از تبریک به تروریست ها در سوریه تا جشن در خیابان‌ها
 
تاریخ انتشار:   ۱۳:۵۲    ۱۴۰۳/۹/۱۹ کد خبر: 176418 منبع: پرینت

تحولات روزهای اخیر سوریه و سقوط حکومت بشار اسد با استقبال گسترده طالبان و هواداران این گروه مواجه شده است؛ استقبالی که با توجه به رفاقت ایدئولوژیک طالبان با جریان‌های افراطگرا، دور از انتظار نبود.
به گزارش شفقنا، وزارت خارجه‌ طالبان با نشر یک اعلامیه‌ی رسمی، بشار اسد را «عامل اصلی جنگ و بی‌ثباتی» دانسته و سقوط حکومت او را به هیأت تحریر شام و مردم سوریه «تبریک» گفته است.

وزارت خارجه‌ طالبان همچنین ابراز امیدواری کرده است که روند انتقال قدرت در سوریه «به‌گونه‌ای انجام شود که با آرمان‌های مردم سوریه هماهنگ باشد و مسیر را برای تأسیس یک دولت اسلامی مستقل و خدمت‌محور که بر آشتی ملی تأکید دارد، از تفرقه و انتقام‌جویی پرهیز می‌کند و سیاست عفو عمومی را برای تقویت وحدت میان همه‌ی سوری‌ها اتخاذ می‌نماید، هموار کند».

این وزارت خواستار اتخاذ سیاست خارجی سازنده در سوریه شده است تا به آن کشور اجازه دهد که بدون دخالت‌های خارجی و رقابت‌های منفی به پیش رود و شرایط مساعدی را برای بازگشت ایمن میلیون‌ها شهروند آواره‌ی آن کشور فراهم کند.
وزارت خارجه‌ی طالبان از بازیگران خارجی درگیر در سوریه نیز خواسته است که «سیاست‌های تعامل و همکاری سازنده را اتخاذ کنند تا سوریه بتواند در مسیر وحدت، امنیت و ثبات حرکت کند»
مقام‌های سابق طالبان نیز در شبکه‌های اجتماعی از سقوط حکومت بشار اسد استقبال کرده‌اند و آن را به معنی «آزادی سوریه» تعبیر کرده‌اند.

«جشن در خیابان و توزیع شیرینی»
علاوه بر استقبال رسمی طالبان، هواداران و نیروهای این گروه در ولایت‌های مختلف افغانستان نیز از سقوط حکومت بشار اسد استقبال گسترده کردند.
پس از سقوط حکومت بشار اسد و ورود شورشیان به رهبری هیأت تحریر شام به شهر دمشق، پایتخت سوریه، هواداران طالبان در ولایت خوست به خیابان آمدند و جشن و پایکوبی راه انداختند.
نیروهای این گروه در ولایت‌های کابل، هرات، غور و پنجشیر نیز در خیابان‌ها به مردم شیرینی توزیع کردند و گفتند که این شیرینی برای «آزادی سوریه» است.

در طول جنگ یازده روزه در سوریه که از حلب شروع، نیز طالبان در شبکه‌های اجتماعی به صورت گسترده حمایت خود را گروه هیأت تحریر شام و سایر گروه‌های متحد آن نشان دادند.
»لشکر سایبری» طالبان که عمدتاً نیروهای استخباراتی این گروه هستند، به صورت هدفمند در تلاش بودند که پیش‌روی شورشیان را توجیه بکنند و رهبران گروه‌های شورشی را قهرمان جلوه دهند.
این تلاش‌ها بر ساکنان شماری از مناطق افغانستان تأثیرگذاشت تا جایی که جمعیت زیادی از مردم خواست در شرق افغانستان به خیابان ریختند و جشن برگزار کردند.

«چرا طالبان خوشحال شدند؟»
استقبال طالبان از سقوط حکومت بشار اسد به دست هیأت تحریر شام و گروه‌های شورشی متحدش، ریشه در مسائل ایدئولوژیک و مذهبی دارد.
طالبان پیوند ایدئولوژیک عمیق با گروه‌های مختلف ترور‌یستی و افراطگرا از جمله القاعده دارد و این پیوند نزدیک را بارها سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی در گزارش‌ها و بررسی خود تأیید کرده‌اند.
بر این اساس، این گروه پیروزی هیأت تحریر شام، شاخه‌ی سابق القاعده، در سوریه، نوعی پیروزی ایدئولوژیک برای خود می‌پندارند و به‌همین دلیل از آن خوشحال هستند.

انگیزه دیگر استقبال طالبان از سقوط حکومت بشار اسد، مسائل مذهبی است؛ چنانچه این موضوع در سیاست‌های طالبان در بیش از سه سال اخیر در افغانستان برجسته بوده است.
هیأت تحریر شام و گروه‌های متحد آن از نگاه مذهبی سنی و حنفی هستند، در حالی‌که بشار اسد علوی بود و بسیاری از مقام‌ها و هواداران طالبان علوی بودن او را معادل شیعه بودن می‌پندارند.
از این لحاظ، ابعاد و انگیزه‌های مذهبی نیز در استقبال طالبان و هواداران این گروه از حکومت بشار اسد دخیل بود.
اما عامه‌ی مردم افغانستان و بسیاری از گروه‌ها و جریان‌های سیاسی این کشور فکر می‌کنند، همانگونه که تسلط طالبان باعث بحران گسترده در افغانستان شد و پیامدهای برای منطقه و جهان داشته است، تسلط شورشیان با سابقه اعمال ترور‌یستی بر سوریه نیز می‌تواند پیامدهای ویرانگری برای آن کشور و منطقه داشته باشد.

کارشناسان سیاسی افغانستان به این باور هستند که با تسلط گروه‌های افراطگرا و شورشی بر کشورها که در همکاری با استخبارات‌ کشورهای دور و نزدیک صورت می‌گیرد، می‌تواند منجر به گسترش افراطگرایی، خشونت‌های فرقه‌ای و ظهور گروه‌ها و جریان جدید افراطگرا و نزاع‌ها و خشونت‌های داخلی در کشورها و امنیت و ثبات منطقه را تهدید کند.
به باور کارشناسان، قدرت در کشورها باید از طریق روندهای مردم محور انتقال یابد و در غیر اینصورت باعث نارضایتی‌های عمیق و دوام‌دار می‌شود و منجر به ثبات، امنیت و توسعه یک کشور نخواهد شد.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
طالبان
سوریه
نظرات بینندگان:

>>>   بزودی سوریه ابستن درگیریهای شدید وتکرارفاجعه انسانی روبه روخواهد شد

>>>   هر مسلمان به کامیابی مسلمان دیگر خوش می‌شود کسانیکه این کامیابی را چشم پوشی می‌کند شاید از کدام جنس دیگری باشند ولی مبارزه امت مسلمان بسیار بسیار طولانی است و ادامه خواهد داشت خداوند مسلمانان حقیقی را در سراسر دنیا کامیاب نماید

>>>   خبرناخوشایندبرای همه افغانها.
امیدواری ماچنین بودکه طالبان سوریه هم محدودیت های احمقانه برزندگی مردم وضع کنندکه: این اجازه نیست وان اجازه نیست وان دیگرهم اجازه نیست.وبدین ترتیب شرمندگی مانصف شودوهمواره استدلال کنیم عینا مشابه باطلان افغانی،درسوریه هم حاکمان جدید موضع احمقانه مشابه دارند.
باکمال تاسف حاکمان نوسوری دراولین روز حاکمیت شان اعلان کردندکه:سروریش ونکتایی وجوراب وبندتنبان اشخاص مربوط خوداشخاص وذوق وسلیقه شان است ومابه ان کاری نکردیم.یعنی که احماقت دونصف نشد.
عاقل

>>>   در خیابان‌ها به مردم شیرینی توزیع کردند و گفتند که این شیرینی برای «آزادی سوریه» است.//
....که امروز از سقوط بشار اسد جشن می گیرند خوبست بدانند که صرف در 48 ساعت گذشته اسرائیل و امریکا نیروی هوایی و نیروی دریایی سوریه را 400 بار بمبارد و کلگی طیاره های جنگی و کشتی های جنگی سوریه را نابود کردند. دیگر سوریه اردوی نظامی قوی تا 20 یا 30 سال آینده که سوریه مستعمره امریکاست ندارد.
با تبلیغات رسانه می شود هر دروغی را در حلق هر مردم احمقی زورچپان کرد. احمق های سوریه و ایران و افغانستان امروز خوش اند و چک چک می کنند که "اسد دیکتاتور!!" رفت و آزادی آمد. آنچه آمد ویرانی اردوی سوریه است و لاغیرو مشتی وحشی تروریست تکفیری بر سوریه مسلط شدند با نقشه رژیم کثیف امریکا و اجرای افسران ترکی و تمویل قطر خائن.
رژیم مسلمان کش امریکا در 20 سال اخیر افغانستان و عراق و یمن و لیبیا و غزه و لبنان و حالا سوریه را شخم زد و نابود کرد. آیا احمق ها بیدار خواهند شد یا هنوز عاشق غرب ظالم و ستمگر استند؟ امیدی ندارم. احمق تا به قبر داخل شود احمق می ماند.

>>>   به آریا هزار چهره وچند دین اینجا افغانستان است اینها از هیچ کس تقلید نمیکند فقط از خداوند متعال واز ختم مرتبت محمد مصطفی صلی علی و سلام اگر باز میگی راه ش اشتباه است به تو اعلان است از هرجای این کره خاکی ملا یا مولوی یا حجت الاسلام یا کشیش یهودی سراغ داری باب مناظره باز است دارعلوم کابل منتظر است اگر از اسلام ابزاری استفاده میکنی برو آمریکا یا اروپا رقص مختلت ایدامه بده حدا قل از اونها فیشی بگیر اینجا در افغانستان اسلامی جای این بی بندباری نیست اینجا52 کشور ازجمله .... نوکران آمدن بیست سال هم بودن همه را از جمله نوکران همه را با دمکراسی وکون لوچ و سر لوچ همه را هی کردن


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است