاولګران ملياردها دالرى قاچاقبران ،مافياى واجيران ،دلالان قبلى فعلى درمسکو ګردهم امد بعدا لاهور قطر بنام صلح جعلى تقلبى تحميلى به همدستى امريکا ،انګليس چتلستان ،اين همه جواسيس فروخته شده برهبرى کرزى اتمر قانونى عطا محقق ،ملاعباس قبول کرده کى متحدانه اهداف استعمارګران پياده ،جبهه داعش رشد تقويت کرده وافغان کشى را بشکل نو ادامه خواهند داد ،حالا استعمار ګران دزدان سياسيون مملکت نام ګذاشته ،شما ببيند کى کرزى ملعون پست هر روز بنام مسلمان افغان ،سياستمدار ظاهر مى شود دستور چتلستان است ،حالا اګر عموم افغانها زره ننګ غيرت داشته باشد برضد استدام شده هاى قطرى لاهورى مسکوى عاجل اقدام وسيلى محکمى بروى اين دلالان اجيران بزند تا دل اربابانش به لرزه درايد واګرنى رفتيم به جهنم
يونس رحیمی

>>>   تحلیل واقعی از تراژیدی این محدوده جغرافیایی بنام افغانستان.
قربانی اصلی مردم این کشور اند اما محاسبات مغز متفکر قومی و هم فکرانش را هم بهم ریخت زیرا با تقویت و مشروعیت بخشیدن به طالبان تا سرحد توطیه علیه نیرو های امنیتی کشور می خواست سرکوب ملیت های دیگر استفاده کند و به حاکمیت شاهانه خود ادامه دهد. سرانجام در آتشی که خود فروزان کرده اند خواهند سوخت
عارف ایوبی

>>>   امریکا و سایر کشور های جهانی به این نتیجه رسیدند که باندهای (جمعیت،شورای نظار، وحدت ، حزب وووو) غیره که حکومت کرزی را اسیر گرفته بودند و حال علیه اشرف غنی میجفند و تما هست و بود کشور و کمک های جهانی را به یغما بردند، همه میلونر شدند و جزیره های قدرت را ایجاد کردند،مخوف تر و متحجر تر و خطرناکتر به انسانیت و تمدن و ترقی هستند، بنآ لازم ندید دیگر برای ادامه دزد های این دزدان سرگردنه کشته بدهند و علیه طالب و داعش و یا القاعده بجنگد و تلفات انسای و خسارات مالی را متقبل شوند.
افغان

>>>   افغانستان خیمه کولی نیست که به نرخ شلغم فروخته شود پدر معنوی کولی ها اقایی ربانی افغانستان را به تول شلغم بالا پدرخنده خود امریکا فروخت و‌نصیحت همان خبیث به امریکا همین بود که برایش گفت تا می‌توانید بم های بزرگ پرتاب نماید و حالا افغانستان فروخته شده توسط ربانی انشالله دوباره ازاد می‌شود

>>>   همان قسمی که با آمدن گلبدین هیچ کدام تغیری در نوعیت زندگی مردم در افغانستان بوجود نیامد،در آمدن طالبان نیز کدام تغیر نمی آید.
منتهی به شرطی که نظارت سیاسی و نظامی و اقتصادی ناتو تحت سایه ملل متحد در افغانستان تا برگزاری انتخابات وجود داشته باشد و بعد از انتخابات نیز باید پایه های دولت از نگاه امنیتی و سیاسی و اقتصادی مستحکم شود،بعداً نیرو های خارجی شروع به بر آمدن کنند.

>>>   aderi
جای خیلی ها تائثر است که دولت دست نشانده و یک عده چاپلوسان که از کنار چنین دولت ها نان میخورند ، کشور و نسل جوان را به گذشته ها برگردانند. تا که حمایت از کوچی گری و قبائل کنند و قانون دولت های قرن ۱۹ را پایدار نگهدارند در حالیکه کشور های دگر جهان با شرایط امروزی جهان به پیش میروند و ما به عقب.
با بلیون‌ها دالر یک قصر دارلامان باز سازی شد و‌چاپلوسان دولت غنی خود را پاره پاره کردند. در حالیکه سه هفته قبل کابل بودم و شهر از کثافت دیده نمی‌شود من در شهر نو کابل دستم را به بینی گرفته و رد می شدم و مردم کباب شناوری نوشجان مبکردند و در مقابل شان خندق کثافت و‌جوی های پر از چتلی میباشد. البته در تمام شهر جنین بود.
شما در تمام کابل یک ساحه نیم کیلومتری تمیز نمیبنید.
ملیون ها دالر خرچ جنشن استقلال ، بیرق می‌شود و صد برابر آن دوزدی می‌شود. چه ملتی....
من فعلا در ترکیه هستم ‌و ۶ شهر را با موتر دیدن نمودم.
بلی همین اوردغان که به پای گلبدین می نشست ، بیاید و شهر های ترکیه را تماشا کنید.
یک قدم چتلی نمیبنید و تمام کشور آباد و بهتر از امریکا و اورپا.
و هچ ترک بدون خانه نیست و برای هر باز نشسته یک منزل داده است. البته با بیمه کامل دایمی و همچنان برای فامیلش.
شرم باد ما.

>>>   متاًسفانه مدعیان محافل روشنفکری و سیاسی در افغانستان هنوز هم هدف و آرمان ملی و مشترکی ندارند، آنوقت از بیگانه چه توقع و انتظاری می توان داشت ؟ یکی ابلهی ریگ در کفش داشت
چو درمانده شد دست بر سر گذاشت
که نفرین بر آنکس که این کفش دوخت
که مغزم بکوبید و پایم بسوخت
بسی ناسزا گفت بر کفش دوز
سخن را نسنجیده از درد و سوز
ز جاییکه رنجیده باشد کسی
سخنها نسنجیده گوید بسی
کسی گفتش ای خسته از پای خویش
زمانی بیاسای در جای خویش
تو از ریگ کفش خود آزرده ای
به جای دگر ظن بد برده ای
ببین علت درد و رنجت کجاست؟
چو علت ندانی شکایت خطاست
هموطنان عزیز و ارجمند.
دموکراسی و پایبندی به قوانین حقوق بشر جهان، ضامن آزادی و حافظ و تامین و تضمین کنندهً منافع ملی تمامی ملل و کشورهاست و هر کسی خارج از این فکر و عمل کند، خودبخود آب به آسیاب جنگ و ترور و خشونتهای دینی و مذهبی و قومی و نژاد پرستانه زده و در نا امن کردن افغانستان دخیل و شریک و مسئول بوده و منافع بیگانگان را تاًمین کرده و می کنند. زنده باد صلح و آزادی، پیروز باد مردم افغانستان

>>>   خداوند هرچه خاين، وطنفروش، نوكر و جاسوس ، چه چپ و چه رأست ، است لعنت و به غضب خود گرفتار كند. افغانستان يه لانه جاسوسي ، جنايتكاري و چپاول تبديل شده است. خداوند همه شانرا سر به نيست كند.

>>>   وطن دوباره عرق خون و درد است
به پیش پاکستان رنگش زرد است
اسیر طالب و داعش شود وای!!!!
درخت خشکی در زیر تگرگ است

>>>   افغانستان بخارا نیست!

>>>   هموطنان عزیز و ارجمند: مردم و دلتمردان افغانستان اگر می توانستند و یا اگر بتوانند با صلح و آرامش در کنار هم زندگی کنند، آنوقت آمریکا یک هفته و یا یک ماه هم در افغانستان نخواهد ماند، حالا که ما نمی توانیم در کشور خود صلح و دوستی ایجاد کرده و با هم زندگی کنیم، نتیجتاً بدام و دامن شعارهای ضد آمریکایی و ضد امپریالیستی همسایگان و کمونیستهای ورشکسته و طالبان و تفرقه افکنان و فتنه جویان افتاده،و با عجز و ناتوانی تمام آمریکا و دیگران را مقصر و مسئول بی ثباتی و جنگهای داخلی خود می کنیم، این راه و این تفکر و این منش هرگز به صلح و ثبات در افغانستان راه نخواهد برد و منافع ملی کشور افغانستان را نیز هرگز تاًمین نخواهد کرد. وقتی ما حتی یک انتخابات ازادی در کشور نمی توانیم اجرا کنیم، آنوقت از بیگانه چه توقع و انتظاری داریم؟ منافع ملی از صلح و ثبات پایدار می گذرد که لازمهً آن استقرار دموکراسی و جدایی دین از دولت و پایبندی به قوانین حقوق بشر جهان و حاکمیت قانون می باشد.ولا غیر

>>>   همانطوريكه لشكرسياه اجير اي اس اي را مردم با شهامت افغانستان يكبار تا غار هاي پشاور دواندند باز هم ميدوانند فقط و فقط وحدت مردم بكار است.
افغانستان را هرگز پاكستان نه خريده ميتواند نه اشغال كرده ميتواند. اين كشور از خود صاحب دارد .


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است