مقایسۀ مهمان‌نوازی مردمان عراق و عربستان
وقت آن فرا رسیده که خادمان امام حسین (ع) در عراق بساط را از زیر پای حاتم طایی و دیگر کریمان تاریخ بکشند؛ اکنون تاریخ، باید سخاوت‌های بی‌کران مردم عراق را نسبت به زایران اربعین ثبت و ضبط کند 
تاریخ انتشار:   ۱۴:۲۳    ۱۳۹۸/۷/۲۷ کد خبر: 160588 منبع: پرینت

از خادمان حسین (ع) یاد بگیرید!
اشاره: نداء آل‌السیف، نویسندۀ عربستانی، سال گذشته در یادداشتی در پایگاه جهینۀ عربستان، به مقایسۀ مهمان‌نوازی مردم عراق و مکه از زائران خانۀ خدا در مکه و زایران حرم امام حسین علیه‌السلام در کربلا پرداخته و نکاتی نوشته که خواندن آن خالی از لطف نیست. این یادداشت را با هم می‌خوانیم.

وقت آن فرا رسیده که خادمان امام حسین (ع) در عراق بساط را از زیر پای حاتم طایی و دیگر کریمان تاریخ بکشند؛ چرا که دیگر زمان شهرت حاتم طایی به جُود و بخشش و سخاوت، به پایان رسیده و اکنون تاریخ، باید سخاوت‌های بی‌کران مردم عراق را نسبت به زایران اربعین ثبت و ضبط کند.

چندی پیش تمام جهان شاهد راهپیمایی انسان‌هایی بود که از نقاط مختلف جهان و از تمام مذاهب و گرایش‌ها در یک جمعیت میلیونی کم‌نظیر و با پای پیاده، فاصلۀ بین شهر نجف اشرف و کربلای مقدس را طی کردند و ایمان داشتند که امام حسین (ع) متعلق به تمام انسانیت است، نه فقط مسلمانان و شیعیان.
در این راهپیمایی میلیونی به مناسبت اربعین امام حسین (ع) که ده روز طول می‌کشد، انسان از مشاهدۀ سخاوت و کَرَم مردم عراق احساس شگفتی و درماندگی می‌کند؛ به‌گونه‌ای که می‌توان گفت چنین سخاوتی را نه چشمی دیده و نه گوشی شنیده است؛ سخاوتی که قابل توصیف و بیان نیست؛ مگر این‌که کسی خودش آن را در ک کند. در آن هنگام به عظمت حسین (ع) در جان و دل این مردم پی خواهد برد و خواهد فهمید چرا زائران، کربلا را بهشت می‌خوانند و می‌دانند.

چیزی که مرا وادار به نوشتن این یادداشت کرد، تفاوتی است که میان کرم و سخاوت بی‌کران مردم عراق نسبت به زائران کربلا و ظلم مسؤولان حج کشور ما، عربستان، نسبت به زائران خانۀ خدا وجود دارد.

من در طول ده سال گذشته، توفیق خدمت به حاجیان را در کاروان‌های حج داشته‌ام، اما باید گفت در مکه از خدمات رایگان زائران پیادۀ راه نجف تا کربلا و ارائۀ غذا و اقامت و خدمات بهداشتی رایگان و ماساژ پاهای آن‌ها و واکس‌زدن به کفش‌های آن‌ها خبری نیست. من در مکه تنها چیزی که دیده‌ام بشکۀ آبی است که گاهی در راه منا به چشم می‌خورد و اصلاً نمی‌توان این دو سفر را با هم مقایسه کرد. زائر کربلا کجا و زائر مکه کجا! در راه کربلا مردم به خاطر تشرف به نوکری امام حسین (ع) به تو خدمت می‌کنند، اما در مکه باید خدا را شکر کنی که به خاطر ازدیاد تصاعدی قیمت غذا و اقامت و وسایل نقلیه، مجبور به گدایی نیستی!

در راه کربلا با این‌که در جاده‌های یکی از کشوهای فقیر و جنگ‌زدۀ جهان راه می‌روی، اما انسان از مقایسۀ وضعیت این راه و مردم آن با کشورهای پیشرفته و ثروتمند، سرگیجه می‌گیرد. در عرصات مکه هنگامی که مثلاً در راه رفتن به منا از راه‌رفتن خسته می‌شوی، چاره‌ای نداری مگر این‌که خودت را وادار کنی هر طور شده به راه خود ادامه دهی، در حالی که در راه کربلا یکی از ساده‌ترین خدمت‌هایی که به شما ارائه می‌شود این است که در این راه، صدها خیمۀ رایگان و هیئت‌هایی وجود دارد که برای ارائۀ خدمات به شما با هم رقابت می‌کنند و امکان یک خواب راحت و غذا و حتی ماساژ را برای شما فراهم می‌کنند.

در راهپیمایی کربلا شما نیاز ندارید وسایل ضروری خود را همراه داشته باشید؛ زیرا تمام خدمات در این راه مهیا شده و علاوه بر مهمان‌سراهای ویژۀ توزیع انواع غذا و نوشیدنی گرم و سرد در طول مسیری که گاه طی کردن آن سه روز طول می‌کشد، شاهد این هستیم که اهالی عراق، مال و تجربۀ خود را وقف این خدمت کرده‌اند و می‌بینی که مثلاً یک پزشک برای خدمت به زائران، در مقابل ایستگاه درمانی ایستاده و خدمات رایگان ارائه می‌کند و دیگری را می‌بینی که با ابزارهای خود آماده است تا کالسکۀ نوزادان مسیر را تعمیر کند و آن‌طرف‌تر کسی را می‌بینی که میزی پهن کرده و کتاب‌های مختلفی را روی آن قرار داده تا پیام جهانی امام حسین (ع) را به مردم برساند. در این راه روحانیونی را می‌بینی که با برپایی خیمه، خدمات مشاوره و استفتا ارائه می‌کنند و به سؤالات مردم پاسخ می‌گویند و قرائت سوره‌های نماز زائران را تصحیح می‌کنند، اما کار به اینجا ختم نمی‌شود. کافی است به هر دلیلی لباس شما آلوده شود، کسانی در این راه هستند که آماده ایستاده‌اند تا لباس‌های شما را شسته، اتو زده و در صورت نیاز بدوزند.

در راهپیمایی میلیونی کربلا با وجود باد و باران و توفان، نیازی به وجود کارگر نظافت و شهرداری نیست، چون تمام اهالی عراق چه فقیر و چه ثروتمند، باسواد و بی‌سواد، همه در این راه متواضعانه جارو به دست دارند، چون به رسالت حسین (ع) ایمان دارند.

در راهپیمایی کربلا دوست داشتم یکی از مسؤولان وزارت حج عربستان حضور داشته باشد و این تظاهرات عظیم و مهربان جهانی و سخاوت بی‌نظیر را ببیند و از این مردم ساده درس بگیرد و ببیند چگونه لحظه‌ای در راه خدمت به زائران، راحتی ندارند و هیچ توجهی به قیمت و حجم خدمات خود ندارند. شما تصور کنید در وسط این راه، اشخاصی هستند که ایستاده‌اند تا به شما دستمال بدهند یا به شما عطر بزنند و حتی کسانی هستند که با کلمات دلنشین خود برای ادامۀ راهپیمایی به شما روحیه می‌دهند و هنگامی که به یکی از خیمه‌های بین راه وارد شوید، افرادی هستند که وقت خود را وقف خدمت به شما کرده‌اند. از خودم پرسیدم چرا شرکت‌های حج این هزینه‌های هنگفت را از حاجیان می‌گیرند تا فقط چند ساعت در یک خیمه توقف کنند، در حالی که در حج حسین (ع) خیمه‌ها به صورت مجانی و در هر وقتی که زائر بخواهد آماده‌اند. به راستی این چه سخاوتی است و چه کلماتی می‌تواند این‌همه محبت را توصیف کند؟

سؤال‌های زیادی دارم و دوست دارم کسی پاسخگوی آن‌ها باشد. آیا ما مردم عربستان که ثروتمندتر از عراق هستیم به ارائۀ این خدمات به زائران سزاوارتر نیستیم؟ حال که خداوند متعال فریضۀ حج را بر مسلمانان واجب ساخته چه خوب است که ما هم در خدمت به حاجیان بکوشیم. به عنوان یک شهروند عربستان، امیدوارم مردم و دولت سرزمین حرمین شریفین، به زائران خانۀ خدا خدمت کنند و فرصتی برای خدمت‌رسانی به حاجیان ایجاد شود، شاید فرصتی باشد برای تغییر چهرۀ عربستان که این روزها به خشونت و تعصب به جهان معرفی شده است.

پس از سفر پیادۀ خود میان نجف و کربلا بار دیگر دوست دارم به حاتم طائی بگویم با سخاوت و اخلاق زیبایی که ما در راه کربلا از مردم عراق در خدمت‌رسانی به زائران امام حسین (ع) دیدیم، دیگر تو جایی در دفتر سخاوت نداری که این مردم در کرم و سخاوت بسیار، از تو پیشی گرفته‌اند!

سید راحل موسوی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
زایران
عراق
کربلا
نظرات بینندگان:

>>>   عرب های ترورست حتی مهمانان خودرا درخانه خود مسموم کرده اند

>>>   حتمی نیست که سخاوت در اربعین باشد و در کربلا
با تقدیر از عزیزان عراقی و طلب اجر اخروی برای همه شان چه بهتر که سخاوت را از همسایگی خود و داخل فامیل و ده و قریه و شهر خود آغاز کنیم و عزیزان عراقی را الگو قرار دهیم

>>>   درود و احترام به چنین ایمان و چنین مردم

>>>   موکب ها فقط از عراق نیستند.

>>>   درحج درکشور عربستان سه ملیون حاجی میاید خدمت نمی شودهیج بلکه تحقیر وتوهین هم می شود
در کربلا درکشور عراق پنجا مبلون زائر می یاید توهین وتحقیر نمی شود هیجی بلکه با احترام پزیرای می شود
کربلاکجا
عربستان کجا
در عراق ایمان خالص وعشق کامل به خداوند است
در عربستان

>>>   اربعین حسینی؛ بلندگوی پر قدرت عاشورااست
عاشورا به وقوع پیوست تا صف حق از باطل و عزت از ذلت مشخص شود و مستضعفین از زیر سلطه ی مستکبرین بیرون گردد و دستگاه ظلم و ستم و تک تازی از فضای شهر اسلام و انسانیت برچیده و حاکمیت مکتب عدالت علوی تحقق یابد

>>>   عرب را نمی شناسید!
عرب در کل اګر مربوط عراق است یا عربستان همه همان مردم اند که همه دار و ندار این خاک را برده اند و به خزانه خلفای سګ تحیول داد!
روزی حضرت عثمان در جمعی از مرتجعین ظاهر شد و ګفت: ای مردم ! من همین حالا از بیت المال امدم و دران جای پای ګزاشتن نبود، بنا به اولادتان فقط شمشیربازی یاد دهید!!!!!!!!
هر قدر در مورد رحم عرب بګویید نادرست است!


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است