عاشورا درس عشق و ایثار و مقاومت در برابر مظالم است. عاشورا مکتب همدلی است؛ عاشورا پیام آور صلح، صمیمت و مساوات بین مردم و جوامع اسلامی است | ||||
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ ۱۳۹۹/۶/۹ | کد خبر: 164633 | منبع: |
پرینت
![]() |
کلمه عاشورا بنام عشق ثبت شده است. عشق به انسانیت و عبودیت مطلق انسانی در پیشگاه پروردگار؛
عاشورا درس عشق و ایثار و مقاومت در برابر مظالم است که توسط حضرت امام حسین و اهل بیت رسول اکرم از اعتقاد و عبادت بمیدان کار و زار جامه عمل پوشید.
عاشورا مکتب همدلی است؛ عاشورا پیام آور صلح، صمیمت و مساوات بین مردم و جوامع اسلامی است.
در روزهای ماه پربرکت محرم، عاشورا و ماجرای پر افتخار عاشورایی (کربلا) سالروز شهادت بزرگ مرد تاریخ و نواسه گرامی رسول خدا حضرت حسین و خاندانش قرار داریم؛ لذا خواستم تا به تاسی و یادی از آن بزرگ مردان تاریخ؛ چشم انداز کوتاهی در سیر تاریخی سنت عاشورایی، پیام ها، دست آوردها و.... داشته باشم.
مفهوم و ماهیت عاشورا؛ برای خیلی از ما گنگ و پوشیده مانده است و جوهره آن کاملا به گرد آلوده و کم کم رنگش تیره و تار گشته و به فراموشی سپرده شده است و از آن صرف به عنوان یک حادثه تاریخی و یا افسانه ای می نگریم که در یک وقت اتفاق افتاده و بس. بدون اینکه در آن تاملی داشته که این واقعه چه پیامد و دست آوردی از خود بر جای گذاشته است و بسیار از ما به چشم فرقه ای به آن نگاه می کنند. طوری که بعصی از سنی ها این حادثه را صرف شیعیان می دانند و یا شیعیان آنرا مخصوص خود؛ که متاسفانه هردوی شان در اشتباه هستند.
برخی از شیعیان که دست پیروی از آن حضرت را بر سینه خود می زنند؛ صرف این مناسبت برزگ را به برپاداری مراسم، عنعنوی و افسانه ای با پوشیدن لباس سیاه و شعارهای گوناگون همانند آن اکتفا می کنند.
در مقابل برخی دیگر از پیروان مذاهب اسلامی غافل از آنکه بدانند که عاشورا نه تنها از شیعیان نیست بلکه یک درس زندگی ساز، اساس آزادگی، متعلق و یا افتخار همه ای مسلمانان جهان است.
حال سوال اینجا است که آیا عاشورا یک مناسبت تاریخی است که بنیانگذارش حضرت حسین بوده و مخصوص شیعیان می باشد؟ یا اینکه عاشورا از شهادت آن حضرت؛ دارای این مرتبه والا شده است؟ یا اینکه عاشورا از قدیم الایام – بین ادیان و مذاهب قبل از اسلام و حتی در اسلام - پیش از این واقعه - دارای فضیلت و جایگاه خاص بوده و شهادت حضرت حسین تنها مربوبوط گروه خاصی نمی باشد؟ یا اینکه عاشورا از قدیم تا کنون به همین رویش بوده که است و یا اینکه دستخوش تحولات شده است؟
عاشورا یک کلمه عربی است که معنای کلمه معادل "ده" فارسی را می دهد و یکی از سنن دینی در تمام ادیان و مذاهب قبل از اسلام دارای اهمیت و جایگاه خاص بوده که روز دهم ماه محرم را عاشورا گويند، زيرا عدد ده را در عربي عشر مي گويند و اين كلمه به چند لفظ مختلف در كتابهاي لغت عربي ذكر شده است مانند عاشوراء - عشوراء - عاشورا - عشورا- عاشور ، در بعضي از كتاب هاي قاموس عربي، عاشورا روز نهم محرم را نيز گفته اند و علماي لغت در اصل كلمة عاشورا اختلاف دارند، بعضي مي گويند عاشورا كلمة عربي است و بعضي ديگر عاشورا را كلمة عبراني خوانده اند.
در مورد نامگذاري اين روز به نام عاشورا اقوال و روايات متعددي ذكر شده است بعضي مي گويند كه سبب نامگذاري عاشورا به اين نام همانا دهم ماه محرم است و اين قول واضح تر و نزديكتر به دهم ماه محرم است، و گفته شده است كه عاشورا روزي است كه خداوند تعالي ده پيامبرش را با ده كرامت افتخار بخشيده است كه از قرار ذيل است:
اول: در اين روز، خداوند موسي را نصرت بخشيد، در دريا راه را برايش باز نمود تا از چنگ فرعون نجات يافت و فرعون با لشكرش غرق گرديد.
دوم: در اين روز كشتي نوح با سلامتي در جودي استقرار يافت.
سوم: در اين روز يونس از شكم نهنگ نجات يافت.
چهارم: در اين روز خداوند توبة آدم را پذيرفت.
پنجم: در اين روز يوسف از قعر چاه تاريك بيرون آورده شد.
ششم: در اين روز عيسي به دنيا آمد و در همين روز به آسمان برده شد.
هفتم: در اين روز خداوند داود را مورد عفو و بخشش خود قرار داد.
هشتم: در اين روز ابراهيم چشم به جهان گشود.
نهم: در اين روز چشمان يعقوب دو باره روشن گرديد و بينا شد.
دهم: در اين روز ... گذشته و آيندة پيامبر بزرگ اسلام (ص) بخشيده شد.
کد (4)
>>> یک پیام مهم حسین ور عاشورا این است که:
رهبری مردم و سرداری لشکر نه در پشت آنها قرار گرفتن و برای ارتقای خود از آنها زینه جور کردن است بلکه شجاعانه و جانبازانه یک صف پیشتر از صف اول مردم قرار گرفتن و جان و مال و هستی خود را فدای عقیده و ایمان و حفظ جان همنوعان و پیروان خود کردن است.
پس آنچه از عاشورا آموختم این است که:
هرکه حسین وار شهید نشد رهبر نیست .
هرکه حسین وار در میدان معرکه سر نداد سرور نیست.
هرکه حسین وار در پیشاپیش صف لشکر نه جنگید سر لشکر نیست.
هرکه زینب وار تا آخر کار در میدان معرکه نه ایستاد و در نهایت تا قیام قیامت پیام رسان داعیه جهاد و مقاومت نشد ، خواهر نیست.
هر که هر دو دست را برای بلند داشتن بیرق اسلام و ایثار و عزت مومنین فدا نکرد برادر نیست.
هرکه علی اصغر وار در رکاب پدر شهید نشد فرزند نیست
و در نهایت هرکه تسلیم ظلم و بی عدالتی و تمامیت خواهی حیله گران سیاست شد ، آدم نیست.
شهادت ات مبارک حسین که سالار شهیدانی و سر دار جوانان اهل بهشت.
>>> کسیکه مسلمان واقعی است و حضرت محمد ص را پیغمبر میپندارد و از ان پیروی میکند و احترام خاصی به انحضرت ص قایل است به خاندان و حضرت محمد ص که امام علی ع و امام حسن ع و امام حسین ع و فطمت زهرا س باید احترام خاص داشته باشند احترام به خاندان امامت و طهارت در حقیقت احترام به حضرت محمد ص است ما که شکر مسلمان هستیم بر ما واجب است تا بر علاوه از رسول اکرم ص به خاندان و یاران انحضرت احترام خاصی داشته باشیم و از دستورات انها نیز پیروی کنیم مذهب شیع و سنی برای مسلمان واقعی مطرح بحث نیست و نباید باشد منکه یک سنی مذهب هستم طبق فرمایش رسول معظم به خاندان انحضرت چون امام علی ع و امام حسن ع و امام حسین ع و بی بی فاطمت الزهرا س م ع سخت احترام و علاقمند هستم و پابند بدستور انها میباشم این امامان نه تنها کهبه مردم اهل تشیع تعلق دارد بل بهر مسلمان واقعی متعلق است و هرگاه کسی که خود را مسلمان می خواند و به اهللبیت رسول اکرم ص احترام نمیگذارد در حقیقت از دایره اسلامو اسلامیت خارج است خداوند مارا از شفاعت رسول مکرم معظم و خاندان انحضرت بی نصیب نکند الهی امین .
>>> اى بر دل سياه و پر چرك متعصب لعنت ! ! !
روز عاشورا در هندوستان تعطيل رسمى است. هندو ها و مهاراجه ها و حتى برهمن ها( روحانيون هندى ) در روز عاشورا ، عزادار و سياه پوش ميشوند. شاعران هندو از جمله خانم ساروجينى نايدو ، اشعار زيبا و پر بار و بامعنايى در وصف امام حسين و قيامش ، سروده اند چون مثل روز روشن است كه امام حسين مظهر حق و عدالت و انسانيت بود و يزيد مظهر ظلم و فساد و شيطنت بود. حق و عدالت براى هر انسانى از هر رنگ و نژاد از هر فرهنگ و مذهبى كه باشد ، ارزشمند و قابل قدر است.
و اما بعضى از ما به اصطلاح مسلمانها اين گونه هستيم :
يكى از خويشاوندان نزديك ما كه خدايش بيامرزد ، مرد باسواد و مكتب رفته و دانشگاه ديده بود. همچنان از سواد دينى برخوردار و اهل نماز و مسجد بود. روزى در جمع خانوادگى از فرهنگ نام و نامگذارى ، سخن ميگفت و گفت كه نام هاى حسن و حسين را خود رسول مقبول ( ص ) براى نواسه هاى مبارك خود انتخاب كرده است. يك نفر از ميان مجلس گفت : پس چرا خود شما يكى از پنج پسر خود را حسن يا حسين نام نكردى ؟
خدا بيامرز در جوابش گفت : والله اگر راستش را بخواهى هر وقت كه نام حسن يا حسين را مى شنوم ، قيافه هاى هزاره گى يادم مى آيد !
>>> بیشک
>>> حسین بن علی که درود و سلام خدا بر اوباد،بافدا کردن جان خود وایثار گری یارانش یک تابلوی مبارزه باظلم وفساد دستگاه حیله گر اموی برای جهانیان درهمه عصرها ونسلها ترسیم کرد که هرگز فراموش ناشدنی واز یادها نمیرود. ایشان نه تنها به شیعیان بلکه به تمامی اهل سنت ومذاهب اسلامی وحتا میسحیان ویهودیان وتمامی ادیان تعلق دارد وروزی خواهد رسید که همه جهانیان به حقانیت ایشان ایمان خواهند اورد. فقط گروههای وهابی وسلفی وصهیونیستها هستند که ارمانهای انسان ساز و جامعه ساز این نواسه پیامبر ص ویارانش را مخالف اهداف شوم وپلید خود میدانند..بنده حقیربعنوان یک اهل سنت نظرم اینست که اگربخواهیم اسلام راستین وحقیقی را دنبال کنیم باید فلسفه وجودی قیام این بزرگمرد ازاده وپاک اندیش وتاریخ ورویدادهای واقعه عاشورا راکه در سال 61 هجری بوقوع پیوسته دقیق مطاله کنیم وببینیم چه شد که بعداز پنجاه سال از وفات پیامبر اسلام ص نواسه اش توسط پست ترین ادمها به قتل میرسدو زن وفرزندانش به اسارت برده میشوند
داکتر عبدالرب اچک زیMD
>>> عاشورا نقطه اتحاد شیعه وسنی میباشد
>>> فرمود امام حسین(عليه السلام): إنّي لا أري الْمَوْتَ إلاّ سَعادَة، وَ لاَ الْحَياةَ مَعَ الظّالِمينَ إلاّ بَرَماً.بحار الأنوار: ج 44، ص 192، ضمن ح 4، و ص 381، ضمن ح 2
فرمود: به درستى كه من از مرگ نمى هراسم و آن را جز سعادت نمى بينم; و زندگى با ستمگران و ظالمان را عار و ننگ مى شناسم.
>>> ما دو امام داریم : امام حسن و امام حسین .
ما باید از امام حسن خوب زندگی کردن را بیاموزیم و از امام حسین خوب رحلت کردن .
متاسفانه در میان ما شیعیان برای خوب رحلت کردن دو ماه مراسم و یاد بود می گیریم ولی برای خوب در دنیا زندگی کردن چندان ارجی قایل نیستیم .
به هر حال وجود ما در این دنیا هم خوب زیستن می خواهد و هم خوب رحلت کردن .
>>> خداوند (ج)به ابروی امام حسین(ع)اخوت وبرابری بین تمام مسلمانان جهان مخصوصآمسلمانان افغانستان عنایت کند امین
سید علی حسین (هاشمی)
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است