رسوایی جنسی در پولیس افغانستان (عکس)
 
تاریخ انتشار:   ۰۷:۳۷    ۱۴۰۰/۳/۱۸ کد خبر: 167309 منبع: پرینت

سفارت آمریکا در کابل در واکنش به یافته‌های بی‌بی‌سی در مورد اتهام‌های گسترده آزار و تجاوز جنسی در پلیس افغانستان از مقام‌های افغان خواسته که فورا در این مورد تحقیق کند.
در بیانیه سفارت آمریکا که به بی‌بی‌سی فرستاده شده، این اتهام‌ها تکان‌دهنده خوانده شده است.

راس ویلسون، کاردار سفارت آمریکا نیز یافته‌ها در مورد آزار جنسی در پلیس افغانستان را تکان‌دهنده خوانده و خواستار تحقیق فوری در مورد آن از سوی مقام‌های افغانستان شده است.
راس ویلسون گفته است:"زنانی که در افغانستان تصمیم گرفته‌اند به عنوان افسران پلیس به کشور خود خدمت کنند، میهن‌پرستان شجاعی هستند که با محدودیت‌های طاقت‌فرسای فرهنگی،‌ اجتماعی،‌ سیاسی و امنیتی رو‌به‌رو هستند، که ما و همه افغان‌ها باید به خدمات آن‌ها احترام بگذاریم و از آن حمایت کنیم."

اتحادیه اروپا نیز در واکنش به جزییات این تحقیق بی‌بی‌سی گفته در برابر مواردی مثل این و سایر پرونده‌های نقض حقوق بشری تحملی ندارد و با دولت افغانستان کار خواهد کرد تا به این پرونده‌ها رسیدگی شود.
نبیله مسرالی، سخنگوی کمیسیون امور خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا گفت:‌ "در صورتی که در آینده نزدیک پیشرفتی حاصل نشود، ما و سایر کمک‌کننده‌ها آماده‌ایم تدابیر شدیدتری اتخاذ کنیم."

وزارت داخله افغانستان نیز با پخش خبرنامه‌ای در واکنش به این تحقیق بی‌بی‌سی گفته است هیچ تحملی در مورد آزار جنسی زنان در پلیس ندارد و معتقد است که عاملان آزار جنسی علیه زنان در پلیس را تحت پیگرد قرار دهد.
در این خبرنامه همچنین آمده است "حضور گسترده زنان در صفوف پلیس از دست‌آوردهای پلیس ملی در سال‌های اخیر است و وزارت امور داخله خود را به صورت جدی متعهد به حفظ این دست‌آورد می‌داند."

نهادهای حقوق بشری در افغانستان می‌گویند بیشتر پرونده‌های آزار جنسی در صفوف پلیس افغانستان گزارش نمی‌شود و وقت آن است تا مقام‌های افغانستان در این مورد وارد عمل شوند.
هیدر بار از سازمان دیدبان حقوق بشر یافته‌های این تحقیق را تکان‌دهنده و غم‌انگیز خوانده و اراده سیاسی حکومت افغانستان را برای رسیدگی به این پرونده‌ها زیر سوال برده است. او گفته موارد آزار جنسی مثل یک راز باز ده سال است که مطرح شده و رهبری پلیس ملی افغانستان کاری برای ایجاد فضای مصوون برای زنان نکرده است.

سمیرا حمیدی، معاون سازمان عفو‌ بین‌الملل در جنوب آسیا هم در صفحه توییتر خود گفته است که از سال ۲۰۰۶ به این‌سو تلاش صورت گرفته تا جلو گزارش‌دهی در این مورد گرفته شود.
او گفته است:"این ناامید کننده است که به رغم مصرف میلیون‌ها دالر، آزار جنسی زنان در پلیس افغانستان ریشه‌یابی نشده‌ است."

مجتمع جامعه مدنی افغانستان گفته است نظام مرد‌سالار و فرهنگ معافیت از موانع اصلی فراراه قربانیانی است که می‌خواهند صدا بلند کنند. عزیز رفیعی مسوول این نهاد می‌گوید که پرونده‌های آزار جنسی در پلیس افغانستان باید تحت پیگرد حقوق قرار گیرد و مصوونیت قربانیان در جریان رسیدگی به پرونده‌ها تضمین شود.

در مستند کاوون خموش، گزارشگر بی‌بی‌سی، در مورد "رسوایی‌های جنسی در پلیس افغانستان" که نسخه کامل آن چهارشنبه از بی‌بی‌سی فارسی پخش خواهد شد، از اتهام‌های آزار و تجاوز جنسی زنان پلیس توسط همکاران و آمران شان پرده برداشته شده است. قربانیان به بی‌بی‌سی گفته‌اند به رغم بلند کردن صدای شان ولی حمایت کافی برای دسترسی به عدالت نیافته‌اند و در مواردی تطیمع و تهدید به مرگ شده‌اند تا شکایت‌شان را پس بگیرند.

سفارت آمریکا می‌گوید آنچه بر این زنان گذشته است دردآورد است و پیام خوبی به سایر دختران در سراسر افغانستان که می‌خواهند در جامعه نقش برابری داشته باشند، نمی‌رساند. سفارت آمریکا می‌گوید اتهام قربانیانی که در مورد تجربه‌‌های خود سخن گفته‌اند باید جدی گرفته شود و در جریان دادخواهی برای آن‌ها محافظت مورد نیاز فراهم شود.

در بیست سال گذشته تلاش‌های فراوانی برای افزایش زنان در نیروهای پلیس صورت گرفته ولی تعداد ماموران زن در پلیس ۱۵۰ هزار نفری افغانستان کمتر از ۴۰۰۰ نفر است.

کد (9)


رسوایی جنسی در پولیس

رسوایی جنسی در پولیس

رسوایی جنسی در پولیس

این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
رسوایی جنسی در پولیس
عکس
نظرات بینندگان:

>>>   ما مرد با تاسف باهمان فرهنگ وحشی بربر های عرب بزرگ شده ایم که هر جا رسیدیم و فتح کردیم و یا هم به کرسی نشستیم باید تجاوز کنیم. حتی پناه جویان تازه دم که یکباره از قفس پریده اند و با فرهنگ مردم غرب (نه رژیم هایشان) که لطف، مهربانی و دلسوزی فرهنگ شان است آشنایی ندارند بجای سپاس به آنها تجاوز میکنند و حتی میکشند. آنهابرای مسافرین دلسوزی میکنند زیرا سرشت شان است ولی ما فکر میکنیم که سال ها منتظر بوده اند تا ما برسیم تا برما عاشق شوند.
آتش خاوری

>>>   مبارک باشد جهاد وزارت داخله!

>>>   وقتی مرکز فحشا در ارگ باشد شاخه هایش در تمام ادارات خواهد بود.

>>>   جناب رئیس جمهور قبلا گفته است:
وزارت داخله قلب فساد است
اگثر اختطاف ها سرقت های مسلحانه ترورها کار بخش های جنائی وکشفی وزارت داخله است اینها منبع فساد در مملکت هستند وقتی مسئولین وزارت پول نان وگوشت سرباز خودرا می دزدد از چی چیزی دیگری دریغ خواهد کرد؟ ششصد ملیون پول نان واستحقاق گوشت عسکر خودرا قا پیدند
دست فروشی های شهر ترانسپورت خصوصی تاجران همه وهمه ازین ها شکایت دارند در ادارات وزارت چوکی ها خرید وفروش میشود چهار راهی ها به چوب خطی داده میشود در جنگ علیه ترورستان از عقب نشینی تکتیکی استفاده میکنند ملیون ها لیتر تیل ومهمات شانرا می دزدند ومی فروشند
کدام یک ازین حرف ها دروغ است ؟؟

>>>   کسانیکه به ناموس دیگران به چشم بد می بینند انتظار عین عمل رادرمقابل فامیل خود داشته باشند

>>>   نظام فاسد دیموکراسی است همرای همچو آزادی وپیامد های آن نظام خرکوت کراسی نه تنهادرافغانستان این مشکلات را داشته است بلکه دراکثر کشور این مشکلات را درپی داشته است.

>>>   چند سال قبل مشاور غنی ترویج فساد اخلاقی را در ارگ افشاه کرد و زمانیکه دو سال قبل ب ب س فارسی مستند تجاوز و آزار جنسی زن کارمند دولت را توسط وزیر بر حال غنی افشا و پخش کرد و همه آنرا در صفحه تلویزون فارسی ب ب سی تماشا کردند کی پرسان کرد همان وزیر حالا سفیر است. ....بر این حکومت فاسد و مرگ بر کسیکه در راس ان قرار دارد. حالا گند دیگرش بالا زد !
..... بر شما که خودرا انسان و مسلمان می دانید. در تمام اعمال بد و زشت سر آمد جهان شده ایید .


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است