طالبان در دوراهی یک انتخاب دشوار
 
تاریخ انتشار:   ۰۰:۳۳    ۱۴۰۳/۹/۷ کد خبر: 176361 منبع: پرینت

سفر سرگی شایگو بلند پایه ترین مقام روسیه به افغانستان برای همه شگفت انگیز وغیر قابل تصور بود. چون شایگو چشم امنیتی و دست راست سیاسی پوتین است. مثل اینکه پوتین خودش به کابل آمده باشد. سفر این هیات عالیرتبه را به هر اندازه ای که در لباس استحکام روابط جانبین، تقویت تجارت و توسعه اقتصادی هر دو کشور، بپوشانند، اما از قبل مشخص است که شایگو به عنوان ارشد ترین مقام امنیتی روسیه باید حامل یک پیام مهم امنیتی از سوی پوتین برای طالبان باشد.

اگر مرا به ساده سازی سیاسی متهم نکنید، پوتین به طالبان این پیام را داده است که شما باید موضع گیری تان را در قبال روسیه و امریکا مشخص کنید. با ما هستید و یا با امریکا؟ چون افغانستان بعد از ختم جنگ روسیه و اوکراین میدان بعدی نبرد شرق و غرب است که نشانه های آن از همین اکنون دیده میشود. شاید رجز خوانی های ترامپ مبتنی بر اشغال مجدد میدان هوایی بگرام یکی از این استدلال ها باشد. لذا طالبان اگر تمایل به پیوستن منطقوی با ایتلاف آسیایی (روسیه، چین و ایران) داشته باشد، روسیه از لیست سیاه خارج نموده و حمایت نظامی و سیاسی می کند. اگر تمایلی در این زمینه وجود نداشته باشد، در نبردهای بعدی که در زمین افغانستان شکل خواهد گرفت، ما از شما (طالبان) حمایت نمی کنیم.

بی جهت نبود که خانم «کرایان دکر» نماینده سیاسی امریکا در امور افغانستان همزمان با سفر شایگو به کابل اعلام کرد که: «طالبان در قدرت ماندنی نیست و عمر کوتاه دارد» این هشدار و واکنش امریکا بخاطر گرم جوشی طالبان با روسیه بود.

حال طالبان بر سر دو راهی یک انتخاب فوق العاده دشوار قرار گرفته است. از آنطرف کمک های 40 میلیون دالری امریکا همان آب حیات طالبان است که نمیخواهند آنرا ازدست بدهند. از سوی دیگر کشورهای قدرتمند منطقه در سرنوشت سیاسی بعدی افغانستان اثر گذار بوده و حتی مسیر آینده طالبان بدست کشورهای منطقه رقم خواهد خورد. لذا دیده شود که طالبان کدام راه را انتخاب میکند؛ امریکا و یا ایتلاف آسیایی؟

چین هم تا کنون با طالبان مناسبات تنگاتنگ داشته و ایران هم تنش هایش با طالبان به حد اقل رسیده است. روسیه اکنون با فرستادن این هیات بلند پایه می خواهد تردیدهای سیاسی و نگرانی های امنیتی خود را از سوی آنها رفع کند. اما یک نکته فراموش نشود که تسلط طالبان بر افغانستان محصول توافقات دوحه بوده و امریکا در حمایت از این گروه نقش مهمی بازی کرده و حداقل با فرستادن 9 میلیارد دالر در طی سه سال به طالبان، آنها را بیمه نموده است. گذشته از آن اهداف دراز مدت امریکا تا هنوز با حمایت این گروه تروریستی و گروهای تروریستی دیگر مستقر در افغانستان تا هنوز برآورده نشده است. دیده شود که در این دوییل روسیه و امریکا بر سر طالبان؛ کدامیک پیروز میدان خواهد شد؟ زمان به زودی نشان میدهد.

علی تقوایی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
طالبان
روسیه آمریکا
نظرات بینندگان:

>>>   راستگوی
این جز همان هزیان گویی های قوم تازی است. امارت با سیاست تعامل با همه وحفظ بیطرفی و منافع ملی پبروز میدان خواهد ماند و تعادل ایجاد شده را نگه خواهد کرد. من به این استعداد طالبان حیران استم- اصلآ از ملا چنین انتظار نداشتم

>>>   خبر های بسیار بسیار داغ و جالب در راه است.
تکثر انقسامی را که حتما" به یاد دارید ، در حال شدن است.

>>>   .....متن تان را نخواندم...... ولی این را باید بدانید که حکومت افغانستان در عزم خود قاسم و قاطع است و در آن چیزی که مفاد حکومت و ملت افغانستان باشد تصمیم می‌گیرد و هیچ وقت مانند دزدان چپاولگران لندغران پشقل فروشان در دوراهی نمیماند که به خاطر دزدی و جور چپاول افغانستان را تباه نماید دزدان لندغر وقتیکه نام دلار را میشند باز برایشان ملت وطن هیچ ارزش نداشت و دلار دین ایمان ناموس شان بود ولی این حکومت آن طور نیست در تمیم گیری خود به هیچ مادیات ارزش نخواهد داد و خواهان یک ملت با غیور و سرفراز در منطقه خواهد بود

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است