ضربۀ مرگبار امریکایی ها به منافع ملی افغانستان
 
تاریخ انتشار:   ۲۰:۰۴    ۱۳۹۸/۶/۱۱ کد خبر: 160015 منبع: پرینت

افغانستان به فصل تازه ای از نبرد های زنجیره ای وارد شد.
سرانجام تابوت برای جمهوریت و دموکراسی در دوحه ساخته شد.
از چهار محور مورد بحث خلیلزاد با گروه تروریستی طالبان، فقط دو مبحث آن مورد توافق قرار گرفته و دو مورد بسیار حیاتی دیگر (گفتگوی مطمئن بین الافغانی و آتش بس) به حال خود رها شده است.

طالبان در سالیان پیسن، با سران عمده جمیعت اسلامی از جمله استاد عطا، یونس قانونی، به شمول دودمان مارشال فهیم در تفاهم و جور آمد قرار داشته اند. دهان اندازی های نا به هنگام دکترغنی به بروپاچه سیاسیون و نظامی های مقاومت، رانش مخالفان به سوی طالبان را تسریع کرد. اما بستر بحران افغانستان هم در زمینه داخلی و هم از منظر منطقه ای، کثیرالجوانب است و با تأمین شدن منافع یک یا دو خانواده، کار صلح و ثبات به سامان نمی رسد. دفاع از افغانستان به موضع این چند نفر محدود نمی شود.

چانس حکومت داری بی درد سر برای طالبان در مواجهه با میلیون ها تنی که از آنان گزیده شده و کشته داده اند؛ کمتر از ده در صد است. همان در درصد هم شدیداً با جنگ چندین جانبه همراه خواهد بود.

امریکا ضربه سختی به منافع افغانستان و مردم ما زد. جمهوری خواهان یک دست آورد انتخاباتی برای خود شان درست کردند. هرچند هیچ ضمانتی وجود ندارد که امریکا به تعهدات رسمی خود با طالب پایدار بماند، اما جنگ چندین کشور علیه چندین کشور در ابعاد تازه ای در پیش است. از این پس موج تننفر فراگیر نسبت به امریکا در سراسر افغانستان در گردش خواهد بود. این موج نفرت مستقیم و غیر مستقیم منافع امریکا را آماج می گیرد.

درین میان، افغانستان با هند پیمان راهبردی دارد و هند غیر از آن نیز به خاطر منافع خود، با تمام قدرت پیچیده ای که دارد برای سبوتاژ و سرکوب دولت طالبان دست به کار خواهد شد. تعریف منافع بزرگ قدرت های آسیایی به ویژه هند در حوزه افغانستان مشخص این است که صرفاً طالبان خلع سلاح شده می توانند به کابل رفت و آمد داشته باشند؛ نه در مسند حکومت مداری. طالب مسلح جایش در سرحدات و همان پناه گاه های پاکستان است.

موضع ایران که نیازی به تبصره ندارد و سنگر بندی ها از فراه تا پنجشیر، از نورستان تا خوست را شاهد خواهیم بود. نوزده سال پیش، شادروان احمد شاه مسعود بزرگ در نبرد نا برابر با تروریزم مورد حمایت پاکستان، عربستان، امریکا و جزایر خلیج شکوهمندانه ایستاده بود. کمک های ایران و روسیه فقط در حدی بود که جبهه مقاومت نه بمیرد نه بتواند دست به تعرض بزند.

اکنون وضعیت طور دیگر است. منافع قدرت های ضد امریکا در افغانستان مستقیم تر از گذشته زیر تهدید است و تقابل هند و ایران پر رنگ تر از هر زمان دیگر. هیچ سازشی از نوع سازش بین امریکا- طالب در جناح ایران- هند قابل گمانه زنی نیست. شاید امریکا درین مرحله، طالبان را از مخفی گاه های شان بیرون کرده و مستقیم با نیروهای مخاصمش درکابل و محورهای غیر سرحدی با داعش به جنگ می اندازد.

تجربه نشان داده است که لشکرسازی به نام داعش با واکنش سریع و مرگبار ایران و روسیه مواجه خواهد شد. اگر لازم افتد، ایران و روسیه به هدف سرکوب داعش از هر گزینه ای استفاده خواهند کرد. درحال حاضر از سازش نانوشته بین روسیه و امریکا چیزی نمی دانیم.

سید باقر سجادی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
داعش
آمریکا
نظرات بینندگان:

>>>   افغان ها منافع ملی ندارند ، منافع شخصی مهم است

>>>   پاکستان افراد پیر وسالخورده رابه امریکا فروخت وجوانان شانرا درتشکیل داغش تنظیم میکند تا بجنگند هردو به نفع پاستان وضرر افغانستان مانند همیشه ضرر از ما نفع از دیگران،

>>>   ایران در هر زمان به افغانستان کمک کرده، خصوصا در زمان مقاومت و این هژده سال اخیر که از حکومت مرکزی حمایت نموده و می‌کند. البته اشتباه ایران در اول حکومت اسلامی به نفع حزب وحدت شاخه مزاری را نا دیده می گیریم.

>>>   با شنیدن مصاحبه خلیل زاد، خیلی مایوس شدم چون امریکا به هرقیمت باشد میخواهد از معرکه افغانستان بیرون شود، ولی بیاید قضاوت کنیم که این چانس طلایی دولت سازی را کی ها به چالش کشیدند؟ 1- در سالهای هفتاد داکتر نجیب تن به مصالحه داد و موضوع تحت نظر ملل متحد قرار گرفت و قرار طوری شد که کمیسون 35 نفری برای اداره حکومت موقت تنظیم و اداره امور را بدست بگیرد ولی متاسفانه با پیمان نامقدس جبل السراج همه برنامه ها ناکام و کشور به بحران برده شد
2- با سرنگونی امارت طالبان به کمک قوای بین الملل بازهم زمینه برای رشد همه جانبه فراهم شد ولی بازهم همان نیروهای خون اشام که برای منافع گروهی ، فردی و سمتی خود می اندیشند دست به فساد زدند و با کارشکنی، غصب بیت المال ، اختطاف و ترور کشور را به بحران بردند و جامعه بین املل متوجه شد که این گروه ها فاسد تر از طالب هستند و به همین منظور هم اینک یک بار دیگر از دست این دزدان سرگردنه کشور قرار است به بحران برود
حال که آب تا زیر گلو رسیده بازهم تیورسن های این باندهای سکتاریستی مصروف افغان ستیزی و توطیه های قومی به ویژه علیه قوم زجر کشیده پشتون هستند. تا نواختن توله اسرافیل این گروهک ها عاقل نمی شوند و عقل شان در شکمبه شان است و بس

>>>   دوست عزیز ما که در چپتر چهارم نظرات خودرا ابراز واز پروسه ای بنان سیوان حمایت وپیوستن نجیب را به این مصالحه تاید کرده واز جلسه ای جبل السراج اظهار انزجار نموده اندتا یک اندازه ایشان را حق بجانب میدانم چون شاید انها شنیده اند وبرای شان حکایت های ناسالم ومغرضانه بیان شده است ولی ایشان در عمق سیاست های استعماری وسلطه جوی کشور های بزرگ جهان تعمق نکرده اند وانچه تا امروز پیش امد سر سری پنداشته اندازابتدای نشست های روس وامریکا روی مسایل افغانستان وقبل ازخروج روسها از کشور همه کشورهای ذیدخل در قضیه برنامه ریزی کرده بودند که در کشور ما جنگ وخونریزی ادامه داشته اردوی ملی منحل وسران وبزرگان قبایل ومردم های اگاه وچیز فهم کشور نابود شوند درین میان روس وانگلیس میخواستند انتقام کشته های خودرا بگیرند وامریکا وسایرین هم اهداف استراتیجیک داشتند ونیت چپاول دارای های ملی وتجاوز وادامه اشغال را در سر میپروراندند وبعضی هارا به این نظر است که از زمان حفیظ الله امین که به روایت حزب دموکراتیک خلق اورا اجنت سی ای ای میخواندند زمینه ای مداخله ای غربی هارا درینجا زمینه سازی نمودندوبعد رهبران مجاهدین وحداقل یک بخش ازانهارا تحت اداره وکنترول خود اوردند وکمی بعد تر جورج بوش پدر هم رسما اعلان نمودند که بعد از متلاشی شدن اتحاد جماهیر شوروی دیگر جنگ ما با اسلام است البته درین راستا خود مستقیما داخل اقدام نشدندسعودی وامارات وخلیج را وظیفه دادندوپروژه ها را به پاکستان به تکه واجاره دادند حکمتیار وطالب والقاعده وداعش ساختند تا به هر صورت افغانستان را خلع سلاح واردوی ان را منحل وملت را بیچاره واواره نمایند وشورای جبل السراج هم که میشد یک مقاومت اندک در برابر این سیل خروشان باشدمتلاشی ساختندوبلاخراهمه اعضای بدن این کشور غیور وتاریخ ساز را قطع وانرابیدست وپا ساختند وبعد سیل تکنوکرانهای بی فرهنگ ووطن فروش ومزدور را اوردندتا این جسم بی اعضارا هم مجروح وداغدار والم دار نمایندتا رسید نوبت من وتو که ما هم ندانسته ونفهمیده بجان هم افتیدیم وبا این ندانم کاری های خود ریشه های استعمار را ابیاری مینمایم به امید نسل اگاه وبیدار ومقاوم در اینده این کتاب راخاتمه مبدهیم وبرای خود وهمه از خداوند بزرگ دانش وبینیش واگاهی سالم می طلبیم
معلم محمد داود از لیسه ای صمیم سانچارک

>>>   حالا هر پشتون یاطالب است یاالقاعده باهم داعش آیا
همه طائفه پشتون حاضر است از جنگ دست بکشد همگیشان از میل تفنگ نان میخورند و چپاول میکنند همگیشان نان مفت میخواند کی میتواند سر این طائفه را در مقابل قانون خم کند آدم کش تروریست داعش
طالب همگیش از یک طائفه است زیر نام مقدس جهاد
هر خیانتی که تصورش راهم نکنی انجام میدهند.
معلم

>>>   اينجا تاجك و هزاره و ازبك پشتون را ميكوبد و پشتون هرسه اش را ميكوبد پس بهترين راه عاقلانه براي جفظ كشور و منافع ملي همانا نظر دانشمند محترم دوكتور پدرام متفكر قرن بيست و يكم و مغز متفكر اول دنيا است . سيستم فدرالي بهترين راه براي يك كشور كثيرالمليتي است. برويم با صلح و صميميت هر كس در منطقه خودش براي كشورش كار كند قوانين خود را داشته باشد عايدات و توليدات خود را داشته باشد و زير يك چتر و يك حكومت بنام افغانستان زندگي صلح اميز داشته باشيم در غير ان اين كشور روي ارامي را نخواهد ديد چون تاريخ نشان داده كه مليت هاي اين كشور همديگر پذير نيستند و زير بار ظلم و ذور همديگر هم نميروند.
همه ميدانيم دليل اصلي جنگ افغانستان زبان و مليت است ولي خود را به كوچه حسن چپ زده نام اسلام و اين و ان را اورده هم خود را فريب ميدهند و هم كشور را ويران كرده مردم را تباه كردند .
امروز واضح شده كه قوم جنگي است . تمام طالب پشتون است تمام مفاومت ازبك هزاره تاجك است پس قوم جنگي نيست چيست؟
باييد واقعيت ها را درك كرد و راه حل برايش سنجيد. از نظر اكثر دانشمندان بهترين راه حل سيستم فدرالي است. فدرالي به نفع كشور است باعث ارامي دايمي و پيشرفت و ترقي افغانستان ميشود.
كبير كلكان


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است