"۳۵" هزار در پی خشونت‌ها در هلمند آواره شدند
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۰۳    ۱۳۹۹/۷/۲۴ کد خبر: 165157 منبع: پرینت

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به بی‌بی‌سی گفت که در سه روز جنگ هلمند، حدود ۳۵ هزار نفر از مناطق جنگی آواره و به شهر لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند پناه آورده‌اند. همزمان با تداوم جنگ در این ولایت، سفیران برخی از کشورهای خارجی خواستار پایان درگیری شده‌اند.

در همین حال اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع افغانستان، به منظور بررسی وضعیت امنیتی هلمند به این ولایت رفته است. جایی که از چهار روز به این سو درگیری میان نظامیان افغان و جنگجویان گروه طالبان در شهر لشکرگاه و ولسوالی‌های ناوه، نادعلی و نهرسراج این ولایت ادامه دارد.
وزارت دفاع افغانستان با انتشار خبرنامه‌ای گفته که آقای خالد، با محمد یاسین، والی هلمند و مسوولان نظامی این ولایت دیدار و "در باره پلان(برنامه)‌های امنیتی برای تامین هرچه بهتر امنیت هلمند بحث و گفتگو" کرده است.

همزمان نادر نادری، سخنگوی هیات مذاکره کننده دولت افغانستان گفته که افزایش سطح خشونت‌ها روند صلح را تهدید می‌کند.
او گفت: "اگر سطح خشونت‌ها بالا برود و یا برای یک مدت طولانی ادامه پیدا کند، میزان فشار افکار عمومی بر تیم مذاکره کننده دولت نیز افزایش خواهد یافت تا ما با مردم مذاکره کنیم که آیا این دو مسیر جنگ و مذاکره به صلح خواهد انجامید یا خیر. تداوم مشکلاتی که جنگ و خشونت‌ها بر مردم تحمیل کرده دیگر قابل قبول نیست."

از چهار روز به اینسو، جنگ و درگیری میان نظامیان افغان و گروه طالبان در حومه‌های شهر لشکرگاه و سه ولسوالی ولایت هلمند در جنوب افغانستان ادامه دارد. دوام این خشونت‌ها موج تازه‌ای از مهاجرت‌های ناخواسته خانواده‌ها را در پی آورده و باعث تلفات غیرنظامیان نیز شده است.

رقم تلفات غیرنظامیان در جنگ هلمند به صورت رسمی اعلام نشده اما سازمان غیردولتی ایمرجنسی، که بیمارستان‌ها و کلینیک‌های ویژه قربانیان جنگ را در افغانستان اداره می‌کند‌، به بی‌بی‌سی گفت که تنها در دو روز اول جنگ، نزدیک به ۷۰ زخمی به بیمارستان ولایتی این سازمان انتقال یافته و حدود ده نفر از این افراد جان باخته‌اند.

دفتر سازمان ملل متحد در کابل با انتشار پیامی در صفحه توییترش، از نیروهای افغان و طالبان خواسته است که برای محافظت از غیرنظامیان اقدامات عملی انجام دهند و همچنین راه‌های مصون را برای کسانی که از مناطق جنگی فرار می‌کنند، فراهم سازند.
یوناما گفته که تیم‌های این سازمان در حال تائید گزارش‌ها در مورد تلفات غیرنظامیان در جنگ هلمند هستند.

اداره امور مهاجرین ولایت هلمند نیز گفته که امکانات کافی برای کمک فوری به خانواده‌های آواره در اختیار ندارد و دست‌شان خالی است.
هرچند وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان و وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث وعده همکاری به این بیجاشده‌ها را داده اما عملا تاکنون کمکی به این افراد صورت نگرفته است.

همچنین فعالیت شبکه‌های مخابراتی به استثنای شبکه دولتی سلام در این ولایت ظاهرا پس از هشدار طالبان، متوقف شده و باشندگان هلمند از حدود یک هفته به این سو به انرژی برق نیز دسترسی ندارند.

مقام‌های محلی ولایت هلمند گفته‌اند که گروه طالبان شب گذشته به بخش‌های از ولسوالی ناوه استان هلمند بار دیگر حمله کردند. اما عمر زواک، سخنگوی والی هلمند گفت که این حملات سرکوب شده است.
آقای زواک به بی بی سی گفته که در حال حاضر درگیری فروکش کرده و نیروهای زمینی در محل حضور دارند.
مقام‌های محلی ولایت هلمند از راه‌اندازی عملیات پاک‌‌سازی در شهر لشکرگاه و ولسوالی این ولایت خبر می‌دهند. اما تا کنون از پیشرفت این نیروها در بازپس‌گیری مناطق تحت تصرف طالبان گزارشی در دست نیست.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
هلمند
خشونت
نظرات بینندگان:

>>>   اعلان جهاد بر علیه طالب
طالب را در هر کجا یافتید بکشید
هراتیان عزیز
مولوی خداداد و ملا انصاری را بکشید تا از شر طالبانیزه شدن نجات یابید
اگر نکشتید خود کشته میشوید
پاکستان مرده باد

>>>   اینهم نتیجه جهل و بی خردی!
ان الله لا یغییر ما بقومهم حتی یغییر ما بانفسهم
خدا آن ملتی را سروری داد *** که تقدیرش به دست خویش بنوشت
به آن ملت سر و کاری ندارد *** که دهقانش برای دیگران کشت

اگر بیست و پنج سال قبل هم قطاران٬ پدران و برادران اینان به نام تطبیق شریعت غرای محمدی در عقب مرد گمنام و جاهل سرسپرده ای استخباراتی به نام امیرالمومنین ملا محمد عمر آخند که ان مزدور خود نیز از همین جغرافیا پالان بردگی را به دوش میکشید رمه وار عقبش روان نمی شدند؛

اگر شمالی سرسبز را با تاکستان هایش به دود و خاکستر بدل نمیکردند؛
اگر هزاره هارا در کابل و بامیان و مزار به نام رافضی قتل عام نمیکردند؛
اگر در دیار دور از خانه و کاشانه هایشان از هرات تا بلخ و تخار به قتل و کشتار جمعی مردم بیگناه دست نمی زدند و خود نیز در دشت های لیلی جان نمیدادند؛
اگر سرزمین پهناور٬ غنی و حاصل خیز هلمند را به مزارع کوکنار بدل نکرده و چرخ های اقتصادی جهان مافیایی را به چرخش نمی آوردند؛
اگر درین ربع قرن چون چوب سوخت برای پیشبرد منافع استخباراتی بیگانگان با انفچار و انتحار٬ وسیله غم و مصیبت و نکبت ده ها هزار خانواده های داغدار را در سرتاسر کشور فراهم نمی کردند؛

و بالاخره با سرسپردگی و برده منشی وسیله ای اشغال کشور توسط قوای اجنبی نمی گردیدند.
امروز نه آتش جنگهای خانمانسوز و بیحاصل سرتاسر کشور را میسوخت؛
و نه هم مزدور سرسپرده ای دیگری از قبیله سرنوشت ملت را در پشت در های بسته با همین فرزندان نا اهل هلمندی در فحاش خانه های شیخان فاسد رقم زده و قباله ملکیت کشور را مثل اجدادش به بیگانگان تسلیم میکرد؛

و نه هم ما امروز شاهد این مصیبت کوچ و بی خانمانی زادگاه طالبان میبودیم؛ که این مهاجرت و بیخانمانی ایشان قطره ایست در دریای ازان مصیبت ها و مهاجرت ها و کوج های اجباری اطفال و زنان و پیران هزارجات بزرگ٬ پروان بزرک٬ تخار بزرگ٬ هرات بزرگ و زادگاه مولینای بزرگ در فصل کشنده زمستان که توسط هم تباران و وطنداران همین مردم هلمندی و باداران پاکستانی و اعراب وهابی شان اعمال گردیده بود.

>>>   قتل عام مردم هلمند بدست طالب تاهنوز چهره این مزدوران پاکستان را ثابت نگرده است مردم هلمند بیدار شوید

>>>   واقعا وقتی هر روز در اخبار میبینم که بر سر انفجار و انتحاری هر روز مردم افغانستان مخصوصا کودکان و زنان قربانی میشوند جگر من و مادرم میسوزند
آخه چقدر جنگ چقدر قتل و کشتار و هم وطن کشی بر اساس اسلام و قرآن و این چیزها
واقعا در مغز این طالبان چی ریخته اند؟
تازه این زنان و دختران اول بدبختی آنهاست
طالبان که برگردد اولین قربانی های تحجر همین زنان هستند آخه مگه اینها انسان نیستند؟
پس مردان افغان غیرتشان کجا رفته تا از این زنان و دختران محافظت کنند؟
یک دختر ایرانی


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است