تغییراتی اساسی در ساختار ناتو
تغییراتی که قرار است در ساختار ناتو ایجاد شود، کشورهای عضو این پیمان را قادر خواهد ساخت به طور مؤثرتر و با هزینه ای کم تر، با تهدید ها مقابله کنند 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۰۷    ۱۳۸۹/۸/۲۹ کد خبر: 16547 منبع: پرینت

به گزارش شبکه اطلاع رسانی افغانستان (afghanpaper)، اجلاس سران کشورهای پیمان ناتو روز گذشته در لیسبون، پایتخت پرتغال آغاز شد و امروز شنبه نیز جریان دارد.

آندرس فو گ راسموسن، دبیر کل ناتو در سخنرانی افتتاحیه این نشست گفت تغییراتی که قرار است در ساختار ناتو ایجاد شود، کشورهای عضو این پیمان را قادر خواهد ساخت به طور مؤثرتر و با هزینه ای کم تر، با تهدید ها مقابله کنند.

آقای راسموسن گفت ناتو با ایجاد قابلیت های مدرن، به مقابله با تهدیدهای مدرن خواهد رفت. او نشست لیسبون را در تاریخ 61 سال پیمان ناتو مهم ترین جلسه دانست.

وی همچنین گفته است که رهبران کشور های عضو ناتو استراتژی جدید پیمان را تا 10 سال آینده تصویب کردند که بر اساس این استراتژی ناتو می تواند، جهت مبارزه با تهدید های تروریزم فراتر از اروپا، فعالیت کند.

راسموسن تأکید کرد که محتوای استراتژی جدید صرف یک اعلامیه نیست. بلکه طرح یک اقدام عملی برای تنظیم دقیق مراحلی است که ناتو در سال های آینده مطابق آن فعالیت می کند.

وی افزود با درنظرداشت نتایج جدی بدست آمده در رابطه با دورنمای استراتژی این پیمان، آغاز مرحله نو در افغانستان و آغاز روابط تازه با روسیه در اجلاس لیسبون اهمیت بسزایی دارد.

گفتنی است که قرار است برای اولین بار پس از جنگ روسیه با گرجستان در سال ۲۰۰۸ میلادی، رئیس جمهوری روسیه در اجلاس ناتو حاضر شود. ناتو تلاش دارد با بهبود مناسبات خود با روسیه، به مخالفت های چند ساله روسیه با نصب سپر دفاع موشکی در اروپا پایان دهد.

گفته می شود که قول مساعد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا برای تصویب یک پیمان جدید تسلیحات هسته ای با روسیه، در تشویق مقام های روسیه برای همکاری بیشتر با ناتو بی تاثیر نبوده است.روسیه برای نشان دادن حسن نیت خود وعده داده است که در مورد حمل تدارکات لازم برای پشتیبانی نیروهای ناتو در افغانستان، همکاری بیشتری به عمل آورد.

آینده حضور نظامی ناتو در افغانستان، یکی از مهمترین محورهای مورد بحث در اجلاس لیسبون خواهد بود.

باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا نیز در لیسبون گفت ناتو در افغانستان وارد مرحله ای جدید شده است. به گفته وی در این مرحله، مسئولیت تامین امنیت افغانستان از سال ۲۰۱۱ میلادی به تدریج به نیروهای افغان واگذار خواهد شد و در سال ۲۰۱۴ میلادی، اردوی افغانستان مسئولیت تامین امنیت در سراسر این کشور را بر عهده خواهد گرفت.

رئیس جمهور کرزی نیز که قرار است امروز شنبه در اجلاس لیسبون سخنرانی کند از ناتو و آیساف خواسته است که تا سال ۲۰۱۴ میلادی، مسئولیت تامین امنیت در این کشور را به خود افغان ها بسپارند.

مقام های آمریکایی این هدف را قابل تحقق و واقع بینانه می دانند، اما تاکید کرده اند که نمی توان از هم اکنون خروج نیروهای خارجی از افغانستان در سال ۲۰۱۴ را قطعی تلقی کرد.

رییس جمهور همچنین در لیسبون با جنرال دیوید پتریوس، فرمانده عمومی نیروهای امریکا و ناتو در کشور دیدار کرده و قرار است در حاشیه این کنفرانس با باراک اوباما، رییس جمهور امریکا نیز ملاقات کند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از یک مقام ناتو گزارش داده که آقای کرزی در ملاقات با جنرال پتروئیس، از تلاش‌های نظامی ناتو در افغانستان حمایت کرد، اما حمایتش از عملیات شبانه نیروهای کوماندوی امریکایی تا حدی بی‌میلانه بوده است.بر اساس این گزارش ؛ملاقات یک ساعته بین حامد کرزی و جنرال دیوید پتروئیس تشنج‌هایی را که بعد از مصاحبه اعتراض‌آمیز رییس‌جمهور کرزی ایجاد شده بود، تا حدی برطرف کرد.

گفتنی است که رییس جمهور کرزی چندی پیش طی سخنانی از عملیاتهای نظامی نیروهای آمریکا انتقاد کرده بود و خواهان پایان دادن عملیات شبانه در کشور شد که این اظهارات با واکنش نیروهای ناتو و امریکا روبرو شد.


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   این اجلاس را حتی طفلی هم میداند که جنبه سلطه گری بر جهان فقیر را میرساند زیراکه در نبود مواد خام این کشورها ی فقیر اروپا در گیر خویش ودر نهایت تباهی از درون خویش را به چشم سر خواهند دید و انگاه درک خواهند کرد چقدر پرازیت خطرناک به جان ملل فقیر بوده اند.جان بالتون بدخشان


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است