تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ ۱۳۹۸/۸/۱۷ | کد خبر: 160825 | منبع: |
پرینت
![]() |
رسانه های آزاد روح و جان یک ملت است، بیانگو و ضامن حقیقت اند و یکی از ارکان اصلی دموکراسی میباشند.
در افغانستان که در این سال های حاکمیت امریکا یکی از دست آوردها آزادی رسانه ها است اطلاعات روز که توسط جوانان متعهد نشر میشود در مدت کمی بمثابه یک ستاره نوین درخشیده است و سرآغاز رسانه تحقیقی که در افغانستان ناشناخته بود، شده است. اطلاعات روز در این مدت از چندین خلافکاری، نقض قانون و فساد پرده برداشته که به مزاق زورمندان خوش آیند نیست و تلاش دارند قلم اطلاعات روز را به هر نوعی که شده بشکنانند. اطلاعات روز به مثابه خاری در پای ارگ مورد حمله قرار گرفته و برخی روزنامه نگاران مزدور و اجیر مانند مرتضوی تلاش زیاد کردند تا اطلاعات روز را خاموش سازند.
مسلمآ مانند هر پدیده نو، اطلاعات روز هم از کم و کاستی بی بهره نخواهد بود. یکی از عوامل رشد و پختگی رسانه های معتبر دنیا علاوه بر سیاست نشراتی روزنامه، استقلال وی از منابع قدرت وسهمگیری خوانندگان آن در افزایش اعتبار آن است. من فکر میکنم که در جامعه افغانستان، اکثریت قاطع مردم از دولتمندان، سیاست مداران، صاحبان قدرت، زور و پول دل خوشی ندارند. حق هم دارند. آنها میبینند که این طبقه طی ۱۸ سال اخیر مالک قصر ها، شهرک ها، ملکیت های فراوان، حسابهای بانکی و منازل و هوتل و رستوران و... در داخل وخارج کشور شده اند، در حالیکه در حدود ۶۰ در صد مردم در فقر زندگی میکنند و قشر متوسط به زحمت با معاش خود میتوانند زندگی کنند. این ثروتهای باد آورده مسلمآ محصول کار و زحمت آنها نیست. شاید یکی دو نفر از میان آنها بوسیله تجارت صاحب این همه ملک و منال شده باشند. از این جهت است که افغانستان متفقآ توسط تمام منابع بین المللی به حیث یکی از سه فاسدترین کشور در جهان شناخته میشود.
مقالات تحقیقی و افشاگری های اطلاعات روز امری است سالم و حیاتی وخواست مردم.
قوانین مطبوعات در کشورهای دموکراتیک به رسانه حق میدهد که منابع اطلاعاتی خود را افشا نکند. حفظ اسم و هویت منابع و عدم افشای آن قانونی است. ولی اگر فردی یا شرکتی یا حکومتی احساس میکند که به شکل نادرست و ناحق متهم شده و از این بابت از نگاه روحی و مادی به وی صدمه رسیده حق دارد به محاکم شکایت کنند. من شاهد چنین شکایتهایی بوده ام ولی طی ۴۵ سال زندگی در فرانسه حتا ۴ یا ۵ موردی را ندیده ام که یک روزنامه بخاطر نشر "حقایق پنهان" توسط محکمه مجرم شناخته شود.
در افغانستان هم نسل جوان باید تمرین دموکراسی کند. احترام به آزادی یک رسانه ای معتبر باید اصل باشد ولی حق دفاع و شکایت به محاکم توسط متهم هم شناخته شود. همین حالا پرونده اطلاعات روز در پی انتشار یک گزارشی درمورد فساد در قراردادهای تدارکاتی وزارت دفاع، در دادستانی در جریان است. هر شخص حقیقی یا حقوقی بشمول احمد ضیآ مسعود هم از چنین حقی برخوردار است.
کریم پاکزاد
>>> درافغانستان آدم های خوب ومنصف هم یافت میشود اما من درجریان 19 سال تاحال صرف یک نفرازینگونه را دیدم ،
در زمانیکه بسم الله خان وزیر دفاع بود ضیا یفتلی رئیس صحت وزارت دفاع بود دران زمان که جوش و موج دالر جمع نمودن اختلاس کردن غصب نمودن تحت زعامت دزد کلان حامد کرزی جاری بود همین برادر ما جنرال صاحب ضیا یفتلی همراه بسم الله خان صرف چهل ملیون دالر پول دوا وداروی افسران وسربازان خودرادزدیدند ،
موضوع افشا وسروصدابالاشد اما چون بسم الله خان جهاد کرده بود ودرضمن مقاومت هم کرده بود هیچکس کاری کرده نتوانست، بعد همین آدم منصف یفتلی صاحب علنی به خبرنگاران گفت :
مه قناعت دارم ، مشروط براینکه حکومت دیگر مزاحم من نشود،
کاش همه دزد های ما اینگونه قانع میشدند ومانند یفتلی صاحب به قول شان وفادار می ماندند،وحکومت هم دیگر به کار شان مداخله نمیکرد ، در یصورت نه به سارنوالی ضرورت بود نه به محکمه،
مردم ما بایدهمین حالا که یفتلی صاحب حیات دارند قدر شانرا بدانند نه اینکه وقتی دعوت حق را پذیرفتند آن زمان تعریف وتوصیف و نامگذاری مکتب وجاده بنام شان اقدام شود
ر
>>> اگر یکبار در مورد قربانی ساختن همه ملت ها بشمول مردم اروپا ومردم امریکا توسط دولت هایی نوکر صفت اروپایی و امریکایی بخاطر منافع فاشیستی صهیو نیزم بنویسند باور کن این رژیم هایی دموکراتیک شما دروازه همه آنها در یک روز مهر و لاک می کنند.
آزاده
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است