تاریخ انتشار: ۱۹:۱۸ ۱۴۰۰/۱/۴ | کد خبر: 166674 | منبع: |
پرینت
![]() |
با تکمیل آبگیری سد کمال خان در ولایت نیمروز و در نزدیکی مرز ایران با حضور رییس جمهوری افغانستان رسما افتتاح شد. آقای غنی گفت که پس از این به ایران "آب در مقابل نفت" میدهیم. اگرچه وی تاکید کرده است که احداث این سد علیه منافع کشورهای همسایه نیست.
به گزارش بی بی سی، کار ساخت این سد/بند بر روی رودخانه هیرمند افغانستان از بهار سال ۱۳۹۶ با بودجه ۷۸ میلیون دلار چهار سال را در بر گرفته است.
آقای غنی روز، چهارشنبه (۴ حمل) در مراسم افتتاح این سد گفت که آب هیرمند قرنها از افغانستان خارج میشد ولی اکنون مدیریت آن به دست افغانها است و آنچه که در معاهده آب که میان ایران و افغانستان آمده عملی خواهد شد، "اما زیادتر از تعهد، گپ (سخن)، مذاکره است."
ایران قبلا در مورد ساخت این سد ابراز نگرانی کرده است.
همکاری کشورها در مورد رودخانههای مشترک از مسایل عمده در منطقه است. افغانستان که سرچشمه چند رودخانه به کشورهای همسایهاش است، درصدد مدیریت منابع آبی خود است.
تغییرات اقلیمی بر کشورهای منطقه تاثیر گذاشته است. رئیس جمهور افغانستان خواستار همکاری منطقهای برای مهار سیل و خشکسالی شد.
با آنهم، رییس جمهور افغانستان میگوید که اقتصاد افغانستان و ایران، مکمل یکدیگرند و با بهره برداری از سد کمال خان ولایت نیمروز نه تنها "انبار" افغانستان، بلکه از ایران نیز خواهد شد.
آقای غنی در مورد معاهده آب میان افغانستان و ایران که میان موسی شفیق و امیرعباس هویدا، نخست وزیران وقت دو کشور در سال ۱۳۵۱ امضا شد، گفت که مشکل در آن معاهده نبود بلکه در روند اجرای آن بود.
آقای غنی افزود که گفتگو میان ایران و افغانستان در زمینه تولید انرژی برق بادی و آفتابی توسط دو شرکت بینالمللی از جمله زیمنس در جریان است.
به گفته او مطالعات مقدماتی نشان میدهد که افغانستان ظرفیت "۷۰ هزار مگاوات برق" را از باد دارد و باد نیمروز به بزرگترین مرکز تولید انرژی تبدیل خواهد شد.
او همچنین گفت که با آغاز بهره برداری از سد کمال خان، آینده ولایت نیمروز و گذرگاه مرزی زرنج با ایران تقویت میشود، یک گذرگاه بین المللی که کلید آن بندر چابهار ایران است. راه آهن خواف -هرات نیز قدم اول خط آهن استانبول- هرات است.
آقای غنی گفت که این خط آهن دو برابر ارزانتر از مسیر افغانستان به کراچی پاکستان است.
ساخت بخش سوم بند کمال خان در بهار سال ۱۳۹۶ آغاز شد. بودجه ساخت آن ۷۸ میلیون دلار اعلام شده بود. آبگیری آزمایشی آن عقرب/آبان و آبگیری کامل نیز دلو سال ۱۳۹۹ آغاز شد.
در دوران ساخت این بند، ۲۰ نفر از نیروهای محافظ آن کشته و ۱۸ نفر زخمی شدند. رییس جمهور افغانستان امروز در آغاز مراسم به پای منار یادبود این کشته شدگان، اکیل گل گذاشت.
مشخصات سد کمال خان؛
مسوولان میگویند که این سد/بند بیش از ۱۸۴ هزار هکتار زمین را آبیاری و بیش از ۹ مگاوات انرژی برق تولید خواهد کرد.
منطقهای که بند کمال خان در آن واقع شده، بیشتر دشت است و شیب کمی دارد. ارتفاع این بند ۱۶ متر و ظرفیت ذخیره آب آن به گفته اداره ملی تنظیم آب، ۵۲ میلیون مترمکعب آب است. با آنکه این بند در مقایسه با بند سلما آب کمتری را ذخیره میکند اما توان کنترل آب آن بسیار بالا است.
محمد اشرف غنی در میزان سال ۱۳۹۹ گفته بود؛ بعد از ۷۰۰ سال بند کمال خان باز آب خواهد گرفت و نیمروز سرسبز خواهد شد.
به اساس اطلاعات وزارت انرژی و آب، کار بند کمال خان در سال ۱۳۴۵ آغاز شده بود اما به دلیل آغاز جنگها و تحولات سیاسی افغانستان، سالها تکمیل نشد.
این بند در ۱۸ کیلومتری جنوب شهر زرنج ولایت نیمروز، در مسیر رودخانه هیرمند اعمار شده که از کوههای افغانستان سرچشمه گرفته و به دریاچه هامون؛ دریاچهای مشترک میان افغانستان و ایران سرازیر میشود.
کد (9)
>>> بسیار حرف درست است ایران چهل سال است دارد
آب افقانستان را رایگان مصرف میکند حالا باید
بهایش را بپردازد
>>> خطاب به ایرانی ها
همانطور که رژیم شاه ایران نابود شد پس قوانین
آن هم باطل شده و معاهده سال 51 توسط
هویدا وزیر وقت ایران هم باطل شده
>>> غنی بچیم لاف نزن.
عمر سیاسی ات شاید چند ماه دیگر و عمر فزیکی ات از آن کمتر است.
حال که بند ساخته شده چند آدم غیر فاشیست و چیز فهم را اجا ه بده تا مدیریت آب و زراعت و انکشاف را در پیرامون بند به دست بگیرند و از این بند و آب آن استفاده اعظمی علمی و فنی کنند نه اینکه فاشیستانه چند هزار فاشیست قوم خود را به منطقه کوچ دهی و به جای حل بحران بحران سا ی کنی.
آب از نیمروزیان است و زمین از نیمروزیان و مردم شریف نیمروز حق دارند که بعد از سالها محرومیت از این آب و خاک استفاده موثر کنند.
غنی بچو
ملیارد ها مترمکعب آب سالانه از آمو و اباسین و کابل و هلمند بلا استفاده از خاک ما خارج میشود اما ما چون ظرفیت علمی و فنی و مالی استفاده از این آب ها را نداریم ففط لاف میزنیم.
توانایی تو فقط در کشتن هزاره ها محدود میشود که در جنبش روشنایی و ده ها واقعه مثل آن و در نهایت به خاک و خون کشیدن بهسود به نمایش گذاشتی.
توانایی تو در دزدی های ملیونی از کود های ۹۰ و ۹۱ و ۹۲ به مردم ثابت شده.
حال با این لاف و پتاق ها حساسیت منطقوی را بیشتر مکن و بگذار که مدیران با درایت سیاست و فن اداره آب مسایل را با ایران از نظر فنی و حقوقی بررسی و حل و فصل کنند چون در غیر آن طالب های وابسته به ایران که پشتون های اصیل این وطن هستند همه رشته ها را پنبه خواهند کرد.
>>> ۵۰ برابر این آب روانه پاکستان میشود نه بندی نه سدی نه ...... اشرف غنی و مردم افغان صدایشان در نمی آید حال جلوی آب ورودی ایران بند و سد میزنی و پیشنهاد مبادله با نفت که طبق عهد نامه حق ایران است میدهی ، خوبی زیاد از حد بگذرد آبله خیال بد کند باید مانند پاکستان مشت آهنین نشان دهیم یا راکتباران کنیم افغانی حرف زور و چوب تر میفهمد کاری که پاکستان خوب بلد است
عثمانی
>>> ادمین گرامی تا حالا زیاد نوشتم ولی شما چون به سودتون نبود پخش نکردید.
ایران از شمال به دریای خزر، از جتوب به خلیج پارس از غرب به رود کارون متصل میشه پس کشوری که از همه طرف به دریا میرسه مشکلی براش پیش نمیاد. همانطوریکه آب خلیج پارس به استان یزد و خراسان رسیده. ما ایرانی ها یادگرفتیم چطور مشکللاتمونو به تنهایی و با تکیه به هوش خودمون حل کنیم.
افغانستان برای رسیدن به قاره اروپا و آفریقا و خارج شدن از بن بست جغرلفیایی به ایران نیاز داره.
در ضمن ما به ارباب شما آمریکا باج ندادیم به شما هم نخواهیم داد.
یادتون باشه آب بخواین بفروشید عوارضدخروجتونو ده برابر میکنند پس حواستون باشه.
امیدوارم درک سیاسی تون بره بالا.
واقعا برای من شگفت آوره شما افغانها اگه قدرت داشته باشید چقدر وحشتناکید.
>>> اگر غنی راست میگه چرا یک سد در ولایات دیگر افغانستان درست نمی کند مثلا در قندوز، تخار، مزار و...
>>> به نظر دهنده اول و دوم
ایرلن آب دریای عمان راشیرین کرده و به سیستان بلوچستان دارد انتقال میدهد
احتیاجی به آب بیشترنیست
آب را برای خودتان نگه دارید ازش استفاده کنید
در ضمن ده سال است که آب به سمت ایران نمی آید و ایران اختیار کالای استراتژیکی مثل آب را به افغانستان نمیدهد یعنی در واقع باج نمیدهد
اون پول رو خرج شیرین کردن دریای عمان کرد و میتونی تو اینترنت تصاویرش را ببینی
>>> حیات و زندگی تک به تک افراد در عراق به رود های دجله و فرات بستگی دارد که این دو مستقیما از کوه های ترکیه سرچشمه میگیرند, تا به حال هیچ جا ندیدم که مردمان ترکیه بگویند اب رود های ما سال هاست بدون پرداخت بها به عراق سرازیر است!!!
اما افاغنه را ببین چه بی مهاوا پول رود جاری را میخواهند!!!
ده کشور کشورشان را اشغال کرده کلام نمیزنند اما مقابل همسایه فقط شیر اند.
>>> چقدر غنی احمق است.
هنوز شد یک روز است افتتاح شده حساسیت ایران را برمیانگیزد در حالی که ما هزاران برابر بیشتر به بندر چابهار ایران و محصولات ایران و برق ایران و دارو های ایران نیازمندیم.
>>> امان از بی فکری اوغانی به نام غنی عنی...
تو بگزار چهار روز از افتتاح بگزرد بعد رجز بخوان.
ا
>>> ایران بزرگترین پروژه اب شیرین کن منطقه را کلید زده و بزودی دگر نیازی به اب افغانستان ندارد, هر چند افغانستان به بندر چابهار نیاز حتمی دارد.
پس باید گفت چقدر اشرف کوته بین است که یک سد را باعث و بانی خرابی رابطه با ایران میکند؟!
>>> نظر دهنده دوم
متن رو بخون نوشته ما به تعهد همون زمان هویدا پایبندیم و اگربیشترآب میخواهد به ما نفت بدهد
خب ایران هم آب بیشتری نمیخواهد
چون آب دریای عمان و خلیج فارس شیرین کرد و نه تنها به سیستان بلوچستان بلکه به چهارده استان دیگر از جمله کرمان و هرمزگات خراسان و اصفهان انتقال میدهد و احتیاجی به آب بیشتر
فقط با این مواد مخدر کشت نکنید
در هر صورت مبارکتان باشد
>>> زندگی و حیات تک تک انسان ها و حیوانات در عراق به رود های دجله و فرات بستگی دارد و سرچشمه اصلی این رود ها ترکیه است. تا به حال ندیدم ترکیه بابت اب رود هایی که میلیون ها سال است جاری است از عراق درخواست نفت کند!!؟!
افغانستان رودی را که تنها دو استان ایران به ان احتیاج دارند و اگر رود بسته شود گرد و خاک سیستان ایران به چشم خود نیمروز هم میرود را میخواهد بابت اب نفت بگیرد!!! رودی که هزاران سال است جاری است و تا به حال کسی ادعای مالکیت افغان ها را بو ان نکرده!!! به جز غنی.
صد افرین به ترکیه که تابه حال از عراق درخواست نفت رایگان نکرده!!!
>>> نظر دهنده اول راست میگوید ایران چهل سال است دارد رایگان از اب اوغانستان استفاده میکند و حال باید بهای ان را بپردازد.
بهای ان قطع برق و صادرات دارو, مواد خوراکی, پتروشیمی, سنگ ساختمانی, زیر ساخت جاده, قطع درسترسی به بنادر ایران, قطع راه اهن هرات - خواف و اخراج مهاجرین افغانستانی است.
>>> آقای غنی بازی بابرگه آب مفت نمیدهیم کافیست
آقای اشرف غنی فکر میکرد ایران حاضر است پول یا نفت به عنوان باج بدهد به افغانستان و فکر نمیکرد ایران آب دریای عمان رو شیرین کرده و به سیستان بلوچستان انتقال دهد و البته ایران هم هیچوقت صحبت از انتقال آب دریای عمان به سیستان نکرد تا پروژه تکمیل شود و همیشه از استانهای یزد و کرمان نام میبرد و افغانستان در عمل انجام گرفته قرار گرفت و مجبور شد حق آب ایران بدهد چون دیگر چیزی در چنته نداشت و اشرف غنی یهو دید ایران پاکستان و ترکیه رو از طریق خطوط ریلی خود متصل کرد و هند و روسیه رو هم ایران از بندرچابهار دارد وصل میکند و تو میمانی تنها
>>> نه ممنون اشرف غنی آب بیشتری نمیخواهیم
بعد از تفاهم شما با طالبان سازمان ملل ختم پناهندگی رو اعلام میکند چون دیگر جنگی در کار نیست و مهاجرین شما برمیگردن دور همون سد با هم زندگی میکنند
>>> ما به آب افغانستان نیازی نداریم
با مدیریت درست و علمی منابع آب در داخل و شیرین سازی آب های دریا و انتقال آن و برون سپاری کشت محصولات جالیزی و صیفی جات به شرکت های فرامرزی دانش بنیان داخلی که در کشاورزی و تجارت محصولات زراعی فعال هستند و اجاره زمین های وسیع کشاورزی در اقصی نقاط از جمله افریقا و اسیای میانه ، قطعا مشکل آب در ایران مدیریت و مرتفع خواهد شد.
چگینی ، کارمند جهادکشاورزی ، تهران
>>> من شخصا به نظام غیر دموکراتیک کنونی اعتنایی ندارم ولی هر گام مثبت که در راه توسعه و تعالی کشور توسط این حکومت برداشته شده است قلبا از ان طرفداری میکنم.
بند های سلما و کمال خان و ده ها برنامه عملی شده در طی این مدت در راه اعمار اقتصاد جامعه مورد تایید است و همچنان اگر به اینده های نزدیک موضوع برق بادی با المانها به نتیجه برسد افغانستان میتواند نیاز های خویشرا در عرصه برق خودش مرفوع سازد.. زمانی که دست افغانستان از زیر بار سنگین سنگهای پاکستان بیرون شد و شاهراه های ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان بدیل دگری یعنی توسعه راه های اهن به بندر چاه بهار پیدا کند انروز برای من خوشبخترین روز خواهد بود.
البته که اقای غنی به مثابه ی زمامدار این کشور جوابگوی در برابر مردم بخاطر تمام معضلات و خونریزی های غیر موجه و گسترش دامنه ای اختلافات قومی و زبانی در کشور میباشد که باید به این اتهامات رسیدگی شود.
برای پاکستان و افغانهای پاکستان طلب تحقق برنامه ها بخاطر عمران و ابادی کشور در هر بخش تیری است که به قلب شان میخورد.زیرا درست پنجاه سال قبل در سال ۱۹۸۰ رهبری کاکا ضیاالحق و سازمان استخباراتی این کشور به تمام اشرار افغان و تروریستهای استخدام شده عربی افریقایی و چیچینی دستور داده بود که برای افغانستان نه پل بگذارید و نه پلچک نه مکتب و نه شفاخانه نه فارم زراعتی و نه فابریکه تولیدی که البته طی دوازده سال اشرار افغان بنام اسلام با تمام قوت وطن را ویران کردند و در بدل ان رهبران بیشرم و کافرین اصلی تنظیمهای جهادی شیعه و سنی چکهای سفید از طرف عربها و ایران در یافت میکردند. این بود معیار وطنپرستی شان و بعد از سقوط حکومت دکتور نجیب الله تنظیمها طبق نقشه شهر کابل را به ویرانه مبدل ساختند.
هم هموطنان و هم تمام دنیا شاهد سوختن شهر کابل بود بنده همچنان... روح انعده انجنیران و کارگران بند کمال خان که در پروسه ساختمان ان توسط تروریستان شهید گردیده اند شاد باد... امروز انها در میان ما نیستند ولی کارکرد خارق العاده ای انها که عبارت از تکمیل بند اب است یاد گار تاریخی برای مردم ما خواهد بود. این است معیار وطمپرستی نه اشرار بودن و سوختاندن شهر ها و دهات کشور توسط گویا جهادی ها....
فخر اهنگر
>>> تمام آرزو هاي غني آخر به مرزهاي ايران بستگي دارد اگر راه آهن خواف هرات كار كند يعني ايران بخواهد قطا ر وارد هرات بشود اگر بندر چابهار باشد يعني ايران گمرك ارزان بگيرد و اجازه استفاده افغانستان را بدهد بله پس نفت دربرار آبي وجود ندارد آفاي غني بدون ايران و مرزها و بنادر ايران حرفهايت اندازه پشكل ....هم ارزش ندارد پس به فريب مردم بيسواد افغانستان ادامه بده
>>> خدمت اشرف غنی باید بگم
فعلا برو دنبال پول پاش به جای نفت که ایران گفته فقط در صورت تامین مالی توسط سازمان ملل یا هرجای دیگر افغانهای در ایران را واکسن کرونا میزند
آره بابا جان فعلا دنبال پول باش و این آبها رو هم نود درصدش صرف کاشت خشخاش و امثالهم میشود
در آخر هم که شما رفتنی هستی و احتمالا طالبان بیاید و قرارداد جدید راقبول نمیکند
پس همان آب دریای عمان تا یک سال دیگر سیستان را و تا چهارسال دیگر تمام استانهای خراسان را تامین میکند و در اصل نیازی نیست دیگر
بدو سریع پول جور کن واسه واکسن زدن
>>> پس چرا آب اضافه اومد؟؟؟
اشرف غنی پنج سال آب رو به حال راکد و بدون استفاده نگه داشت پشت سد و حاضر نشد به ایران بدهد و بعدا سیل اومد افغانستان و اون داستانها
حالا دیده آب دریا رو ایران داره شیرین میکنه یادش با نفت جابجا کند ولی چند وقت پیش میگفتند اصلا با ایران مذاکرهنمیکنیم ولی حالا یه چیز دیگه میگه
چرا باید نیمروز انبار گندم ایران بشه
ثبت کن تا دو سال دیگه سیستان انبار گندم میشود وقتی پولهای حامیان آمریکاییت قطع شد بعد میفهمی چه اشتباهی کردی
>>> اظهارات اشرف غنی لاف وپتاقی بیش نیست،واین گپ های نادرستی که از حلقوم اوبیرون آمد برخلاف حسن همجواری است.اشتراک ایران درخط آهن افغانستان چابهار وپیوند افغانستان به آبهای آزاد خلیج فارس کار کوچک وبی اهمیتی نیست واز نظر ترانزیت وترانسپورت کالا سود ومنفعت بیش از ادای حق اب ایران است که در سالهای گذشته بین موسی شفیق وهویدا منعقد گردیده.عقل اگر داشته باشی میفهمی که قرارداد وتوافق دونخست وزیر توافق بین دو کشور است نه بین دو فرد وبا مرگ فرد یا افراد توافق همچنان برجای میماند.دست آمریکا وصهیونیستها وانگلیس در رفتار کرزای واشرف غنی درنادیده گرفتن حق اب ایران مشهود است چون آنها به دستورات ارباب خود عمل کرده ومیکنند.هرچند ایران باطرحهای مختلف شیرین سازی اب خلیج فارس که با پیشرفت صنعت هستوی ونانو تکنالوجی ورشد صنعت ایران در اینده این خلا کم ابی بخصوص درولایت سیستان وخراسان جنوبی رابرطرف خواهد کرد ولی فهم ودرک حکومت جمهوری اسلامی اینجا مشخص میشود که با همه بی مهری افغانستان ایران بیشترین همکاری را در راه اندازی خط اهن هرات مشهد وزرنج چابهار داشته است در تجارت وهمکاریهای مرزی در منطقه اسلام قلعه ودوقارون این ایران بود که در آتش سوزیهای مدتی پیش بهترین همکاری را داشت بنا" اشرف غنی یابقول امریکاییها دومین مغز متفکر دنیا درهرحایی هر عملکرد ومفکوره ای داشته در عدم شناختن و عدم اجرای تعهد افغانستان ایران وحق اب ایران خوب عمل نکرد که ضررهایش بیش از خوش رقصی برای بادارش است.این راهم بگویم ایران در زمان حیات حافظ اسد رئیس جمهور فقید سوریه وپدر همین بشار اسد تا چندسال نفت وگاز رایگان به سوریه داد چرا؟؟؟ا ازخاطر اینکه سوریه خط وخطوط اعراب وبخصوص صدام معدوم را اجرا نکرد وبه کمک انقلاب ایران امد وایران هم این محبت سوریه را ادا کرد .اما اشرف غنی که یک رئیس جمهور همسایه ایران است از خاطر رضایت اربابان خود وبا نادیده گرفتن مصالح ومنافع ملی در حقیقت به کشور ضرر میزند. .//
داکتر عبدالرب اچکزیMD
>>> ایکاش شما مزدورها واجنت ها اینقدر جرات وقدرت میداشتید در امور کشوری ودارای ها ومنابع وطن عزیز کسی را اجازه نداده وازان دفاع مینمودیدهندوستان از شکم هندوهای گرسنه و بیچاره صرفه جوی نموده در افغانستان بند میسازند و افتخاراتش را شما کمای میکنید اگر در برابر اب تیل میگیرید در مقابل لیتیم واورانیم ونقشه ای افغانستان واستقلال کشور چه میگیرید !!! پر روی وبی شرمی هم حد واندازه دارد با این دیده درای هانمیشود ملت امروزه که میدیای پیشرفته در اختیارش است فریب دهید هر حرکت وگفتار وکردار شما زیر ذره بین قرار دارد واینکه صدها ملیون دالر از طریق میدان هوای به دبی واز انجا به بیروت انتقال می یابد همه میدانند وان سربازی که به افسرش در میدان هوای طعنه میزند چه قسم افغان هستی که اجازه میدهی پولها را از راه وی ای پی به خارج میبرند؟ همه شنیده است گذشته ازین شما مرد های قرن پانزده وسال ۱۵۰۰ هجری وشمسی را همه میشناسندفقط حیثیت لودیسپیکر بیرونی ورباطک های خارجی ها را دارید بلاخره خوب بود که همین کار را هم میتوانستید که اب وطن عزیز را به خارج نمیگذاشتید بازهم خارجی ها معامله میکنند ودر مقابل تیلی که خودشان میگیرند اب بند ها را در اختیار دیگران قرار میدهند وشما ان هنگام که در میدان بگرام در پهلوی سرباز های امریکای مانند اسیر قرار گرفتید ویابه دنبال بی بی گل مانند مزدور اهسته اهسته قدم میگذاشتید هویت تان معلوم وهویدا شد وبود خداوند شمارا ازین اسارت ازاد کند
گل نبی عیدی زاده
>>> در ایالت بلوچستان در پاکستان و در ایالت سیستان و بلوچستان در ایران.هردویشان نفت دارند و استخراج میکنند.شما چرا در ولایت نیمروز تفحصات نفت و گار و استخراج آن را شروع نمی کنید که در مقابل نفت ایران آب میدهید؟
آب را در بطری های شیشه یی و پلاستیکی پر کنید و به کشور های خلیج فارس فی لیتر یک دالر بفروشید.
همینطور در سمت شمال ترکمنستان و ازبکستان،نفت و گاز استخراج میکنند و هم به مصرف داخلی میرسانند و هم صادر میکنند،شما چرا استخراج نمی کنید و مصرف داخلی خود را تمویل نمی کنید و صادر نمی کنید؟
آب فراوان دارید،شمال فراوان دارید،آفتاب فراوان دارید.چرا از آنها برای تولید انرژی استفاده نمی کنید که از خارج برق و نفت و گاز وارد میکنید؟
در تمام محافل رییس جمهور چیغ میزند که از دیگران باد شان برآید و از شما زورتان.اما قسمی که دیده میشود از رییس جمهور از بس که چیغ زیاد میزند،بادش می برآید و از همسایه های افغانستان زورش.
>>> اى غنى معادن ليتيوم و يورانيوم ما را كه خيلى ها با ارزش است اشغالگران غارت كرده راهيستند صدايت را از ترس نمى كشى به بند كمال خان كه از پلان هاى مرحوم داود خان بود دل مردم را خوش مى سازى .
>>> خطاب به برادی که گفته:
همانطور که رژیم شاه ایران نابود شد پس قوانین
آن هم باطل شده و معاهده سال 51 توسط
هویدا وزیر وقت ایران هم باطل شده.
معاهدات بین المللی با رفتن دولتها و حکومت ها باطل نمیشود.
معاهده سال ۱۳۵۱ خورشیدی بین دو کشور معتبر است وافغانستان موظف است حقابه دریاچه هامونرا بر اساس ه ثانیه ۲۶ متر مکعب در نظر بگیرد
>>> ایران باید معافیت بیست ساله تاجران افغان از بندرچابهار را لغو کند
ایران این امتیاز رو داد که قیمت کالاها در افغانستان برای مردمش کاهش پیدا کنه ولی آقای غنی آب رو بر مردم سیستان راجب نفت و پول حرف میزنه؟
اگر ایران فقط برای شش ماه ویزا صادر نکند و تمامی کارگرانی که قاچاقی به ایران می آیند رو اخراج کند و اجازه انتقال پول افغانها از ایران به افغانستان که برای خانواده خود میفرستند رو بگیرد افغانستان با فاجعه ملی مواجه میشود
افغانستان به بندر چابهار و شبکه ریلی ایران برای ارتباط با ترکیه و اروپا به شدت نیازمند است
>>> نظر دهنده دوم
پس کنوانسیونهای پذیرش پناهندگان افغان توسط ایران که اسامی آنها در سازمان ملل ثبت شده فاقد اعتبار است چون ایران در زمان پهلوی آنها را امضا و پذیرفته است
>>> اشرف غنی به شدت هراسان شده
و با عوامفریبی و در حالیکه میخواهد غرورش حفظ شود در حال فرستادن پالس عجز و ناتوانی به ایران است و حتی خواهان همکاری ایران در زمینه انرژی های بادی و تبدیل نیمروز به انبار غله و یا همان کندوی ایران است
...
>>> این اقا فهمید ایران و پاکستان در حال نزدیک شدن و همکاری اقتصادی گسترده که ایران پاکستان رو به ترکیه و اروپا وصل میکند و پاکستان راه زمینی به چین و هند و انتقال در اختیار ایران قرار میدهد و اشرف غنی هنوز به فکر آبهای افغانستان هست و از در آمد ترانزیتی گاز و نفت ایران به هند و چین بی بهره ماند و هنوزم آب آی میکند
آب دریای عمان شیرین و تا یکسال دیگر تمام سیستان از خشکسالی نجات و کشاورزی گسترده رونق پبدا میکند و هیچ احتیاجی به ولایت نیمروز شما نیست
همانطور که ظریف گفت زنده باد دوستی ایران و پاکستان
>>> آب های که به پاکستان میرود درمقابلش کمر بند مقناطیسی انتحاری وارد میشود
>>> چند هزار سال است که آب هیرمند این مسیر را طی میکند و به ریگذار های هامون میریزد.
اگر یک کاسه آب در بند کمال خان نگهداری شود مشکلی ایجاد نمیکند ، فقط دعا کنید که بارندگی های وافر و به خیر صورت بگیرد.
بچه سلطان شهردار کابل سرویس های قراضه مکاتب امریکا را رنگ کرده و آورده به نام بس های شهری که هم شهر بدقواره شده و هم مردم دلزده.
خانه بچه سلطان زن باره خراب.
>>> در حکومت شما برای دستگیری یک نفر حد اقل 20 نفر از مردم ملکی را کشته و زخمی می کنند و آنوقت رئیس جهور شما همسایه را یک بند تهدید می کند. رئیس جمهور شما اول حکومت داری و روش حکومت را یاد بگیرد بعد تهدید کند. واقعا ما از ترس تهدید غنی و نگرانی برای تشنگی و بی غذایی مردیم حتما تسلیم می شویم. من نمی داتم که اربابان آمریکایی به این نوچه آمریکا چی گفته اند که اینگونه تهدید می کند. آقای غنی یادت باشد خود آمریکا حریف ما است. لطفا شما همان چوکی خودت را محکم نگهدار و خبرهایی می رسد که ارباب شما در حال برنامه ریزی برای تغییر همان حکومت نیم بند شما است و هر موقع که مطمئن شدی در سر همان چوکی هستی بعد ایران را تهدید کن.
>>> واقعیت این هست که ایران همیشه پشتیبان شهروندان افغانستان خواهد بود و دومین مغز متفکر جهان یا هر شخص دیگر نمیتوانند این رابطهی برادرانه را از بین ببرند.
>>> جناب غنی رئیس جمهور محترم یادم رفت سئوال کنم که زلمی خلیل زاد در آخرین سفر خودبه کابل چه دستوری به شما دادند؟
باز هم فراموش کردم که سفیر آمریکا در کابل امروز چه دستوی دادند؟
حیف شد که ارتفاع بند رسوبگیر کمال خان از 16 متر بیشتر نمی شود. و گرنه باز هم شما به دستور سفیر محترم ایلات متحده آمریکایک بار دیگر ایران را تهدید می کردید.
>>> بابا صحبت از اخراج مهاجرین نکنید
به زن و بچه مردم و پیرزن و پیرمرد مهاجر تو ایران عزیز ما چه ربطی دارد؟
همون مردم سیستان که آب رو بر روی آنها بستند میزبان هزاران مهاجر افغانی و پاکستانی است
اشرف غنی میرود و حتما هم میرود و این مردم هزاران سال یا هموطن بوده اند یا الان همسایه اند
ایران اگر میخواست از افغانستان انتقام بگیرد که تا حالا بیچاره کرده بود اشرف غنی را و خود غنی هم متعجب است چرا ایران هیچ نمی گوید؟
اگر پاکستان بود هر روز اینها راکت باران میکرد
اشرف افغان هم به ایران حمله ولی ایران همچنان ایستاده است
>>> ایران به معضله اب دچار است . در این جای شک نیست. موضوع احداث بند کمال خان جنجال بر انگیز بوده است ولی باید مدیریت میشد که شد. ایران از این بابت نگرانی شدید دارد و جتی جواد ظریف در مصاحبه ای گفته است که در صورت ضرورت انها وسایلی در اختیار دارند که بالای افغانستان فشار اورند یکی مهاجرین و دگری طالبان.
در این جای شک نیست که ایران در فکر ایجاد راه های مختلف تجارتی در حوزه اسیای مرکزی و جنوب اسیا میباشد و افغانستان ثقل این اهداف را تشکیل میدهد. دوستان باید بدانند که یک کشور یک خشت و یک دالر خویش را به هیچ کشوری بدون مقصد صرف نمیکند. چه هند است چه ایران همه اهداف خویشرا دنبال میکنند. هدف هند دور نگهداشتن افغانستان از پاکستان است و از ایران حفظ روابط حسنه بخاطر شیعیان افغانستان است که تا به حال ایران در این راستا بهای گزاف پرداخته است.ایران ملیارد ها دالر کمک های نقدی به حزب الله و شیعیان یمن کرده است و در جنگهای سوریه و عراق افراد مسلح فرستاده و جنرال قاسم سمت رهبری قوتهای رزمی ایران را در عراق داشت.
به هر حال ... اشرف غنی تقریر خوب ندارد . باید مشاورین وی به او اجازه گپ زدن بدون کاغذ را ندهند. صحبت بدون کاغذ ولی پر محتوی را هر رهبر افغانستان نمیتوانست اجرا کند. در طول تاریخ افغانستان صرف دو رهبر سیاسی کشور از استعداد قوت منطق و تسلسل کلام و جمله در صحبت های شان برخوردار بودند و اندو یکی ببرک کارمل و دگری داکتر نجیب بوده است.
اشرف غنی خس سر اب است . امروز یا فردا به سرنوشت اصلی خویش می پیوندد.ولی بند کمال خان برای نسلها برای افغانستان باقی خواهد ماند و هم رهبران سیاسی افغانستان در اینده شاید سیستم صحبت کردن و حرف زدن شانرا یاد خواهند گرفت.
روابط ما با ایران دیرینه و پر از تلاطم بوده است ولی افغانها به مردم ایران فرهنگ انها شاعر و نویسنده انها احترام فراوان دارند. بنده یکی از اخلاصمندان اثار صادق هدایت جمالزاده صادق چوبک و اثار متعدد پولیسی پرویز قاضی سعید و شاعر گرانقدر ایران حافظ شیرازی میباشم.حکومات میایند و میروند ولی توده های دو ملت با هم همیشه دوست و برادر باقی خواهند ماند.
ارزش اب از ارزش و بهای نفت بیشتر است. بدون نفت میتوان زنده ماند ولی بدون اب همه چیز میمیرد.پاکستان معضلات فراوان در بخش اب نیز دارد و این کشور قسمت زیاد اب خود را از طریق افغانستان و هندوستان میگیرد ...پاکستان به هیچ وجهه طرفدار صلح در این کشور نیست و یکی از اهداف اصلی این کشور در قبال ادامه نا ارامی ها در افغانستان اب است اشرار یعنی جهادی های افغانستان چهل سال قبل با خوردن loly pop توسط پاکستانی ها چنان خدمت عظیم برای انها کرده اند که بهای جان خلاصی از پاکستان را هر روز مردم افغانستان میدهند و رهبران شان میلیونر شده اند ولی این زخم خیانت به افغانستان توسط ربانی و سیاف و گلبدین و احمد شاه مسعود و دگر سران اشرار چنان عمیق است که قرنها وقت برای درمان ان ضرورت خواهد بود.
قارن
>>> چند تا از نظرات مهاجرین افغان که الان تابعیت ایرانی گرفته اند و در اصل دیگر ایرانی و هموطن عزیز ما محسوب میشوند را خوندم و به دفاع از ایران و مردم ایران در مقابل افغانستان پرداختند و غرق در غرور شدم و ایران وطن اول و آحر شماست و همیشه فکر میکردم اگر بعضی از شما تابعیت ایران بگیرید به منافع افغانستان پایبندید ولی اینجا دیدم که منافع ایران و ایرانی در اولویت شماست
آفربن بر شما یک ایران به شما افتخار میکند
>>> اکثریت ایرانیان شیعه هستند و به بستن آب که یادآور حادثه کربلاست خشمگین هستند
مانند حضرت عباس تشنگی میکشیم التماس برای آب نمیکنیم
>>> رئیس جمهور افغانستان در افتتاح سد «کمالخان» اظهارداشت که اگر حقابه بیشتری از میزان تعیین شده در توافق هیرمند میخواهد باید با افغانستان مذاکره کند اما سئوال اینجاست که آیا اشرف غنی قدرتی برای مذاکره و تصمیمگیری در این باره دارد؟
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، محمداشرف غنی رئیسجمهور افغانستان در آیین افتتاح و آبگیری بند «کمالخان» به مانند همیشه روی به سوی ایران کرد و با صدایی بلند فریاد زد که اگر ایران سهمی از هیرمند میخواهد باید مذاکره کند و افغانستان آب خود را مفت به کسی نخواهد داد و در بدل آن، نفت رایگان از ایران مطالبه نمود.
پس از انتشار این سخنان اشرفغنی، مقامات دو کشور و برخی تحلیلگران سیاسی در دو سوی مرز شروع به تحلیل و استدلال و گمانهزنی پیرامون این سخنان آقای رئیسجمهور نمودند اما تمام این سخنان و تحلیلها یک حلقه مفقوده اساسی دارد؛ و آن حلقه مفقوده این است که آیا اساساً آقای غنی قدرتی ذاتی و انحصاری برای مذاکره، چانهزنی و در نهایت تصمیمگیری در موضوعات مختلف از جمله موضوع مهم آب میان ایران و افغانستان دارد یا خیر؟
برای پاسخ به این سوال و این حلقه مفقوده باید اندکی امروز افغانستان را به بررسی نشست؛
1- این نکته بر کشی پوشیده نیست که تصمیمگیری نهایی در مسائل افغانستان قطعاً واشنگتن است و دولت فرومانده و ورشکسته در کابل به تنهایی یارای تصمیمگیری و تصمیمسازی در مسائل مختلف از جمله مسائل داخلی افغانستان که حتی مبتلابه اوست را ندارد.
نگاهی به روند مذاکرات صلح افغانستان موید این است که آمریکاییها آنچه خواستند را بدون حضور حتی یک فرد از دولت افغانستان با طالبان توافق کردند و بلافاصله اشرفغنی مجبور شد تمام خواستههای شخص خلیلزاد و آمریکاییها را بیکموکاست اجرا کند و ذرهای هم از این موضوع نتوانست تخطی کند.
پس از امضای توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان نیز شاهد آن هستیم که دولت غنی دارای اندک تاثیری در روند مذاکرات است و آنجایی هم که کمی ژست استقلال به خود میگیرد باز وزیر خارجه آمریکا با لحنی تند و ملالآور به او نامه مینویسد و گوشزد میکند که حق ندارد پایش را از گلیماش درازتر کند و باز دولت کابل آرام میگیرد و آمریکاییها روند مورد نظر خود را پیش میبرند.
2- روند جاری در افغانستان حاکی از آن است که با نزدیک شدن به اردیبهشت ماه و فرارسیدن موعد خروج نیروهای خارجی از افغانستان، هم آمریکا، هم قدرتهای منطقهای، هم ناتو و هم طالبان به عنوان بخش اصلی روند صلح خواهان به نتیجه رسیدن این روند هستند و همه آنها یک مانع اصلی را بر سر راه صلح میبینند و این مانع دولت کمتر از یک میلیون رأیی اشرفغنی است که حالا درصد نارضایتی از او به اوج رسیده است. همه اینها در کنار هم و آمادگی افکارعمومی برای پذیرش صلح و عبور از دولت اشرفغنی این اصل را پذیرفتنی کرده است که دولت کابل روزهای آخر حیات سیاسی خود را طی میکند و اگر قرار باشد در پازل و زمین آمریکاییها بازی نکند هم اساس حکومت را از دست خواهد داد و هم حامیان دولت جایی در آینده افغانستان نخواهند داشت و به نظر آنها هم به این نتیجه رسیدهاند که برای اندک حیات سیاسی در افغانستان ناچار به و پذیرش برکناری دولت غنی هستند.
3- در مساله آبهای افغانستان و سدها و بندهایی که در این سالها در این کشور بنا نهاده شده است باز این آمریکاییها هستند که تصمیمساز و تصمیمگیر و مجری بودهاند و آقای غنی کمترین سهمی در تصمیم ایجاد آنها و تصمیم برای مذاکره در مورد آینده آنها ندارد و سخنان دیروز او را بیشتر باید از منظر یک شوی سیاسی نگریست. کمااینکه در طول دوران رباستجمهوری آقای روحانی و وزارت امور خارجه به رهبری آقای ظریف، دهها بار مذاکرات مختلف میان مقامات ایران و افغانستان برای امضا یک سند جامع همکاریهای مشترک جریان داشته ولی تاکنون به نتیجه نرسیده و امضا نشده است و اگر هم امضا شود امری نمادین است و اجرایی نخواهد شد چون آمریکاییها این اجازه را به دولت افغانستان و شخص غنی نمیدهند که وارد چنین همکاری استراتژیکی با جمهوری اسلامی ایران شود. وزارت امور خارجه ایران را هم به نظر اتلاف وقت جدی کرده و زمین بازی در افغانستان را به خوبی تشخیص نداده است و وقت و هزینه گزافی از ملت ایران هدر نموده است.
ماحصل آنچه در بالا ذکر شد این است که موضوع آب میان ایران و افغانستان یک موضوع حیاتی و جدی است که بیشک اگر حلوفصل آن به دو ملت آن هم بدون دخالت خارجی واگذار شود بهترین نوع مدیریت و تقسیم منابع اتفاق خواهد افتاد اما تا زمانیکه آمریکاییها بر این کشور و دولت آن سلطه و حاکمیت داشته باشند قطعا این ماجرا به عنوان استخوانی در میان زخم باقی خواهد ماند و به عنوان اهرمی برای ایجاد دشمنی میان دو سوی مرز از آن استفاده خواهد شد.
>>> به هر شکل و بهانه ای ، دشمنی با ایران هیچ سودی برای افغانستان و مردم افغانستان ندارد و بهتر است بجای عقده گشایی علیه مردم ایران به هر بهانه ای دولت افغانستان را بخاطر رودرویی با مردم ایران پاسخگو کنید
>>> دومین مغز متفکر جهان می دهند اگر روی آبی که به ازبکستان و پاکستان و تاجیکستان سد ببندد با چه واکنشی مواجه خواهد شد و سکوت ایران ناشی از خویشتنداری و حسن همجواری میباشد.
>>> بند کمـــــــــــــآل خــــــــــــــان
احداث این بند و گفته های غیر دیپلوماتیک اشرف غنی سرو صدا ها را در مطبوعات هر دو کشور بار اورده است. واقعیت مساله این است که اعمار بند کمال خان در شرایط نامساعد کنونی بهترین دستاورد حکومت موجود افغانستان است. دوست داریم یا نه ولی این بند فواید بیشمار برای اقتصاد کشور در حالیکه حق هیچ جانبی را پایمال کرده باشیم دارد. تبریک باشد.
در گیری های نظامی چهل سال اخیر و تحمیل جنگهای اعلام ناشده علیه افغانستان فرصت مساعد را برای استفاده از ابهای طبیعی این کشور توسط همسایگانش فراهم کرده است. اب رود هیرمند همواره موضوع جنجال بر انگیز میان افغانستان و ایران بوده است بر اساس قرار داد سال ۱۳۵۱ حقابه ایران منحصر به اوسط جریان اب ۲۲ متر مکعب فی ثانیه و هم مقدار بیشتر اب بنام حسن نیت بوده که جانب ایران انرا همیشه دریافت کرده است در حالیکه پنجاه سال از عقد قرارداد میگذرد و شرایط اقلیمی هم تغییر کرده و مقدار اب رود هیرمند نیز به ان مقدار سابق نیست و جانب افغانستان هرچه زود تر روی مفاد قرارداد مذکور با جانب ایران داخل مذاکره شود.هم چنان مطابق مفاد قرار داد ایران حق اعمار سه ذخیره گاه از اب هیرمند را به ظرفیت 0.7ملیارد متر مکعب داشت. جانب ایران خلاف قرارداد چهار ذخیره گاه هر یک به ظرفیت یک ملیارد متر مکعب اب اعمار کرده و هم یک لوله زیر زمینی را برای انتقال اب به شهر زهدان از همین اب هیرمند کشیده است که اب اشامیدنی برای باشندگان این شهر اماده کرده است و این هم خلاف مفاد قرارداد است.
دولتهای ایران و ترکمنستان با استفاده از اوضاع نامساعد داخلی افغانستان در سال ۱۳۸۴ بند دوستی را که بر دریای هریرود که 560 کیلومتر اب ان در داخل افغانستان جاری و سر چشمه ان از داخل افغانستان میباشد
اعمار کردند و مصارف ان پنجاه پنجاه تقسیم شد. این بند ظرفیت ابیاری پنجاه هزار هکتار زمین ظرفیت تهیه یکصدو پنجاه ملیون متر مکعب اب اشامیدنی برای بیش از سه ملیون نفوس شهر مشهد را دارد..
افغانستان از همین اکنون قبل از احداث بند ها بر دریای هریرود باید با ترکمنستان و ایران موضوع را یکطرفه سازد.
در شرایط کنونی اب حیثیت کالای استرتیجیک را دارد و فروش اب موضوع تازه نیست. امریکا از کانادا اب میخرد تر کیه از بلغاریا اب میخرد با وجودیکه ترکیه به قدر کافی اب دارد و ایران به دولت کویت اب میفروشد.
افغانستان یک کشور زراعتی است و اب برای این کشور حیثیت همه چیز را دارد و قبل از انکه افغانستان از ناحیه اب دچار مشکلات شود باید ابهای داخل کشور مدیریت سالم شود بخصوص که افغانستان از ابهای ازاد پنجصد کیلومتر فاصله دارد.متاسفانه با استقرار حکومت دزدان یعنی جهادی ها در افغانستان مشتی از ملا و مولوی که حتی از اسلام هم چندان چیزی نمیدانستند در رهبری این کشور قرار گرفتند و در نتیجه اب افغانستان تمام سنگهای قیمتی افغانستان اثار عتیقه افغانستان سلاح و مهمات طیارات جنگی بس های برقی شهری همه و همه خلاصه همه زحمات و تلاشهای جمهوری دموکراتیک افغانستان در راه اعمار افغانستان مترقی بر باد داده شد.همه دارایی این کشور توسط جهادی های دزد به لیلام گذاشته شد.
ارزگانی
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است