كرونا به مثابه واكنش دفاعی زمين در برابر انسان
 
تاریخ انتشار:   ۱۳:۵۰    ۱۳۹۹/۱/۷ کد خبر: 162778 منبع: پرینت

انسان پس از عبور از كرونا به كجا خواهد رسيد؟
آيا نسل انسان تحت تاثير اين اتفاق تغيير خواهد كرد؟ اگر شرايط فعلى به مدت يكسال ادامه داشته باشد، چهره شهرها و انسانها و طبيعت چگونه خواهد بود؟
ماتياس هوركس و همكارانش در مركز پژوهش هاى وابسته به موسسه رابرت كخ در آلمان به اين سوالات به صورت بى وقفه فكر ميكنند و تحقيقات گسترده اى را براى پاسخ به اين پرسش ها آغاز كردند.

بى شك جهان امروز تحت اثر اين فراگيرى ويروس، در حال تغيير است. فارغ از تبعات تلخ و كشنده ى اين اپيدمى، نيمه ى ديگر اين اتفاق اما شنيدنى ست.
هوركس و همكارانش به سه سرفصل اساسى اشاره ميكنند. اگر كرونا تا يكسال مهمان اين سياره باشد شاهد تغييراتى شگرفت خواهيم بود. رخدادهايى كه شايد رفتار تازه ى انسان آينده باشد.

١- كرونا فرهنگ مراودات و تعاملات اجتماعى را تغيير ميدهد.جمع هاى دوستانه كوچكتر ميشود. حضور و فيزيك افراد جاى خود را به تصاوير ديجيتال و مجازى ميدهد. دلتنگى ها بيشتر ميشود و آهسته آهسته اين سيطره تلفن ها و دنياى اينترنت، جاى خالى افراد و عزيزانمان را پر خواهد كرد. انسان، موجودى ست كه در طول فرهيختگى اجتماعى اش، نياز به مراودات و ارتباطات حضورى و ديده شدن دارد. دنياى بعد از كرونا، شايد ميزها و صندلى هاى خالى بسيارى باشد كه از حضورها خالى است.

٢- ويروس تاج، به ما يادآور ميشود كه سمت روشن تكنولوژى چقدر حياتى است. شايد انسانِ پس از كرونا بايد بيش از هر چيز وامدار تكنولوژى باشد. سيستم آموزش انسانى تغيير خواهد كرد. ويدئو كنفرانس ها و آموزشهاى تحت شبكه اينترنت، سرفصل تازه اى از آينده ى علم و آموزش است. تمامى مدارس به ناچار به جديدترين ابزار انتقال علم مجهز خواهند شد و تعاريف بسيارى از علوم آموزشى دچار تحولى بزرگ خواهد بود. اين اتفاق ميتواند به صورت غير مستقيم و بعضأ مستقيم، از نابودى جنگل هاى بسيارى جهت چاپ كتب درسى و آموزشى در سراسر سياره محافظت كند.

٣- كرونا، به طرز شگفت انگيزى ميانگين مطالعه افراد سياره را در يكسال افزايش خواهد داد. انسان هاى زيادى براى زنده ماندن مجبور به يادگيرى و خواندن خواهند شد. قرنطينه هاى درمانى ويروس تاج، كتاب هاى ديجيتال و خاك خورده ى كتابخانه ها را جان دوباره خواهد داد.

٤- ويروس تاج، هنر و خلاقيت فردى را به شكل قابل توجهى رشد خواهد داد. هوركس معتقد است در يكسال، صنايع دستى و هنرهاى مبتنى بر فرد، يك رنسانس تازه را تجربه خواهد كرد.

مركز مطالعات بيولوژيك ميشيگان، متشكل از يك تيم تحقيقاتى محيط زيست شامل بيش از پنجاه دانشمند در زمينه محيط زيست و بيمارى هاى بيولوژيكى، نظر جالب ديگرى دارند: "كرونا، حيات بيولوژيك سياره را متحول خواهد كرد."

- كاهش بيش از ٢٠٠ ميليون متر مكعب گازهاى گلخانه اى و دى اكسيد كربن.
- پايين امدن دماى كره زمين در آينده ى نزديك
- حفظ بقاى بيش از هفتصد گونه ى گياهى و جانورى در صورت حفظ اين وضعيت به مدت يكسال
- آسمان هاى آبى تر
- كاهش چند صد ميليون تن زباله ى پلاستيكى
- افزايش چشمگير بهداشت عمومى
- اختصاص بودجه هاى هنگفت جهانى و احياى سنديكاها و مجامع بهداشت در سراسر جهان براى حفظ انسان
- بهره مندى عمومى تر كشورهاى فقير دنيا از بهداشت و آموزش
- و در نهايت باورپذيرتر بودن اين ديدگاه كه انسان مالك اين سياره نيست. تغيير اين نگاه براى بقاى نسل بشر حياتى است.

دانشمند ارشد اين تيم تحقيقاتى، از كرونا به عنوان "يك تنفس عميق" اين سياره نام برد. جايى كه شايد حيات سياره آبى به اين اتفاق نياز شديدى داشت.
پرسش نهايى شايد اين است كه آيا كوئيد 19 ميتواند آن حلقه ى گمشده ى دفاعى اين سياره در برابر موجودى به نام انسان باشد ...؟!

مریم ظریف


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
کرونا
زمین
نظرات بینندگان:

>>>   انسان پس از عبور از كرونا شاد خندان میشود مهمانیها دیدوبازدیدفراوان میشود لباسهای دست دوم ارزان می شود
جاغوری

>>>   واما شاید عاطفه هم بمیرند قلب چون سنگ شوند اجساد در گورستان ها محبت کنند ...ها در روی زمین دیوانه وار به همه زنده جان ها حمله ورشوند ونمیدانم اگر برق ما قطع شود کی حاضر خواهد شد که انرابازسازی کند.کی گندم کشت کند کی کچالو بکارد ابرو هارا کی به خشکه ها ونهال ها رهنمایی کند گل هاراکی اب بدهد.ومن چگونه دوای صرفه بدست بیاورم. اگر گپ شما راست باشد دیگر بشریت باطبیعت خداحافظیباید کند.و......
اصف از کابل خاموش

>>>   و در پایان این ماجرا معلوم نیست که چه تعداد از خوانندگان این متن هنوز هم باشندگان روی زمین خواهند بود به شمول من و تو.
پس شتاب کنید و از آخرین لحظات و دقایق و ساعات و روز های عمر تان به نحو احسن استفاده برید.

>>>   از این معلوم می‌شود که کرونا شما را هم خسته ساخته چون از وحشت و زنده گی حیوانی ترا به گنج خانه نشانده است پیش از کرونا نی در فکر خدا بودید ونی رسول وی صرف شراب دسکوتیک نیشه و فجایع این کرونا نی بلکه آزمون خداوندی است که برای تو و همفکرانت نشان میدهد که دیمکراسی حیوانی به درد بخور نیست رجوع کن به خلاقیت و یگانگی خداوند در یک طوفان دیگر تکنالوژی نیز عاجز خواهد ماند و هیچ کاری از تکنالوژی گرفته نخواهد شد

>>>   باید همه جوانان در شرایط فعلی از تکنولوژی معلوماتی یعنی انترنیت استفاده کند همه شرایط نجات از دایی همه روزه در فیسبکوک ها نشر می شود کو شش کنید در هر منطقه که هستید از وای فای افغان تلیلی کام مخابرات بگرید هم اقتصادی و خوب سرعت دارد

>>>   انچه گفته شد همه بجا ومنطقى است، ولى نكته اى كه به ان اشاره نشداين است كه بشردرمقابل اين ويروس ناتوان وعاجز مانده، هزاران مرده ونيم مليون مصاب به مرضى كه علاج ندارد واماده سازى ويروس ان حداقل يكسال ضرورت داردئ،ودر صورت موجودشدن واكسين به دليل قيمّت بلند ان براى غرباغيرقابل دسترس خواهد بود.نظريات مادى گرايانه به تنهاىي خود راه حل بحران جهانى كرونا نبوده،بلكه رجوع به ديانت ورواوردن به الله (ج) ميتواند بشر را در حل اين پرابلم حاد سراسرى كمك نمايد.

>>>   محترمه مریم نوشته ظریفی را ارائه کرده اند
ر

>>>   هو دیانت و هم تکنولوژی عصری به ما توصیه میکند که خود را وقایه کنیم و تا جای ممکن از مصاب شدن به امراض جسمی و روحی جلوگیری کنیم.
خود را به دست خود در هلاکت نیفگنیم.
در مورد کرونا بهترین راه جلو گیری قرانطین خانگی است ، تا جائیکه ممکن است از خانه بیرون نشویم و تماس با دیگران را قطع کنیم و روزانه چندین بار دست های خود را بشوئیم و از همه مهمتر اگر توان مالی و اقتصادی داریم از همسایه خود با خبر باشیم تا خدا ناخواسته همسایه ما با شکم گرسنه نخوابد از همدیگر دست گیری کنیم تا باشد این روز های سخت را به یاری خداوند متعال پشت سر بگذاریم.

>>>   مت هانکوک وزیر صحت بریتانیا در صفحه توییترش نوشته است: "به توصیه داکتر، من آزمایش کروناویروس دادم، نتیجه آزمایش مثبت است، خوشبختانه علائم آن ضعیف است. من از خانه کار میکنم و در قرنطینه هستم، این بسیار حیاتی و مهم است که ما توصیه های سرویس ملی بهداشت را دنبال کنیم و جان خود را نجات دهیم".
این در حالی است که بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا نیز لحظات پیش اعلام کرد که تست کرونایی او مثبت است و در قرنطینه است.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است