تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ ۱۴۰۳/۹/۲۱ | کد خبر: 176429 | منبع: | پرینت |
وزیر صنعت و تجارت طالبان میگوید که افغانستان به لحاظ داشتن منابع طبیعی و معدنی به ویژه لیتیوم از کشورهای غنی محسوب میشود.
به گفته نورالدین عزیزی ارزش معادن لیتیوم افغانستان به یک تریلیون دالر می رسد.
نورالدین عزیزی وزیر صنعت و تجارت گفت: «یک تحقیقی که خود امریکاییها کردند، تنها از یک مواد معدنی ما و شما یک الحمدالله یک تریلیون دالر ذخیره داریم که امروز تمام دنیا به لیتیم افغانستان نیازمند است، ضرورت دارد.»
نورالدین عزیز در بخش دیگر سخنانش، با اشاره به بیشتر شدن اهمیت و کارگیری از انرژی پاک در سطح جهانی، سرمایهگذاری نهادهای داخلی در بخش استخراج معادن به ویژه لیتیم را مهم خواند.
به گزارش طلوع، وزیر صنعت و تجارت هم چنان افزود که امارت اسلامی بر بنیاد سیاست اقتصاد محور، آماده پذیرایی از سرمایه گذاران در بخشهای گونه گون است.
نورالدین عزیزی وزیر صنعت و تجارت افزود: «شعار امارت اسلامی این است که ما اقتصاد محور هستیم. نظام ما نظام شرعی اسلامی و عدل شرعی است و محوریت اقتصاد را دارد. مهم بودن محوریت اقتصاد به خاطر چی است؟ بخاطر این که واقعیت ما خیلی نفوذ زیادی داریم که باید همرای شان کمک شود.»
لیتیوم که مهمترین ذخیرهکننده نیروی برق به شمار میرود، بیشتر در فناوریهای نوین بهویژه در ساخت باتری تلفنهای همراه، موترهای برقی، کمپیوتر و باطری هواپیماهای بیسرنشین کارگرفته میشود.
پیش از این وزارت معادن و پترولیم گفته بود که معادن لیتیوم کشور تاکنون با هیچ شرکتی قرارداد نشده است.
کد (7)
>>> داشتن معدن خوب است. یک منبع عاید برای دولت ها است.
اما بهتر از آن عبارت از استفاده این معدن در داخل کشور بخاطر تولیدات صنعتی است.
اگر لیتیوم را به شکل مواد خام بفروشید،عابذ کم دارد و اگر آن را به مواد پخته و صنعتی تبدیل کنید،مفاد آن چندین برابر میشود.
لیتیوم نیز چنین است.
لیتیوم در ساخت بتری های لبتیومی برای موتر های برقی مورد استفاده قرار میگیرد.
نفت معلوم نیست که ذخیره آن تا چند سال دیگر کفایت میکند و از طرف دیگر پروبلم های مهیت زیستی ،کشور ها را وادار میکند تا از انرژی های تجدید ناپذیر مانند انرژی آفتاب و باد و آب و جیوترمی و فوسیلی و غیره استفاده کنند تا تولید برق صورت بگیرد.
بنأ امکانات این که تمام وسایط نقلیه جهان در آینده برقی شود، وجود دارد.
این وسایل نقلیه ضرورت به بطری های لیتیومی دارند که هم سبک هستند و هم ظرفیت ذخیره کافی انرژی برق را دارا هستند.
بنأ افغانستان تمام مواد ضرورت ساخت بطری های لیتیومی را دارد و میتواند توسط سرمایه گزاری در جنوب کشور که معدن لیتیوم نیز در آنجا است،بزرگترین فابریکه های ساخت بطری را بسازد و توسط یک خط آهن به بندر چها بهار برساند و ار آنجا توسط کشتی ها به چین و هند و اروپا و امریکا،غرض ساخت وسایل نقلیه برقی انتقال بدهد و بفروش برساند.
در دیگر کشور ها شاید تنها معدن لیتیوم داشته باشند. اما افغانستان دارای تمام معادن برای ساخت بطری های برقی است.
>>> عقل ملا تا اینجا ها قد نمیدهد.
ملا فقط سوداگری را بلد است.
جنس در مقابل پول.
>>> باید موظب بود ایلان ماسک به خاطر لیتیوم کودتا نکند او یک بار در بولیوی به خاطر لیتیوم کودتا کرد
>>> صد ها سال می شود که پف می کنیم لیتیوم داریم مس داریم طلا داریم گاز داریم نفت داریم ترلیون دالر می شود یا برلیون دالر ولی کدام فایده اش را ندیدیدم بر .... کی لیتیومش وغیره یومش فقط پف کرده برو خلاص.
آریا
>>> آریا جان حوصله کن این بار یکمی دندان روی جگر بزار این بار هم لیتیویم در میاریم هم تولید میکنیم هم میس هم طلا هم نفت هم گاز هم زمرود هم الماس در میاریم هم تولید میکنیم هم می فروشیم چون زورمندان مافیای افغانستان همه فراری شدن دیگه هر زورمند معدن برای خود ندارد اگر ما به خودمان خیانت نکنیم مگر کارخانه لیتیوم چقدر سرمایه لازم دارد اگر تاجر ما افغانستانی که ده روی این معدن ها سرمایه گذاری کند اگر هم نکند ضرر به خودش زده است چون تاجران خارجی کم کم بیقراری نشان میته کشورهای خارجی درکمین معدن ها افغانستان استن هرکی یک روز جلوتر به افغانستان وارد شود بورد کرده چون حالا با سرمایه اندک میتوانی در معدن افغانستان شرکت کنی وبدست بیاوری هر روز که دیر به افغانستان برود باید دوبرابر سرمایه بیاره چون در مزایدها وحراج ها که هرچی مشتری و خریدار کم باشد بیشتر سود میبره هرچی خریدار بیشتر باشد سود کم است اگر حامین تور معدن ها مناقصه ها را در مزایدها به داوطلبی بگزارد هم شفاف هم تاجرای تمام دنیا میاید چون هم نیروی انسانی ارزان دارد هم معدن صفر کیلومتر را تحویل میگیره نمیخواد چندهزار متر زیر زمین برود این خودش چندبرابر هزینه دارد تا معدن صفر کیلومتر این تجارت است آریا جان نمیدانم تجارت کردی در مزایدها شرکت کردی این بار اگر این دولت بماند افغانستان از همه لحاظ خودکفا میشه در درجه اول اقتصاد بهتر میشه اگر امنیت ده پشت ش باشد این ها همه به یک شرط میشه که حکومت همه شمول نباشد اگر. حکومت همه شمول شد از این کارا هیچ کدامش به حاصل نمیشینه این کارا فقط یک دولت واحد میتواند چون دوزدی کم میشه به این دوزدها کم نه به مملکت آسیب می رسه نه هم به ملت آسیب می رسه در هیچ کشوری در دنیا نمی توانی نشان بتی کی دوزد دولتی نداشته باشد
>>> اگر همی حکومت تک قومی تک سمتی تک فکری تک رو تک گرا باشد افغانستان روی خوشی را نمی بیند.
این فکر ها خواب است وخیال است ومحال است وجنون.
اریا
>>> ارزش ای لیتیوم بسیار زیادتر از یک تریلیون دالر است
>>> آریا حکومت همه شمول بیست سال دیدیم برای ملت افغانستان به جز بدبختی نداشت هرکی هرکی بود حال یک دولت واهد آمده تمام ملت چهل پنج میلیونی یک طرف چند صدهزار دولتی یکطرف ما ملت میتوانیم هر چیز را از این دولت واحد مطالبه کنیم و بگیریم نه دولت همه شمول که بیست سال همه اقوام خود را به پوست های دولتی معرفی میکرد ملت هرچی دالر میآمد بین صد نفر تقسیم میشد نکنه تو یکی از اینها استی برای ما ملت فرق نمی کنه ....به چوب بسته باشد امنیت بیاره دوزدای مافیای ما نمی خواهیم حال هرچی دلت است انجام بتی اگر مبارزه می کنی برو ده وطن ت شروع کن یا منتظر کدام کشور خارجی استی که افغانستان را اشغال کند تو امثالتان بروت هایت تاب بتی نی تمام شد مفت خوری تمام دنیا را اینها بگیل کردن چی برسه به ....
>>> آریا صاحب آفرین راست گفتی ولی کجاست چشم بینا ودل پاک وقلب مزین به ایمان هر چه است چوچه انگلیس است فقط چور وچپاول کو غارت کو دگه چیز اش را ما ندیدیم مردم از فقر وگرسنه گی در حال مردن است در حال فرار است در حال
خود کشی است ولی یک تعداد هنوز در خواب خرگوش خر خر خو می کشند خیال کردن دالر های لیتیوم را مقامات برای شان تقدیم می کند دو دسته ههههههه
شاعر چه خوش گفت
تراشیدند ریش وهم بروتت
به یورپ برده شد قند وقروتت
مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است