قرنطینه و نماز جماعت هزار نفری در هرات
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۵۷    ۱۳۹۹/۲/۷ کد خبر: 163162 منبع: پرینت

دور‌همی‌های پر جنب و جوش از عناصر اصلی روابط اجتماعی در افغانستان است. از مهمانی تا مسجد. علیرغم اینکه شیوع ویروس کرونا این تجمعات را مختصر و در مواردی از هم پاشیده اما هنوز هم سرپیچی‌ از امر حفظ فاصله اجتماعی به وضوح در سطح شهر کابل و شماری از ولایت‌های دیگر دیده می‌شود.
در پی شیوع و افزایش واقعات ابتلا به ویروس کرونا در افغانستان دولت این کشور در چندین ولایت محدودیت تردد و قرنطینه وضع کرده است. محدودیتی که پس از گذشت حدود دو ماه هنوز هم به گونه درست آن عملی نشده است.

در روزهای گذشته وزارت حج و اوقاف افغانستان نیز فتوا صادر کرد که مردم تمامی نمازها را "تا زمانی که این ویروس شایع است در خانه بخوانند." فتوایی که شماری از مردم در عمل آن را جدی نگرفته‌اند.
رفت و آمد مردم به مساجد به ویژه در ماه رمضان در افغانستان معمولا پر رنگ بوده است. چیزی که امسال و با شناسایی رد پای کرونا اندکی رنگ باخته و برای شماری به چهار دیواری خانه‌ها محدود شده است.

باوجود وضع محدودیت تردد و تجمعات در روزهای گذشته ویدیوهایی از سخنرانی مجیب‌الرحمان انصاری، امام مسجد جامع گازرگاه ولایت هرات در گردهمایی هزاران نفری دست به دست می‌شود.
او در این گردهمایی با اشاره به شیوع کرونا در افغانستان می‌گوید که مسلمانان نباید از این ویروس ترسی داشته باشند زیرا "مرگ مسلمانان در اثر این بیماری شهادت و مرگ کفار هلاکت است."
آقای انصاری با وجود حضور در جمع هزاران نفری تاکید می‌کند که براساس قوانین اسلامی افرادی که معذور هستند می‌‌توانند در خانه نماز بخوانند و در جماعت حاضر نشوند.

در هرات که کانون ویروس کرونا در افغانستان خوانده می‌شود و نخستین واقعه مثبت کرونا نیز در همین ولایت به ثبت رسید علیرغم وضع محدودیت در تردد و تجمعات هر از گاهی گردهمایی این چنینی از سوی آقای انصاری راه اندازی می‌شود.
آقای انصاری از چهره‌های مذهبی هرات است. او پیش از این نیز بارها اظهارات جنجالی داشته که واکنش‌‌های مخالف بسیاری از مردم افغانستان و فعالان مدنی را به همراه داشته است.
اظهارات و نصب تابلوهای به باور بسیاری زن ستیزانه آقای انصاری در سطح شهر هرات و ممانعت از حضور خبرنگاران زن از دیگر اقدامات واکنش برانگیز او در ماه‌های اخیر بوده است.

ایستادگی در برابر ملاها واکنش مردم را برمی‌انگیزد.
مروه امینی، سخنگوی وزارت داخله/کشور در واکنش به این گردهمایی و عدم مراعات محدودیت تردد از سوی مردم به بی‌بی‌سی گفت وزارت داخله در همکاری با وزارت حج و اوقاف این مساله را پی‌گیری می‌کند.
خانم امینی گفت شرایط کنونی غیرقابل پیشبینی بود و در قانون هم در مورد برخورد با این مورد چیزی نیامده است.
او اضافه کرد: تا افراد خودشان به این بلوغ فکری نرسند و با ما همکاری نکنند برای ما خیلی دشوار خواهد شد.
سخنگوی وزارت داخله تاکید کرد به دلیل اینکه افغانستان کشوری اسلامی و به شدت سنتی است ایستادگی در برابر رفتار این چنینی ملاها واکنش مردم را به همراه خواهد داشت.
او گفت: "به هیچ عنوان نمی‌خواهیم بالای کسانی که مردم به آن‌ها احترام می‌کنند (ملاها) که طبیعتا ما هم برای‌شان احترام داریم ایستادگی کنیم و خدای ناخواسته خلاف توقع مردم، اسلام و ملا صاحب‌ها عمل کنیم. "

سهل انگاری در این مورد نشانه کم علمی است
محمد محق، پژوهشگر دینی می‌گوید در وضعیت‌های اضطراری و پیشامد شرایطی که خارج از کنترل انسان‌ها است براساس فقه اسلامی بخش‌هایی از احکام معمول کنار گذاشته شده و احکام و قوانینی متناسب با این وضعیت سنجیده می‌شود.
آقای محق تاکید می‌کند براساس فقه نوازل در شرایط خاص مراجع تقنین باید احکامی در تناسب با اوضاع صادر کنند.
به گفته او فقه نوازل ناظر بر چنین وضعیت‌های اضطراری و اتخاد تدابیر لازم در این سری موارد است.
به گفته او براساس فقه نوازل در شرایط کنونی محدودیت‌هایی که در جوامع اسلامی در نظر گرفته شده از جمله تجمع در مساجد برای ادای نماز الزامی است.
او تاکید کرد که در نزد فقه‌های بزرگ اسلام این موضوع نهایی شده و جایی برای بحث و مناقشه نیز در این مورد وجود ندارد. آقای محق تصریح کرد که سهل انگاری شماری از ملاها در این مورد برخواسته از "کم علمی و نشانه ماجراجویی آنان تحت نام دین، شهرت طلبی و اهداف غیردینی است."

شماری از مساجد هنوز هم شلوغ هستند.
علیرغم صدور فتوا از سوی وزارت حج و اوقاف مبنی بر ادای نماز در منازل، از جنب و جوش نمازگزاران در شماری از مساجد کاسته نشده است.
نمازگزاران توجیهات مختلفی برای اصرار به ادای نماز در مسجد دارند.
با وجود شناسایی صدها مورد مثبت ویروس کرونا در افغانستان شماری از این نمازگزاران معتقدند که بیماری کووید ۱۹ دامن گیر مسلمانان نیست. برخی دیگر هم بر این باورند که توبه و عبادت سایه کرونا را از افغانستان دور خواهد ساخت.

اما به نظر می‌رسد مسوولین برخی از مساجد توصیه‌های بهداشتی را جدی گرفته‌اند.
مولوی عنایت‌الله بلیغ، عالم دین و امام مسجد پل خشتی در کابل می‌گوید در پی شیوع ویروس کرونا درب این مسجد از سوی مسئولین دولت و همکاری مسئولین این مسجد برای مدتی بسته شده است.
آقای بلیغ ضمن تاکید به مراعات توصیه‌های وزارت بهداشت می‌گوید معمولا برخی از مسافرین شبانه روزی را در این مسجد سپری می‌کردند اما پس از شیوع کرونا و خطر انتقال این بیماری درب این مسجد تنها پس از هر آذان و برای مدت نیم ساعت باز می‌شود.‌
او گفت: حالا هم گاهی نماز جمعه خوانده می‌شود ولی بسیار به ندرت چون قیود وضع شده و بخاطر قرنطینه کسی مسجد نمی‌آید. روز گذشته نماز جمعه هم خوانده نشد چون کسی نبود.
مولوی بلیغ گفت: فقط وقتی آذان گفته شود دروازه‌های مسجد باز می‌شود ولی همان وقت هم کسی نمی‌باشد چون مردم گشت و گذار ندارند. احیانا در همان نیم تا یک ساعت که مسجد باز است مردم بیایند جماعت مختصری تشکیل شده و در فاصله دو متر از هم نماز ادا می‌شود.

براساس اطلاعات وزارت صحت تاکنون ۱۴۶۳ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ۳۲ ولایت افغانستان شناسایی و ۴۸ نفر نیز در اثر ابتلا به این ویروس جان باخته‌اند.

بی بی سی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
قرنطینه
هرات
نظرات بینندگان:

>>>   اسلام درکشورهای مختلف فرقدارد درعبستان ومغادراسلام یک چیز است درهرات شاگرد ملاهای عربی چیز دیگری درکابل چیزدیگری

>>>   قرنطینه برای زورمندان مشکل نیست!
برای حکام و دولت مردان مشکل نیست!
برای گشت و گذار و ملیه رفتن مکشل نیست!
برای تحویلی پول برق و آب و دیگر منابع اخاذی و درآمد دولت مشکل نیست!
برای جلسات دولتی و نشست های شان مشکل نیست!
وووو
ولی برای برگزاری نماز جماعت با آنکه نماز گذاران با وضو برای دعا و تسلمی به درگاه الله به مساجد میروند مشکل دارد؟!
برای کسب روزی حلال مردم فقیر مشکل است!
شرم بر انسان های ضعیف الایمان و از خدا به دور!
خداوند کفار ، منافقین، حکام بی کفایت کشور های اسلامی و ظالمان را هدایت کند اگر هدایت نمی شوند نیست و نابود شان کند!
هر روز بخاطر کسب قدرت بیشتر از صد ها نفر در کشور ما شهید می شوند، کسی به فکر امنیت و انجام وظیفه درست خود نیست ولی بخاطر کسب و گدایی چند دالر دروازه های مساجد، مکاتب ... بسته میشود آن هم به گفته خود شان در حدود سه ماه 40 نفر تلفات به مریضی کرونا!
بلی اسلام به ما دستور داده است که در شرایط دشوار و شیوع مریضی ساری چه کنیم! هر روز اعلام میکنند چندین تن تست شان مثبت است چرا نام و مشخاصات افراد را اعلام نمی کنند؟
یک مثال ایرانی (میگویند خودت هستی!)

>>>   کلام حق و قاطع خداوند بیان روشن دارد . ولا تلقو بایدیکم الی التهلکه
سوره ۳ ایت ۱۹
هر که خلاف این حکم رفتار میکند و عمدآ خود را به هلاکت می اندازد نه
شهید است نه غازی . در تمرد و جهالت و بی اعتقادی او شک نیست .
حکم قاطع است و روشن نه اگر دارد نه مگر و هرکه به نادیده گرفتن آن مردم
را تشویق و تحریک میکند در ایمان او به کلام خداوند حکیم خلل است و در
ضیاع انسان مسوول و معذب .
حبیب الله منصور

>>>   اگر کسی به اثر این اجتماع به ویروس گرفتار وهلاک میشود باعث مرگش همین ملا انصاری است وقاتل شمرده میشود

>>>   خداوند مطابق به سخن ملاا مجیب الرحمن انصاری فتوای خودش را دامن گیر خودش کند تا مردم دیگر را این ویروس کرونا مسلمان و کافر نکی شناسد که ما قبول کنیم حرف ملا انصاری را چون بچشم میبینیم که هم مسلمان و هم کافری که احتیاط جان خودش را نداشته باشد و یا مراعات نکند دامنگیر ان میگردد و تا سرحد مرگ هم میرسد پس سخن ملا انصاری نادرست است .

>>>   وقتی ماناتوانتر از آنیم که یک ملا دریک مسجد را سر جایش بشانیم ،در آینده باطالبان چه وضعیتی خوایم داشت؟

>>>   مطابق به حکم خدا و قرآن حفظ جان در مقام اول است. هرکس جان بندگان خدا را به خطر اندازد چوچه شیطان و قاتل است. تمام روحانیون بزرگ الازهر، دیوبند و قم و نجف فتوا دادند که برای حفظ جان مسلمانان عمل به دستور داکتران لازم الاجرا است. اگر مجیب الرحمن جاهل و افراطی وهابی مردم را به کرونا گرفتار کند قاتل بوده و باید محاکمه و اعدام شود. این حکم خدا و قرآن میباشد.

>>>   حعلم اگر در دل زند یاری بود
علم اگردر سرزند ماری بود
با قطع نظر ازین که انصاری باکدام گروپ وطایفه ومذهبی ارتباط ووابستگی دارداین عمل ایشان وگردهم اوری یک هزار یابیشتر از انسانهای مومن را با تحریک نمودن احساسات دینی ایشان کاملا نابخردانه وجاهلانه باید تلقی نمود اگر جناب انصاری واقعا شرعی عمل مینمایند وبه اصول شرعی تطابق وسازگاری دارند غیر ازین تهور وشجاعت نمای کاذبانه خیلی از فرایض دینی معطل گردیده ودر انتظار جناب شیخ اند تا پا به میدان گذاشته ورهبری ملت را بعهده بگیرند وان فرایض عینی را عملی نمایند مثلا جهاد واقعی وقیام بر ضد اشغال وتجاوز وازادی کشور وملتاز زیر یوغ استعمارتطبیق احکام شرعی در یک محیط غیر اسلامی به منرله ای پاشیدن تخم در شوره زار است اول باید محیط را اسلامی بسازیم وقانون کشور را موافق باشریعت عیار نمایم ویک امیر ویا حاکم واقعا اسلامی داشته باشیم که تا رسیدن به انجا فرسنگ ها فاصله داریم وبعد به نماز جمعه که حتما از خود شرایط ومقررات خاصی دارد بپردازیم یکی از شرایط جمعه داشتن حاکم مسلمان عادل است که در افغانستان هیچیک از مدعیان حکومت به شمول طالب ها به این صفات اسلام وعدل متصف نیستندوباز از حضرت مولانا میپرسیم ویا ازشما میپرسیم که ایمان ایشان قوی تر است ویا ایمان عمرو بن عاص <رض>؟ که حاکم شام بودند و فرمود طاعون اتش است وما هیزوم اگر به این اتش نزدیک گردیم حتما مارا میسوزاند واگر دور باشیم به ما ضرر نمیتواند برساند وبه مسلمانها امر نمودند که به کوه ها وجاهای دور پناه ببرند خارجی ها بسیار بلا هارا برای ما ساختند وبر سر این ملت اوردند حکمتیار وطالب وداعش و...واین جناب انصاری هم از همان نوع بلاهای ساخت خارج است که برای بد نام ساختن اسلام وتشویه وجهه ای اسلام ومسلمین ایشان را اورده اند وباز در میدیا اعمال غیر اسلامی انها را معقول ومقبول جلوه میدهندا عوام از مردم بهانها باورمند گردند ودر عقب ان باز برنامه های استعماریخویش را از طریق ایشان اجرا وعملی سازند انا لله وانا الیه راجعون

تبنگچی

>>>   وقتیکه بار توضیع سه و نیم کیلو گندم از خدا نمی ترسید . مسلکانان هم نباید از مرضی بترسند که پردرامد ترین مرض برای حکومتی ها است و میتواند پول های کود 91 را پر نماید. رمضان مبارک
بدخشانی

>>>   همین مولوی ها مثل مجیب الرحمن و نیازی و امثال اینها تا دیروز می گفتند که ما شکر مسملمان هستیممارا کرونا نمی گیرد؛ اما حالا که کرونا گرفته حرف شان را تغییر کرده و می گویند هر که بر اثر کرونا کشته شود شهید است! ای خدا چرا اینها اینقدر بی سواد و نافهم هستند؟!!
آیا اینها علت و معلول را قبول ندارند؟یعنی آیا اینهااصلا می فهمند که قرآن علت و معلول و سیر طبیعی عالم را اساس علت و معلول به رسمیت شناخته است؟ آیا اینها نمی فهمد که خداوند امور را از راه اسباب و مسببات جاری ساخته است؟ خیلی واضع است که دیدگاه اسلام و قرآن این است که حوداث عالم بر اساس علت و معلول جاری است و امراض و حوداث برای امتحان و عذاب و به خود آمدن است و باید بهداشت را رعایت کرد و این دستور قرآن و سنت است.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است