تاریخ انتشار: ۱۷:۵۳ ۱۳۹۸/۸/۹ | کد خبر: 160732 | منبع: |
پرینت
![]() |
زیر عنوان پروسه صلح افغانستان و مذاکره با طالبان رفت و آمدها به افغانستان و کشور های منطقه هر ازگاهی صورت میگیرد که از چند و چون بسا مسایل در این آمد و رفت ها دولت و مردم افغانستان اصلا اطلاعی ندارند.
آقای خلیلزاد پس از چندی در راستای همین آجندا وارد کابل شده است آیا تلاش های او و رویکرد آشتی جویانهء ایالات متحده با طالبان میتواند تامین کنندهء صلح پایدار در افغانستان باشد یا خیر؟
مردم افغانستان خواهان پایان جنگ و ایجاد فضای صلح آمیز در کشورشان هستند و از هر تلاشی درین زمینه استقبال میکنند اما دیدگاه سیاسیون و صاحب نظران چندان با خوش بینی های عامیانه همسو نیست.
آنچه که بیش از همه مایهء نگرانی ست نقش و جایگاهی ست که پاکستان در روند گفتگو ها به صورت پنهان و آشکار ایفا کرده است و تجربهء چند دهه رابطهء جنجالی آن کشور با افغانستان که به هیچ کسی پوشیده نیست.
آقای محمد اکرام اندیشمند در مقالهء زیر عنوان " نگاهی به سیاست پاکستان در مذاکرات صلح افغانستان " می نویسد که " برخی از تحلیلگران به این باورند که صلح برای پاکستان در افغانستان تاکتیک است اما جنگ استراتیژی " و در ار تباط به اتخاذ سیاست دوگانهء پاکستان در ار تباط افغانستان می نویسد که : " سیاست پاکستان در مورد افغانستان و مذاکرات صلح افغانستان با این دوگانگی بر سه اصل و سه نکته استوار است :
۱_ جنگ نیابتی فرسایشی توسط طالبان
۲_ جنگ تبلیغاتی و روانی با نرمش و شدت در زمان های مختلف
۳_ تظاهر به همکاری برای صلح و مذاکرات صلح چه با افغانستان و چه با دنیا
آقای اندیشمند دوام جنگ در افغانستان را برای پاکستان به نحوی حیاتی قلمداد میکند و حضور استخبارات و ارتش ایدئولوژیک جمع حضور افراطی های اسلامی را به منظور ایجاد هویت مشترک برای اقوام مختلف دلیل می آورد و همین گونه جنگ امروزی در بیرون از مرزهای پاکستان را برای حفظ پاکستان از خطر تجزیه مهم می شمارد.
موصوف در جای دیگری از نوشته اش به مقالهء احمدشاه مسعود زیر عنوان "پاکستان مسوول ادامه جنگ در افغانستان " که در سال ۱۳۷۷ نگاشته شده نظر می اندازد و نتیجه گیری احمدشاه مسعود (رح) از جنگ افروزی پاکستان را اینگونه باز نویسی میکند:
این اهداف را بسیاری از تحلیلگران و سیاست مداران افغانستان بادید مشترک و اتفاق نظر می بینند که عبارت اند از:
۱_ حکومت دست نشانده یا به قول پاکستانی ها حکومت دوست.
۲_ کنترل منابع طبیعی افغانستان به خصوص آب و معادن و دسترسی به بازار های افغانستان برای فروش اموال پاکستان.
۳_ به رسمیت شناختن خط دیورند و کنترل بر سیاست خارجی افغانستان.
۵_ جلوگیری از ثبات پایدار سیاسی و توسعه ی پایدار حیات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی در افغانستان.
این اهداف را پاکستان می خواهد بدست بیاورد که در حالت صلح به آن دست نمی یابد."
بنابر برداشت آقای اندیشمند و دیدگاه قهرمان ملی کشور از سیاست پاکستان، راه هایی که برای مقابله و متوقف کردن پاکستان وجود دارد فقط از دهلیز یک مقاومت مشروع ملی می گذرد که افغانستان صاحب یک قوت باز دارنده در برابر پاکستان شود.
در غیر آن باید منتظر بمانیم یا پاکستان تجزیه شود، یا افغانستان صاحب سلاح اتمی گردد و یا بخشی و یاهم کل افغانستان به یکی از صوبه های پاکستان مبدل گردد.
از آنچه در بالا آوردم نتیجه می گیرم که تلاش های آقای خلیلزاد اگر با یک راهکار معقولِ معطوف به منافع افغانستان نباشد صرفاً میتواند در نهایت متضمن یک آتش بس مقطعی باشد تا یک صلح پایدار و از جانب دیگر دولت و سیاسیون افغانستان اگر به قضیه صلح به صورت استراتژیک و درسایهء یک اجماع نگاه نکنند، با ذوق زده گی همه چیز را به دست خود در اختیار پاکستان خواهند گذاشت.
گفتگو ها با طالبان از ۲۰۰۴ میلادی با بواسطهء حامد کرزی شروع گردیده بود که به نسبت عدم اشراف پاکستان در برخی مواقع به هیچ نتیجهء نرسید . حالا پاکستانی ها بر همه چیز کنترل دارند و با رهایی ملا برادر پس از هشت سال این فرضیه ثابت شد که پاکستانی ها با رضایتمندی در صدد به نتیجه رسیدن روند گفتگوهای امریکا و طالبان اند.
آن چنانکه دیده می شود اگر آقای خلیلزاد به فکر آنش بس با طالبان باشد، تدوام بحران و مداخلهء پاکستان در شکل و چهرهء دیگر را خواهیم داشت. منافع ملی افغانستان ایجاب صلح پایدار را میکند و این صلح پایدار با منطق ، مقاومت و اجماع ملی میتواند قابل دستیابی باشد که قدم اول کار دستیابی مردم افغانستان به حکومت مشروع بر آمده از نتیجهء آرای شان در انتخابات ۱۳۹۸ هجری شمسی است.
برنا صالحی
>>> جوابی که بعضا تعدادی افراد نادان ارائه میدارند :
وقتی بگوئی پاکستان دشمن افغانستان است ،
جواب میدهند :هرچه هست پاکستان کشور اسلامی است!!!
این افراد نادان نمیدانند که تعدای از همان جنرالان آی اس آی هرگز به اسلام عقیده ندارند نماز نمی خوانند شراب می خورند ، مولاناهای شان با رقاص خانه ها نشست وبرخاست دارند به کشورهای عربی اروپائی امریکائی سفرمیکنند شراب می خورند وهرناروائی که از دست شان برآید میکنند
ر
>>> نگاه کنید به تعداد حمللات نیروهای نظامی هوایی ایالات متحده که یک شهروند آن بنام خلیلزاد افغانتبار در چندین دهه خادم امریکا و نماینده امریکا در زادگاهد خود شده و چفدر این شخص خیانت به تبار خود و چقدر جنیایت و زادگاه خود کرد.
به نقل از سازمان دیده بان حقوق بشر (HRW) واحدهای نظامی دولت افغانستان که توسط CIA ایالات متحده حمایت می شوند ، نقض جدی حقوق بشر را مرتکب شده اند. براساس گزارش سازمان حقوق بشر ، این یگان ها به طور غیرقانونی غیرنظامیان را کشتند ، افراد دستگیر شده را اسیر کردند یا در طی عملیات به کلینیک ها حمله کردند.
این پرونده دیده بان 14 حمله جدی را از اواخر سال 2017 تا اواسط سال 2019 ثبت کرده که طبق گزارش HRW به عنوان جنایات جنگی طبقه بندی شده اند.
از جمله اتهامات ضدبشری تیراندازی در محل ها ی گوناگون.
آنها می گویند ، نیروها عمدتا مأموریت های شبانه را برای دستگیری یا کشتن شورشیان انجام می دادند. این واحدها به خانه های مردم حمله می کردند ، آنها را جستجو می کردند و از ساکنان بازجویی می کردند. مظنونان بدون گفتن خانواده ها به کجا برده می شوند. دیگران در محل تیراندازی می شدند.
بسیاری از شیفت های شبانه که توسط HRW مورد بررسی قرار گرفته اند مبتنی بر اطلاعات ضعیف اطلاعاتی بوده اند. حتی هویت ساکنان اشتباه گرفته شده بود یا جستجوها به دلیل اختلافات سیاسی در روستاها بوده است. غالباً ، مأموریت های شبانه نیز با حملات هوایی همراه بودند که در آن غیرنظامیان به طور غیرمستقیم یا بی تفاوت کشته شدند.
HRW در گزارش دیده بان خواستار انحلال فوری واحدها شده است. براساس گزارش سازمان ملل ، از ژانویه تا سپتامبر 205 غیرنظامی در چنین عملیاتی کشته شدند. این افزایش 16 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
تعداد حملات هوایی ایالات متحده در ماه سپتامبر به ویژه زیاد بود
براساس گزارش بازرس کل بازسازی ایالات متحده در افغانستان (سیگار) تعداد حملات هوایی ایالات متحده در این کشور اخیراً افزایش یافته و در ماه سپتامبر بیشترین میزان از سال 2013 بوده است. بر این اساس ، خلبانان نیروی هوایی آمریکا در ماه سپتامبر 948 موشک در این کشور شلیک کردند.
رئیس جمهور آمریكا ، دونالد ترامپ در اوایل سپتامبر در یك مراسم بزرگداشت 11 سپتامبر اظهار داشت كه آمریكا به سختی از گذشته به دشمن در افغانستان حمله كرده است - و پیش بینی كرد كه این روند ادامه خواهد یافت. در 7 سپتامبر ، وی پس از کشته شدن یک سرباز آمریکایی در حمله به کابل ، مذاکرات در مورد راه های صلح در افغانستان با طالبان شورشی را قطع کرد.
به طور کلی ، از ژانویه تا سپتامبر آمار نیروی هوایی ایالات متحده با توجه به 5431 گلوله شلیک کرده است . این رقم چهار درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
رئیس جمهور آمریكا ، دونالد ترامپ در اوایل سپتامبر در یك مراسم بزرگداشت 11 سپتامبر اظهار داشت كه آمریكا به شدت از گذشته کرده به دشمن در افغانستان حمله كرده است - و پیش بینی كرد كه این روند ادامه خواهد یافت. در 7 سپتامبر ، وی پس از کشته شدن یک سرباز آمریکایی در حمله به کابل ، مذاکرات در مورد راه های صلح در افغانستان با طالبان شورشی را قطع کرد.
به طور کلی ، از جنوری تا سپتامبر آمار نیروی هوایی ایالات متحده با توجه به 5431 گلوله شلیک شد. این رقم چهار درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. از سال 2017 به بعد تعداد حملات هوایی در افغانستان افزایش یافته است. قدرت حملات هوایچی به تدریج افزایش یافته بود. تعداد تلفات غیرنظامیان در اثر حملات هوایی ایالات متحده به شدت افزایش یافته است.
گزارش سه ماهه سیگار همچنین چهره های مهم مهمی در مورد جنگ افغانستان را منتشر کرد. با این حال ، بسیاری اکنون عقب مانده اند. به عنوان مثال ، تعداد مطلق نیروهای امنیتی کشته یا زخمی شده افغانستان به صورت مخفی طبقه بندی شده است.
این گزارش تنها نشان می دهد که بین جون و آگوست ، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ، پنج درصد پلیس و سرباز کشته یا زخمی شدند. اطلاعاتی در مورد اینکه دولت یا طالبان یک شهرستان (پشتون ولسوال می گوید) را کنترل کنند ، از ابتدای سال جمع نشده است.
>>> هزینه زندگی در این کشورها با هزینههای زندگی در نیویورک مقایسه شده است.
براساس این معیارها ارزانترین کشور برای زندگی هند است و هزینه زندگی در این کشور ۹۳ درصد کمتر از هزینههای زندگی در نیویورک است.
پس از هند کشور پاکستان قرار گرفته است به طوری که هزینههای زندگی در این کشور ۷۵ درصد کمتر از هزینههای زندگی در نیویورک است.
پس از پاکستان عربستان سعودی قرار دارد به طوری که بر اساس آمارها و اطلاعات به دست آمده هزینههای زندگی در این کشور ۵۰ درصد کمتر از هزینههای زندگی در نیویورک است.
به ترتیب سه کشور هند، پاکستان و عربستان سعودی ارزانترین مکانها برای زندگی هستند.
>>> تحلیل خیل درست منطقی .
>>> همه کشور ها گرگ درنده هستند و به مجرد گوسفند شدن ترا میدرند.
پس راه حل گرگ درنده شدن است تا حد اقل اگر دیگران را ندریدی خودت را هم ندرند.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است