لیتیوم افغانستان و علاقمندی شرکت چینی برای سرمایه‌گذاری
 
تاریخ انتشار:   ۱۱:۰۹    ۱۴۰۳/۹/۹ کد خبر: 176375 منبع: پرینت

لیتیوم، فلزی که در افغانستان پیدا می‌شود، یکی از منابع مورد نیاز برای تهیه باتری‌هایی است که برای تحقق راهبرد گذار سبز بسیار حایز اهمیت پنداشته می‌شود.
وزارت معادن و پترولیم طالبان در ماه حمل پارسال خبر داد که شرکت چینی «گوتیون» قصد دارد ده میلیارد دالر در معادن لیتیوم افغانستان سرمایه‌گذاری کند.

مجله فوربز در مطلب خود به نقل از رسانه میشیگان نیوز سورز نوشته است گوتیون در واقع شرکتی است که به دلیل برنامه‌اش برای ساخت کارخانه باتری موترهای برقی به ارزش ۲.۳۶ میلیارد دالر در نزدیکی در میشیگان، تحت نظارت قانون‌گذاران این ایالت قرار دارد.

فوربز نوشته است که ممکن است مواد خام این کارخانه از افغانستان تأمین شود. این شرکت همچنین به دلیل رابطه‌اش با چین، از سوی جی.دی. ونس، معاون دونالد ترامپ، مورد انتقاد قرار گرفته است. این مجله نوشت که به رغم انزجار جامعه جهانی از سیاست‌های «زن‌ستیزانه» طالبان و نقض حقوق بشر توسط این گروه، جهان نمی‌تواند مردم افغانستان را با چالش‌های محیط‌زیستی آن‌ها تنها رها کند.

فوربز نوشته که طالبان هرچند به تطبیق پروژه‌های توسعه‌ای تمایل نشان داده اما نگرانی‌های انحراف آبی و پیامدهای محیط زیستی در این پروژه در نظر گرفته نشده‌اند. در این مطلب تاکید شده که تعاملات محیط‌زیستی با طالبان، می‌تواند راهی باشد برای اطمینان از این‌که برخی از این پروژه‌های بزرگ توسعه‌ای در افغانستان، با رعایت حداقلی ملاحظات محیط‌زیستی عملی می‌شوند.

کد (۷)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
لیتیوم افغانستان
شرکت چینی
نظرات بینندگان:

>>>   ما از طلای سیاه (نفت) چقدر فایده بردیم که ازین فلز گرانبها فایده ببریم!!!!!!! برای ساختن کارخانه تولیدی باتری های لیتیم کمتر از یک ملیون دالر ضرورت است تا مملکت از خاک برخیزد (بدون کمک علمی و تکنیکی خارجی ها) مگر کی بشنود!!! ما به غارت اموال ملی برای جیب هایی خود عادت کرده ایم (معادن لاجورد، یاقوت و زمرد!!!!)
آتش خاوری

>>>   عوامل اصلی بدبختی مادریک دیدکوتاه وبیطرفانه.
-۹۵٪ مربوط میشودبه عقب ماندگی رشدفکری جامعه همواره ودرهرشرایط.
-دشمنی ممالک همسایه درقدم اول پاکستان انهم ناشی ازاشتباه احمقانه خودمان(خط دیورند ولروبر).
-مداخله قدرت های بزرگ درراس امریکا درجهت تامین منافع خودشان وبربادی ماابلهان.
درصورت عدم موجودیت عوامل فوق الذکرپس ازتحول هفت ثورزمینه سریع رشدوتکامل دروطن مامیسربود ولی متاسفانه نابخردانه ان چانس طلایی راازدست دادیم.(اسیای میانه باروسهانجنگیدند وماجنگیدیم نتیجه واقعی ان حالت موجوداست. دریوتوب بادادن ادرس تاجکستان ویاازبکستان بعدازپنج دقیقه تماشادرک میکنیدکه مادرکجا ودرخت ها درکجا)
اری حزب دیموکراتیک تعدادی ازملاها وروحانیون راسربه نیست کرد.مگربخرطرایجادیک تعمیرمجلل قبل ازخطاندازی ضرورنیست همه کثافات ساحه مدنظرپاک شود؟
عاقل


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است