تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ ۱۳۹۹/۸/۲۱ | کد خبر: 165484 | منبع: |
پرینت
![]() |
یاد مان نرود که در دو هفتهی گذشته، شرف باختگان، جوانان نازنین ما را کشتند، جوانانی که هر کدام فرهنگ ساز و هویت ساز بودند و روشنی های فردای ما، اما هیچ کسی نرفت مادری را در آغوش بگیرد و برای قلب زخمی و زندهگی بربادرفته اش قطره اشکی بریزد؛ هیچ کسی نامهی سرگشاده به دولت بیکفایت و سمبول مسخرهگی ننوشت که بالاخره معامله با طالب را بس کن و مقابله با این درندهگان را آغاز کن و...
مسوولین ویرانی سینما دلیل آوردند که چون ساختمان سینما به محل تجمع اوباشان مبدل شده است، باید ویران گردد!
خیلی خوب، اگر معیار همین است که محلاتِ تجمع اوباشان باید ویران گردد، پس مسوولینِ دلسوز باید از ارگ کابل و قصر گلبدین و ویلا های خود و باقی اوباشان به ویران کردن آغاز کنند. مگر میشود در یک مملکت دو قانون جاری باشد؟ یعنی یک بام و دو هوا؟ اوباش، اوباش است، چه دولتی، چه غیر دولتی!
جبههی مخالف ادعا دارد که با ویران کردن سینمای پارک فرهنگ و هویت کابل ویران میگردد!
خیلی خوب، پس لطف نموده شعار ندهید بلکه شرح دهید که این ساختمان از نگاه معماری چه ویژهگی داشت و نمایانگر چه فرهنگ و هویتی بود؟ همین که برخی ها میرفتند و فیلمی تماشا میکردند و جلغوزه میخوردند؟ همین شد فرهنگ و هویت کابل؟
اگر سخن از هویت و فرهنگ کابل است، اگر ماتم و واویلا برای محو هویت و فرهنگ کابل است، مگر دیوار های کوه آسمایی که تا رتبیل و یعقوب لیث و تجاوز پدران طالب قصه داشت، یاد مان رفت؟ چرا ماتمداران افغان فیلم که همه امکانات را هم در دست دارند تا به حال در فکر تهیهی فیلمی از این واقعن هویت تاریخی کابل نشده اند؟
تعجب میکنم که هواداران سینمای "فرهنگی" پارک چرا تا به حال در فکر حفظ فرهنگ و هویت کابل نبودند، مثلن پیشنهاد نکردند که ساختمان را بازسازی کرده و به حیث موزیم سینما و تئاتر افغانستان یا به حیث نهاد آموزشی برای فراگیری هنر تمثیل مورد استفاده قرار دهند یا حد اقل نگذارند که حوالی ساختمان به "کناراب" عمومی تبدیل شود که حالا میآیند و با یک سناریوی بسیار ضعیف در مقابل کمره دایهی دلسوزتر از مادر میشوند؟! مردم نادان نیستند، تفاوت میان تمثیل و واقعیت را درک میکنند، به ویژه تمثیلی تا این حد ضعیف که تصنعی بودناش فریاد میزند.
این که امرالله صالح ها و سلطانزوی ها و فلانزوی ها و بهمانزوی های دولتِ بیکفایت چه ماهیتی دارند و چه نقشهی منفعتجویانه و شومی در سر میپرورانند، دلیل بر این نمیشود که ساختمان سینمای پارک دفعتا فرهنگ و هویت کابل شناخته شود و سایه بر خون جوانان نهاد آموزشی کوثر و دانشگاه کابل و یما سیاوش و انس و... بیندازد. هر کدام این جوانان مادر و پدر و خواهر و برادر و خانواده دارند که استخوان شان آتش گرفته و خاکستر شده است، هر کدام این جوانان ارزش های فرهنگی و علمی فردای این کشور بودند و تازه چند روزی از کشتار بیرحمانهی شان نمیگذرد که چند آدم مفتن ساختمان متروکی را ویران میکنند و ما هم چنان غرق در شعارپرانی و تمثیل های تراژیکِ تصنعی میشویم که یاد مان میرود که همین دیروز مادری در فاصلهی سه چهار روز در ماتم دختر جوان و پسر جوان اش نشسته است و فردا مادر دیگری و پس فردا مادر دیگری... و ما برای ساختمانی خود را ماتمدار نشان میدهیم و لیف لیف میکنیم که از سی سال به این سو به در و دیوار اش میشاشیدیم.
"زمانه ایست که هر کس به خود گرفتار است"
کاوه شفق
>>> درود جناب شفق ، زمانی که یه موضوع حاد به یه سر زمین می افتاد و اگر می خواهید که برنامه عوض شود و یه برنامهریزی جدید رو پیاده کنید و آون موضوع اولی به یاد فراموش سپرده شود، مانن از دست دادن جوانان کشور که توی دو هفته دوصد و چند نفر کشته و زخمی شدند آب از آب تکان نخورد و نه مجرمین گرفتار شد، نه حرفی به میان آمد که کها قاتلین این جوانان بودند و صرف به یه حرفی تقبیع شد و بس ، وای از دل خانواده های داغدار که جگر گوشه هایشان رو از دست نان آور فامیلی شون رو ،کسی به حال خانواده ها تره هم خورد نکرد ، و ابر قدرت ها مجبور بودند برنامهریزی جدیدی رو پیاده کنن و آون تخریب از نماد فرهنگی هنری کشور رو ،و همه کابلی ها رو متوجه و بحث انگیز و حس نماد فرهنگی را به وجود همه بیدار کرد و فکر مردم رو در گیر اخباری جدید انداختند و آون هم تخریب سینما پارک شهری بود و عرص مردم رو به نماد فرهنگی هنری یه باره بر انگخیت ، آه و واویلا ناله های مردم عزا دار یه بار به فراموش سپرده شد.
>>> درود وسلام خدمت نویسنده محترم بسیار زیبا نوشتی ،ویرانی سینما کابل وداد وفریاد مخالف وموافق فقط بخاطر دورزدن اذهان عامه بود در مورد جنایت که درحق جوانان پوهنتون کابل صورت گرفت ،دولت نابکار کابل قصدا دست به سیاست قرچه یی یعنی شاخ به شاخ میزند موفق وکامگار باشید
ک..ع
>>> کاوه جان عزیز!
احتیاط را از دست مده تا خدای ناخواسته تا هنوز که داغ ترور المناک یما جان و جوانان دانشگاه کابل و کوثر التیام نیافته به داغ تو سوگوار شویم.
این درنده خویان به احدی رحم نمیکنند٬ خاصه آنهایی که به اصطلاح وطنی « سرش به تنش می ارزد». خداوند حافظ و نگهدار همه بادا!
>>> آقای شفق
فکر کنم قدیمی ترین سینما در کابل همین سینمای پارک بود که کشتندش.
برای فاشیسم قبیله فرق نمیکند که کجای این جغرافیای عظیم ویران میشود.
غنی صالح را بلا گردان اعمال فاشیستی خود کرده و هرچه میکند و میخواهد زیر نام این پسر بچه احساساتی انجام میدهد و وقتی تاریخ مصرف اش خلاص شد در ناکجا آباد تنهای رهایش میکند.
تازه ترین مورد فرمان سلطانی غنی در مورد به کار بردن ادبیات اصیل افغانی در مونو گراف ها و تیزس های دانشگاه ها است.
حال صالح باید بیاید و توضیح دهد که ادبیات اصیل افغانی چه است؟؟؟
برای معلم مکتب عزیز ترین است
برای نویسنده کتاب
برای سینماگر سینما
برای مورخ اسناد تاریخی
برای شهردار کابل خلوت خانه های عیاشی
برای باستان شناس دیوار رتبیل شاهان
برای غنی گور امان الله خان
برای فاشیسم نابودی همه جز خودش
پس چرا باید بر سینما گران تاخت.
مگر میراث فرهنگی و تاریخی چه است اگر قدیمی ترین ساختمان سینما در شهر نیست؟؟؟؟؟؟
مگر گور عبد رحمن و تیمور شاه و نادر شاه چه برتری دارد که باید حفظ شود مگر سینما پارک نی؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کدام ساختمان صد ساله و دو صد ساله و قدیمی تر در افغانستان وجود داد که از سنگ و خشت پخته بنا شده باشد؟؟؟؟
قصر دار لمان یک ویرانه متروکه شده بود مگر فاشیسم برای اهداف فاشیستی اش آنرا دوباره ساخت.
سینمای پارک را اگر به دست توانای سازندگان هنرمند میدادند چنان دوباره باز سازی میشد که نظیرش در کابل نمیبود.
هدف هموار کردن راه برای ورد تفکر طالبانی و فاشیسم قبیله است ، خواهی بدان خواهی ندان.
>>> دمت گرم داداش خیلی حال کردم راضیم ازت
بخدا من با اینکه ایرانی هستم خیلی سر این دو تا داستان اعصابم خورد شد مخصوصا اون دختر کوچولو که عکسش رو گذاشته بودید
آخه من خیلی دلم واسه کودکان و دختران و زنان افغان میسوزه.بخدا عین ناموس خودم
این زنان هیچ تقصیری در این جنگ چهل ساله ندارند و قربانی هستند.ایران ما هم که اومدن دنبال شوهر یا پدرشون.البته اینجا خدا رو شکر جاشون امن هست و تو ایران هم فضا بازتره نسبت به افغانستان
ولی این خانومه که جلو سینما گفت من هیچی نمیخورم فقط واسه جلب توجه بود
جانم فدای ایران
>>> جناب کاوه شفق
آقای صالح به فرمان فاشیسم قبیله دقیقا" در فضای ملتهب انتحار و انفجار آمدند و دست به عمل انفجاری دیگر زدند و این بار یک مکان فرهنگی را به خاک سیاه نشاندند.
چرا ؟ به دک دلیل
۱ ذهنیت ها را از انتحار و انفجار پیهم در شهر کابل به طرف دیگر سوق دهند.
۳ نیات شوم خودشان را که غضب یک مکان تاریخی فرهنگی به منظور استفاده فاشیستی تجارتی است پیاده کنند.
در غیر آن چرا با این عجله این کار صورت گرفت در حالیکه نه طرح بدیل وجود دارد ، نه نقشه و مشخصات و نه بودجه و امکانات.
اگر فاشیسم اجازه میداد همین ساختملن به اصطلاح بعضی ها فرسوده چنان باز سازی میشد که مایه حیرت همگان قرار میگرفت.
مگر شهر کهنه کابل و چنداول و مرادخانی و اندرابی و امثالهم که زیر پوشش حفظ میراث فرهنگی قرار گرفتند حالت بهتر از سینما پارک داشتند؟؟؟؟؟
در طرح فاشیسم قبیله اینجا یک بلند منزل احساس خراش ساخته میشود که شاید زیر زمینی یا منزل صفری اش یک صالون سینما باشد وباقی اش یک قسمت پشتو تولنه است و قسمت دیگرش د پاچا خان بنست و باقیمانده هم مکان های تجارتی.
آنوقت صالح دیگر مثل یک گاغذ تشناب استفاده شده از دسترس به دور است تا لیاید و جواب بگوید که طرح بدیل فرهنگی چه شد.
وظیفه صالح فقط تخریب اش بود وبس.
باقی کار ها در زمان عمر سیاسی صالح انجام نمبشود.
آرشیف افغان فلم را در ارگ انتقال دادند و تمام موادش در اختیار دختر غنی قرار گرفت و از طریق یک کمپنی هندی در معرض نمایش و سودش به افغانستان ، هیییییییچچچچچچ
کس نیست که پرسان کند و بعد فرار غنی از ارگ شاید یک بخش این آرشیف هم به لبنان منتقل شود به خاطر مریم جان.
>>> اقای شفق سلامت باشید
تحلیل بی نهایت زیباواقعا همان گونه است چه باید کرد؟راه بیرون رفت چیست برای مردم توان نمانده
>>> الهی توبه !
گلها پرپر میشوند ، جوانها جوانمرگ میشوند ، خانه ها بر سر صاحبانش خراب میشود، هیچ کس اعتصاب غذا نمیکند...
اما صحرا برای سینما خود را به لب دریا میرساند!
>>> دوستان عزیز نظرات خود را در مورد سینما پارک ارایه کردند. کسی موافق و کسی مخالف.
از نظر من موضوع مهم و اصل که در حکومات کرزی و اشرف غنی کنار گذاشته شده است : تقسیم وظایف و تشریک مساعی میان ارگانهای مسوول در تمام بخش ها. کلچر و فرهنگ زور گویی و عدم احترام به یکدگر جز خصلت این حکومت شده است
مسایل فرهنگی و اتخاذ تصامیم جدی در زمینه از وظایف عمده و اساسی وزارت اطلاعات و کلتور است .گرچه زمین سینما ملکیت شاروالی است ولی نام و عنوان و تعیین طرز فعالیتهای فرهنگی در داخل تیاتر ها و سینما ها و سایر کانونهای فرهنگی از جمله وظایف مسوولین اطلاعات و کلتور است.اقای امرالله صالح وظایف اساسی در قبایل مسایل امنیتی دارد نه تخریب و یا اباد کردن اماکن به همین خاطر است که وضع امنیتی از کنترول خارج گردیده است.
هیچ نوع تفاهم کاری میان ارگانهای امنیتی الی سطح شورای امنیت ریاست جمهوری وجود ندارد. خود خواهی ها تکبر و بلند پروازی ها جانشین تمام امور نهایت مبرم که باید اجرا شود گردیده است.
حفظ اثار ابدات تاریخی و فرهنگی دولت و حکومت اشنا با فرهنگ و تربیه
مردمی میخواهد. طالبان بودا را تخریب کردند. داعش اثار تارخی را در عراق و سوریه با تبر و شمشیر نابود کردند ...
نلسن ماندیلا رهبر فقید افریقای جنوبی در باب تیاتر موسیقی و کتابخانه ها چنین گفته است:کتابخانه ها سالن های تیاتر و موسیقی سینما ها شریان های تنفسی یک شهر و سرزمین است. قاره افریقا بدون این شریانهای تنفسی در دام بهره کشی, خشونت ,سنت گرایی و بنیاد گرایی گرفتار خواهد ماند."
سینما یا هنر هفتم توانسته است که شش هنر دگر { رقص موسیقی مجسمه سازی تیاتر نقاشی معماری }} را نه تنها به خدمت بگیرد بلکه زمینه ای رشد و اعتلای بیشتر این هنر ها را فراهم سازد. لنین رهبر اولین دولت شورا گفته بود ;" سینما با ما , ما بر ارتش های دنیا که بر علیه ما میجنگند سر انجام پیروز خواهیم شد."
جان مساله در این است که سینما و تلویزیون در زمان جمهموری دموکراتیک افغانستان یکی از ابزار عمده برای افشای دسایس دشمنان داخلی و خارجی و به پیش کشیدن بر نامه های سیاسی حزب و دولت برای مردم به شمار میرفت فلم صبور سرباز در انزمان شهرت زیاد داشت.
در شرایط فعلی جنگ , دولت با ید از هنر سینما برای افشای ماهیت تروریستی دشمنان افغانستان استفاد وسیع کند و در این راه باید هزینه سازی زیاد نیز کند . اما با امدن حکومات کرزی بیسواد و اشرف غنی داکتر؟؟؟ و خصوصی ساختن تمام بخش های اقتصادی دگر قبول مصارف در عرصه هنر به تاق نسیان گذاشته شد و همه چیز به ترحم شرکت های خصوصی گذاشته شد.
تخریب سینما پارک نه صلح در افغانستان میاورد و نه هم جنگ را تشدید میبخشد و نه هم امنیت شهر را بر هم زده است فقط یک تصمیم عجولانه و قبل از وقت و بدون یک پلان تدوین شده. این مشت نمونه خروار که ماهیت این حکومت بی بند وبار را اشکار میسازد.. ما همانطوریکه فعالیتهای تروریستی طالبی داعشی و داعشی خراسانی و حلقات زنجیره ای انها را شب و روز تقبیح و افشا مینماییم دفاع از تعمیرات و مراکز یادگاری فرهنگی را نیز جز وظایف خویش میدانیم. در جهان سینما ها ی قدیمی را مرهمت می کنند وسعی میدارند که پا بر جا باشد.اما در وطن ما سعی میگردد که عقربه های ساعت به نفع یک اقلیت مافیایی همیشه به عقب برگردد.
فخر اهنگر
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است