اوتنبایوا: باید همچنان با طالبان تعامل داشته باشیم
 
تاریخ انتشار:   ۱۲:۵۵    ۱۴۰۳/۹/۲۳ کد خبر: 176440 منبع: پرینت

رزا اوتنبایوا، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد و رییس یوناما، خواستار تداوم تعامل جهان با طالبان و اعتمادسازی برای منافع مردم افغانستان شد.
خانم اوتنبایوا که (پنج‌شنبه، ۲۲ قوس) در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد صحبت می‌کرد، گفت که بسیاری از مردم در سراسر افغانستان به آنان می‌گویند که با طالبان بیشتر تعامل داشته باشند.
او گفت، برخی می‌گویند که تعامل با طالبان کارساز و مؤثر نبوده است؛ زیرا تصمیمات این گروه علیه مردم افغانستان علی‌رغم محکومیت بین‌‌المللی ادامه دارد، اما به نظر می‌رسد «فشار و محکومیت کارساز نیست و اگر بدون تعامل اصولی و پیش‌روانه دنبال شود، به انزوای افغانستان می‌انجامد.»

خانم اوتنبایوا افزود: «انزوا راه حل نیست و ما باید به تعامل برای ایجاد اعتماد به نفع مردم افغانستان ادامه دهیم. ما باید هم صبور و عمل‌گرا باشیم و هم در اصول خود قوی و مصمم باشیم. اما مهم‌تر از همه، ما باید در حمایت از مردم افغانستان مصمم باشیم.»
او گفت که علی‌رغم بی‌اعتمادی طالبان به جامعه‌ی جهانی و فشارهای داخلی، اراده‌ی برای تعامل از سوی این گروه وجود دارد.
به گزارش اطلاعات روز، خانم اوتنبایوا تأکید کرد که تعامل به معنای «عادی‌‌سازی» و «به‌رسمیت شناختن» طالبان نیست، بلکه راهی است برای جلوگیری از انزوای افغانستان و بازگشت این کشور به درگیری.

فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که یوناما ازطریق تعامل اصولی و پایدار، تلاش کرده‌ است بستری برای گفت‌وگوی سازنده در حمایت از صلح و ثبات افغانستان ایجاد کند که هدف آن این است که افغانستان به جامعه‌ی بین‌المللی بازگردد و تعهدات بین‌المللی خود را رعایت کند.
او افزود: «در برخی زمینه‌ها، تعامل و کمک‌های ما تأثیر معناداری بر زندگی مردم افغانستان داشته و مقاومت آن‌ها را تقویت کرده است، خطر مهاجرت غیرقانونی و وخامت امنیت را کاهش داده و فرصت‌های جدیدی ایجاد کرده است.»

رزا اوتنبایوا در سخنرانی خود به تداوم سیاست‌های محدودکننده‌ی طالبان و پی‌آمدهای آن بر زندگی مردم افغانستان نیز اشاره کرد.
او گفت که طالبان همچنان به‌طور قاطع دیدگاه خود از یک نظام اسلامی و تفسیرشان از فرهنگ افغانستان را اجرا می‌کنند که همچنان مشخصه‌ی اصلی آن محدودیت بی‌سابقه بر زنان و دختران است.

رییس یوناما گفت که اکنون هزار و ۲۰۰ روز است که دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب محروم شده‌اند و زنان و دختران با حذف تدریجی از تقریباً تمام عرصه‌های زندگی مواجه هستند.
خانم اوتنبایوا به منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی نیز اشاره کرد و گفت که اجرای آن پیامدهای مرگباری برای زنان و دختران، مردان و پسران، کل جامعه و کشور خواهد داشت؛ زیر شهروندان افغانستان از داشتن یک سیستم صحی کارآمد برای همه، محروم خواهند شد.

فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که او از طالبان با جدیت خواسته است که در مورد این تصمیم بازنگری کنند.
او به قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان نیز اشاره کرد و گفت که اجرای این قانون رفت‌و‌آمد زنان را بیشتر محدود کرده و دسترسی آنان به خدمات عمومی را دشوارتر ساخته است.

به گفته‌ی خانم اوتنبایوا، محتسبان طالبان سفر بدون محرم زنان با وسایط نقلیه حتا در مسافت‌های کوتاه را محدود و از دسترسی آنان به مراکز صحی جلوگیری کرده‌اند.
او به تأثیر گسترش فعالیت محستبا بر سایر شهروندان افغانستان نیز اشاره کرد و گفت که مردان برای این که دچار مشکل نشوند، ترجیح می‌دهند محدودیت‌های طالبان را رعایت کنند.

رییس یوناما به محدودیت‌ها بر رسانه‌ها نیز اشاره کرد و گفت که محدودیت‌های طالبان توانایی خبرنگاران برای خدمت به جامعه را تضعیف کرده و فضای بحث عمومی، از جمله در مورد مسائل کلیدی مانند حقوق زنان و دختران، به‌دلیل محدودیت‌های اعمال شده بر احزاب سیاسی و فعالیت‌های جامعه‌ی مدنی همچنان در حال کوچک‌تر شدن است.
خانم اوتنبایوا گفت که تصمیم‌گیری سیاسی طالبان به‌طور فزاینده غیرشفاف است و آنان همچنان با دینامیک داخلی خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
او فضای کار در افغانستان را پیچیده و چالش‌ برانگیز توصیف کرد، اما گفت با این حال رویکرد ما ثابت بوده است: «نشان دادن مزایای بازگشت افغانستان به جامعه‌ی بین‌المللی برای مردم این کشور. این هدفی است که یوناما و سایر بخش‌های سیستم سازمان ملل در افغانستان از طریق تعاملات و نشست‌های نمایندگان ویژه سازمان ملل دنبال کرده‌اند.»

در طول سه سال اخیر شهروندان افغانستان بارها از تعامل مقام‌های سازمان ملل متحد با طالبان انتقاد کرده‌اند.
شماری از منتقدان حتا دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و رییس آن، رزا اوتنبایوا را به «لابی» برای طالبان و‌«سفیدنمایی» این گروه متهم کرده‌اند.
اما مقام‌های سازمان ملل متحد می‌گویند که تعامل با طالبان برای جلوگیری از عمیق‌تر شدن بحران افغانستان و دسترسی شهروندان این کشور به کمک‌های بشردوستانه ضروری است و آنان به تعامل اصولی با این گروه ادامه خواهند داد.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
اوتنبایوا
طالبان
نظرات بینندگان:

>>>   آری ، باید تعامل داشته باشید تا مقام خودت حفظ شود ، اینکه سرنوشت مردم چه میشود برایت مهم نیست.

>>>   خود طالبان عمیق ترین بحران هستند ، دیگر از کدام بحران صحبت میکنی خام اوتنبای؟؟؟؟

>>>   این دولت بهترین دولت برای مردم عادی و ملت است اما برای لندغران فحشاء کران شر فساد ترویج بی دینی مفت خوران بدترین دولت است برای ما ملت که بهترین بهترین ها است دوزدی نیست اختیطاف نیست زورگو نیست رشوتخور نیست شب سفر میری یا روز امنیت در حد اروپا مگر ما ملت چی میخواهیم آنها که بر زد این دولت شعار میته دالر باد آورده از دست دادن چوکی و بلند منزل ها را از دست دادن برای اینها که ملت و کشور ارزش ندارد اینها در این بیست سال برای ملت افغانستان چی کردن که از این ببعد اینها میخواهد انجام بده نی حرف اینها مفت در مفت است وبود

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است