ترکیه، ایران، روسیه، حلب، حما، حمص، دمشق؟
 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۴۲    ۱۴۰۳/۹/۱۱ کد خبر: 176389 منبع: پرینت

مخالفان حکومت بشار اسد پس از تصرف حلب در حال پیشروی بسوی شهر حما هستند. گفته می شود که فرودگاه این شهر تحت آتش تسلیحات سنگین مخالفان قرار گرفته است و‌ دولت سوریه به نیروهای های خود دستور داده تا این شهر را ترک کنند و به طرف شهر حمص بروند.
مخالفان می گویند پس از حما، تصرف شهرهای حمص و دمشق پایتخت سوریه، هدف بعدی شان را تشکیل میدهد.
چرا وضعیت سوریه اینگونه به سرعت دچار دگرگونی شد؟
آینده چه خواهد شد؟
آیا جمهوری اسلامی ایران و روسیه که حکومت بشار اسد را با مداخلات مستقیم نظامی خود پس از سال ۲۰۱۱ از سقوط و فروپاشی نجات دادند، حالا نیز چنین خواهند کرد و این توانایی را دارند؟

۱- دولت های سنی عرب و جوامع عرب سنی از پیروزی جمهوری اسلامی ایران در سوریه بسیار ناخشنود بودند و منتظر فرصت که این پیروزی را از ایران بگیرند.

۲- ترکیه و حکومت حزب عدالت و توسعه با رهبر آن رجب طیب اردوغان نیز از نقش و حضور ایران و‌ روسیه در سوریه ناخشنود و عقدمنده بود. اردوغان در جنگ داخلی سوریه که در ۲۰۱۱ آغاز شد خواهان سرنگونی حکومت بشار اسد بود و از بعضی گروهای اسلامی و جهادی سوریه در این جنگ حمایت می کرد.

۳- اسراییل حضور و نفوذ ایران در سوریه را نه تنها تهدید برای خود تلقی می کرد و سوریه را دهلیز اتصال حزب الله لبنان و حماس با ایران برای ارسال تسلیحات به آنها می دانست و می دید، بلکه با هدف قرار دادن مداوم نیروهای ایران و پایگاه آنها در سوریه در صدد مهار و دفع این خطر بود.

۴- امریکا و غرب نیز از حضور جمهوری اسلامی ایران در سوریه و نقش و دخالت روسیه در دفاع از حکومت بشار اسد ناخشنود بود.

۵- جنگ اسراییل با حماس و حزب الله و تبعات آن که ضربات سختی را به حزب الله وارد کرد و جنگ اوکراین که پای روس ها را در باتلاق اوکراین فروبرد، زمینه را برای تمام نارضایان و مخالفان منطقه ای و جهانی حضور و نفوذ ایران در سوریه مساعد کرد تا اگر شود بر عمر این حضور و نفوذ نقطه ی پایان بگذارند.

۶- جمهوری اسلامی ایران در وضعیت دشواری قرار دارد و به نظر نمیرسد که بتواند همچون گذشته حکومت بشار اسد را در قدرت نگهدارد و حضور خود در سوریه را پایدار سازد.

۷- روس ها در موقعیتی نیستند که بتوانند با تمام قوا از حکومت بشار اسد حمایت کنند.
ممکن است روس ها اگر بتوانند بندرهای لاذقیه و طرطوس را در تصرف خود حفظ کنند و یک منطقه برای بقای طرفداران اسد بسازند.
دیده شود که اوضاع چگونه پیش می‌رود.

محمد اکرام اندیشمند


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
سوریه ایران
ترکیه روسیه
نظرات بینندگان:

>>>   ایران چوب همکاری و برادری با طالبان را میخورد.
با تمام شدن کار سوریه ایران باید آماده تجزیه باشد چونکه بلوچ ها و کرد ها در قدم اول و آذری ها و خوزستانی ها در قدمه های بعدی قیام های آزادیخواهانه را سر خواهند داد ، اما در مجموع تحولات موجود به نفع جهان غرب است و رهبران کشور های عرب منطقه بی عقل تر از درک نهایت امر و عمق فاجعه اند.


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است