کودکان مهاجر در ایران به خانواده‌ها واگذار می‌شوند
 
تاریخ انتشار:   ۲۰:۴۶    ۱۴۰۳/۵/۸ کد خبر: 175786 منبع: پرینت

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان بهزیستی ایران از اجرای طرحی خبر داد که برمبنای آن کودکان مهاجر بی‌سپرست، برای نگهداری موقت به خانواده‌ها واگذار می‌شوند.
سعید بابایی گفت با این حال طبق قوانین فعلی این کودکان شناسنامه ایرانی دریافت نخواهند کرد.

این مقام ایرانی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، گفت برپایه طرح «خانواده میزبان»، «مراکز نگهداری از کودکان به جای اقامتگاه دایمی به معبری برای واگذاری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست به «خانواده‌های متقاضی» تبدیل خواهند شد.»
به گفته آقای بابایی، خانواده‌های ایرانی یا خانواده‌های هموطن کودکان بی‌سرپرست که به طور قانونی در ایران زندگی می‌کنند، می‌توانند خواهان نگهداری موقت کودکان شوند.

آقای بابایی گفت که کودکان «فاقد سرپرست موثر»، ممکن است از والدینی باشند که به گونه «مجاز یا غیرمجاز» در ایران زندگی می‌کنند.
این مقام ایرانی گفت که اجرای این طرح در استان‌هایی که مرکز تجمع شهروندان خارجی‌اند، آغاز شده است.
مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان بهزیستی ایران گفت: «اگرچه در قانون فرزندخواندگی در خصوص فرزندخواندگی کودکان اتباع خارجی نقطه مغفول وجود داشت، اما این موضوع در طرح خانواده میزبان در نظر گرفته شد.»

مقام‌ها و رسانه‌های ایرانی در اکثریت موارد از واژه «اتباع» برای مهاجران افغان در ایران استفاده می‌کنند.
مقام‌های وزارت مهاجرین طالبان در ماه حمل امسال در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی گفته بودند که جمهوری اسلامی روزانه «۳۰ تا ۴۰» کودک بی‌سرپرست را اخراج می‌کند. به گفته مقام‌های طالبان، در یک سال گذشته بیش از ۲۰ هزار کودک افغان بدون خانواده‌های‌شان از ایران اخراج شده‌اند.
بسیاری کودکان بی‌سرپرست افغان در ایران مشغول کار اند. آمار دقیق از آنها در دسترسی نیست اما پیشتر رسانه‌های ایرانی گزارش داده بودند که تنها در تهران حدود ۷۰ هزار کودک کار وجود دارد که ۸۰ درصد آن‌ها «اتباع خارجی» اند. هنوز سازمان‌های مستقل صحت این آمار را تایید نکرده‌اند.

کد (8)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
کودکان مهاجر
خانواده‌های ایرانی
نظرات بینندگان:


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است