از فرار آمریکایی ها از ‌‌سومالیا،‌ تا فرار از افغانستان
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۲۸    ۱۳۹۹/۸/۲۹ کد خبر: 165563 منبع: پرینت

از فرار نیروهای نظامی آمریکا از موگادیشو (‌‌سومالیا)،‌ تا فرار نیروهای ایالات متحده از افغانستان؛
در دسامبر ۱۹۹۲ یکهزار و هشتصد عسکر امریکایی به سومالیه ریختند.
۱۶ سال قبل در نهم دسامبر ۱۹۹۲ یکهزار و هشتصد عساکر بحریه ایالات متحده به موگدیشو، پایتخت سومالیه رسید تا یک قوای چندین ملیتی را بقصد استقرار نظم درین کشور جنگزده، رهبری کند.

به دنبال قرنها حاکمیت استعمار کشور های اروپایی بشمول پرتگال، برتانیه و ایتالیه، موگدیشو در سال ۱۹۶۰ به پایتخت کشور مستقل سومالیه مبدل شد.
کمتر از ده سال بعد از آن، یک گروه نظامی تحت رهبری جنرال محمد سید باری، قدرت را بدست گرفته و سومالیه را یک کشور سوسیالیستی اعلان نمود.
خشکسالی در اواسط دهه ۷۰ همراه با یک قیام نافرجام اقوام سومالی در یک ولایت همجوار، در کشور ایتوپیا، باعث گردید شمار زیادی از مردم از دسترسی به غذا و سرپناه محروم گردند.

تا سال ۱۹۸۱ نزدیک به دوملیون سومالی بی سرپناه بودند. باوجود امضای یک توافقنامه صلح بین سومالیه و ایتوپیا، جنگ بین اقوام رقیب سومالی افزایش یافت و در ماه جنوری سال ۱۹۹۱ سید باری مجبور به ترک کشور گردید.
در حالیکه تلاش ملل متحد برای برگرداندن نظم و قانون به سومالیه به ناکامی انجامید، طی ۲۳ ماه جنگ داخلی در سومالیه بیش از ۵۰ هزار سومالی کشته شده و ۳۰۰ هزار تن دیگر در اثر گرسنگی هلاک شدند.

در اوایل دسامبر ۱۹۹۲، جورج بوش اول، رییس جمهور وقت امریکا یک قوای بحریه را منحیث بخشی از ماموریت موسوم به عملیات برگشت امید به موگدیشو فرستاد.
ملل متحد با حمایت عساکر امریکایی توانست نظم را تا حدی برگرداند و مواد غذایی و سایر نیازمندی های بشری را به مردم توزیع نمود. اما خشونت های پراگنده ادامه یافت، طوریکه در سال ۱۹۹۳ ۲۴ عسکر پاکستانی شامل در قوای حافظ صلح ملل متحد به قتل رسیدند و بتاریخ سوم اکتوبر ۱۹۹۳ طی یک تلاش نا فرجام برای دستگیری جنرال فراح ایدید شورشیان، دو هلیکوپتر قوای بحریه امریکا را سقوط داده و ۱۸ تن از عساکر سوار برآن را بقتل رسانیدند.

با نمایش صحنه های دلخراش تلویزیونی از کشتن و به خیابان کشاندن اجساد عساکر امریکایی بل کلنتن رییس جمهور امریکا خروج کامل عساکر امریکایی را از سومالیه امر داد و به این ترتیب اروپایی ها نیز بدنبال آن چنین کردند.
ماموریت ملل متحد برای آوردن صلح به آنکشور با یک مصارف گزاف حدود دو ملیارد دالر به پایان رسید و جنگ داخلی در سومالیه ادامه یافت.

ویس ناصری


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
فرار آمریکا
سومالی افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   کاکایش صدقه برادرزاده خودشود.
کلمه فراردرمواردعساکرامریکایی صدق نمیکند.بلکه انهابراساس منافع کشورشان واردیک مملکت میشوند،تاوقتی منافع شان ایجاب میکنددرانجا باقی میمانندوزمانیکه منافع شان ایجاب خروج رامیکردازانجاخارج میشوند.وپوهیدی؟
عاقل

>>>   امریکا طالبان را ازاد کرد تا دوباره افغانستان بشه میدان جنگ داخلی و خودش فعلا میره و هروقت که خواست به بهانه ناامنی و جنگ در افغانستان باز برمیگرده...

>>>   عاقل باز بی عقل شدی
امریکا شکست خورد و بهای این شکست را مردم افغانستان خواهند پرداخت.

بهار سال آینده بهار رویا رویی مقاومت دوم با تجاوز سیاه پاکستان با پیشقراولی طالب است.
امریکا دیگر جرئت باز گشت را ندارد چون از الفبای ایمان به پیروزی چیزی نمیداند.
آنچه امریکا بلد است گاو زوری است و در دراز مدت کار آیی ندارد.

>>>   نظردهنده سوم.
اینکه عاقل راعاقلان عاقل وبیعقلان بیعقلش میخوانند قصه سابق است.
اگر طفل سه ساله هم وضع کشورمن وتورا باامریکا مقایسه کند،بخوبی شکست خورده راتشخیص میدهد.
کاکایت صدقه برادرزاده خودشود.اگریک هفته امریکا طالب رااکمالات نکند،دیگر طالبی نخواهد وجوداشت.مگرفکرمیکنی۳-۴ نفرملای کون لچ امریکا وغرب راشکست داد؟
خواب است وخیال ،محال است وجنون.
عاقل

>>>   اینجاحرف برسرشکست امریکانیست. وقتی طالب تعهدکندکه همه اوامرامریکارابه مصرف کمترنسبت به غنی اجراکند، پرواضح است که امریکااز غنی روگردان وبالای شانه طالب دست میگزارد. مناسبات طالب وامریکا که چیزی نونیست. اکمالات هوایی طالبان بارهاافشاشده است. مگرکنترول اسمان کشورمادردست امریکانیست؟
امریکاییان بهرمطلب خوددلبری کنند.
نوروزی


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است