هواپیمایی که جای دود، آب پس می‌دهد
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۵۱    ۱۴۰۲/۴/۲۷ کد خبر: 173575 منبع: پرینت

شرکت بریتانیایی-آمریکاییِ زیرواویا (ZeroAvia) از برقراری پروازهای تجاری با استفاده از هواپیماهای ساخت این شرکت تا سال ۲۰۲۵ خبر داد که با اتکا به موتور الکتریکی-هیدروژنی انتشار گازهای کربنی را به صفر می‌رساند.
به گزارش شفقنا، هواپیمای ساخت شرکت «زیرواویا» تاکنون ۹ پرواز آزمایشی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است و مطابق نتایج ثبت شده، موتور این هواپیما در جریان فعالیت خود تنها آب پس می‌دهد و هیچ گاز آلاینده محیط زیست از آن منتشر نمی‌شود.

به نقل از یورونیوز، این مدل دوستدار محیط زیست از طریق اصلاح یکی از موتورهای هواپیمای مدل دورنیز ۲۲۸ (Dornier 228) که یک هواپیمای ۱۹ نفره دارای دو ملخ است، شکل گرفته است. در واقع یک موتور الکتریکی جایگزین یکی از دو موتور آن شده که با سوخت نفت سفید کار می‌کند.
الکتریسیته مورد نیاز این موتور الکتریکی نیز با استفاده از پیل سوختی هیدروژنی که در داخل هواپیما تعبیه شده، تولید می‌شود.

این هواپیما در طول پروازهای آزمایشی قادر است که در صورت بروز هرمشکلی در کارکرد موتور الکتریکی خود با فعال کردن موتور دیگری که با سوخت نفت سفید کار می‌کند، به پرواز خود ادامه دهد.
اما پس از پایان پروازهای آزمایشی آن، هر دو موتور آن به موتور الکتریکی-هیدروژنی تغییر خواهد کرد. در این موتورها یک فرآیند شیمیایی به نام «هیدرولیز معکوس» رخ می‌دهد که طی آن هیدروژنِ سبز با اکسیژن ترکیب می‌شود و گرما، بخار آب و مهمتر از همه، الکتریسیته ایجاد می‌کند.

دورنیر ۲۲۸ قادر است با اتکا به موتور الکتریکی-هیدروژنی حدود ۱۲ مسافر را ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر جابجا کند.
شرکت «زیرواویا» قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ یک موتور هیدروژنی-الکتریکی بزرگتر را طراحی کند که برای تولید هواپیمایی با توان حمل ۵۰ مسافر در مسافت هزار کیلومتری استفاده خواهد شد.

کد (5)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
هواپیمای آب
بریتانیا
نظرات بینندگان:

>>>   اگر قرار باشد که هواپیما هایی را که ششصد و هفتصد نفر را انتقال میدهد، این هواپیمای دوازده نفره جایگزین کند، پنجاه عدد ازین هواپیما ها ضرورت است که نه در هوا برای آنها جای است و نه هم در میدان های هوایی.
از طرف دیگر اگر یک مسافر از اروپا به افغانستان که شش هزار کیلومتر است سفر کند،باید در پانزده میدان هوایی برای سوخت گیری توقف کند.
این که تکت این هواپیمای دوازده نفره،چقدر قیمت خواهد بود تا در پانزده مملکت برای سوخت گیری فرود و پرواز کند،به خدا معلوم.
بنأ این نوع هواپیما ها هیچ وقت جایگزین هواپیما های غول آسایی که فعلاً در ترافیک هوایی در سراسر دنیا مسافران و اموال تجارتی را جابجا میکنند،شده نمیتوانند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است