بیانیه مشترک «ترویکای توسعه‌یافته» درباره افغانستان
 
تاریخ انتشار:   ۰۷:۱۲    ۱۴۰۰/۲/۱۱ کد خبر: 166959 منبع: پرینت

«ترویکای توسعه‌یافته»؛ از دولت افغانستان خواسته است تا برای حل منازعه با طالبان وارد گفتگو واضح شود
به گزارش اسپوتنیک، امریکا، روسیه، چین و پاکستان دربارۀ صلح کشور در دوحه نشست برگزار کردند.

در بیانیه مشترک «ترویکای توسعه‌یافته» درباره صلح‌ در افغانستان، از دولت افغانستان خواسته شده است که به طور واضح برای حل منازعه افغانستان با گروه طالبان وارد گفتگو شود. بیانه مشترک این نشست در وب سایت وزارت امور خارجه روسیه منتشر شده است.

در بیانیه مشترک «ترویکای توسعه‌یافته» آمده است: ما از دولت جمهوری اسلامی و شورای عالی مصالحه ملی می‌خواهیم که علناً در مورد حل و فصل دیپلماتیک با جنش طالبان گفتگو کنند. ما از ایجاد هیچ حکومت تحمیل شده به‌زور در افغانستان حمایت نمی‌کنیم.

بیانیه می‌افزاید: مسکو، واشنگتن، پکن و اسلام‌آباد انتظار دارند که طالبان «به تعهدات خود در زمینه مبارزه با تروریسم، از جمله جلوگیری از استفاده گروه‌های تروریستی یا افراد از خاک افغانستان برای تهدید امنیت هر کشور دیگر، امتناع از میزبانی این گروه‌ها و جلوگیری از جذب، آموزش و جمع‌آوری کمک‌های مالی عمل کنند.

همچنان در بیانیه مشترک آمده است: ما بار دیگر از همه‌ طرف‌های درگیر در افغانستان می‌خواهیم که سطح خشونت را در کشور کاهش دهند و از جنبش طالبان می‌خواهیم که حملات بهاری و تابستانی خود را آغاز نکنند. ما هرگونه حمله علیه غیرنظامیان در افغانستان را به شدت محکوم می‌کنیم و از همه طرف‌ها می‌خواهیم که در هر شرایط، از جمله موارد مربوطه به حمایت از غیرنظامیان، به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه احترام بگذارند.

بیانیه همچنان می‌افزاید: ترویکای توسعه‌یافته تایید می‌کند که «راه حل پایان جنگ در افغانستان مذاکره سیاسی-دیپلماتیک تحت رهبری خود افغان‌ها است و این یگانه راه دستیابی به صلح و ثبات پایدار در کشور خواهد بود.

نمایندگان روسیه، امریکا، چین و پاکستان تاکید کردند: ما از مقامات ترکیه به‌خاطر آماده سازی کنفرانس به‌منظور تسریع مذاکرات بین‌الافغانی با حضور نمایندگان بلندپایه هر دو طرف افغانستان قدردانی می‌کنیم و همچنان از نقش سازمان ملل و قطر به‌عنوان سازمان دهندگان این گفتگو استقبال می‌کنیم. ما از طرف های مذاکره کننده افغان می‌خواهیم که به سمت یک توافق سیاسی فراگیر و آتش‌بس گسترده و دائمی پیش روند.

پیشتر نشست صلح افغانستان که قرار بود در 24 اپریل در استانبول برگزار شود، به دلیل امتناع نمایندگان طالبان از شرکت در آن به تعویق افتاد. طالبان پیشتر اعلام کرده بودند که تا زمانی که همه نیروهای خارجی از افغانستان خارج نشوند، قصد شرکت در این نشست ها را ندارند.

در سال 2020، ایالات متحده امریکا و طالبان اولین توافقنامه صلح بیش از 18 سال جنگ در دوحه را امضا کردند. این امر برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان در مدت 14 ماه و آغاز گفتگوی بین‌الافغانی پس از تبادل زندانیان فراهم شده است. از زمان امضای توافقنامه، طالبان بارها امریکا را به نقض توافقنامه متهم کرده اند.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
ترویکای توسعه‌یافته
صلح‌ افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   Тройка ترویکه در روسی به معنی سه است.بعنی سه کشور پیسرفته جهان.
در حالی که در ین جلسه چهار کشور اشتراک داشتند یعنی امریکا و چین و روسیه و پاکستان.
امریکا و چین کشور های پیشرفته اقتصادی هستند.روسیه از نگاه عواید ناخالص داخلی در جهان در جایگاه سوم قرار ندارد،بلکه یک کشور صنعتی نه،بلکه یک کشور دارای منابع مواد خام و سلاح است.از نگاه سلاح و مهمان شاید در جایگاه دوم قرار بگیرد،اما از نگاه اقتصادی نه.
پاکستان نه از نگاه اقتصادی و نه هم از نگاه اقتصادی در دنیا جایی دارد.

>>>   این وایرس های کاپیتالیسم همانطور که میخواهند تا ایران به ساز دیگران برقصد ما هم باید به چرکستان تسلیم شویم. یکبار همین وایرس ها اشرار را آوردند (۱۳۷۰) مگر نه آرامی دیدیم و نه صلح پس چه تضمینی است که با تسلیم شدن به وهابیسم و چرکستان صلح‌تامین خواهد شد؟؟؟؟؟
آتش خاوری


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است