تاریخ انتشار: ۱۲:۴۷ ۱۴۰۳/۹/۲۳ | کد خبر: 176438 | منبع: | پرینت |
رییس کمیته تحریم سازمان ملل گفت شماری از مقامهای کلیدی طالبان با کارتلها و شبکههای تولید و قاچاق مواد مخدر همدست اند. با این حال، به گفته آندرس مونتالوو سوسا، رهبری طالبان دهقانهای عادی افغان را به کشت بدیل تشویق میکند.
مونتالوو سوسا که سفیر اکوادور در سازمان ملل نیز است، در نشست روز پنجشنبه شورای امنیت درباره افغانستان با استناد به گزارش پانزدهم تیم نظارت بر تحریمهای سازمان ملل گفت که تجارت و تولید مواد مخدر در افغانستان به عنوان عمدهترین منبع تولید ناخالص این کشور باقی مانده است.
او خطاب به اعضای شورای امنیت گفت: «شماری از مقامهای کلیدی طالبان عمیقا با کارتلهای تولید مواد مخدر و همچنین شبکههای قاچاق موارد مخدر همدست اند. این در حالی است که کشاورزان عادی افغان به کشت بدیل سوق داده شدهاند.»
مونتالوو سوسا در بیانیه خود همچنین به گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل اشاره کرد که طبق آن کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان ۳۰ درصد افزایش یافته است. در این گزارش همچنین آمده است که جغرافیای کشت مواد مخدر در سال ۲۰۲۴ از جنوبغرب به شمال شرق افغانستان تغییر یافته است.
با این حال، مونتالوو سوسا گفت که میزان تولید مواد مخدر پایینتر از سطحی است که در سال ۲۰۲۲ و پیش از صدور فرمان ممنوعیت آن از سوی رهبری طالبان وجود داشت.
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل ۷ قوس امسال اعلام کرد که تولید تریاک در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد در افغانستان افزایش یافته است. براساس آمار این دفتر، برخلاف دستور رهبر طالبان، در سال جاری میلادی ۴۳۳ تن تریاک در افغانستان تولید شده است.
این دفتر اعلام کرده است با وجود افزایش ۳۰ درصدی تولید تریاک در سال ۲۰۲۴، تولید تریاک نسبت به سال ۲۰۲۲، پیش از فرمان ممنوعیت کشت و تولید مواد مخدر رهبر طالبان، ۹۳ درصد کاهش را نشان میدهد.
به گزارش انترنشنال، اما وزارت داخله طالبان گزارش سازمان ملل درباره افزایش تولید تریاک را رد کرده و آن را دور از واقعیت خوانده است.
کد (9)
>>> اینکه خیلی خوبه تریاک یک گیاه موثردر سیستم پزشکی ودرمان است وتمام کشورهاخودشان کشت می کنند وبظاهر جانمازاب می کشن این وسط افغانستان کمی بیشتردرتولید سابقه دارد