این کمیسیون صلاحیت برگزاری انتخابات را ندارد (1)
این چیزی که در انتخابات افغانستان بنام لیست رای دهندگان انتخاباتی می بینید در هیچ کجای جهان وجود نداشته و ندارد. در حقیقت این کار برای ایجاد بیشتر زمینه های تقلب برنامه ریزی شده است 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۴۵    ۱۳۹۸/۶/۳۰ کد خبر: 160237 منبع: پرینت

لیست رای دهندگان یعنی چی؟
چرا برای هر انتخابات در افغانستان باید یک لیست رای دهندگان ترتیب شود؟
شاید جواب این سوال این باشد که در اکثر کشورها برای انتخابات یک لیست وجود دارد و بر اساس آن لیست افراد می توانند رای بدهند و این برای پیشگیری از تقلب در انتخابات کاربرد دارد.
این جواب درست است اما باید دید که این لیست از کجا می آید و چه کسانی در چه زمانی این لیست را تهیه کرده اند؟

دلیل ثبت نام رای دهندگان قبل از انتخابات را نبود سیستم مشخص هویتی اعلام می کنند در حالیکه اگر همین بودجه و ظرفیتی را که برای ثبت نام در انتخابات گذاشتند برای تثبیت هویت افراد می گذاشتند کاملا مشکل از همه جوانب حل می شد.
اینجا بود که ثبت نام از طریق اداره احصاییه صورت می گرفت نه کمیسیون انتخابات.
وقتی نگذاشتند اسناد هویتی افراد درست شود و با اسناد هویتی رای گیری شود، ثبت نام چه معنی دارد؟

این چیزی که در انتخابات افغانستان بنام لیست رای دهندگان انتخاباتی می بینید در هیچ کجای جهان وجود نداشته و ندارد. در حقیقت این کار برای ایجاد بیشتر زمینه های تقلب برنامه ریزی شده است و الا برای لیست رای دهندگان باید مانند دیگر کشورهای متمدن که تجربه انتخابات های مکرر دارند عمل می شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)در برخی کشورها اداره احصاییه آن کشور، لیست رای دهندگان را براساس حضور افراد در محلات رای دهی به قسمت انتخاباتی وزارت داخله آن کشور ارایه می کند تا بر اساس آن انتخابات صورت بگیرد و افراد با در دست داشتن اوراق هویتی شان به مراکز رای دهی حضور پیدا می کنند.

اما در افغانستان در چند دهه اخیر هیچ دولتی حاضر نشده است تا در قسمت اوراق هویتی افراد یا همان تذکره فردی اقدام جدی و موثری انجام دهد. شاید بخاطر این بوده که باید طی مدت زمانی افرادی از آن طرف خط دیورند به این سرزمین انتقال یافته و در نقاط مختلف کشور جابجا شوند که این روند شاید چندین دهه دیگر بطول انجامد و ما با همین بی سرنوشتی و بی هویتی در کشور خود دچار باشیم تا کاملا تمامی این سرزمین مملو از کوچی و پشتون و مردم سرحدی دیورند شود و آن زمان برای دیگر اقوام ساکن در کشور عرصه ای برای عرض اندام نباشد و خیال طراحان آمریکایی و یهودی راحت شود و اقدام به توزیع تذکره رسمی و اوراق هویتی کنند.

و اما لیست فعلی ثبت نام در انتخابات؛
اگر لیست های قبلی کمیسیون انتخابات را نادیده گرفته و صرفا به لیستی که به آن تکیه شده است بپردازیم، تا کنون حدود نه میلیون و ششصد هزار نفر ثبت نام کننده داریم.
ادعا شده بود که تعداد 9 میلیون رای دهنده در لیست ثبت نامی انتخابات پارلمانی وجود دارد که مبلغی بالغ بر 63 میلیون دالر در آن هزینه شده است و ششصد هزار نفر دیگر در ثبت نام لیست رای دهندگان که از جانب کمیسیون انتخابات برای انتخابات ریاست جمهوری دایر شده بود اضافه شده است که جمعا می شود نه میلیون و ششصد هزار رای دهنده... در حالیکه در انتخابات پارلمانی مملو از تقلب با کلی رای خیالی حدود پنج میلیون رای دهنده در انتخابات شرکت کرده بودند.

جالب اینجا است که از قبل حدود 23 میلیون کارت رای دهی در میان مردم توزیع شده است در حالیکه افراد واجد شرایط برای رای دهی 22 میلیون ذکر شده و اینک با تمام دروغ ها و تقلب هایی که در لیست ثبت نام وجود دارد حدود نه میلیون و ششصد هزار نفر ثبت نام کرده اند و تا کنون بیشتر آماری که در انتخابات شرکت کرده اند به حدود هشت میلیون رسیده است که ادعا شده بیشتر آرا و اعلام رای دهندگان خیالی بوده است.
برخی ارگان ها از جمله یک مرکز وابسته به سازمان ملل، صرفا حدود 32 درصد شرکت کنندگان را تایید کرده بود.

در ماه قوس سال 97 معاون سخنگوی کمیسیون انتخابات اعلام کرد که برای انتخابات ریاست جمهوری آینده لیست جدیدی از رای دهندگان تهیه می شود ولی این کار نشد و صرفا تعدادی به لیست تقریبا خیالی قبلی اضافه گردید.
اینکه در ثبت نام رای دهندگان دوهفته مهلت داده شد و در این میان ظرفیت کمیسیون انتخابات درنظر گرفته نشده بود بگذریم...!

منتظر قسمت بعدی باشید...
کد (4)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
انتخابات
لیست رای
نظرات بینندگان:

>>>   اختلاف‌ها و لت و کوب در کمیسیون انتخابات
برای استخدام معاونیت مالی و اداری دبیرخانۀ کمیسیون انتخابات، سه نامۀ متفاوت از سوی سه مقام این کمیسیون به کمیسیون اصلاحات اداری فرستاده شده‌ است.
کرسی معاونیت مالی و اداری کمیسیون انتخابات از سال پار تاکنون از سوی عبدالاحد رشتیا، سرپرستی می‌شود.

بربنیاد سندهایی که به طلوع‌نیوز رسیده‌اند، حوا علم نورستانی، رییس کمیسیون انتخابات به روز ششم ماه اسد سال جاری هجری خورشیدی، در یک نامۀ رسمی از کمیسیون اصلاحات اداری خواسته‌است که بست معاونیت دبیرخانۀ این نهاد را بگونۀ عاجل طی مراحل کند. اما عصمت‌الله مل، معاون کمیسیون انتخابات و نیز رییس دبیرخانۀ این کمیسیون، در نامه‌های جداگانه از این نهاد خواسته‌اند که تا پایان انتخابات طی مراحل بست معاونیت مالی و اداری دبیرخانۀ کمیسیون را معطل نماید.

نهادهای ناظر بر روند انتخابات، هشدار می‌دهند که اگر تنش‌ها میان اعضای کمیسیون و دیبرخانۀ این نهاد پایان نیابند، سبب ناکامی روند انتخابات ریاست‌جمهوری خواهند شد.

محمد یوسف رشید، مسؤول بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه گفت: «افشاسازی‌هایی که صورت می‌گیرد در کمیسیون نشان می‌دهد که درماندگی‌های در این نهاد وجود دارد و ظرفیتی که بتواند مشکلات داخلی خود را حل کند وجود ندارد، راه معقول را پیدا کنند نیست. گاهی اوقات برخورد فزیکی دشنام‌ها و لت‌وکوب کارمندان صورت می‌گیرد از سوی بعضی اعضای کمیسیون. همه نشاندهندۀ این است که اینان کمیسیون را ملکیت شخصی می‌دانند نه یک ادارۀ ملی.»

نهادهای ناظر، می‌گویند که یک عضو کمیسیون انتخابات، رییس بخش فن‌آوری اطلاعاتی را لت‌وکوب کرده‌است. به گفتۀ این نهادها، دشنام دادن‌ها و بی احترامی‌ها در میان مقام‌های کمیسیون انتخابات وجود دارند.

نهادهای ناظر، تأکید دارند که اعضای کمیسیون انتخابات برای منافع شخصی بیشتر کار می‌کنند و آن‌ها به جای این‌که برای مدیریت انتخابات کار کنند می کوشند تا تنخواه و امتیازات خود شان را افزایش دهند.

نعیم ایوب زاده، مسؤول بنیاد انتخابات شفاف افغانستان اظهار داشت: «ما نگران استیم از قضایا آگاهی داریم. امید واریم که اینان در رقابت‌ها و پرخاش‌گری‌های شان در جنگی که جریان دارد میان دارالانشا و کمیشنران ساختار را زیر سوال نبرند و پروسه را قربانی نسازند و ما نتوانیم شاهد برگزاری یک انتخابات شفاف باشیم.»

فضل احمد معنوی، رییس پیشین کمیسیون انتخابات بیان داشت: «یک وضعیت بسیار نا به‌سامان در کمیسیون انتخابات وجود دارد. میان رهبری کمیسیون و دارالانشای کمیسیون یک فاصله بسیار جدی ایجاد شده. کاری را که دارالانشای کمیسیون می‌کند که به هیچ کسی نه پاسخ‌گو است نه هدایت گیرنده که این وضعیت صدمه بسیار جدی را می‌تواند به انتخابات وارد کند. اگر فردا به انتخابات می‌رویم اینان موقف متضاد داشته باشند همه پروسه را می‌‎تواند زیر سوال ببرد.»

این همه در حالی است که نُه روز تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده‌اند. قرار است انتخابات ریاست‌جمهوری به روز ششم ماه میزان برگزار شود. اما شبکۀ نهادهای ناظر بر سلامت انتخابات، کمیسیون انتخابات را برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آماده نمی‌داند و می‌گوید که این انتخابات باید با بیست روز تأخیر برگزار شود.

>>>   کمیسیون انتخابات مرکز جنگ فساد اخلاقی و فساد اداری است رییس قبلی کمیسیون انتخابات سه دختر بیچاره را که همه کمیسیون خبر دارند مورد سو استفاده جنسی قرار داد زهره، ظریفه و طیبه کریمی این سه دختر بیچاره در بدل تقرر عزت خویش را از دست دادند از این کمیسیون چی گله وقتی رییس کمیسیون این کاره کنه حالا هم فساد در کمیسیون ادامه دارد

>>>   كميسيون مستقل انتخابات مرجع رييس جمهور ساز است. در هر كشور مردم سالار اين كميسيون انتخابات را شفاف برگزار و نتايج نهايي انتخابات را اعلام ميكند . ولي در افغانستان متاسفانه اعضاي اين كميسيون توسط رييس دولت افغانستان انتخاب و تععين ميشوند از همين رو به نفع دولت تقلب ميكنند و همه ارمان هاي كشور را برباد داده ميدهند.
كثيف ترين انتخابات ها را در افغانستان حكومت اشرف كوچي داشت .
پاكترين انتخابات افغانستان در دوره اول انتخابات رياست جمهوري و پارلماني و ولايتي بود. چون در ان زمان انتخابات در دست سازمان ملل بود و دفتر يوناما انرا برگزار ميكرد كه وابسته به دولت افغانستان نبود.

>>>   انتخابات با کار کنونی کمیسیون، مشروعیت ندارد

>>>   اعمال کمیسیون انتخابات و اداره ثبت احوال نفوس قابل توجیه نیست.
این دو نهاد نسبت به حفظ اسرار و اسناد ملی مثل تذکره و مثل استیکر کوتاهی کرده گناهکار و مقصر می باشند و هیچ شکی وجود ندارد که ماموران این دو نهاد دست گسترده در تقلب دارند.
بس کنید این همه تقلب و روسیاهی و تباهی قابل توجیه نیست اما راه حل بحران انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری انگشت نگاری رای دهنده در روز انتخابات می باشد و در انتخابات پارلمانی سیستم باید تغییر نماید و مکانیزم درست نظارتی ایجاد شود.
محمد ناطقی

>>>   Azadi
غنی احمدزی بر حوا علم نورستانی می‌گوید؛ شرم نیست به یک تاجیک و اون هم یک پنجشیری رای می‌دهید ! خودت می‌توانی ریس کمیسیون انتخابات باشی، بعد ازآن انتخابات باردیگر شکل می‌گیرد و محمد عبدالله حذف می‌شود.

>>>   خداکند که این عضای جدید انتخابات به طور مسولانه کارکند اکر درست کارنکند انتخابات آینده باز تکرار خواهند شد

>>>   حیف مصرف این پول !
حتی اگر همین پول را بین کاندید های ریاست جمهوری تقسیم کنند به نفع افغانستان است بجای اینکه بنام وسایل بایو متریک وخریداری ها مصرف گردد

>>>   استخدام مهره‌های کارآزموده متقلب انتخابات
پروسه ی استخدام مهره‌های کارآزموده کمیسون متقلب انتخابات گذشته در پست‌های اجرایی و اعزازی تکمیل شده است.

این فرآیند دو هدف را دربردارد:
1. مدیریت غیرمستقیم انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری پیش رو
2. تحریک، سرزنش و سرکوب تیم ورشکست شده مقابلِ پنجاه-پنجاه

هرچند تعهد تیمی در این استخدام‌ها تثبیت و تجدید می‌گردد اما این اقدام نادرست سیاسی چهار پیامد وحشتناک نیز دارد:
1. بی‌اعمتادی بیشتر مردم نسبت به نظام و بویژه شخص رییس جمهور
2. بی‌باور ساختن مردم به برابری، شایسته سالاری و تفکر ملی
3. بی اعتبار شدن پروسه‌های ملی (انتخابات) و دموکراسی
4. بیشتر شدن شکاف قومی، سمتی و سیاسی که سبب بحران آفرینی بیشتر خواهد شد
دید شود چه می‌شود!

عزیز رفیعی

>>>   این خیال پردازان متقلب جبر زمان را پزیرفتند در حقیقت پادزهر را قبول کردند.
ع-ب-کابل

>>>   بایومتریک کردن تقریباً 9 میلیون ثبت نام شوندگان برای انتخابات در روز انتخابات که آنهم یکروز است غیر ممکن است. اکثراً این سیستم :
1- به مشکلات تخنیکی مواجه میشود،
2- پرسونل که باید برای اینکار استخدام شود تا حال معلوم نیست.
3- پرسونل توانائی این را ندارد که در یکروز در تمام مراکز به تعداد 9 میلیون اشتراک کنندگان را ثبت و بایومتریک نمایند. چون از نگاه وقت فقط 8 ساعت در روز وقت داریم.
4- استخدام پرسونل به کدام شکل صورت میگیرد چون تنها در کابل به تعداد 540 سایت رأی دهی است، دیگر ولایات را بجایش بگذارید.
5- اگر فرضا هر یک نفر در یک سایت وظیفه داشته باشد اینهم امکان پذیر نیست.
6- تا حال با شرکت که بتواند به این نیازمندی ما تقریباَ در یک ماه جوابگو باشد با پیدا نشده و تا اکنون با شرکت برنده قرار داد نشده.
7- آیا شرکت میتواند در مدت تقریباً یکماه آماده فعالیت در تمام ولایات کشور شود.
این و امثال این موضوعات اند که تا اکنون لاینحل باقی مانده اند و احزاب محترم فشار وارد مینمایند که باید رأی دهندگان بایومتریک شوند.
در صورتی میتوان به این کار جامعه عمل پوشانید که انتخابات پارلمانی به تعویق بی افتد و کمیسیون این توانائی را پیدا نماید تا این پروسه را به شکل مؤفقانه آن به اتمام برساند. در غیر آن در مدت یکماه به هیچ صورت امکان ندارد که این پروسه به سر برسد. اما میشود که در آن هم تقلب کرد و در مدت یکروز 9 میلیون رأی دهندگان را ثبت و بایومتریک کرد.

>>>   خوب است که کمیسون وحکومت به خواست کثریت مطلق تمکین کند اگردولت خواسته باشد درطی بیت روز تیم تخنیکی راآراسته وآمده بکار میکند

>>>   تصاميم فرا قانوني کمیسیون انتخابات
به نظر مي رسد، كميسيون انتخابات، براي أجابت خواست هژموني خواهان قومي و حلقات فشار، دست به اقداماماتي در جوزه بندي ولايت غزني مي زند، كه علاوه بر زير سؤال بردن استقلال أين نهاد، بحران "وحدت ملي " را تشديد نموده زمينه نفاق و شقاق ملي را بيشتر مي سترد.

تصميم "تجزيه قومي انتخابات غزني" ، علاوه بر نقض مباني حقوقي، قوانين كشور، با هيچ يك از أصول دموكراسي ، حق انتخاب، موازين جوامع مدني ساز گار نبوده ، اقدامي است براي تجزيه قومي ، سمتي سرسزميني كه سمبل "أفغانستان كوچك " بوده و تاريخ افتخارات همدلي را در دورهاي تاريخ رقم زده است.

در نهايت ، در صورت عدم أجابت خواست هاي مشروع اكثريت مردم أين ولا، راه إندازي حركت هاي مدني، بسيج نخبه گان سياسي...تا تحريم انتخابات گزينه هايي است ، براي اعمال قانون انتخابات همسان و هم سطح كل ولايات أفغانستان.

محمد علی احمدی

>>>   تا زمانی که اشرف خانم آقای رئیس صلح؟؟ و قانونپوه ؟؟ را دارد هر بلایی سر این مردم بیاورد ممکن است چون توجیه قانونی توسط قانونپوه راه را برای اشرف کاملا هموار کرده است به شرطی که آدم های دایکندی را از بست خارج نکند. این معامله کلان کشوری است غزنی فدای دایکندی با توجیه قانونی مردم غزنی باید بیدار شوند و گرنه این تحریم سیاسی ادامه خواهد یافت.

>>>   Khalid
در کشور ما همیش غریب و بیچاره خوار است و قابل مجازات، آب از بالا خیط است.
کمیسیون انتخابات: کارمندان که در روز رأی دهی غفلت وظیفوی کرده‌اند مجازات می‌شوند.
تقلب در جمع مسوولین بلند پایه و ارگ نشینان طرح و غمی میشود ولی در مقابل باید کارمندان بیچاره مجازات شوند. این است تطبیق عدالت اجتماعی

>>>   در لیست ثبت نام قبلی افراد فوتی و غایب به عنوان رای دهنده بچه ها و دخترهای فیلم هم رای دهنده هستند.

>>>   کمیسیون از کدام معیار برای تفکیک رای سفید و سیاه استیکر های اصلی استفاده می کند؟

>>>   اینجا باید شورای نامزدان انتخابات و احزاب و مجموعه های ناظر بر انتخابات و مجامع مدنی به میدان بیایند و لیست قبلی کمیسیون را به چالش بکشند
شیما کابل

>>>   چه تعداد را ی دهنده داریم؟
نه میلیون باور نداریم که باشد، لیست رای دهندگان انتخابات پارلمانی کاملا ناقص است و اینها بر اساس همان لیست بطرف انتخابات می روند.

>>>   دلیل اصلی عدم مشارکت مردمی در ثبت نام رای دهندگان عدم آگاهی اعتماد می باشد که کمیسیون در این زمینه هیچ کاری نکرده و با چشمان بسته رفتند به طرف یک انتخابات

>>>   همین پولیکه برای انتخابات مصرف میشود نیم آنرا برای 17 کاندید بدهید تا به نفع غ ازکاندید شدن صرف نظر کنند

>>>   کمیشنران انتخاب شده اشرف غنی احمدزی طوریکه جریان کار انها تا حال دیده شده به این میماند زنی در مقابل نداف نشسته بود و شرم گاهی ان معلوم میشد نداف در ضمن پخته تکانی اش با صدای بلند میخواند چنگته پت کو چنگته پت کو از زن وقتیکه متوجه صدای نداف گردید و میخواست که برای خاموش کردن صدای نداف دامن خود را کش کند تا انجایی را کهمورد توجه است پنهان کند در همین وقت صدای گاز شکمش هم بصدا برامد نداف خواندن اش رابا صدا بلند خواندن گرفت بی نبود بدتر شد بی نبود بدتر شد حال کمیشنران گذشته خو بی نبودند مگر این کمیشنران اشخاص ضعیف و وابستهبه ارگ تا جاییکه دیده شده عمل شان ضعیفتر و بدتر از گمیشنران گذشته و تحت امر و نهی ریس ارگ قرار دارند استقلالیت کامل از خود ندارند بدون اجازه و اراده ارگ هیچکاری را انجام داده نمیتوانند از دستورات ارگ پیروی میکنند اگر انتخابات ریاست جمهوری توسط همینکمیشنران موجودهم برگزار گردد بمراتب از گذشته ضعیف و پر تقلب و بنفع کاندید خاص شخص اشرف غنی احمدزی ریس جمهور توافقی پیشین بدون در نظر داشت رای پاک مردم و قوانین کشور چیزی دیگری نیست .

>>>   اشرف غنی در طی پنچ سال حکومتدار 95 درصد ناکام بوده
غنی انسان شرارت انداز وحشت وجنایت کار و متعصب اهل کار نیست به امین خاطر است که مملکت ما را درآتش سوختاندو میسوزاند. درطی پنچ سال حکومت غنی از 442 حمله انتحاری 180 هزارنفر کشته و 45 هزار سرباز وطن شهید و در کابل تنها 150 ساختمان اثر انفجارتخریب شده است.
چون بود اصل گوهری قابل
تربیت را در او اثر باشد
هیچ صیقل نکو نخواهد کرد
آهنی را که بد گهر باشد
خر عیسی گرش به مکه برند
چون بیاید هنوز خر باشد
حقیت زندگی مردم کشور عزیزم و اوضاع اقتصاد وسیاسی کشور به مراتب بدترو قابل تشویش است.غنی مانند کودن است که بر شاخچه درخت نشته ومصروف بریدن کند ه است و تاکنون درک نکرده که ختم این کار خود ش هم نبود می کند دارد.
غنی مغز متفکر شرارت هم جامعه را بطرف نابودی سوق و می دهد چرا گفته اند که کار به اهل کار سپرده شود این غنی روانی اهل کار نیست به امین خاطر هداف لر و بر 45000 ایده پوچ غنی شرات انداز در منطقه سرباز جوان وطن توسط ترویستان تربیت یافته پاکستان در طی چهار سال حکومت بی برکت این شخص روانی جنایت کار و متعصب و قدر طلب کشت شده اند.

غنی چگونه خود را از محاصره مردم غیور ما به دلیل بی عاطفه گی در قبال هزاران قتل عام سربازان شجاع و مردم بی دفاع توسط تروریستان از زندان رها ساخته خود نجات می دهد؟
مغز متفکر شرارت انداز بایده ای اقدار تک قومی که با مردم ما یک روز با زبان صادقانه و انسانی ادبی حرف نزده است و هر واژه که از دهان اش بیرون می شود جز از گذافه گویی چرندیات، هزیان و توهین به مردم شریف ما نیست.
غنی شوونیست تک قوم گرا خود کامه چهل سال که بیرون از وطن بوده نه به مذهب مردم باور دارد و نه به فرهنگ و عادات مردم آشنایی دارد چگونه مردم غیور با دیانت ما بر او احترام بگذارند؟
غنی عوام فریب دروغگو که غیر از جیغ زدن و رفتار روانی و گزافه گویی آن هیچ جذابیت برای مردم قاقل و دانا چیز فهم کشور ندارد؟

غنی شرات انداز دست نشانده جانکری که ارگ را با اطرافیان اش یک باند ما فیایی به آشیانه شیطانی و مدیریت توطیه علیه اقوام به اقوام تبدیل کرده با کدام جرات از مردم شریف با دیانت ما کمک می طلبد؟
غنی تروریستان را برادران جان برابر خود می شمارد و از زندان ها آزاد می سازد به کدام وجدان از مردم کمک می خواهد؟
غنی مصنوعی بی عاطفه که در غم و اندوه مردم عزادار شریک نمی شود و در کنار مردم قرار ندارد با کدام رویی به مردم شریف ما رجوع می کند؟
اشرف غنی انسان از خودراضی قبل از اینکه از روی درماندگی به مردم خطاب کند باید به خود خطاب کند که او کیست« انسان شرارت » ؟
مردم از تو غنی بی عاطفه مدریت سالم , صداقت سیاسی , عدالت, سپردن کار به اهل کار , امنیت , فقرزدایی « فقر يكي از خطرناك ترين پديده هاي اجتماعي است كه مي تواند حيات اقتصادي، سياسي و فرهنگي ملت ها ی شریف ما را تهديد كند » , برنامه ریزی برای مسیر شغلی افراد بر مبنای برآورد های عینی از نیاز های آتی و اسعداد های بلقوه و ارزیابی عملکرد افراد متخصص باتجربه می خواهند و به همین دلایل مردم نا جارشده اندکارت به استخوان رسیده دست به قیام زده اند.

>>>   او مردم غیور بادیانت اکثریت این حاکمان قدرت طلب ما نند غنی عبدالله دروغ گو هسستند ، چون معمولا دروغ بعد از مدتی آشکار میشود و انسانها دروغگو بی برنامه در بین مردم رسوا میگردد.
باید گفت نجات اشرف غنی و عبدالله از انزوای چهار دیوار ارگ صرفا با استعفا و معذرت خواستن از مردم افغانستان.

>>>   ادامه رهبری این حکومت تنبل و سست ٍ ضعیف بی نظم و بی برنامه در مدیریت امور رفا ه و آسایش شهروندان قضاوت به دست شما هموطنان ! اشرف غنی باید شرایط برای پذیرفتن صدها کادر و ده ها داکتر علوم در هم بخشها سکتوری که دارای طراح های جامع هموطنان ما در خارج وجود ادرد آماده می کرد نه کرده است , خواهشم ایسنت که هموطنان آگاه و قلم بدست

>>>   ریس کمیسیون یک زن است ایا در افغانستان مرد نبود که زن را ریس کمیسونساخت

>>>   کمسیو ن که به دست یک زن رهبری شود او هر گز نتیجه نمی دهد خا طر جمع باشید فقط دولت مردم را بازی می دهد

>>>   اوغانها در کل از انتخابات شفاف هراص دارند و میدانند که میبازند پس مجبور هستند توسط مورده بابای خود ضمینه تقلب و خیانت را فراهم کرده برای بقای رژیم فاشیستی و اله دست هر اجنبی خود بکوشند

>>>   کسیکه خود در نتیجه تقلب و خیانت های انتخاباتی در راس قدرت رسیده باشد چگونه زمینه یک انتخابات شفاف و بدون تقلب و بدون خیانت را مهیا خواهد کرد؟
غنی کوچی هیچگاهی نمیخواست کمیسیون های سالم انتخاباتی را ایجاد کند و هیچ زمانی نمیخواهد انتخابات بدون تقلب و بدون خیانت عملی گردد، چون در آنصورت نه خودش خواهد بود ونه هم این مخکش های احمقش.

>>>   هر بار که میگویید « افغان » و « افغانی»، ریشه فاشیزم اوغانی را محکمتر و قوی تر می سازید.
هر بار که میگویید « تاجیک » و « خراسانی»، زحمت دو صد ساله قبیله پرستان را هیچ می سازید.
نگویید «قالین افغانی» بگویید قالین خراسانی. نگویید « نان افغانی» بگویید نان خراسانی. نگویید «رقص افغانی» بگویید رقص خراسانی. کلمه افغان و افغانی را در مورد هرچیز و همه چیز بیخی از گفتار و نوشتار تان دور سازید. تنها وقتی در باره خود اوغان ها گپ می زنید و یا در باره فاشیزم اوغانی گپ می زنید از این واژه های منفور کار بگیرد و بس.
عمر راوی

>>>   اینه شروفساد معامله گر درچی خیال است ؟
کذارش نامهک
عطا نور هم چنان به حمدالله محب گفته است تا مقام لوی سارنوالی را به یونس قانونی و وزارت انرژی را به اسماعیل خان و اداره ارگان های محلی را به خالد نور پسر عطامحمدنور واگذار کنند.

>>>   مردم بین دو بد و نجس یعنی امارت ننگین طالب و انتخابات تقلبی ارگ قرار گرفتند نمیدانند چکار کنند. امارت طالب بدتر از زندان و دوزخ است و انتخابات تقلب و دزدی و فساد را میآورد. طالب تمام سرمایه و معادن افغانستان را به پاکستان میدهد و ارگ همه را در جیب دزدان اندازد مردم حیران و سرگردان قتل عام میشوند. خدا رحم کند.

>>>   داکتر عبدالله و منتقدان خودی
۱. در این شکی نیست که داکتر عبدالله عبدالله در طول پنج سال گذشته مرتکب اشتباهاتی شده. به این مسأله بارها خودش نیز به صراحت اعتراف کرده. اشتباه کردن در میدان سیاست که عرصۀ آزمون و خطا‌ست طبیعی‌ترین اتفاق ممکن است. اما این کمال بی‌انصافی است که این اشتباهات و کم‌کاری‌ها را محملی بسازیم برای آب به آسیاب انحصار‌طلبی و تمامیت‌خواهی ریختن و عرصه را برای رقیب خالی گذاشتن؛ رقیبی که برنامه‌های شومی در سر دارد و اگر یکه‌تاز میدان شود دست به اعمالی می‌زند که برای ثبات و یک‌پارچگی افغانستان خطرناک خواهد بود.

۲. در عین حال، این را هم نباید از یاد ببریم که بیرون گود نشستن و به دیگران دستور دادن که پشت حریف را به خاک بمالند هنری نیست. هنر این است که به میدان پا بگذاری و با واقعیت‌های زمخت پنجه در پنجه بیفکنی و به سهم خود تغییری ایجاد کنی. چند نفر از این‌هایی که در برج عاج‌ها نشسته‌اند این جرأت را دارند که از خود مایه بگذارند و برای ایجاد دگرگونی هزینه کنند و تنها به حرف زدن و انتقاد کردن بسنده نکنند؟ بعضی از این «فعالان سیاسی» را می‌شناسم که حتی برای یک ماه اقامت در افغانستان را تحمل ندارند و دل‌شان زود زود هوای «وطن اصلی» می‌کند.

۳. به آن‌هایی که پیوسته از نیمۀ خالی لیوان سخن می‌گویند متواضعانه توصیه می‌کنم که بکوشند از سیاه و سفید دیدن مسایل بپرهیزند. واقعیت آن است که نفس تأسیس ریاست اجرائیه یکی از دستاوردهای مهم در پنج سال گذشته است. سفر هزاران کیلومتری با گام نخست آغاز می‌شود. احتمالاً اگر چیلک‌اندازی‌های ریاست اجرایی نمی‌بود اوضاع به مراتب بدتر از حالا می‌بود.

۴. طرح بدیل آن‌هایی که زیر نام مسؤولیت‌گریزیِ داکتر عبدالله بر طبل مخالفت با او می‌کوبند و دوست دارند داکتر عبدالله میدان را رها کند، چیست؟ چه کسی می‌تواند جز او اشرف‌غنی را از تخت به زیر بکشد و چه شخصی غیر از او پتانسیل و جاذبۀ حلقۀ وصل اقوام و احزاب سیاسی مختلف شدن را دارد؟ البته اینانی که جایگزین ارائه می‌کنند یاد‌شان باشد به شعور دیگرانی که عاقل و بالغ‌اند توهین نکنند.

۵. اگر ریاست اجرایی نتوانست به توقعات مردم طوری که لازم است پاسخ بدهد مسؤولیت بخشی از این نارسایی‌ها به کسانی بر‌می‌گردد که از پشت خنجر زدند و وارد معامله‌های پنهانی با ارگ شدند و به نحوی اقتدار ریاست اجرائیه دچار تزلزل کردند. بعدها دیده شد افرادی که همۀ تقصیرها را به گردن داکتر عبدالله می‌انداختند وقتی خودشان خواستند وارد بازی شوند چه ناشیانه رفتار کردند.

۶. مشکل عمدۀ منتقدان داکتر عبدالله این است که آرمان‌گرایانه به سیاست برخورد می‌کنند و تصور می‌کنند که می‌توان یک‌شبه ره صد ساله را رفت. این درحالی است که سیاست با واقعیت‌های تلخ روزمره سر‌و‌کار دارد و اگر کسی بخواهد بر اساس توهمات و خیالات سیاست‌ورزی کند به زودی سرش به سنگ می‌خورد و از رده خارج می‌شود.

مهران موحد

>>>   جناب نويسنده مضمون ! ليست رأي دهنده گان در تمام جهان به يك نوعي وجود دارد. در جهان متمدن غرب كمسيون مستقل انتخابات صلاحيت خاص خود را دارند ، و فهرست مفصل تمام شهروندان قابل رأي دادن را ترتيب مينمايند، و شهروندان جوان بمجرد هژده ساله شدن در اين لست اضافه ميشوند، و هم چنان مهاجرين و اتباع خارجي زماني شهروند ميشوند درج اين لست ها ميشوند. و همه شهروندان مسؤليت دارند تا در انتخابات صدارتي يا رياست جمهوري ، انتخابات ايالتي ، و حتي انتخابات شاروالي ها و كونسل هاي هر ناحيه اشتراك نمايند، و در صورت عدم اشتراك در انتخابات بدون عذر مقبول جريمه نقدي و يا اخطار رسمي دريافت ميكنند. و در هنگام انتخابات در هر حوزه لست شهروندان همان حوزه موجود بوده و اثناي داخل شدن در صالون رأي دادن اول بايد اسم رأي دهنده را در لست پيدا نموده و آنرا نشاني ميكنند و بعد از آن أوراق رأي را برايشان داده و بعد از نوشتن و پر كردن در صندوق هاي مشخص انداخته ميشوند. و در صورتي كه رأي دهنده روز انتخابات نظر به دلائل قانع كننده در حوزه خود حاضر نباشد ميتواند در ديگر حوزه ها رأي خود را در أوراق خاص براي أشخاص غائب از حوزه خود بريزند، حتي كساني كه چند روز قبل از روز انتخابات سفر مينمايند ميتوانند در ميدان هاي هوائي و جا هاي خاص ديگر رأي خود پيش از وقت بدهند. و هم چنان شهرونداني كه در خارج باشند بطرق مختلف ميتوانند از حق رأي دادن بهره مند شوند.
بر علاوه انتخابات همين ليست هاي انتخابات در أمور قضائي جهت اشتراك در جوري قضيه هاي قضائي محاكم نيز استفاده ميشود، كه قضاء جهت فيصله قضاياي مهم حدود پانزده يا بيست نَفَر را از همين لست هاي رأي دهنده گان ميطلبند كه در محكمه يك قضيه اشتراك نمايند و در اخير قاضي از همين أشخاص دعوت شده ميپرسد كه دريافت اينها از قضيه چه است ، آيا مظنون مجرم است يا بري؟ و فيصله به أساس نظر همين مردم صورت ميگرد و سزا و مجازات مطابق قانون از طرف قاضي حكم ميشود.

>>>   هرکه را آمریکا در نظر گرفته باشد همان میشود ‌ناحق وقت و رنگ قلم تان را ضایع نکنید

>>>   برادر! من تازه از ايران عودت كردم ميخواهم راي بدهم تا در مردم سالاري شريك شوم ولي ميگويند نميشود راي بدهم چون ليست تكنيل شده .
ما و مردم عودت كرده مثل ما چگونه ميتوانند راي بدهند؟

>>>   دوام حکومت وحدت ملی بعید به نظر نمی رسد باز هم داکتر عبدالله که بای رای بیشتر در چشم دید مردم برنده خواهد نظر به اینکه ایشان از گروه مقاومت گران هستند مورد پسند امریکا نیست نباید رییس جمهور باشد

>>>   استاد ملیحه باید سریعا آزاد و درمان شود!
استاد #مليحه_حسن يگانه كميشنرى كه مسوولانه، اخلاقی و در جهت منافع مردم و اجرای درست قوانین در تمام دوره خدمت اش در دولت افغانستان به ویژه در انتخابات عمل كرد ه است. او هیچ گاه بر سر اجرای قوانین و دفاع از منافع مردم افغانستان و حفظ تقوای مالی و سیاسی با کسی و یا جریانی سازش نکرد. همواره تلاشش این بود و هست تا به عنوان یک زن و یک استاد دانشگاه مطابق اصول اخلاقی و اسلوب مدیریتی پاک و پیراسته عمل کند.
با توجه به شناختی دقیقی که از استاد ملیحه دارم ایشان واقعا یک الگویی موفق برای زنان و مردان جامعه ما می باشند. استاد اکنون به خاطر گناه ناکرده در زندان به سر می برند و متاسفانه اكنون در وضعيت صحى بسیار بدی نیز قرار دارند.
از حکومت و دستگاه قضایی کشور مجدانه می خواهم تا هرچه‌ عاجل تر در مورد رهایی و درمان استاد ملیحه حسن اقدام نمایند. به قول برخی از افراد موثق اگر امروز درباره درمان استاد تصميم گرفته نشود، احتمال دارد كه فردا ناوقت باشد.
عارف رحمانی

>>>   چرا نداشته باشد دارد
یعنی به نظر شما
جز گروه میکشان هوشیاردرمیخانه نیست

>>>   یک‌ برادر نوشته چرا رییس کمیسیون انتخابات چرا زن است رییس قبلی اش که‌مرد بود چی کرد به ناموس مردم تجاوز کردند سه دختر تاجک را در بدل معاش سوپر اسکیل مورد تجاوز جنسی قرار دادند طیبه کریمی، ظریفه و زهره برده های جنسی صیاد بودند بیچاره ها غنی هم مجبور شد زن را رییس کمیسیون ساخت از بس که بد نام شده بود کمیسیون

>>>   تمام انسانها زاده زن است فکرکو جهان را زن رهبری میکند ومیتواند

>>>   تا موقعی که معیار و شاخصهای ملی و دموکراتیک و حقوق بشری در کشور محور رقابتهای سیاسی احزاب و هدف کاندیداتورها نباشد، یقیناً انتخابات شفاف و حاکمیت ملی نیز در کار نخواهد بود، زیرا کشاکشهای قومی و مذهبی و نژادی جای مصالح و منافع ملی را گرفته است و هرکس و گروهی فقط ماست و دوغ خود را می فروشد و آلت دست و ملعبهً اهداف شوم و سودجویانهً بیگانگان می گردد.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است