طرح حکومت موقت میان خلیلزاد و رهبران سیاسی
 
تاریخ انتشار:   ۱۹:۵۳    ۱۳۹۹/۱۰/۲۳ کد خبر: 166026 منبع: پرینت

برای پایان جنگ در افغانستان طرح ایجاد یک حکومت موقت و همه‌شمول از گزینه‌های مناسب است.
به گزارش طلوع نیوز، افراد نزدیک به سیاست گرانی که در واپسین سفر زلمی خلیلزاد، فرستادۀ ویژه امریکا برای صلح افغانستان با او دیدار کرده‌اند تایید می‌کنند، که خلیلزاد با آنان در بارۀ طرح ایجاد یک حکومت موقت گفت‌وگو کرده‌است.

این سیاستگران می‌گویند، که خلیلزاد در این دیدارها سه طرح را مطرح ساخته است؛ طرح نخست ادامۀ حکومت کنونی و شامل ساختن طالبان در این حکومت، طرح دوم شریک ساختن حکومت در یک ساختار حکومتی طالبان و طرح سوم هم ایجاد حکومت موقت و همه‌شمول بوده‌است.

اما سیاستگران کشور به آقای خلیلزاد گفته‌اند، که برای پایان جنگ در کشور طرح ایجاد یک حکومت موقت و همه‌شمول از گزینه‌های مناسب است.
زلمی خلیلزاد که هفته پیش به کابل آمد با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی، رهبری پیشین جهاد، حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین، محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه و حمد الله محب، مشاور امنیت ملی دیدارهایی داشت.

خلیلزاد، که سه روز در کابل ماند در دیدار اش با این سیاستگران کشور، سه طرح را در باره چگونگی ایجاد حکومت آینده در میان گذاشت و دیدگاه‌های این سیاست گران را در باره این سه طرح گرد آوری کرده است.

گل رحمان قاضی، از افراد نزدیک به حامد کرزی در باره بیان داشت:«سه گزینه بود که یکی همین حکومت باشد و طالب همراه آن یکجا شود، طرح دومی این که این حکومت همراه طالب یکجا شود که هر دو گزینه به افغانستان و جامعه جهانی قابل قبول نیست و طرح سومی که حکومت موقت است که شکل همه شمول را داشته باشد».

سرورش دانش، معاون دوم رییس جمهور گفت:«حکومت موقت در شرایطی مطرح می شود که از یک حالت بی نظامی به یک حالت نظام داشتن انتقال می کنیم، اما ما به چنین چیزی نیاز نداریم».

رییس جمهور غنی نیز در واکنش به طرح ایجاد موقت در گفتگویی با شبکه خبری سی ان ان امریکا، برانتقال قانونی قدرت از راه انتخابات تاکید کرد.
اشرف غنی، رییس جمهور گفت در باره گفت:«هدف اساسی من این است که قدرت را به خواست و منفعت مردم افغانستان به جانشین منتخب تحویل دهم و این ما را قادر می سازد که به قربانی های مردم افغانستان ارج بگذاریم؛ اما این باید واضح شود که مردم افغانستان نمی خواهند به عقب برگردند. طالبان هم نمی توانند خواست های شان را برمردم افغانستان تحمیل کنند».

سروصداها در باره ایجاد حکومت موقت، این جا در مجلس سنا نیز با واکنش‌هایی روبرو شده است.
اکبر استانکزی، معاون دوم مجلس سنا گفت:«حکومت موقت یک خیال است و از طرف کسانی مطرح می شود که از قدرت بیرون شده اند».
گلالی اکبری، سناتور گفت: «حکومت موقت به مردم افغانستان بر می گردد، به تصمیم مردم افغانستان و به نظریات مردم افغانستان تعلق دارد».

یادآوری می کنیم، که طالبان نمی خواهند، که بگونۀ رسمی در باره ایجاد حکومت موقت چیزی بگویند، اما بحث‌ها در بارۀ ایجاد نظام آینده را از اولویت‌های شان در این دور از مذاکرات می دانند.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
حکومت موقت
خلیلزاد
نظرات بینندگان:

>>>   طالبان سه خط سرخ دارند که ازان گذشت نمیکنند:
امارت - بیرق - گـیر ( ریش)
خلیل زاد درمذاکره با حکومت افغانستان گفته است که :
اختیار ریش مردم در دست خود مردم باشد
اماذ درمذاکره با طالبان گفته است که همه مردم باید ریش داشته باشند اما با یک استندرد مشخص با طول وعرض ثابت،

>>>   تا زمانیکه این مجاهلین و طالبان زنده باشند هزار رقم حکومت بسازند دربین خودجور نمیشه جنگ دوام دارد

>>>   حفظ نظام جمهوریت و حفظ دست آورد ها به معنی حفظ غنی کوچی و دار دسته فاشیست و فاسدش جمع یک چندتا چاپلوس خودفروخته در قدرت نیست و نباید باشد۰ یک حکومت سرپرست متشکل از چند نفر مورد قبول مردم میتواند این نظام را حفظ و سرپرستی کند و شرایط صلح و توافق را با طالبان آسان تر کند۰
غنی کوچی با تمام عصبیت تعصب و تقلب و خیانت هایش میتواند برود به فضله دانی تاریخ و این ملت مظلوم را بحالش بگذارد۰

>>>   حکومت مؤقت از نگاه قانون حکومتی را میگویند که برای یک مدت مؤقت رهبری دولت را به عهده میگیرد و زمینه انتخابات آزاد را فراهم میکند و یک تعداد احزاب و با افراد و اشخاص خود را کاندید میکنند و یک حزب و یا یک نفر پیروز میشود و دولت تشکیل میدهد.
حالا طالبان نه ریاست جمهوری را به رسمیت میشناسند و نه هم انتخابات را.
آنها تنها امارت اسلامی را به رسمیت میشناسند که در آن شورای علما یک نفر را منحیث امیر المومنین انتخاب میکند.
این شورا عبارت از اعضای خود طالبان هستند که قبلاً ملا هیبت الله را منحیث امیر المومتین انتخاب کرده اند.
پس درینجا وظیفه حکومت مؤقت عبارت میشود از پذیرایی از امیر المومنین و شورای طالبان که از کویته و پشاور پاکستان به قندهار و یا کابل می آیند و دولت خود را تشکیل میدهند و در تمام ادارات دولتی خودشان وزرا و دیگر مامورین را تعیین میکنند و سربازان را رخصت میکنند و جنگجویان خود را در ادارات امنیتی جابجا میکنند.
اگر یاد تان باشد،هنگامی که مجاهدین به کابل آمدند و دولت را تسلیم شدند،نیز همین پروسه بمیان آمد و مجددی دولت را تسلیم شد.
این که طالبان دولت را بگیرند و دیگران سیل بین باشند و چیزی نگویند،مگرم شیر مادر نخورده باشند و شیر خشک خورده باشند.
کسانی که از خارج رفتند و شیر خشک خوردند،دوباره پا به فرار میگذارند و باز طالبان میدانند و جبهات جنگ مقابل شان.
اگر پاکستان فکر میکند که ایران را بازی میدهد و افغانستان را توسط طالبان اشغال میکند.غلط میکند.
پاکستان هفتاد سال از تأسیس اش میشود،اما ایران از زمان هخامنشی ها از سه هزار سال پیش.در گیر و دار جنگ با شرق و غرب و شمال و جنوب از یونان گرفته تا مصر و عربستان و آسیای میانه و هند و دیگر جاها بوده است و حالا هم دعوی سردمداری منطقه را در مقابل امریکا میکند.

>>>   فقط نظام باید تغیر یابد دیگر راه حل نیست غنی یهودی می خواهد همه دالر های کشور ما را برای کمپاین بی بی گل که می خواهد در لبنان کاندید ریاست جمهور ی شود به مصرف می رساند و به همین دلیل معاش های معلمین و مامورین و متقاعدین سابق را یکسان نمی کند علیه این یهودی قیام باید کرد

>>>   امریکا غلام های نکتاهی دار دزد قومپرست و مفسد را با غلام های ریشدار جاهل و عقبگرا تبدیل میکند تا همان اهدافش را که گروه اولی پیش برده نتوانست گروه دومی بپیش ببرد۰ استراتیژی امریکا مثل سابق پا برجاست فقط تاکتیک او تغییر میخورد۰


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است