دولت و نيروهاى سياسى تابع قانون اساسى فعلى، به يك بسيج تبليغاتى هدفمند و معنادار نياز دارد تا در فرايند مذاكرات و در ميدان جنگ نرم، طالبان و جامعه جهانى را مجاب كنند | ||||
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۵ ۱۳۹۹/۶/۲۵ | کد خبر: 164815 | منبع: |
پرینت
![]() |
جنبش هاى مسلح ايدیولوژيك تا زمانى كه صرفا نظامى عمل مي كنند، مقتدر و غير قابل انعطاف هستند. وقتى وارد فاز سياست و مذاكره شدند، دچار افت اقتدار و عقب نشينى از مواضع خود مى شوند. در اين مرحله، آنان با دنياى سياست و واقعيت قدرت در نظام بين الملل و درك ناتوانى خود از ساخت دولت و حفظ بوروكراسى و نهادها روبرو مى شوند.
اگر طالبان به دنبال ادغام در سيستم سياسى نروند راهى جز جنگيدن، بستن راه مذاكره و شيوه تقلب ندارند.
آنان مى دانند كه در بهترين حالت سرنوشتى بهتر از دولت اخوانى مرسى نخواهند داشت و در حكومتدارى تنها مى مانند و ناچار به شكست مى شوند. (البته حكومت اخوان در مصر با سازوكار انتخابات آزاد و شفاف و راى مستقيم مردم روى كار آمد نه از طريق غلبه. اين تشبيه از باب سرنوشت جنبش هاى اسلام گراى صاحب دولت مى باشد.)
بخش اعظم تلاش عقبه طالبان در ١٩ سال گذشته روى اين نكته متمركز بود كه طالبان، نيروى نظامى صرف بمانند و وارد فاز مذاكره و بخش سياسى نشوند.
روز اول مذاكرات بين الافغانى در گفتگو با بى بى سى فارسى هم گفتم كه طالبان مشروعيت ملى و بين المللى مجاهدين در مذاكرات ژنو و مراحل بعد از آن را ندارند. نظام فعلى نيز (صرف نظر از افراد صاحب قدرت) به اندازه حكومت نجيب، تنها و فاقد مشروعيت نيست و قوى تر مى باشد. در چنين وضعيت، ادامه مذاكرات مى تواند سطح مواضع ايدئولوژيك و انعطاف ناپذيرى طالبان را پايين بياورد.
دولت و نيروهاى سياسى تابع قانون اساسى فعلى، به يك بسيج تبليغاتى هدفمند و معنادار نياز دارد تا در فرايند مذاكرات و در ميدان جنگ نرم، طالبان و جامعه جهانى را مجاب كنند.
هيأت مذاكره كننده دولت مى تواند به عنوان بخشى از نظام تبليغاتى، در برابر رسانه هاى خارجى، توليد گفتمان كند و هر روز در گفتگو هاى خود با رسانه ها سوژه سازى هدفمند نمايد و پيشدستانه، خوراك خبرى رسانه ها را فراهم كند.
در كنار فعال سازى جبهه جنگ نرم، حكومت بايستى موضوع آتش بس قبل از مذاكره را با جديت پيگيرى كند.
به قول هابر ماس در مبحث "شرايط آرمانى گفتار" تنها با تعلیق نیروهای قدرت و سرکوب، در نوعی شرایطِ برابری ایدئال است كه گفتگو دربارۀ مسایل جامعه به بهترین راهحلها مى رسد.
شجاع محسنی
>>> در یک کلام، قدرت در دست امریکاست و با مردم بازی موش و پشک را در راه انداخته است.
>>> طالبان از خود اراده تصمیم را ندارند همه در گرو یهود ونصاری و ایران و پاکستان هستند هرچه باداران شان برایشان میگویند همان را میکنند. اگر همین ملا هیبت الله یک ذره ایمان در وجودش باشد آیا کسی را به انتحار تشویق خواهد کرد ؟ انتحار که در اسلام حرام است چرا این گمراهان طبقه جاهل طالبان را تشویق میکنند تا انتحار کنند. آیا این ملا هیبت الله ملا برادر و غیره خرس و خوک شان فکر میکنند که تا ابد در دنیا زنده خواهد بود و مثل .....های زنجیری گوی پاکستانی ها را خواهند خورد. ملا برادر خو درین دنیا نیز ....شد به زنجیر بسته بود پولیس پاکستان اورا کشانده کشانده میبرد ولی کجا است شرم و حیا که شرم کند هنوز فخر میکند. ما به این .....ها میگویم که اگر به راستی شما اسلام میخواهید درحالیکه نمیخواهید خی چرا غلامی پاکستان را قبول کردید از پاکستان اسلام را یاد میگیرید در لاهور چندی قبل یک زن مادرزاد لوچ در بازار در حضور عام و خواص گشت و گزار نمود آیا این نوع فعل را اسلام قبول دارد واضح است که ندارد پس شما چرا ازین فاحشه ها دستور میگیرید و مردم مسلمان افغانستان را به نام اسلام به خون وخاک میکشانید. .....
کریمی وطنوال
>>> جناب! هدف از آوردن طالب توسط امریکا، آل سعود پاکستان وغیره کشور های خلیج فارس عرب این نیست که طالب حکومت منظمی تشکیل دهد. هریک از این کشور ها خواسط ی مربوطه خود را دارند. امریکا میخواهد اسلام را وارونه نشان داده از ایران انتقام سوریه عراق را بگیرد. پاکستان که مشخص است عوامل خودش را سرکار می آید. خلاصه همه ی ایشان نیروی مفتی بکار دارند تا به اصطلاح طالب را با ایران و کشور های سمت شمال افغانستان بجنگانند؛ از همه مهمتر هدف پاکستان این است که تا پنجاه سال دیگر افغانستان را از اشخاص چیز فهم تخلیه کند و و و و.
>>> ازین بیغم باشید که طالب مدغم شود! طالب صاحب وطن شد!
>>> سیاست بازدارند ی طالبان در این گفتگوها بیشتر و بالاتر از سیاست حکومت فعلی که تحت ااحمایت آمریکا هست قرار دارد.
آمریکا بعد از شکست در سوریه و تقریبا عراق به فکر این افتاد که مبادا افغانستان که آخرین پایگاه و مهم ترین پایگاه ب ای حفظ منافع ملی آمریکا هست از دست بده و از دوسال بدینسو به فکر طرح جدید از جنگ افغانستان افتاد تا بتواند با این طرح جدید که. به نام پروسه صلح نام گذاری شد اهداف خود را به پیش ببرد.
کوتاه یک اشاره به آشتی یا صلح چند کشور عربی با اسرائیل میکنم که خدا کند به موضوع پی برده باشید.
آمریکا ازطریق برنامه صلح افغانستان به دنبال اهداف دیگر در جنگ جدید با ایران،. روسیه و چین است و میخواهد طالبان را با قوت بالقوه و بالفعل به اریکه قدرت کابل برگرداند و جلوی افول یا شکست خود را بگیرد.
ادغام طالبان با این حکومت فعلی طالبان را در پیش کشورهای حمایت کننده منطقه و اعراب بی آبرو میکند چرا که طالبان همه وقت تاکید بر حکومت کاملا اسلامی نمودند! پس بااین حکومت جمع شده نمیتوانند و یا صد درصد قدرت را میخواهند یا به جنگ فعلی ادامه میدهند که دیگر چاره ای هم جز این کار ندارند.
حکومت فعلی که نوزده سال است بادالر آمریکا سیراب شده نمیتوانند از خواست آمریکا عقب نشینی کند و قفل لالی بر دهن باید زد.
اگر صلح صورت بگیرد تغییر رژیم یکی از مهم آرین و اولین دستاوردهای طرفین خواهد بود اما چه رژیمی؟ باید صبور ماند تا زمان پاسخش را بدهد.
و در آخر تمام تلاش های صلح فعلی و صلح اعراب و اسرائیل بر میگردد به کاخ سفید که در حقیقت درونش سیاه است و میخواهد درون خود را عین بیرون سفید نشان دهد.
احمدی از هرات
>>> این حقیقت را باید بپذیربم که طالبان هرگز صلح نخواهد کرد و هرگز از آدم کشی دست بردار نخواهدبود اگر کسور دو دستی هم تقدیم طالبان شود و دولت فعلی هیچ سهمی در دولت طالبن نداشته باشد باز هم طالبان به بهانه های مختلف به آدم کشی ادامه خواهد داد.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است