افغانستان فعلی، شوروی سال های 1990
 
تاریخ انتشار:   ۱۴:۰۴    ۱۳۹۹/۷/۲۳ کد خبر: 165150 منبع: پرینت

در سال های 1990 الی 1995 که اتحاد جماهیر شوروی منحل و متلاشی شده بود و جمهوریت های 15 گانه آن به عنوان کشورهای مستقل، هنوز ریشه و بیخ نگرفته بودند، وضع بدی اقتصادی و اجتماعی در این کشور ها برقرار بود. امنیت سابق وجود نداشت. در شهر ها گروپ های مافیایی اقتصادی که خود را (دزدان قانونی) می گفتند، کنترول شاهرگ اقتصادی سکتور های خصوصی را که تازه تازه شروع به فعالیت کرده بودند، در دست داشتند.

این دزدان قانونی، هم در رقابت با همدیگر برای ساحه بیشتر تحت کنترول و هم در مقابله با پولیس قرار داشتند که در اکثر موارد، به جنگ های بین خودی می انجامید. پولیس در این موارد به آنها و فعالیت شان مزاحمت نمی کرد و در عوض گروپ های مافیایی هم به پولیس کار نداشتند و در بعض موارد حتی به پولیس باج می دادند. به این گونه، دزدان قانونی با محافظین قانون، یک نوع زندگی مسالمت آمیز با هم را، پیش می بردند.

در این حالتی که مافیا و پولیس دور یک میز می نشستند و از یک طبق نان و غذا می خوردند، آمار جنایت، گراف صعودی خود را می پیمود و همه روزه به شکلی از اشکال از شهروندان عادی قربانی می گرفت. تجاوز جنسی، دزدی خانه ها، گم شدن موتر و ماشین و سایر مال و دارایی مردم، مردم را به جان آورده بود.
در همچو شرایط که امید مردم از دولت قطع و به پولیس اطمنان و اعتماد نبود، مردم بلاروس خودشان خود را با وسایل مختلف مجاز و غیر مجاز دفاعی، مجهز ساختند.

از پیستول های پنیوماتیکی گرفته، تا شوکر های برقی و بالون های گاز اشک اور و بالون های که گرد مرچ سرخ ساییده در آن بود، در دستکول هر زن و دختر بود. کمتر پسرانی بودند که اقلا یک کارد یا چاقوی 5 سانتی متری در جیب شان نبوده باشد.
دزدها که خود شان از بین مردم و جز از همین مردم بودند، این سخن را میدانستند و خبر بودند که هر حمله شان می تواند بی جواب نماند و به ضرر شان تمام شود.

در چندین مورد، دزد و متعرض توسط متضرر اش دستگیر و جزا داده شده و بعد به ارگان های امنیتی سپرده شده بود که این خود بالای روحیه دزد ها تاثیر داشت. تمام این اقدامات مردم باعث آن می شد که دزدان حرفه ی نتواند به پول و مال کسی به اسانی چشم طمع بدوزد.
تا سال های 2000 که دولت دوباره کاملا به پا ایستاده شده و مبارزه با گروپ های مافیایی و دزدان حرفه ی را در چوکات یک پلان منظم شروع نکرده بود، گشت و گذار ناوقت شب خالی از خطر نبود.

وضع فعلی افغانستان و به خصوص شهر کابل، مرا به یاد همان روزها می اندازد. اگرچه انصافا باید بگویم که وضع بلاروس هیچگاه این قدر بحرانی و خطرناک برای زندگی مردم نبود. همان نا امنی که وجود داشت هم، در مقایسه با دوران و زمان حکومت کمونیست های شوروی، نا امنی شمرده می شد.
لذا با استفاده از تجارب دیگر کشورها، میخواهم بگویم که بد نخواهد بود اگر مردم شهر کابل نیز، دست به اقدامات مشابه برای دفاع از جان و مال خود بزنند.

محسن زردادی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
افغانستان
شوروی
نظرات بینندگان:

>>>   ایده خوبی است اما بزرگترین مشکل، وجود تشکیلات بزرگی بنام طالبان است که قابل مقایسه با گروه های مافیایی نیست، و البته که قدرت طالبان هم در شستشو مغزی مردمی است که قوانین دینی را بر قوانین ملی مقدم میدانند پس بازهم همه چیز به مردم افغانستان بستگی دارد.

>>>   اقای زردادی!
نظرات تان نیک است.جمهوریت های شوروی سابق برخلاف ماازنعمت تعقل برخوداربودند.این جدایی وتجزیه صرف برروی کاغذ ماند.همه ازدامن روسها مثل برادرکلان محکم گرفتندودرامن امان وصلح وترقی وپیشرفت زندگی دارند.
ما به حرف ملاگوش دادیم.مکتب وشفاخانه وکودکستان وسرک وپل راانفجاردادیم،شریفترین هارابه گلوله بستیم،شهیدومعلول ساختیم،باقی رافراردادیم .احمقان راپیش انداختیم وننه کبیر صدازده پشت سرشان ایستادیم.
خودکرده رانه درداست ونه درمان .حالت امروزمانتیجه عمل دیروزماست.
نوروز

>>>   دفاع از خود هم مشروع است و هم ممکن

>>>   آقای محسن زردادی لومانی!طرح خیلی عالی برای امنیت شهرکابل داده اید.متاسفانه ملت مومن وزحمت کش کابل درچهل سال آخر بامشکلات گوناگون مواجه بوده اند.مشکلات عمده با به قدرت گرفتن حزب دیموکراتیک خلق افغانستان شروع گردید وتاحال همین مشکلات تحت حکومت های مختلف ادامه دارد.مردم شهر کابل مدت مدید قیود شب گردی را متحمل گردیده اند وجنگ های خونین را سپری کرده اند.دردهه هفتاد نصف شهرکابل باخاک یکسان شد.اکنون که اوضاع سیاسی شهرکابل تاحدودی بهترشده است باآنهم مشکلات امنیتی ،انفجار،انتحار ،ترورهای هدف مند ودزدی های شبانه روزی مردم شریف وبافرهنگ کابل را تحت فشارجدی قرارداده اند.دولت کابل متاسفانه درکنترول اوضاع امنیتی شهر کابل تاحدودی ناکام بوده است.درین ایام که پروسه صلح دردوحه بصورت جدی درجریان است اگراین پروسه به یاری خداوند موفق گردد جای شکی نیست که اوضاع سیاسی وامنیتی افغانستان بخصوص شهر کابل خیلی بهتر خواهد شد.
ومن الله التوفیق.عبدالرشید ناصری علودال ازآسترالیا

>>>   در ماسکو یاد من می آید،حتی این گروپ های مافیایی از شرکت های افغانی که جدیدالتاسیس بودند و هر کدام شان یک اپارتمان را کرایه میگرفتند و یک شرکت میساختند و اجناس بی صاحب شوروی وقت را از گروپ های مافیایی خریداری میکردند و به افغانستان صادر میکردند،از طرف گروپ های مافیایی دیگر مورد اخطار قرار میگرفتند که باید جلسه بدهند و هرکدام شان به این گروپ های مافیایی جزیه میدادند.
وقتی که ویزه افغانها نیز در میعاد اش ختم میشد،برای تمدید کردن باید در میان پاسپورت یک اسکناس پنجاه روبلی و یا صد روبلی را میگذاشتند و برای نفر ویزه میدادند ،تا ویزه شان را تمدید کند.
میخایل سرگیویچ گرباچف که شوروی را به یک کشور مافیا و دزد تبدیل کرده بود،به پاس این خدمات اش،از طرف کشور ناروی مستحق جایزه نوبل شناخته شد و برایش جایزه نوبل دادند.

>>>   به جواب اقای ناصری(نظردهنده چهارم)!
برداشت تان نشان میدهدکه قضایارااززبان کاکا اشرارتان شنیده اید.
وقتی داودازسفرممالک عربی برگشت رهبری حزب دیموکراتیک راهمه محبوس کرد،شایدبه فکراعدام شان هم بود.حزب دردفاع ازخودقیام کرد.
۲-قیودشب گردی برای تامین امنیت بهتربود.
۳-شهرکابل رامجاهلین به خاک یکسان ساختند.
۴-دولت ناکام نیست.مردم ناکام است.درهیچ مملکت بدون همکاری مردم تامین امنیت ممکن نیست.
۵-درپروسه صلح توکل به خارجی هاداشته باش ،بدون خواست وفشارانهاامدن صلح دروطن من وتوممکن نیست.
بهرام

>>>   به جواب اقای ناصری از استرالیا:
جناب عنقریب دولت جدید بوجود میاید و خدمت عسکری را مثل سابق برای جوانان سن ۲۲ جبری میسازد ملیشا از بین میرود و این پول گزاف که دولت بنام معاشات سربازان میپردارد ختم میگردد. امید تمام افغانهاییکه لاف و پتاق زیاد میزنند و شب و روز در فکر تخریب احمد و محمود اند اولین کسانی باشند که به صفوف قوای مسلح بپیوندند و اگر ایشان سن زیاد دارند فرزندان خود را که عمر شان مطابق قانون عسکری باششد برای دفاع از ناموس شان به عسکری تشویق کنند.تنها با شعار ها و نصب پورتریتهای شش متره وطن دفاع نمیگردد.
و از اقای ناصری خواهسشمندیم که یقینا خودشان پیر و مندرس شده اند فرزندان و یا نواسه شان را برای دفاع مادر وطن به افغانستان بفرستند.
ناصری صاحب فراموش نکنید که برای ایجاد اسراییل خود یهودیان داوطلبانه از سراسر جهان به اسراییل رفتند و یک دولت صهیونیستی را ایجاد کردند. در صفوف انها هیچ خارجی جز خودشان نبود.
عبدالمالک از سرای غزنی
کابل

>>>   جناب بهرام!
مجاهدین وآزادیخواهان با خون خودها ارتش متجاوزبرژنف ملعون را شکست دادواستقلال افغانستان را دوباره بدست آورد.اگرمجاهدین وآزادیخواهان نمیبود حالا افغانستان به عنوان یکی ازجمهوریت های بلوک شوروی میبود.داود خان میخواست که افغانستان مستقل بماند .ازینرو به کشورهای دارای حکومات دیموکزاتیک عربی وغیر عربی سفرکرد.اما چپی های بلوک شوروی بنا به ماهیت وابستگی ومزدوری بلاک شوروی سابق درصدد کودتا وگرفتن قدرت بود.من یادم هست که درسال های 1355 و1356 پرچمی ها وخلقی ها تبلیغ میکردند که آینده قدرت سیاسی به ما تعلق میگیرد که همان کودتای منحوس وخونین را به را انداخت وقدرت سیاسی را برخلاف عقیده ومشی سیاسی شان بدست گرفت.این کودتا چیان کثیف درتقسیم قدرت هم باهم سازش نکردند ودرصدد محو جناح های همدیگرشدند که بالاخره علاوه برملت مومن افغانستان ،همدیگر را کشتند وافغانستان را به کشتارگاه وناامنی تبدیل کرد.مثل معروف است که بارکج درمنزل نمیرسد.قیود شب گردی ظلم فراموش نشدنی دریک کشوراست وبرای امنیت نیست.انشالله وبدون شک صلح آمدنی است
ع.ناصری ازآسترالیا

>>>   جناب اقای ناصری در استرالیا : کاشکی همان شوروی سابق میبود و توازن قوا در سطح بین المللی وجود میداشت.با انحلال شوروی در اثر خوشباوری های گرباچف و اعتماد احمقانه ای وی به امریکا و غرب او نه تنها باعث تضعیف کشورش گردید بلکه این انحلال زمینه را برای رشد و قدعلم ناسیونالیزم افراطی در یوگوسلاویا توسط صرب ها نمود که شما شاهد قتل هزاران مسلمانان انکشور تجاوزات دستجمعی صربها به زنان و حتی کودکان مسلمانان استید و زمینه برای تبارز چنین جنایت چشم پوشی امریکا و همکاری نزدیک کشور های غربی با بگدان ملاسوویچ رهبر و رییس جمهور صربستان بود و پروسه زور گویی امریکا تا امروز در سیاستهای فامیل بوش اوباما و اکنون ترامپ انعکاس یافته است.
اگر همان شوروی میبود تا امروز جنک در افغانستان ادامه پیدا نمیکرد. جهادی های اشرار در قبرستان تاریخ منحیث چهره های روی سیاه مدفون میگردیدند.و هم در افغانستان شرایط کنونی که در هرساعت حد اقل ده نفر به گونه های مختلف کشته میشوند وجود نمیداشت.
جناب شما با فامیل محترم تان در استرالیا به سر میبرید و از دل گرم تان گپ میزنید . امروز در افغانستان نه ناموس مردم نه مال مردم مصوونیت دارد
در هر کوچه وپس کوچه یک دزد و قاتل در کمین است .
جناب شما که از حزبی ها نفرت دارید کدام حرف کلان نیست حق تان است بسیار کسانی اند که با ایدیالوجی حزب دموکراتیک و رهبری ان مخالفت داشتند و دارند ولی از این حقیقت هم چشم پوشی نمیکنند که انها فریب خواب های فریبنده امریکا و غرب را خورده اند. حتی انهاییکه در خارج زندگی میکنند از وضعیت فعلی افغانستان سخت نا راحت اند.و از صداقت سرسپردگی و شهامت اعضای حزب با امانت داری یاد میکنند.
نکته ای دگر که فوق العاده مهم است : اگر همان همکاری های افغانستان با شوروی و همان شوروی موجود میبود خواب دیرینه ای افغانستان یعنی دست یافتن به بحر هند تحقق مییافت...و امروز افغانستان برای صادرات و واردات محصولات دست بدامان پاکستان نمیزد. پاکستان اینرا میدانست که اگر افغانستان به بحر هند راه پیدا کند نقش عظیم پاکستان درافغانستان بخاطر در دست داشتن راه های ترانزیتی از بین میرود و اگر واقعا افغانستان به بحر هند که حق تاریخی اش است راه پیدا میکرد شما میدانید که افغانستان به چه سرعتی به پیش میرفت.ما بزرگترین فرصت تاریخی را از دست دادیم و امروز نوکر پاکستانی ها شده ایم ...
درک این مطلب از مردمان چون شما و رهبران جهادی ها که مغز خر خورده بودند عاجز بود و به نام های فریبنده ای دفاع از اسلام و جنگ علیه کفار نوکر پاکستان وایران شدند و افغانستان را برای پنج قرن به عقب راندند و بالاخره خود شان زیر بیرق ۴۳ کشور خارجی به قدرت در ارگ تکیه زدند و با نهایت بیغرتی به زندگی طفیلی خود اغاز و به چور ملت دست و استین برزدند.
اقای ناصری : تاریخ مناسبات بین المللی قدیم و معاصر به ما نشان میدهد که . هر دولت حاکم حق عقد قرا داد های نظامی و اقتصادی با کشور دگری را دارد . امروز ترکیه در اذربایجان چه بد میکند ؟؟؟ترکیه نظر بدرخواست اذری ها به انجا رفته اند حتی ملیشا ها را از سوریه توسط طیاره به اذربایجان دیسانت کرده است..از همه بد تر که اذرزبایجان پنج هزار ملیون دالر امریکایی از اسراییل صهیونیست تجهیزات عصری روباتیک نظامی خریده و هم اکنون در یک کشور مسلمان مشاورین صهیونیست موجود است پس با در نظر این مثال زنده دولت افغانستان از لحاظ موارد یاد شده کاملا حق به جانب بود که از شوروی که در همسایگی اش قرار داشت تقاضای هر نوع کمک را کند.
ایران و ترکیه و روسیه چرا بدفاع بشارالا سد رفتند ؟؟؟ اسد نظر به اصول روابط بین المللی حق داشت که برای دفاع از نظام خویش و مجمع کشورش از خارجیان کمک بگیرد ... چنین حق را افغانستان داشت زیرا اشرار از سال ۱۹۷۸ عملا تجاوزات مسلحانه ای خویشرا از پاکستان به افغانستان اغاز کرده بودند. البته خیانتهای حفیظ الله امین و شرکا صدمه های شدید به خیزش نظامی هفتم ثور به اردو و مردم وارد کرد.
اختلاف داشتن رد و یا تایید حق طبیعی هر فرد است ولی در قضاوتهای خویش نباید دگم باشیم.
و من الله توفیق
حنظله

>>>   جناب حنظله!جناب شما ازنیات بد وخیانت های شوروی سابق دقیق معلومات ندارید فقط دیدگاه حزب دیموکراتیک خلق رابیان میکنید.شماازپاشیدن دیکتاتوری وامپراطوری شیطانی شوروی سابق پریشان هستید وچرا علت پاشیدن شوروی سابق را دقیق وبا قضاوت آزاد وعادلانه بررسی نمیکنید؟دردهه هشتاد میلادی فروپاشی بلوک شرق که ماهیت امپراطوری شیطانی داشت ازاتحادیه کارگری ازبندر گدانسک به رهبری لیخ والیسلا درپولند شروع میشود وخیلی زود تمامی پولند را دربر میگیرد و اتحادیه های کارگری مستقل خارج ازکنترول دولت کمونیستی بوجود میانید همچنان تمامی اتحادیه کارگری پولند اعلان استقلال میکند که درنهایت منجر به انقلاب ضد دولت کمونیستی درپولند بوجود میاید وحزب کمو نیست درپولند منحل گردیده ودولت جدید بارهبری لخ والیسا بوجود میاید.بالاخره مردمان ممالک بلوک شرق با انقلابات شان حکومت های کمونیستی را سرنگون نموده وحکومت های مستقل غیر کمونیستی را بوجود میاورند مانند بلغاریا،رومانیا،یوگسلاویا، مجارستان،‌ چکسلواکیا وامثال شان.درنیمه دوم سال 1991درشوروی سابق کودتا علیه حکومت گورباچوف ازطرف نظامیان شوروی صورت میگیردوبالاخره این کودتا به رهبری یلتسین رییس پارلمان شوروی ناکام میگردد وبه تاریخ 25 دسامبر 1991 حزب کمونیست شوروی سابق ازطرف گورباچف منحل اعلان میگردد بدینگونه حکومت دیکتاتوری شیطانی شوروی سابق به زباله دان تاریخ سپرده میشودویکسال بعد جمهوریت های شوروی سابق اعلان استقلال میکنند.شماخواطرات سیاسی جنرال قادر رهبر کودتای هفت ثور را دقیق بخوانید تا ازمداخله نظامیان شوروی ها وجزییات ونیات خطرناک شوروی ها درمورد افغانستان آگاهی پیدامیکنید.جنرال قادر درزمان حکومت ببرک کارمل وزیر دفاع افغانستان بودمینویسد که دریک جلسه که دروزارت دفاع شوروی درمسکو بود یکی ازبلند مشاورین بلند رتبه شوروی درزمان گورباچوف گفت که مامیخواستیم افغانستان را باخاک یکسان کنیم وافغانستان رادوباره طبق میل خودها بسازیم اما اینطور نشد وما درین مورد ناکام شدیم.بهرصورت رسیدن شوروی ها به آب های گرم هیچ به نفع افغانستان نبود بلکه برعکس تسلط شوروی ها را بیشتر برفرهنگ وعقاید مردم زیاد میکرد.ببرک کارمل درنبدرحیرتان که گوشه نشین شده بود باحامد علمی خبرنگار بی بی سی میگوید که من به این نتیجه رسیده ام یک کشور اگر استقلال وآزادی نداشته باشد هیچوقت به ترقی ورشد واقعی نمیرسد.ازین معلوم میشود که ببرک کارمل ازنبودن استقلال افغانستان شکایت دارد.گلبدین حکمتیار هم دریک مصاحبه اش میگوید که ببرک کارمل یک شب توسط دوجنرال شوروی درحالیکه سر ببرک کارمل با تکه رخت سیاه پوشانیده شده بود از ارگ کشیده شده وداکتر نجیب به جای آن بحیث رییس جمهور افغانستان انتخاب میگردند.حالا اگر این گفته های گلبدین حکمتیار راست باشد ویانه؟ بهرصورت تغیرات وتبدلات در حزب دیموکراتیک خلق افغانستان زیرنظر وطبق پلان شوروی صورت میگرفت ودرآن زمان افغانستان زیر شعار انترناسیونیزم پرولتاریا استقلال خودرا ازدست داده بود.مجاهدین وآزادیخواهان افغانستان با جان فشانی خودها علیه تسلط امپراطوری شیطانی شوروی تمامی پلان ها خطرناک شوروی هاو اهداف برژنف فاشیست وملعون را نقش برآب کردندوباعث فروپاشی امپراطوری شیطانی شوروی شد.اینکه بعد ازفروپاشی حکومت دست نشانده حزب دیموکراتیک خلق در افغانستان چه تحولات بوجودمیاید بحث جداگانه است که باید آزادانه بررسی صورت گیرد.
ومن الله التوفیق.
عبدالرشیدناصری ازآسترالیا

>>>   اقای ناصری صاحب از استرالیا: نوشته ای شما و حنظله و محترم بهرام را نیز خواندم.من از شما میطلبم که قدم رنجه کرده به افغانستان بیایید و در همین شرایط زندگی کنید و حتی اگر میخواهید میتوانید در اغوش طالبان رفته و برای انها منحیث ترجمان ایفای وظیفه کنید زیرا از نظر مردم کابل تمام جهادی های شیعه وسنی نوکران ایران و پاکستان و چین حتی اسراییل استند . طالبان شاید یک قدم وطنپرست تر از این جهادی ها باشدزیرا طوریکه من میبینم شما سخت به جهادی ها علاقه دارید .
در پولند بعد از سقوط حکومت سوسیالیستی یک حکومت فاشیستی تبعیض گرا حاکم است. جمهوری پولند توسطط IMF خریده شد. کتاب :
The end of poverty در این رابطه معلومات کافی برایتان میدهد. مبارزات سازمان همبستگی در پولند بدست امپریالیزم تمام شد.
خدمت شما باید عرض کرد با انحلال اتحاد شوروی و پیمان وارسا تمام کشور های بلوک شرق طور مسالمت امیز مرحله ای گذار از یکدوره به دوره ای جدید را طی نمودند . هیچ انقلابی ضرورت نه شد و نه رخ داد تنها یوگوسلاویا بطرف جنگ داخلی رفت.

یوگوسلاویا دستخوش ناسیونالیزم فاشیستی گردید و شما میدانید یا نمیدانید که به چه تعداد از مسلمانان زنان و حتی دختران خرد سال مورد تجاوزات صربها قرار گرفتند؟؟؟؟
جناب شما روحیه ای ضد کمونیستی دارید حق مسلم شما است برای شما هر قدر از واقعیتهای داخلی و بین المللی صحبت گردد فایده ندارد مرغ شما یک لنگ دارد.
اقای حنظله دست یافتن افغانستان را به ابهای گرم یاد نموده است این کاملا هدف اسای حزب بود . حزب برخلاف خط دیورند بود و انرا یک پلان تحمیل شده توسط استعمار انگلیس میدانست ایا شما منحیث یک افغان وطنپرست با این نظریه ای حزب مخالف استید؟؟؟ا شما که حاجی استید صادقانه بگویید که جهاد همین است که تنظیم های نوکر ایران و پاکستان در افغانستان کردند؟؟
جهاد همین بود که رهبران و قوماندانهای جهادی ملیونر شماره یک در افغانستان استند... شما اگر معلومات کافی مذهبی دارید لطفا برای من بگویید که در کدام ایت و یا حدیث از ساختن حکومت اسلامی حرف زده شده است.؟؟؟؟ به حیث یک حاجی خدا پرست بگویید که حملات
اعراب برای نشر اسلام در افغانستان و ایران ایا مطابق ایات قرانی بود؟؟؟

ایا شما میدانید که اعراب مردمان غیر عرب را عجم خطاب میکردند معنی عجم را میدانید یعنی ناقص .. من و تو در نظر اعراب یک و نیم هزار سال قبل مردمان ناقص بودیم و امروز هم استیم.انها از ما یک و نیم هزار سال قبل در برابر هر صلح با مدافعین این سرزمین هزاران جام طلا و پسران و دختران نوبالغ از اجداد ما گرفته اند همین است اسلام و جهادی که شما از ان به افتخار یاد میکنید؟؟؟ اما شوروی برای من و تو مسجد فابریکه پل و پلچک شاهراه های بزرگ چون سالنگ موسسات علمی و تخنیکی مکروریونها ساخت . چه خدمتی از اعراب و یا پاکستانی و ایرانیها برای ما رسیده است؟؟؟ شما انسان تحصیل کرده استید .امروز در کابل مردم عام عکسهای داکتر نجیب را در خانه هایشان دارند و انرا پرستش میکنند چرا؟؟؟؟؟
اقای حاجی ناصری :
شما از خاطرات قادر و غیره یاد کرده اید .. امروز هر سنگ را که بلند کنید یک نویسنده ظاهر میشود و خاطرات مینویسد. چنین کتابها بیانگر موضع اصولی حزب نیست و چنین افراد ابن الوقت استند و اینها نه تیوریسن و نه مورخ استند که تحلیل دقیق از کامیابی ها و ناکامی های حزب نظریه دهند....
ناصری صاحب
شما از انترناسیونالیزم پرولتری یاد کرده اید . چه عیبی دارد که اگر کارگران سراسر جهان با هم متحد شوند و در راه ختم استمار و استعمار و ایجاد یک نظم بهتر و تو زیع نعمات مادی به شکل بهتر ان مبارزه کنند عیب این موضوع در چی است؟؟؟ امروز اتحاد بین المللی تروریستهای جهادی نیز وجود دارد مثلا امدن اعراب و مسلمانان چیچین و افریقا در افغانستان و یا اشتراک افغانها در جنگهای سوریه عراق کشمیر . گلبدین حکمتیار در جنگهای ۱۹۹۴ بین ارمنستان و اذربایجان و یا کشمیر هزاران تروریست را بنام جهاد به این جنگها فرستاده است و انرا اتحاد بین المللی اسلامی نام داده اند. حالا فرق بین این دو پدیده را خود شما ارزیابی کنید.شما در پهلوی انکه انجنیر استید شاید اینراهم بدانید که جمهوری دموکراتیک افغانستان با بیشترین اعضای سازمان ملل متحد روابط دیپلوماتیک داشت . بیرق ج.د.خ.ا . در جمله ای بیرق سایر کشور های جهان در ملل متحد در امریکا در اهتزاز بود.افغانستان عضویت بسیاری از کنفرانسهای بین المللی را داشت و عضو فعال جنبش عدم انسلاک بود... پس افغانستان در ان زمان یک دولت برسمیت شناخته شده بود و هر نوع دست درازی در امور داخلی ان تخطی از موازین بین المللی بود و این تجاوزات از پاکستان با همکاری ۴۳ کشور جهان اغاز یافته بود.
جناب شما در استرالیا زندگی میکنید بهتر ازمن میدانید که انگلیسها چه گونه نفوس اصلی این خطه را محو نابود کردند.. تنها استرالیا و زیلاند جدید نه بلکه مجموع سرزمین امریکا .. فرانسویان انگلیسها و انگلوساگسون المانها چه گونه نسل ها را به بردگی و غلامی کشانده شدند. قضاوت بدست شما.
من یک افغانستانی استم و در کاریکه منفعت کشورم باشد با در نظرداشت اصول حقوق بین الدول و اصول بین المللی از ان استقبال میکنم.
زمانی ضرورت بود با اتحاد شوروی افغانستان قرار داد بسته شد و کاملا به نفع ملت بود اکنون هم از هر اقدامی که منفعت مردم و وطن در ان نهفته باشد استقبال میکنم
جناب ناصری صاحب امید از این جروبحث خاطر گرامی تانرا ازرده نه ساخته باشم.
فخر اهنگر

>>>   اقای ناصری صاحب من هم میخواهم در صحبت های نوشتاری شما و عده ای دوستان شریک شوم . من هیچگاهی به افکار چپی تمایلی نداشتم در پلخمری زندگی میکردم به همین خاطر با وجود پافشاری بعضی از دوستان من که عضو حزب دموکراتیک بودند به حزب شامل نه شدم.ولی از تنظیمهای جهادی نیز کسی دل خوش نداشت.پلخمری یکی از شهر های متمدن افغانستان با تعداد زیاد از روشنفکران از هر ایدیالوجی و ملیتهای مختلف بود من قضایای فلسطین را از سالها قبل زیر مطالعه داشتم و متوجه بودم که کدام کشور ها از حقوق فلسطینی ها دفاع میکنند وکدام کشور ها به صهیونیزم اسراییل برای سرکوب حقوق فلسطینی ها کمک میکنند. من پیدا کردم که بلاک اروپای شرقی یعنی کشور های کمونیستی بخصوص شوروی از مدافعان سرسخت فلسطینی ها بود و غرب و امریکا از مدافعین صهیونیستها بودند و تا به امروز استند.من اینرا هم دریافتم که این اتحاد شوروی بود که جمهوری مصر را در جنگ سال ۱۹۷۳ علیه اسراییل کمک نظامی کرد و مصر توانست صحرای سینا را واپس بگیرد و اگر چرخش یکصدو هشتاد درجه انورالسادات به سوی امریکا صورت نمیگرفت شوروی قضیه فلسطین را نیز حل میکرد. سادات تمام مشاورین شوروی را از مصر خارج کرد.و با گرفتن حق الزحمه سالانه دو بلیون دالر از امریکا اسراییل را به رسمیت شناخت و قضیه فلسطینی ها ففراموش شد. قسمیکه امروز شما از توافقات امارات و بحرین با اسراییل خبر دارید و ان را هم میدانید که عربستان سعودی قبله ای عالم برای مسلمانان اجازه پرواز های طیارات اسراییلی را در فضای خویش اجازه داده است.
امروز دگر بلاک شرق وجود ندارد ولی بسیاری از احزاب چپی در اروپا امریکا بر ضد حکومت صهیونیستی اسراییل اند و مقالات بیشمار در این موضوع به چاپ رسیده حتی کتابها.اما کشور های اسلامی چون افغانستان پاکستان همه با امریکا اسراییل و غرب در یک بستر میخوابند .
من بخش سیاست خارجی مسایل را نوشتم ولی بسیاری مطالب در بخش روابط افغان شوروی و امریکا است که میتوانیم بدقت انها را مطالعه و خود را از واهمه نجات دهیم.مشکل ما مردم این است که ما مثل دگران به فکر منافع خویش نیستیم با اندک موضوع بدون انکه فکر کنیم شمشیر ها کشیده میشود سرها بریده و جوی خون روان میگررد چنانچه تا کنون ادامه دارد.باید سیاست را از ایرانی ها و پاکستانی ها اموخت.
با عرض احترام به تمام دوستان
عبدالحمید مومند خیل


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است