در عصر روز پایان جرگه مشورتی، از فهرست پنج هزار زندانی طالبان تقریبا همه آزاد شده بودند، زندانیان خارجی بشمول پاکستانی ها نیز جزو آزاد شده ها هستند | ||||
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۶ ۱۳۹۹/۵/۲۰ | کد خبر: 164479 | منبع: |
پرینت
![]() |
به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper) گزارش رسیده از کمیته آزادی زندانیان طالبان در کابل، در عصر روز پایان جرگه مشورتی، (یکشنبه 19 اسد) از فهرست پنج هزار زندانی طالبان تنها یکصد و پنجاه باقی مانده و دیگران آزاد شده اند.
طبق این گزارش، زندانیان خارجی بشمول پاکستانی ها نیز جزو آزاد شده ها از زندان های کشور هستند.
این گزارش می رساند که جرگه مشورتی نه برای مشورت که برای فریب مردم بوده است زیرا قبل از اعلام نهایی جرگه، طالبانی که قرار بود با مشورت مردمی از جرگه صلاحیت آزادی بگیرند آزاد شده اند.
این گزارش را عبدالکریم خرم همراه و یاور قومی حامد کرزی با اندک تفاوتی نیز تایید کرده است: "لوی جرگه قطعنامه خوب و متناسب صادر کرد اما بر اساس معلومات روند آزادی زندانیان متوقف نشده بود و تا شب قبل از روزآخر جرگه ادامه داشت و بازشماری آنها نشان داد که از جمله 5000 نفر تنها 165 نفر باقی مانده بود".
همانگونه که بارها اعلام کردیم، سران فاشیست قبیله برای تحکیم موقعیت پشتونستانی خود در افغانستان نیاز به اجرای ترفندهای متعددی دارند که از جمله این ترفندها آزادی تمامی افراد قبیله که توسط جوانان غیور این مملکت گرفتار شده اند می باشد.
از اول مشخص بود که چه تصمیم بگیرند که چهارصد جانی و قاتل دیگر را همانگونه هزاران تن را شان آزاد کردند آزاد کنند و یا بخواهند این بازی را بیشتر ادامه دهند و بر آزادی این افراد فعلا توافق نکنند ولی بطور مخفیانه آنگونه خلیلزاد خواسته است، همه شان را از بند رها می شدند. در هرصورت فرقی نمی کرد.
در همین حال، یک منبع از شورای امنیت ملی می گوید که تا کنون بیش از شش هزار زندانی بنام لیست طالبان آزاد شده اند اما دولت این تعداد را به رسانه ها زیر پنج هزار اعلام کرده است.
تناقض در اعلام آمار زندانیان طالبان این موضوع را ثابت می کند که تعداد زیادی از پشتون ها با جرم های مختلف بنام لیست طالبان آزاد می شوند. این موضوع را گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی نیز تایید کرده و در مصاحبه با طلوع به این موضوع اذعان داشته است که تا کنون تعداد یکهزار و دوصد تن از زندانیان این حزب تحت نام طالب آزاد شده اند در حالیکه طالبان این گفته حکمتیار را رد کرده و اعلام کردند که هیچ نیرویی از حزب اسلامی در لیست ارایه شده این گروه به خلیلزاد شامل نبوده است.
با این وجود معلوم می شود که اشرف غنی تعداد یکهزار و دوصد زندانی حزب اسلامی را در سکوت کامل بنام لیست طالبان آزاد کرده است.
شورای امنیت ملی در خبری اعلام کرد که ۱۵۰ نفر از مجموع ۵۰۰ زندانی خارج از فهرست طالبان از زندانهای دولت در پروان و دیگر ولایتها آزاد شدند.
سخنگوی شورای امنیت ملی گفت که 150 زندانی طالبان که در لیست ارایه شده طالبان نبوده است از زندان های کشور آزاد کرده اند.
در همین حال، اشرف غنی در پیامی به مناسبت عید قربان از صدور فرمان 500 زندانی دیگر این گروه خبر داد.
وی تصریح کرد که این زندانیان برای استقبال از تصمیم طالبان مبنی بر اعلام آتشبس در عید قربان و تسریع روند صلح آزاد میشوند و شامل فهرست پنج هزار نفری این گروه نیستند.
اگر آمار ارایه شده توسط دولتی ها را درنظر بگیریم و افراد آزاد شده حزب اسلامی را هم به شمار نیاوریم، تا کنون بنام طالب پنج هزار و دوصد و پنجاه تن (5250) آزاد شده اند و جناب غنی آزادی تعداد چهارصد تن دیگر را بنام لوی جرگه امضا کرده است. با این حساب آزاد شده های رسمی اعلام شده بنام طالبان تا کنون و چهارصد تن دیگری که قرار است با استفاده از لوی جرگه آزاد شوند به شش هزار و چهارصد و پنجاه تن (6450) می رسد.
جالب اینجا است که کسی جرات پرسیدن از غنی را ندارد که در کنار لیست طالبان، آزادی خارج از لیست چه مفهومی دارد که باید قاتلان فرزندان این سرزمین آزاد شوند.
این افراد بجای اینکه به کیفر برسند و مجازات شوند، به آنها لباس نو و ده هزار افغانی داده می شود که تشویق شوند و بیشتر از گذشته دست به جنایت زده و اقوام غیر پشتون بیشتر داغدار بسازند.
در کجای قانون اساسی و قوانین جزایی و دیگر قوانین افغانستان آمده است که رییس جمهور (نامشروع) اجازه دارد قاتلان مردم و خیانتکاران به این مملکت را عفو کند و بجای مجازات به آنان پاداش بدهد؟
این قبیله گرایان و قوم پرستان، بنام لیست طالبان تمامی جنایتکاران همکیش خود را از زندان ها آزاد می کنند. همانگونه که قبلا اشرف غنی گفته بود که عدالت در زندان ها نیست و اکثر زندانیان از یک قوم در زندان هستند، این جناب کثرت زندانیان پشتون را در زندان ها دیده اما کثرت جنایات و تخلفات و کشتار بیگناهان توسط این جانیان را عمدا نادیده گرفته است.
به نحوه پرسشنامه هایی که باید افراد شرکت کننده در جرگه به آنها جواب می دادند توجه کنید که از آنها سوال شده است آیا با ازادی این چهارصد تن موافقید یا اینکه جنگ ادامه پیدا کند! این مسلم است که شرکت کنندگان با تداوم جنگ موافق نیستند اما اینجا اینگونه القا شده است که اگر با آزادی اینها موافقت نکنید این جنگ همچنان ادامه خواهد داشت. در صورتیکه برهمگان مشخص است که با آزادی این افراد جنگ بیشتر در کشور شعله ور می شود.
کد (4)
>>> این لزوما منفی گرایی نیست که بگوئیم طعم صلح به این زودی ها میسر نخواهد بود.
۱. تشکیل جرگه برای رهای طالبان نبود برای تثبیت جایگاه تیم ارگ بود به عنوان تنها تصمیم گیرنده در برابر صلح باطالبان.
۲. طالبان به دلایل ایدئولوژیک تن به صلح زیر چتر دولت نمیدهند( تغییر دولت و قانون اساسی) وگرنه لزومی برای جنگ نیست.
۳. بخشی از طالبان بعد از تثبیت صلح منشعب خواهند شد و جنگ را با هر دولتی در افغانستان ادامه خواهند داد.
۴. تغییر ساختار سیاسی باعث جابجایی افراد در قدرت خواهد شد یعنی افزایش تنش میان گروه های قدرت، زنجیره ای از ترور ها، قتل ها و فرار ها...
۵. نکته اصلی اما فقر است اصلی ترین عامل ادامه جنگ، حالا کرونا و رکود اقتصادی نیز بر شدت آن افزوده است.
۶. عامل خارجی، کشورهای که منافع ملی خود را درگرو جنگ و کشور های که منافع ملی خود را در گرو صلح افغانستان میبینند.
۷.
۸.
شما هم دلایل خود را به این لیست اضافه کنید.
یعقوب قریشی
>>> Taieb Taraki
صلح صد فیصد میاید و طالبان این چانسی که برابر شده است درست استفاده میکنن وامریکا هم به هیچ دلیل افغانستان را ترک نمیکند طالبان هم سابق واری نیست ومنشعب شدن طالبان بسیار اندک خواهد بود ویک حکومت همه شمول با موجودیت طالبان تشکیل میشود ویدو کنفرانس ملابرادر آخند با وزیر دفاع امریکا مانع نشست بین الافغانی ۴۰۰ زندانی بود با رهایی این ۴۰۰ نفر مذاکرات شروع میشود
>>> این لویه جرگه مشورتی قلابی در تاریخ افغانستان منحیث بزرگترین شرم تاریخ ثبت خواهد شد
زکیه حسابی کبیر
>>> نورالله وليزاده
داکتر عبدالله و حامدکرزی از نتیجه جرگه خشنود به نظر میرسیدند. در مورد خوشی کرزی با توجه به برادرخواندهگیاش با طالبان میتوان گفت که او از رهایی برادرانش خشنود شده است. اما در مورد خوشی داکتر عبدالله چه میتوان گفت؟ آیا آقای عبدالله به این باور است که فیصله جرگه گامی مقدماتی در زمینه کنار زدن اشرف غنی از قدرت است؟ آیا آقای عبدالله امیدوار است که اوضاع سیاسی پس از این به نفع او خواهد بود؟ و....؟من که ندانستم. من بعید میدانم که آقای غنی به این زودیها آماده کنارهگیری باشد. اگر دوستان دلیل خوشی داکتر عبدالله را میدانند، ما را نیز در جریان قرار دهند.
>>> Shoja Mohseni
طالبان بيش از جنگ، از مذاكره و حتي از پيروزى مى ترسند. در افغانستان به دليل اقتصاد ضعيف و نداشتن منابع، همه مى توانند ضد دولت خوبى باشند اما نمى توانند دولت خوبى ايجاد كنند. طالبان مى دانند كه اداره يك كشور با ميراث چهل ساله جنگ، نفرت، اختلاف و مهمتر از همه فقر، براى آنان ناممكن مى باشد. سرانجام ناچار مى شوند از بسيارى وجوه ايدئولوژيك خود عدول كنند و با تشريفات و ناچارى هاى سياستگرى كنار بيايند.
>>> علی موسوے
طالبان ۵ سال حکومت کردهاند؛ حکومتی سرکوبگر، غیر مسئول و آشکارا ضد مردم. چنین حکومتی چرا باید نگران اداره و ایجاد یک سیستم خوب و کارآمد باشد؟ بیش از نصف جهان توسط حکومتهایی اداره میشود که به هیچکس پاسخگو نیستند.
>>> Esmatullah Raghib
اظهار خوشبینی
نتیجه خو بیازو از اول معلوم بود؛ اما در این میان یکی از جلوههای مهم لویه جرگه این بود که داکترصاحب عبدالله عبدالله و دکترصاحب غنی را باهمدیگر بسیار نزدیک ساخت.
در این مدت سه روز، کارشان مشترک، مخاطبشان مشترک، پیامشان مشترک، نگرانیهایشان مشترک و سر انجام خندههایشان مشترک بود.
من شخصا از نزدیک شدن این دو شریک حکومت خوشحال شدم و آنرا به فلاح افغانستان تعبیر میکنم.
در این مدت، جامعه ما در امر پیشبرد امور به قدر کافی شاهد تقابلگراییهای حکومتی بوده است، اکنون برای ختم جنگ باید کنار همدیگر ایستاد و از فرصت پیش آمده برای یک آینده درخشان استفاده بهینه را برد.
یاهو!
با حرمت
>>> در هنگامی که دولت پاکستان تشکیل میشد،نیز در مناطق پشتون نشین قبایلی دو صندوق گذاشته شده بود که آیا شما میخواهید با دولت هند یکجا شوید و یا با دولت پاکستان.
در مورد یکجا شدن آنها با دولت افغانستان و یا تشکیل دولت جدیدی بنام پشتونستان،هیچ رای گیری نشد و هیچ صندوقی گذاشته نشد.
در مورد دین نیز چنین است.
از نگاه مسلمان ها فقط مسلمان و کافر وجود دارد.
فرق نمی کند که یک اهل کتاب مانند یهود و عیسوی باشد و یا بدون کتاب(از نظر مسلمان ها) مانند بودایی ها و هندو ها،همه کافر خطاب میشوند.
>>> حالا عدالت در زندانها برقرار شد همین های که ازاد شده اند همه پشتون هستند.
>>> یک فورمول جدید که لوی جرگه کشف کرد.
اگر پلان دارید که قتل کنید
اگر پلان دارید که اختلاس کنید
اگر پلان دارید که اختطاف کنید
اگر پلان دارید که تجاوز جنسی کنید
اگر پلان دارید که قاچاق مواد مخدر کنید
اگر پلان دارید که انتحار کنید
اگر پلان دارید که انفجار کنید
در نهایت هر پلان شیطانی که در سر دارید و میخواهید که در جغرافیای موجود افغانستان آنرا انجام دهید، باید اول خود را بیمه مصونیت از مجازات کنید.
با پیوستن به گروه طالبان و ثبت نام در لست شیطان های طالبی شما صد فیصد بیمه میشوید.
پس لطفا" به یاد داشته باشید و فراموش نکنید که خود را بیمه کنید.
شاهد مدعای ما رهایی ۵۰۰۰۰ تروریست طالب در این چند هفته آخر
شاهد دوم بیمه کردن اعضای حزب اسلامی و رهایی شان از زندان به اعتراف شخص گل بیدین
>>> مردم ما چرا برای سنگ زدن شیطان به عربستان میروند در حالیکه نودونه فیصد شیطان در اوغانستان زندگی دارند و برای کلاه گذاشتن به سر همدیگرشان ازهیچ نوع شیطانت و تقلب دریغ نمیکنند ؟
لوی جرگه و مصرف چهارونیم ملیون دالر صرف برای یکصدوشصت و پنج طالب یا مصرف نصوار و تفدانی و مرغ پلو برای کوچی های گنده و بیفرهنگ ؟
آنطرفتر مردم بی مسولیت ما هم از بیشعوری به هزاران عکس سلفی و یادگاری گرفتند و ذوق زده بودند برای آمدن قاتلین شان لحظه شماری دارند.
خون صد ها و هزار ها سربازی که در گرفتاری هریک ازین قاتلین ریخته شده همه به یک شکم پلو تبادله و فراموش شد .
آیا مردم اوغانستان ارزش و لیاقت آزادی را دارند ؟ هرگز نه،
لیاقت آزادی را ملتی دارد که برای حفظ وطن و آزادی اش خون میدهند نه مردمی که در برابر یک شکم پلو خون فرزندان و عزیزان شانرا هم فراموش کردند ،
بانوانی که بیشرمانه خون رخشانه ها و هزاران دختر جوان و زن اوغانستان را که توسط همین جرگه های اوغانی و طالبی زیر نام محکمه ی صحرایی بجرم های نا کرده سنگسار شدند فروختند ، حال دانستم که این زنان هم لیاقت آزادای را ندارند اینها ده قرن دیگر کار است که عقل پیدا کنند
خلاصه که خداوند میدانست که مردم اوغانستان ارزش آرامی و آزادی را ندارند و به بردگی عادت دارند ازهمین خاطر این بلا و مصیبت را بالای شان نازل کرده
فریده فروغ
>>> لویه جرگها در افغانستان یک چیز نمایشی است و هیچ دستاوردی ندارد بجز خرچ اضافی بخوصوص در شرایط فعلی لویه جرگه یک چیزی خنده آور است وهمه میدانستند که این زندانی ها آذاد میشوند، تنها در این لویه جرگه کشتی کچ جالب و دیدنی بود بین دو خانم ،یکی از این خانمها که همه را دیوانه کرده بود با سخنان نیشدار خود و یکی هم از جمله سرسپرده غنی .
خوب به امید اینکه در افغانستان صلح وصفا رونما گردد و مردم وطن از این حالت نجات یابد .
عبدالله ریحان
>>> غنی دختر خود را به بچه ملا هیبت نامزد کرده و قرار است با آمدن ملا هیبت به ارگ مراسم عروسی بر پا شود.
این کثیف ها بین خود جور استند و فقط هدف شان کشتن مردم است.
>>> زندگی درقر ۲۱ درگیر یگ دیکتاتور بنام اشرف غنی احمد زی...........
سرنوشت تمام ملّت افغانستان را درگیر این همه وحشیهای تاریخ قرن انداخته است که هیج کدامش سواد درس خواندن ونوشتن را ندارد اینها را مسل گاو وگوسفند در خیمه بنام لوی جرگه جمع کرده ازاینها نظر فرمایشی خودرا میگیرد.
این دیکتاتور بنام پشتون تمام قاتلین، ودزد ،متجاوز ناموسی، را بنام طالب ازاد میکند تادر اینده نزدیگ شاهد بدترین فاجعه ها باشیم باز دیده میشود.
اگر کسی سوال کند که ایا شمایان که امده دید برای ازادی این مجرمین رایی میدهید،جرم این نفرها را میفهمید که چه کرده؟ درجوا ب خواهد گفت، وُدی غیم زی خو نپیگم اشرف غني پیگی،زما سره یو ۳ اوروز پلو او کمی پیسی ورکیی ده سیی دی.
ولی افرین به این عکاس که کاروعمل کرد های وحشیانه این برادران اشرف غنی احمد زی ر گرفته واقعاً جالب بود.
ق(ناصری
>>> قبایل و به اصطلاح لویه جرگه در افغانستان چه نقشی دارند؟ "لویه " به زبان پشتو "بزرگ" معنی و "گر" کلمه التايى تورانى (مغولی) جر (ترکى ترکيه ) به معنای خيمه حلقه اى (فارسی: گِرد) ، دایره یا جمع شدن در "چادر گرد" است. در چنين چادر مغولى جنگيز خان به عنوان خان بزرگ انتصاب شد.
پشتون ها یا افغان ها ، که در ابتدا در مناطقی از مولتان و پنجاب و اطراف تخت کوه های سلیمان مستقر شده بودند ، در هند به عنوان پتان و روهیله شناخته می شوند. کیش یا قیس ، یهودی ، در زمان پيامر اسلام به اسلام گروید. پيامر نام اش را "عبدالرشید" گذاشت . "عبدالرشید " از پسران خود خواست که جسداش را در کنار "افغانا" دفن کنند ("افغانا" یا "افغانه" - پسر اورميا هزار سال قمرى پيش از ميلاد پس از درگذشت ساول ، پادشاه اسرائیل شد.
به گفته مورخان، در شکل گیری دولت و سیاست پشتون به سال 1747 ميلادى بر می گردد ، زمانی که ظاهراً پشتون ها = افغان ها بعد از چند روز "جرگه" (تجمع سنتی قبایل) را برگزار کرده باشند (منابع و سندى در اين مورد وجود ندارد) يا به عباره ديگر احمدخان ابدالى بر اريکه قدرت نشست. آيا خان هاى افغانها یا حاکمان پشتون قبايل لویه جرگه چنگيزى و لقب خان چنگيزى احمدخان ابدالى افغان - پشتون را به عنوان کدام ملک - کدام کشور و کدام مملکت چه کرد ? انتخاب کرد`? انتصاب کرد? حاکمان افغان یا پشتون مى ڀندارند که احمدخان ابدالى "بنیانگذار افغانستان" مى باشد.
اگر احمدخان به عنوان پايه گذار افغانستان تفسیر شود پس پرسش هاى منطقى ساده پيرامون اين موضوعات پاسخ هاى منطقى ساده را نياز دارند
سدوخان (زاده ملتان ۱۱ اکتبر ۱۵۵۸ - در گذشت کندهار ۱۸ مارس ۱۶۲۷ ميلادى) جدد "زمان خان" و "دولت خان از ملتان بودند. جلال الدین اکبر صدوخان را ملک ملتان منصوب کرد. پسرش سلیم جهانگیر دستور داد که صدو خان به قندهار برود تا شادی خان را به پنجه عدالت بیاورد. صدو خان به قندهار شادی خان را نتوانست سرنگون شکست دهد و ب اصفهان نزد شاه عباس اول و يا بزرگ صفوی آمد. شاه صفوی عباس بزرگ (عباس اول (۱۵۷۱ – ۱۶۲۹ ميلادى) پس از استقبال و باريابى و صحبت با"سدو خان" پشنهاد مشاور ت امور در بار به وى نمود و بلاخره شادى خان را از پادشاهى مملکت قندهار برطرف نمود و بجاى آن سدوخان را شاه مملکت کندهار توظيف نمود.
مملکت قندهار شهرهاى گوناگون داشت شهرِ کُهنه یا تگین آباد یا زورشهر ناد ر علی آباد یا بینی کَی یا شهرِ . سیاهریگان • شورتوغَی • شهر صفا • شیرآباد • علیآباد • فرخآباد • و شهر قندهار.پسران سدوخان نخست خواجه خضر خان ، پسر اول فرمانده شهر صفا وپس از آن پسر دوم "سدو خان سلطان موداد خان فرمانده شهر صفا انتصاب شد. از همين زمان بنيادگزار دودمان سلسله سدوزايى و نياى دولت خان تحت شاهنشاهان صفوى و افشارى در ممالک ايران به عنوان حاکمان و شاهان ممالک ايران انتصاب مى شدند.
این مناطق و يا حوزه قبلاً از تاسيس "افغانستان " توسط احمدخان يعنى پيش ازسال 1747چه نامیده می شد؟ احمدخان ابدال يا سدوزايى پيش پادشاه انتصاب شدن مثلا کجا بود? آيا احمدخان اول پادشاه شد و يا اول افغانستان رانامگذارى کرد?
احمدشاه ابدالى (۱۷۲۲- ۱۷۷۲) زاده هرات در سال ۱۷۳۶ در دربار قعده خود تا قتل نادر افشار به عنوان سردار سپا ه شاهنشاهى ايران زير رکاب نادر شاه افشار خدمت نمود .پس از مرگ نادرشاه در ۱۷۴۷ ، بانو حامله دار خود را با فرزند هنوز تولد نشده را احمد در مشهد پايتخت شاهنشاهى ايران درکاخ افشـار به خانه خشو و خسر آينده اش ماند -
احمد خان احد اقل با چهار هزار سپاه شاهنشاهى ايران سواره نظام با طلاهاى هندوان و گنج و خزانه سپاه شاهنشاهى ايران نادر صاحب قران وبا کوه نور و زر و سيم و دُر هاى گران شان بسوي قندهار حرکت بر تخت نشست به اين ترتيب نواده سدوخان بدون کشتن وجنگ وبدون خونريزى وحشيانه شاهنشاه خراسان خاورى ايران شد. سالها به ميلادى اند.
فرض کنيم : احمد خان با چهار هزار سپاه شاهنشاهى دودمان افشار از مشهد به قندهار آمده باشد افغانستان را تاسيس کرد ويا قدرت را بدست گرفت . به اصطلاح اولين "لویه جرگه افغانستان " را برگذار کرد. و در اين لويه جرگه به مقام شاه از سوى خانها انتصاب و انتخاب و مقرر وتوضيف شد. و چهار هزار لشکر زير فرمان اش ? افغانپشتون آيا خود را بازى نمى دهيد?
از همين لويه جرگه اول سال 1747 تا آخرين جرگه آزادى زندانيان پشتون و يا افغانى گروه طالبان همه اين مهمانى هاى بزرگ پلوخورى براى سه تا چهار هزار نفر خواست و اهداف حاکمان شاهان رييس جمهور ها ى افغانستان را لبيک گفته است به جزء آزادى زنان و مردود دانستن برقع عربى با نقاب عربى و نقش ورسم ميله هاى زندان و سرنگونى نوه قاتل عام عبدالرحمان خان.
خشت اول چون نهد معمار کج
تا ثریا می رود دیوار کج
اين دولتکشور درست شدنى نيست - اگر بجاى بابا امريکا و چهل دزد اش 240 کشور جهان در حلق حاکمان اش سکه وسرکه وشير بريزند.
>>> سرمایه و اقتصاد که عقل و شعور و دست و پا ندارد که خود را کنترل کرده ویا خودبخود رشد کند، باید سیاستگزاری و مدیریت درست در جهت تاًمین منافع ملی کشور ایجاد شود، وقتی در کشور دیکتاتور و سیاستگزاری بر اساس منافع دیکتاتور حاکم و مدیریت آن فقط سرکوب مردم و تجارت و رانت خواری و اختلاس و دزدی و غارت و صرف و هزینه های تسلیحاتی زیر زمینی و صدور بحران و ترور در داخل و خارج باشد، در آنجا دیگر اقتصادی در کار نخواهد بود، بلکه دزد بازاری و بلبشور و فساد دولتی حاکم خواهد گشت، آنوقت هی محمل بافی کنند که بلی تحریم شد، فلان شد و بهمان شد و آسمان ریسمان بافی. یک مشت دزد و غارتگر دور هم جمع شده و بر سر غارت و چپاول و اختلاس اموال و درآمدهای ملی کشور رقابت می کنند و هرکی هم حرف زد و یا اعتراض کرد توی سرش می زنند بعد می گویند ارزش ارز پائین رفت و اقتصاد نابود شد و اله شد بله شد و آمریکا و فلان باعث شد. حالا صبر کنید کجاشو دیدید. سرکوب و دزدی و غارت و دیکتاتوری و اقتصاد؟ انگار که از یک آدم دیوانه و لات و زنجیری و آدمکش توقع عقل . شعور و آرامش و امنیت و رشد و پیشرفت... داشته باشی، غیر ممکن است.
>>> دعوت كرزي از برادران طالب خويش و لبيك آنها!
=========================
اولين بار كه كرزي طالبان را برادر خطاب كرد و آنها را دعوت كرد در دولت سهم بگيرند بيش از يك و نيم دهه ميگذرد، وي طالبان متلاشي شده را فرا خواند و با حمايت پيدا و پنهان كرزي جان دو باره گرفتند منسجم شدند و نقش برجسته تري در ترور جنگ و قتل كشتار ايفا كردند، آنها هر چي بيشتر كُشتند وي بيشتر آنها را در آغوش گرفت و برادر خطاب كرد و در آنسو غير پشتونها را جنگ سالار و عامل نا امني و خون ريزي معرفي كرد!!
در آن روزها كه كرزي به طالبان برادر ميگفت همه با تعجب مي نگريستند چگونه به قاتلان مردم يك سرزمين رئيس جمهور آن كشور برادر خطاب ميكند؟ اما مرور زمان ثابت كرد قومگرايي در انديشه و ذات رهبران قبيله پشتون نهفته است و مشخص به هر مسئله اي نگاه قومي دارند حتي به انتخاريها و نا امني ها در مناطق كشور و...
روزگاري بود گفتگو و پشت ميز نشستن با قاتلان وحشي (طالب) جرم محسوب ميشد اما اين روزها مايه افتخار شمرده ميشود و هر يك از رهبران در رقابت با يكديگر بسوي طالبان دست به سينه پيش مي روند و با افتخار از ديدار و ملاقات با آنها ياد مي كنند! چه كساني، گروهاي و شبكه هاي اين انديشه هاي وارونه و كج فهميدن ها را در ذهن جامعه ما تزريق مي كند و جامعه ما را اينگونه در مسير فلاكت بار نادرست قرار مي دهد كه همه چيز بر اساس منافع قوم خاص در نظر گرفته ميشود؟! بينديشيم...
Gol Amiri
>>> Mohammad Aref Mansori
مذاكرات بين الاستانكزى !
مذاكرات بين الافغانى به مذاكرات بين الاستانكزى تبديل شد.
٣٣٠ ميليون مصرف شد، ٣٤٠٠ تن نماينده به لويه جرگه آمدند، ٧٢ ساعت گفتگو كردند، ٤٠٠ زندانى طالب آزاد گرديد، تا دو تا بچه اَوْدُور با هم مذاكره كنند.
معصوم استانکزی و عباس استانکزی، بجاى افغانستان، شايد در مورد ولسوالى محمدآغه صحبت كنند!
آغاز مذاكرات در اين سطح پائين، نشان از عدم آماده گى طالبان در گفتگو با ارگ است.
>>> اقوام و قبیلههای پشتون با پسوند زى و زوى و خيل و لقب "خان" از ميراث جنگيزخان چه نقشی به اصطلاح در "لویه" "جرگه " جنگيزخان افغانپشتون دارند؟ در روند روزگار زمانيکه زى هاى ملتان از سوى بابريان (بخوان بابوريان) پشتو خيل و زَی یا زائی که وامواژه به معنی «زاده» است وخيل پشتونهاى که براى زي ها خدمتگذار بودند چون زيها ملکها در امپراطوريهاى هندوايران بودند تا برتانيه هند را اشغال و ايران را تقسيم و يک مملکت درمانده و پى درپى ورشکسته تاسيس کردند بنام افغانستان . بسیار جالب است نامگذار افغانستان در کتاب سرشمارى خراسان و نويسنده کتاب "گزارش سلطنت کابل" (ترجمه محمد آصف فکرت ) دلیل نامگذاری افغانستان را از جانب خود چنین افاده می کند: "افغانان نام عمومی برای کشور خویش ندارند" نامی که توسط ساکنان این سرزمین بر تمام کشور اطلاق می شود، خراسان است" . (صفحه 125 کتاب چاپ سال 1842) همه مردم غیر پشتون را در کتاب اش فهرست . مانند تاجیک ، اوزبيک ، هزاره، ترکمن، قرقيز، بلوچ ، چهار ایماق....و حتى افغانها. سرشماری و آمار و نظرسنجی آماری به شیوه شرکت هند بریتانیا. مونت استوارت الفینستون پشتونان را بکلى فراموش نموده واين نفر پدر افغانستان است : ملت های مختلفی که در سلطنت کابل زندگی می کنند، که مقدار جمعیت در مقیاس کمک حاکى اند:
افغانها: 4،300،000
بلوچها: 1،000،000
تاتارها ( تورکتباران) : 1،200،000 پارسيان :(از جمله تاجیک ها): 1،500،000
هنديان (کشميريان جتها و غیره): 5،700،000
قبایل مختلف: 300،000
مونت استوارت الفینستون: "گزارش سلطنت کابل" . بند يک 1842 لندن برگ 125 و 114
"پشتونان کجا شدند ????" پشتون = روهيله = افغان = پټان يعنى چار همچم براى يک ملت
ازهمان اشغال انگليس و شوروى و طالبان ساخت امريکايى و تخنوکراتهاى امريکايى خليلزاد و جلالى و کرزى و دلقک احمد زى بازار لويه جرگه گرم و گرمتر شد. با اشغالهاى غير مستقيم و مستقيم امريکا يک کلمه لويه جرگه ها پيغار نکرد. حاکمان پشتون نام يا لقب افغان خود را بزور در هر لويه جرگه تاييد کرده رفت. يکى از چالزنى و چالاکى و غدارى و قلدرى تعداد نامعدود قبايل و اقوام زى و زوى و خيل است و جرگه ها را فقط مغلهاى چنگيزخانى استفاده مى کردند ازهمين سبب از هر خانهاى پشتون در جرگه دعوت مى شود و در اين لويه جرگه هاى قرون ميانه اى افغان يعنى پشتون اکثريت اند زيرا نمايندگان انتخابى پارلمان مجبور اند. خوانندگان خود فهرست اقوام افغان يا پشتون را بخوانيد:
ابراهيم خيل ٬ آخونزاده٬ آکاخل٬ ابراهیمخیل٬ احمدزی٬ احمد خيل٬ اچکزی ٬ادوخیل٬ ارکزی٬ اروکزَی ٬استانکزَی٬ اسحقزَی٬ اسلام خیل ٬آفریدی (اپريدى) اکبرزی٬ الکوزی ٬امرخیل ٬ امینزی٬ اوریاخیل٬ اوان٬ بابړ٬ بابړخیل٬ بارکزای٬ بازی٬ بدیچی٬ بنگش ٬ بوندچتنا ٬ بهادرزی٬ بهیتانی ٬ پودی٬ پوپلزَی٬ پهلوانخیل ٬ پیاروخیل٬ تبیوال٬ تنولی٬ تارینها ٬ ترکانی٬ ترهکی٬ توخى٬ جبارخیل٬ جهانگیری٬ حکیمزَی٬ ختک٬ خروتی٬ خلیلها چمکنی٬ داودزَی ٬ دُرانی (لقب احمد خان- نبيره سدوخان ) ٬ درپهخیل ٬ دفتانی٬ دلازک ٬ دوستیخیل٬ دولتزَی زدران (پشتو: ځدران)٬
زازَی (پشتو: ځاځی)٬ گردا بابړ ٬ سالارزَی٬ سپای٬ سلیمانزی ٬ سلیمانخیل٬ سوری ٬ سومیز٬ کیکوی شاديزى بابړ (بابَر)٬ شتک٬ شملزی ٬ شلمانی ٬ شهبازخیل ٬ شیرانی٬ شیرزَی شيرزوى٬ شینواری٬ صافی (صاپى)٬ عثمانخیل٬ عیسى خيل٬ علیزی٬ عمرخیل ٬ عمرزَی ٬ غلزَی/غلجی٬ فیروزخیل٬ کاکَر ٬ کتوازی ٬ کریمزَی٬ کاکهزَی ٬ کوندی٬ گادون/جادون٬ گندهپور ٬ گوره ٬ گوره ياسينزى٬ گوره سفرزى٬ گوره شاکرزى٬ گوره قديرزى٬ گوره منگلزى٬ گوره خيل ٬ گیگیانی٬ لودی٬ ليغت٬ محبت٬ محمدزَی٬ مروت٬ مروت خيل ٬ مشوانی٬ ملاگوری ٬ منگل/ منګل٬ موسیزَی ٬ موسیخیل٬ مومن (مهمند يا مومند)٬ مومند خيل٬ ميرزى٬ وزيرى٬ يوسفزى
----
"هوتک" نام پارسى باستانى است و معناى گوناگون دارد : 1-رعدو برق در هنگام بارش باران
2- روستاى شهرستان کرمان
3- هوتَک و هوتگ گودال يا مغزن مصنوعی و یا طبیعی نسبتاً بزرگی است که آب حاصل از بارندگیها در آن هدایت و جمع آوری شده و در طول سال به مصارف کشاورزی و آشامیدنی انسان و حیوانات اهلی و وحشی میرسد. پيشينه هوتکسازى هزاران سال پيش از کاریز یا کهریز هاى زمان هخامنيشان دوهزار هفصد سال پيش که همچنان تا به امروز آب آشامیدنی و کشاورزی بعضى از شهرهاى دور افتاده از رودخانه ها و تالابهاى را ذخيره مى کرد. در ايرانزمين بيشتر از يک ميليون کیلومتر کاريز و ميليونها چاه و شاه چاه ها (با چرخ آب )
تعداد قناتهای فعال ۳۶۳۰۰ رشته بوده و مجموع طول کورههای قنات ۲۱۷۸۰۰ کیلومتر و مجموع طول میلههای قنات ۱۵۸۲۶۸ کیلومتر در افغانستان نظر به معلومات هفت هزار کاريز با طول يازده هزارکیلومتر وجود دارد. منطقه غرب کابل از پغمان تا دشت برچى و تا مناطق دهبورى و على آباد وسخى جان کابل پراز کاريز و چرخ چوبى با نيروى حيوانى وعرد بود. يک پشتون از وردک بنام پاپا غلام ( رييس حزب افغان ملت ودر زمان ) هيتلر تحصيل در آلمان و اجنت زيمنس در کابل اين آثار بومى را ويران کرد.
>>> آمریکا جز فتنه انگیزی و فساد بر روی زمین هدفی دیگری ندارد. کسانی که به آمریکا دل می بندند یا مثل آمریکا شیطان صفت هستند و یا اینکه آمریکا را نشناخته و فریب شعارهای او را خورده اند. همین آمریکا احزاب مجاهدین را به جان هم انداخت و سپس طالبان را به وسیله پاکستان علیه مجاهدین به وجود آورد و و وارد افغانستان کرد. همینآمریکا از طالبان و القاعده برای گسترش جنایت در افغانستان حمایت نمود و زمینه را به گونه ای تغییر داد تا خود آمریکا با رضایت مردم وارد افغانستان شود. آمریکا بیست سال در کشور هم از دولت دست نشانده حمایت کرد و هم از طالبان تا شعله جنگ و کشتار مردم در کشور خاموش نشود. امروز بعد از بیست سال دوباره به صورت علنی از طالبان حمایت نموده و معاهده صلح را با طالبان امضا کرده است.در حالی که جنگ و نا امنی متوجه مردم افغانستان است اما طالبان با آمریکا صلح می کنند!آمریکامی تواند کشور را ترک کند و نیازی به صلح با طالبان ندارد این مردم افغانستان است که قربانی داده و از نا امنی و کشتار زندگی شان را از دست داده اند. مسئله صلح افغانستان فتنه جدیدی است که از سوی آمریکا تهیه شده تا جنگ و خونریزی جدید در این کشور با بهانه و عنوان تازه راه بیفتد و برای ناامنی و جنگ ظرفیت جدید ایجاد کند. اشرف غنی هم مزدور آمریکا است و هیچ اختیاری از خود نداردامروز اگر آمریکا از اشرف غنی بخواهد که کشور را به طالبان واگذار کند این کار را می کند که عنقریب این کار در شرف انجام است. تا آمریکا شرش از کشور کم نشود امیدی هیچ صلحی را نداشته باشیم
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است