محاکمه دو افغان‌ در آلمان به اتهام جاسوسی برای ایران
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۴۳    ۱۳۹۸/۱۱/۱ کد خبر: 161872 منبع: پرینت

دادگاه یک آلمانی افغان‌تبار که به عنوان مشاور و مترجم برای ارتش آلمان کار می‌کرده و همسرش، دوشنبه ۲۰ ژانویه، ۳۰ ماه جدی در شهر کوبلنتس، در غرب آلمان برگزار می‌شود. این دو با اتهام همکاری و جاسوسی برای سازمان اطلاعات ایران روبرو هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه و به نقل از دادگاه عالی کوبلنتس این فرد که ۵۱ ساله است به "یک مورد جدی خیانت" و "انتقال اطلاعات محرمانه دولتی آلمان به ایران" در دستکم ۱۸ مورد متهم شده است.

این فرد که از او به عنوان عبدالحمید. س یاد می‌شود، ژانویه سال گذشته و پس از بازگشت از یک سفر خارجی که گفته شده برای انتقال اطلاعات بوده، بازداشت شده است. همسر ۴۰ ساله او، آسیه، نیز با اتهامات مشابهی روبرو است.
مقامات دادگاه کوبلنتس می‌گویند که آسیه. س هم متهم است که از ابتدا از فعالیت‌های جاسوسی شوهرش آگاه بوده و با سرویس اطلاعات و امنیت ایران همکاری داشته است.

سال گذشته، بهرام قاسمی، سخنگوی وقت وزارت خارجه ایران در واکنش به خبر دستگیری یک تبعه آلمانی - افغان به اتهام جاسوسی برای ایران، هرگونه ارتباط این فرد با ایران را رد کرده بود و این مساله را تلاش کسانی برای "تخریب رابطه ایران و اروپا" برشمرده بود.
به گزارش بی بی سی، او گفته بود که از شنیدن این خبر تعجب نمی‌کند و افزود: "بارها گفته‌ایم روابط کهن و دیرینه ایران و بسیاری از کشورهای اروپایی بویژه اعضای اروپایی برجام، دشمنان و معاندینی دارد که از هر کوشش، اتهام و ادعایی برای تیره‌کردن این روابط فروگذار نمی‌کنند."

پیشتر سایت اشپیگل آلمان گزارش داده است که فرد مظنون که سال‌ها جاسوسی می‌کرده به اطلاعات حساس و طبقه‌بندی شده از جمله اسناد مربوط به ماموریت نظامی آلمان در افغانستان دسترسی داشته است.
این شخص سال‌ها به عنوان مترجم و مشاور فرهنگی در یک پادگان ارتش آلمان در شهر دیئون، در نزدیکی شهر کوبلنتس کار می‌کرده است.

اطلاعات زیادی از طرف مقامات آلمانی منتشر نشده است و وزارت دفاع آلمان گفته بود که از رسیدگی به یک پرونده جاسوسی در ارتباط با ارتش آگاه است اما اطلاعات بیشتری به رسانه‌ها نداده است.
انتظار می‌رود که بخش زیادی از جلسه دادگاه این فرد و همسرش به شکل غیرعلنی برگزار شود.

در صورت گناهکار شناخته شدن عبدالحمید با حکم زندان دستکم ۱۵ سال روبرو خواهد شد. همسر او با حکم ۱۱ سال زندان روبرو است.
نشریه آلمانی اشپیگل در گزارشی نوشته است که در سال ۲۰۱۷، سرویس ضد جاسوسی ارتش آلمان (MAD) دریافته بود که یک جاسوس در ارتش آلمان وجود دارد.

پس از آن مسوولان سرویس ضد جاسوسی آلمان به عبدالحمید. س. مشکوک می‌شوند و متوجه می‌شوند که سفرهای او به برخی از کشورهای خاص اتحادیه اروپا همزمان با سفرهای ماموران ارشد اطلاعاتی ایران بوده است.
بر اساس این گزارش، سرویس ضد جاسوسی آلمان در اختیار عبدالحمید اطلاعات غلط قرار میدهد تا درباره جاسوسی او اطمینان حاصل کند و پس از لو رفتن این اطلاعات درباره همکاری او با ایران مطمئن می‌شود.
سرویس ضد جاسوسی ارتش آلمان یافته های خود را در بهار سال ۲۰۱۸ به عنوان پرونده امنیت ملی در اختیار دادستانی فدرال آلمان قرار می‌دهد.

به گزارش اشپیگل عبدالحمید به مکالمات رادیویی و پیامهای طالبان دسترسی داشته است. اما این نشریه "تردید دارد" که عبدالحمید به اطلاعات طبقه بندی شده درباره عملیات نظامی و اعزام نیروهای ارتش آلمان به افغنستان دسترسی داشته است.
سازمان اطلاعات داخلی اداره فدرال پاسداری از قانون اساسی آلمان (BfV) می‌گوید که ایران و چین و روسیه سه کشوری هستند که بیش از همه در آلمان فعالیت‌های جاسوسی دارند.
این سازمان در گزارشی می‌گوید که سازمان‌های اطلاعاتی ایران "به طور مداوم به دنبال منابعی هستند که بتوانند نیازهای اطلاعاتی رژیم ایران را تامین کنند."

ماه سرطان سال ۱۳۹۷، مقام‌های قضایی و اطلاعاتی بلژیک اعلام کردند که یک دیپلمات سفارت ایران در وین در ارتباط با پرونده طراحی بمب‌گذاری در گردهم‌آیی مجاهدین خلق در پاریس در آلمان بازداشت شد.
دو سال پیش پولیس آلمان در عملیاتی خانه‌ها و دفاتر ده نفر را که می‌گفت به جاسوسی برای ایران مظنون هستند جستجو کرد.
در سال ۲۰۱۶ هم دادستانی آلمان دو ایرانی را به جاسوسی علیه سازمان مجاهدین خلق، از سازمان‌های مخالف جمهوری اسلامی ایران، متهم کرد. یکی از این افراد دادگاهی در برلین به دو سال و چهار ماه زندان محکوم شد.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
آلمان
ایران
جاسوسی
نظرات بینندگان:

>>>   جاسوسی هم فرق میکند و جاسوس تا جاسوس دارد.
چند سال پیش در زمان ریاست جمهوری بارک اوباما که افشا شد که دستگاه های جاسوسی سی،آی،ای امریکا،تیلفون دستی انگلا مرکل صدر اعظم آلمان را هک کرده بودند و تمام گفت و شنود های تیلفوتی وی را گوش میکردند،هنگامی که انگلا مرکل ازین موضوع آگاه شد.چنین گفت:
خیر باشد.در بین دوستان بعضاً صورت میگیرد که گپ های یکدیگر را مخفیانه گوش میکنند.این کدام گپ مهم نیست.
اگر بغیر از امریکا کدام کشور دیگر میبود،صدر اعظم آلمان دوسیه او را به شورای امنیت ملل متحد میرساند.
مقصد من این نیست که جاسوسی یک عمل خوب است.بلکه یک عمل غیر قانونی است و از طرف هر کسی که صورت میگیرد و لو که ادارات رسمی دولتی بشمول دستگاه های استخباراتی باشند ، از نگاه قانونی و اخلاقی غلط است .
اما در زمینه تطبیق قانون بالای مجرمان،ما نباید برخورد دوگانه داشته باشیم.باید قانون بالای همه یکسان اطبیق شود.و لو که یک شخص باشد و یا یک دولت.
در غیر آنصورت نظر مردم در مورد موجودیت دموکراسی و آزادی و حقوق بشر و قوانین و مقررات دولتی،تغیر می یابد.
پس باید قوانین بالای همه یکسان تطبیق شود.

>>>   دولت آلمان نوکر آمریکایی است این کشور منحیث نظامی اشغال ایالات متحد امریکا بوده و امریکا در این خاک این کشور بیش از ۲۷۰ پایگاه نظامی دارد و حتی یکی از شهرهای آلمان به نام رامشتاین که پایگاه بزرگ امریکایی در آن قرار دارد بخاطر سکونت آمریکاییها و سبک زندگی و فرهنگ آمریکایی به شهر آمریکایی معروف است. آلمانیها که کشوری بسیار نژادپرست هستند و خود را از نژاد آریایی میدانند معروف است در جنگ جهانی دوم نسبت به مردم ایران اعلام بیطرفی و صلح کردند اما اکنون هرچند این کشور سومین قدرت اقتصادی و صنعتی جهان را داراست و بلحاظ فرهنگی مستقل است ،اما سالهاست در عرصه سیاست المان مجبور است از خط و مشی ایالات متخده امریکا پیروی کند.

>>>   سابقه دشمنی امریکا و دول متحد اروپایی او بشمول آلمان از ابتدای شروع انقلاب اسلامی ایران وتشکیل حکومت جمهوری اسلامی است وتاکنون دروغهای زیادی درچهل سال گذشته از همین نوع بر ایران بسته اند.درحقیقت امریکا وکشورهای اروپایی برای فشار وتسلیم ایران هر از چند گاهی دروغهایی میبافند و با پروپاگاندا وایجاد جو رسانه ای می خواهند ایران را که در حال حاضر بامتحدین منطقه ای خود بشمول حزب الله لبنان؛سازمان حماس فلسطین؛انصارالله یمن؛سازمانهای متحدومبارزعراقی چون حشدالشعبی ودولت وارتش سوریه؛سد محکمی درجلوی زیاده خواهی امریکا ومتحدانش دراسیای جنوب شرقی یا میدل ایست بوجود اورده اند باتهمت ودروغ ایران ومحور مقاومت را که شکست سنگینی بر انهاباتوجه به لشکر کشی وهزینه میلیاردها دالروارد کرده اند تحت فشار بگذارند.بنظر من جمهوری اسلامی ایران هرگز نیاز به جاسوسی نه تنها از آلمان بلکه از سایر کشورهای اروپایی وامریکاندارد چون شکستهای پی در پی امریکا ومتحدانش خود نشانگر ضعف وتضعیف خوی سلطه گری انهاست که روز بروز هم بیشتر وبیشتر می شود واتفاقا همین تهمت جاسوسی یک هموطن افغانستانی ساکن المان را عنوان میکنند؛نشان دهنده شکست انهاست//داکتر عبدالرب اچک زی

>>>   بګمان اغلب هزاره یا تاجیک اند

>>>   دم خروس بیرون زده از آستین آن جاست که می گویند ایران قصد داشته در گرد هم آیی مجاهدین خلق بمب منفجر کند و این دروغ شاخدار هست. یک سناریوی ساختگی برای سرپوش گذاشتن بر حمایت کشورهای اروپایی از پناهندگان مجاهدین خلق هست که مرتکب جنایت های خشن نظیر زنده زنده پوست کندن سر بریدن اتو کشیدن پوست بدن ‌و.. می باشد.
گمان نمی رود در تمام تاریخ هیچ فرد یا گروهی شقی تر و وحشی تر از مجاهدین خلق وجود داشته باشد و حمایت اروپا از آن ها شرم آور هست.
هر چند منافقین تروریست هستند ولی ایران متعهد به قوانین بین المللی هست و هرگز یک تروریست را در کشور دیگر ترور نخواهد کرد. ترور ها کار خود منافقین برای مظلوم نمایی هست.
بلکه به محاکمه ی و در صورت توبه کردن به بخشش منافقین اعتقاد دارد.

>>>   اين دو افغان را هم كاملا بي عقل بوده كه در يك كشور مترقي مثل المان زندگي داشته و امده جاسوسي براي يك كشور عقب مانده را ميكرده شرم باد بر همچو افغان نادان.

>>>   چقه احمق بوده كه در المان واري جاي اينكار را كرده . كبر نعمت كرده


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است