تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ ۱۴۰۰/۶/۷ | کد خبر: 168177 | منبع: | پرینت |
ایالات متحده و متحدانش برای خروج هرچه بیشتر افراد از افغانستان آنهم قبل از مهلت ۳۱ اوت عجله دارند.
بیش از ۲۰ کشور در کنار آمریکا از ۱۴ اوت یعنی یک روز قبل از ورود طالبان به کابل درگیر عملیات تخلیه بودند و در بخشهای مختلف این عملیات گسترده، از مشارکت در حمل و نقل هوایی گرفته تا پذیرش اتباع افغانستان همکاری داشتند.
بنا بر اعلام کاخ سفید در روز جمعه، تلاشهای دو هفتهای واشنگتن و متحدانش باعث خروج ۱۱۱ هزار و ۹۰۰ نفر از افغانستان شده است و عملیات تخلیه حتی با وجود حملات خونبار روز پنجشنبه در نزدیکی فرودگاه کابل، همچنان ادامه دارد.
در ادامه جزییات بیشتر از تلاشهای هر کدام از کشورهای دخیل در این عملیات گسترده ارایه میشود:
انگلیس؛
بریتانیا آخرین مرحله از عملیات تخلیه غیرنظامیان را روز شنبه انجام داد. این کشور در مجموع طی دو هفته اخیر حدود ۱۵ هزار نفر از شهروندان افغان و بریتانیا را با هواپیما از خاک افغانستان خارج کرد.
با این وجود لندن اذعان کرد که هنوز صدها شهروند افغان که طی بیست سال گذشته با نیروهای بریتانیایی همکاری میکردند در خاک افغانستان باقی ماندهاند.
بریتانیا افزود شمار بسیار کمی از نظامیان این کشور همچنان در کابل حضور دارند که آنها نیز به زودی خاک افغانستان را ترک خواهند کرد.
به گفته سخنگوی وزارت دفاع این کشور، آخرین دسته از نیروهای مسلح در حال آماده شدن برای خروج از کابل هستند و تعداد کمی از شهروندان افغان را نیز در آخرین پروازهای باقی مانده در این آخر هفته با خود خواهند برد.
لوری بریستو، سفیر بریتانیا در افغانستان نیز در فرودگاه کابل گفت: «ما افرادی را که هنوز نیازمند کمک برای ترک افغانستان هستند، فراموش نکردهایم و هر کاری که بتوانیم برای کمک به آنها انجام خواهیم داد.»
بریتانیا تخمین میزند که بین ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ افغان که با این کشور کار کردهاند و واجد شرایط خروج از کشور هستند، نتوانند در این مرحله خاک افغانستان را ترک کنند.
بیش از ۴۵۰ نفر از نیروهای مسلح بریتانیا در دو دهه استقرار در خاک افغانستان کشته شدند.
فرانسه؛
امانوئل ماکرون، رییس جمهور فرانسه اعلام کرد که این کشور از ۱۷ ماه اوت تا کنون ۲۸۳۴ نفر را از افغانستان خارج کرده است.
او روز شنبه گفت که از این تعداد ۱۴۲ نفر شهروندان فرانسه، ۱۷ نفر شهروندان دیگر کشورهای اروپایی و بیش از ۲۶۰۰ نفر نیز اتباع افغانستان بودهاند.
آقای ماکرون که هم اکنون در بغداد حضور دارد، همچنین اعلام کرد که برای انجام عملیات تخلیه، «حدود ۱۵ پرواز» از مسیر امارات عربی متحده انجام شده است.
پرسنل سفارت آمریکا در کابل گذرنامه برخی از افغانها را هنگام تخلیه سفارت از بین بردند.
طالبان در «جستجوی خانه به خانه» مخالفان؛ ۱۸ هزار نفر از کابل تخلیه شدند.
آمریکا؛
وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرد که ارتش این کشور در صورت لزوم تخلیه افراد از فرودگاه کابل را تا ۳۱ آگوست ادامه خواهد داد؛ اما خروج نیروهای آمریکایی و تجهیزات نظامی در اولویت اول قرار دارد.
کاخ سفید نیز در بیانیهای اعلام کرد که واشنگتن از ۱۴ اوت تا کنون ۵۱۰۰ شهروند آمریکایی را تخلیه کرده است.
هنوز حدود ۱۵۰۰ شهروند آمریکایی در افغانستان حضور داشتند و دولت ایالات متحده در تلاش است که با آنها تماس بگیرد و دستورالعملهایی درباره نحوه رسیدن به فرودگاه کابل به آنها بدهد.
یک مقام آمریکایی روز شنبه به خبرگزاری رویترز گفت که در حال حاضر کمتر از ۴ هزار سرباز همچنان در فرودگاه باقی ماندهاند؛ شمار نظامیان آمریکایی در خاک افغانستان پیش از این در اوج ماموریت تخلیه ۵۸۰۰ نفر بود.
مقامات آمریکایی احتمال وقوع حملهای دیگر علیه فرودگاه کابل را بسیار جدی میدانند و بر این اساس کاخ سفید اعلام کرد که چند روز آینده احتمالاً خطرناکترین مرحلۀ عملیات تخلیه خواهد بود.
کانادا؛
جنرال واینه ایر، سرپرست ستاد دفاع اعلام کرد که نیروهای کانادایی حاضر در کابل، روز پنجشنبه به تلاشها برای تخلیه شهروندان کانادا و افغانستان پایان دادهاند.
او افزود که کانادا حدود سه هزار و ۷۰۰ شهروند کانادایی و افغان را از این کشور خارج کرده یا عملیات تخلیه آنها را تسهیل کرده است.
آلمان؛
آلمان نیز روز پنجشنبه پروازهای تخلیه را پایان داد. ارتش آلمان در این مدت ۵۳۴۷ نفر از جمله بیش از ۴۱۰۰ افغان را از این کشور خارج کرد.
آلمان پیشتر اعلام کرده بود که هویت ۱۰ هزار نفر را که باید خارج شوند، شناسایی کرده است؛ از جمله کارکنان محلی دولت، خبرنگاران و فعالان حقوق بشر.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه آلمان در روز جمعه، هنوز حدود ۳۰۰ شهروند آلمانی در افغانستان باقی ماندهاند.
ایتالیا؛
لوئیجی دی مایو، وزیر خارجه ایتالیا روز پنجشنبه اعلام کرد که تا ۲۶ ماه اوت در مجموع ۴۸۳۲ افغان را از این کشور خارج کرده و تا این مرحله ۴۵۷۵ نفر وارد ایتالیا شدهاند.
به گفته او، دولت انتظار دارد آخرین پرواز تخلیه نیز روز جمعه افغانستان را ترک کند.
سویدن؛
آن لیند، وزیر خارجه سویدن در جریان گفتگو با خبرنگاران در روز جمعه اعلام کرد که کشورش به ماموریت تخلیه در کابل پایان داده است. وی گفت که در مجموع ۱۱۰۰ نفر از جمله کارکنان محلی سفارت و خانوادههای آنها تخلیه شدهاند.
بلژیک؛
الکساندر دی کرو، نخستوزیر بلژیک روز پنجشنبه اعلام کرد که ماموریت بلژیک در عملیات تخلیه به پایان رسیده است. او گفت که در مجموع بیش از ۱۴۰۰ نفر تخلیه شدند و آخرین پرواز چهارشنبه شب در اسلام آباد، پایتخت پاکستان بر زمین نشسته است.
ایرلند؛
وزارت خارجه ایرلند اعلام کرد که پس از اتمام ماموریت اضطراری کنسولی در روز پنجشنبه، ۳۶ شهروند ایرلندی را تخلیه کرده است.
به گفته این وزارتخانه، هنوز حدود ۶۰ شهروند ایرلند و خانوادههایشان به علاوۀ ۱۵ شهروند افغان که اجازه اقامت در ایرلند را دارند، در خاک افغانستان باقی ماندهاند و درخواست كمک كردهاند. وزارت خارجه ایرلند اذعان داشته که این تعداد، بسیار بیشتر از آنچه بوده که در ابتدا تخمین زده شده است.
لهستان؛
ماتئوش موراویهتسکی، نخستوزیر لهستان روز پنجشنبه گفت که کشورش حدود ۹۰۰ نفر از جمله ۳۰۰ زن و ۳۰۰ کودک را از افغانستان خارج کرده است.
مجارستان؛
تیبور بنکو، وزیر دفاع مجارستان روز پنجشنبه اعلام کرد که کشورش پس از تخلیه ۵۴۰ نفر از جمله شهروندان مجار و افغانهایی که برای نیروهای مجار کار میکردند و خانوادههای آنها، به این عملیات پایان داده است.
دانمارک؛
دانمارک روز چهارشنبه آخرین پرواز تخلیه خود را از کابل برای انتقال باقی ماندۀ کارکنان دیپلماتیک و نظامی انجام داد.
به گفته وزارت دفاع، دانمارک از ۱۴ آوت حدود ۱۰۰۰ نفر را از افغانستان خارج کرده است که شامل کارکنان سفارتخانه و خانوادههای آنها همچنین مترجمان سابق، شهروندان دانمارکی و همچنین افرادی از کشورهای متحد بوده است.
اوکراین؛
دفتر رییس جمهور اوکراین روز شنبه گفت که اوکراین همه شهروندان خود را که مایل به خروج بودند تخلیه کرد.
به گفته آندری یرماک، رییس دفتر ریاست جمهوری، در مجموع بیش از ۶۰۰ نفر از جمله خبرنگاران خارجی، فعالان حقوق بشر ، زنان و کودکان به خارج از افغانستان منتقل شدهاند.
اتریش؛
اتریش بطور مستقل پروازی به افغانستان یا به خارج از آن نداشته و در این موضوع به آلمان و دیگر کشورها متکی بوده است.
الکساندر شالنبرگ، وزیر خارجه اتریش روز چهارشنبه اعلام کرد که ۸۹ نفر با تابعیت یا اقامت اتریش با هواپیما منتقل شدهاند و دو تا سه نفر دیگر هنوز در افغانستان هستند.
سویس؛
سویس برای تخلیه اتباعش به آلمان و ایالات متحده متکی بود و عملیات تخلیه را از مسیر تاشکند انجام میداد. این کشور در مجموع ۲۹۲ نفر را از افغانستان خارج کرده است و هنوز ۱۵ شهروند سویس در افغانستان باقی ماندهاند.
هالند؛
دولت هلند روز پنجشنبه گفت که از ۱۵ اوت ۲۵۰۰ نفر را از افغانستان خارج کرده است که حدود ۱۶۰۰ نفر از آنها وارد هالند شدهاند. سفیر هالند در افغانستان نیز روز پنجشنبه در آخرین پرواز این کشور را ترک کرد و هالندیها دیگر هیچگونه حضور دیپلماتیک در افغانستان ندارند.
اسپانیا؛
دولت اسپانیا اعلام کرد که کارکنان خود را از افغانستان خارج کرده است. در بیانیه دولت آمده است دو هواپیمای نظامی آخرین اسپانیاییها را که تعدادشان ۸۱ نفر بوده، از کابل خارج کرده و بامداد جمعه به دبی رساندهاند.
در این هواپیماها چهار سرباز پرتغالی و ۸۳ افغان که با کشورهای ناتو همکاری کرده بودند نیز حضور داشتند.
اسپانیا در جریان ماموریت نجات خود، در مجموع ۱۸۹۸ افغان را که با کشورهای غربی، سازمان ملل یا اتحادیه اروپا کار کرده بودند، تخلیه کرد.
ترکیه؛
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه این هفته گفت که ترکیه دستکم ۱۴۰۰ نفر از جمله حدود ۱۰۰۰ شهروند ترکیه را از افغانستان خارج کرده است.
قطر؛
قطر روز پنجشنبه اعلام کرد که به انتقال بیش از ۴۰ هزار نفر به دوحه کمک کرده است و «تلاشها برای تخلیه در روزهای آینده با مشورت با شرکای بینالمللی ادامه خواهد یافت».
امارات عربی متحده؛
امارات عربی متحده روز پنجشنبه اعلام کرد که تاکنون به تخلیه ۳۶ هزار و ۵۰۰ نفر کمک کرده است؛ از جمله ۸۵۰۰ نفر که از طریق شرکت های هواپیمایی یا پروازهای ملی خود را به امارات رساندهاند.
هند؛
یک مقام دولتی گفت که هند ۵۶۵ نفر را از افغانستان خارج کرده که اکثر آنها کارکنان سفارت و شهروندان هندی ساکن افغانستان بودهاند. هند دهها تن از اتباع افغان از جمله سیکهای افغانستان و هندوهای این کشور را نیز خارج کرده است.
استرالیا؛
اسکات موریسون؛ نخستوزیر روز جمعه گفت که استرالیا ۴۱۰۰ نفر از جمله بیش از ۳۲۰۰ نفر از شهروندان خود یا افغانهای دارای ویزای استرالیا را طی ۹ روز و با پروازهای برنامهریزی شده، قبل از حمله به فرودگاه تخلیه کرده است. دیگر افراد تخلیه شده با دیگر شرکای ایتلاف مرتبط بودند.
موریسون اذعان کرد که برخی از دارندگان ویزای استرالیا همچنان در افغانستان باقی ماندهاند؛ هرچند که شمار دقیق آنها را نمیداند.
کارن اندروز، وزیر کشور استرالیا نیز اعلام کرد که دولت متعهد است دستکم سه هزار نفر دیگر را در ماههای آینده به عنوان بخشی از یک برنامه بشردوستانه از افغانستان خارج کند.
نیوزلند؛
بر اساس بیانیه دولت، نیروی دفاعی نیوزلند سه پرواز به خارج از کابل انجام داده و آخرین پرواز برنامهریزی شده قبل از حمله روز پنجشنبه انجام شده است.
به این ترتیب در زمان انفجار هیچکدام از پرسنل نیوزلند در کابل حضور نداشتند. بر اساس گزارشها دستکم ۲۷۶ تبعه نیوزیلند و دارندگان اجازه اقامت در این کشور به همراه خانوادههایشان و دارندگان دیگر انواع ویزا از افغانستان تخلیه شدهاند.
یورو نیوز
>>> خبر فوری
ژاپن 200هزار دوز واکسن کرونا به ابر قدرت منطقه
یعنی کشور دوست و برادر ایران کمک کرد
>>> اخطاریه به چین و روسیه همه رفتند شما و تروریستان طالب باقی مانده اید؟؟؟!!!
ملاغنی ها نمایندگان تریستان بودند یک ملاغنی دزدید و رفت و ملاغنی برادر مأمور تنظیم داعش طالبی است. از طالب داعش میسازند. طالب و داعش جنگ را در آسیای میانه و چین شروع میکنند. چین منتظر استخراج معادن افغانستان نباشد بلکه باید مانند امریکایی ها نعشهای چینیها را از افغانستان جمع کند و مانند امریکاییها به چین انتقال دهد. امریکا چین را در افغانستان مدفون میسازد و شینکیانگ را از چین توسط طالبان، القاعده و داعش جدا میسازد این 85 ملیارد سلاح امریکایی برای جنگ با چین و روسیه برای طالبان، القاعده و داعش تسلیم داده شده است. چین و روسیه هنوز زخم شان گرم است و در خواب پیش از توفان رفته اند
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است