تاریخ انتشار: ۰۷:۵۵ ۱۴۰۰/۳/۱۸ | کد خبر: 167313 | منبع: | پرینت |
زلمی خلیلزاد، فرستادۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان در گفتگو با طلوعنیوز، میگوید که روند صلح دوحه بطی به پیش میرود و مذاکرهکنندگان جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان به مسایل اصلی نپرداختهاند.
آقای خلیلزاد در این گفتگو که نخستین گفتگویش با طلوعنیوز پس از آغاز رسمی بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان است، میگوید که طالبان تاکنون به طرح امریکا برای آیندۀ افغانستان پاسخی ندادهاند و خودشان هم در این زمینه طرحی را شریک نساختهاند.
خلیلزاد میگوید که هیات طالبان که به پاکستان رفته بود، اکنون به دوحه برگشتهاست و علاقه به پیشبرد مذاکرات دارد: «تعدادی از اعضای هیات طالبان بهشمول رهبر هیات شیخ حکیم رفته بودند به کویته، صحبتها داشتند، حالا پس آمدند و میگویند که علاقه داریم که زودتر مذاکره دوباره شروع شود و ممکن پلان خود را تقدیم کنند به هیات جمهوریت.»
زلمی خلیلزاد در ترکیب یک هیات امریکا روز گذشته به کابل آمد و با مقامهای حکومت افغانستان و شماری از سیاستگران دیدار کرد.
سفر خلیلزاد درحالی صورت میگیرد که خروج سربازان خارجی همچنان ادامه دارد و نبردها در افغانستان نیز شدت گرفتهاند.
خلیلزاد میگوید که در اوضاع کنونی که سطح خشونتها بلند است، خواستهای طالبان دربارۀ رهایی هفتهزار زندانی این گروه و نیز بیرون شدن نامهای رهبران آنان از فهرست سیاه، عملی نیستند.
وی بدین باور است که ادامۀ جنگ پس از بیرون شدن نیروهای امریکایی در افغانستان، نیز به بیشتر شدن مداخلات منطقهای در این کشور خواهد انجامید: «دو راه وجود دارد؛ از نگاه طویلالمدت که دید، یا اینکه یک موافقه سیاسی باید صورت بگیرد و یا اینکه یک جنگ دوامدار! و خدای نخواسته اگر جنگ دوامدار صورت بگیرد، میشود که مداخلات هم زیادتر شود در مسایل افغانستان از منطقه و این به نفع افغانستان نیست.»
خلیلزاد در بخش دیگری از این گفتگویش، میگوید کسانی در گروه طالبان به ارتش افغانستان افتخار میکنند، اما پیش از این، در این باره دیدگاههای مخالفی از سوی شماری از اعضای این گروه بازتاب یافتهاند: «یک اردوییکه چندسال پیش که امریکا آمد وجود نداشت، یک اردوی ملیی که ما هم سرش افتخار میکنیم و حتا باور کنید که بعضی طالبان سرش افتخار میکنند و میگویند که نگذارید این اردو تیت و پاشان شود.»
اما شیرمحمد عباس ستانکزی، رییس پیشین دفتر طالبان در قطر در این باره اینگونه واکنش نشان میدهد: «این اردوی ملی ما نیست! اردو آن است که از سرحدات افغانستان دفاع کند و در برابر دشمن دفاع کند! اینها که برای دشمن دفاع میکنند و در اختیارش استند. وقتی امریکاییان بروند، معاش اینها هم پایان مییابد و اینها خودشان ختم میشوند.»
در این گفتگو، خلیلزاد تأکید میورزد که ایالات متحده امریکا تا رسیدن به صلح در افغانستان، به کمک با نیروهای امنیتی این کشور ادامه خواهد و در این زمینه، از کمک سه میلیارد و سیصد میلیون دالری یاد میکند که واشنگتن برای نیروهای امنیتی افغانستان در سال آینده درنظر گرفته است.
سفر خلیلزاد به کابل در اوضاعی صورت میگیرد که مذاکرات صلح میان هیاتهای جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان بیش از یک ماه است که متوقف است. بهتازگی شماری از اعضای هیئت جمهوریت به دوحه رفتهاند تا مذاکرات با طالبان را ازسر بگیرند.
کد (9)
>>> نوکزاد با این سفرخرچ ها بدعادت شده است و تا بمیرد به بهانه مذاکرات خودش را پر میکند، ورنه خر هم میداند که گپ از آتشبس های مقطعی بالاتر نمیرود.
آتشخاوری
>>> مساله اصلی از نظر خلیلزاد آغاز جنگ بین افغانی است تا اهداف شیطانی ابر شیطان بر آورده شود ،مگر به یاد داشته باشید که خلیزاد سکته مغزی میکند و به آرمان اش نمیرسد.
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است